Καρέ... πρόκρισης η Σπάρτη

Η Σπάρτη πήρε την πρώτη της νίκη 4-0) στο Κύπελλο Ελλάδος με αντίπαλο τον τυπικά γηπεδούχο Παναιγιάλειο στο Αγρίνιο.

Ιδανικό ξεκίνημα στη χρονιά, αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος έκανε η Σπάρτη που με οδηγό τον Γιώργο Μπουντόπουλο «καθάρισε» ουσιαστικά την υπόθεση - πρόκριση στην φάση των ομίλων. Ο μέσος της ομάδας της Λακωνίας έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Αγρινίου (έπαιζε ως τυπικά γηπεδούχος ο Παναιγιάλειος) και αφού δημιούργησε τα δύο γκολ του Ηλία Αναστασάκου, στη συνέχεια πήρε τον ρόλο του σκόρερ όταν βγήκε από το γήπεδο ο έμπειρος επιθετικός.

Η Σπάρτη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα είχε τον απόλυτο έλεγχο στο γήπεδο, δημιουργούσε φάσεις και πίεζε ψηλά την ομάδα του Παναιγιαλείου που έδειξε πως είναι ανέτοιμη αφού ξεκίνησε τελευταία προετοιμασία. Οι φιλοξενούμενοι, αντίθετα, έβγαλαν καλά στοιχεία στο γήπεδο και δεν ένιωσαν σε κανένα σημείο πίεση από τους τυπικά γηπεδούχους που είναι σαφώς πιο έμπειροι στην κατηγορία. Έτσι, η ρεβάνς του Σαββάτου στη Λιβαδειά θα είναι... τυπική διαδικασία, αφού οι νεοφώτιστοι στη Football League ετοιμάζονται να τσεκάρουν εισιτήριο στους «32» του Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Αρκετά σημαντικό ήταν και ότι έδειξαν αξιοσημείωτη αποτελεσματικότητα στις τελικές τους ενέργειες και έφτασαν έτσι στο εντυπωσιακό 4-0. Ο Ηλίας Αναστασάκος στο 24ο άνοιξε με σουτ το σκορ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μπουντόπουλου και κεφαλιά πάσα του Γιαννίτση.

Η Σπάρτη κράτησε το ισχνό προβάδισμα μέχρι το 75ο λεπτό, όταν πάλι ο Αναστασάκος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα στα δίχτυα έπειτα από σέντρα του Μπουντόπουλου. Από εκεί και πέρα βγήκε και η κούραση στην ομάδα του Παναιγιάλειου που δέχθηκε ακόμη δύο γκολ με τον Μπουντόπουλο να κάνει το 3-0 με σουτ στο 85ο λεπτό και με εκτέλεση πέναλτι στο 88ο.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΣΠΑΡΤΗ 0-4

ΣΚΟΡΕΡ: 24’, 75’ Αναστασάκος, 85’, 88’ Μπουντόπουλος

ΚΟΚΚΙΝΗ: 89’ Μπανούσης

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Λεωνίδας Βόκολος): Αθανασόπουλος, Σανδραβέλης, Πατινιώτης, Βλάχος, Κοντοές, Καζναφέρης, Μπούζας, Τσιλιγκίρης, Μπουρλάκης (79’ Μωυσίδης), Σκαρτσίλας (46’ Κατιδης), Κρητικός (63’ Ξόμπλιος).

ΣΠΑΡΤΗ (Σωτήρης Αντωνίου): Μελίσσας, Παπαχρήστος, Γκαλίτσιος, Κατσίκης, Γιαννίτσης, Μπανούσης, Ν. Αρσενίεβιτς (76’ Αναστασόπουλος), Οικονομόπουλος, Μπουντόπουλος, Αναστασάκος (83’ Παναγιώτου), Βελλίνης (70’ Ηλιόπουλος).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχαηλίδης (Βοιωτίας)

ΒΟΗΘΟΙ: Σπυρόπουλος (Αν. Αττικής), Πάγουρας (Βοιωτίας)  

Last modified onΤετάρτη, 14 Σεπτέμβριος 2016 18:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep