Έσπασε το ρόδι ο Απόλλων!

Στο ντεμπούτο του Μπάμπη Τεννέ ο Απόλλων βρήκε ξανά δίχτυα και νίκησε 3-0 τον Εργοτέλη.

Το νέο ξεκίνημα που έψαχνε εδώ και καιρό ο Απόλλων Σμύρνης έγινε. Οι «κυανόλευκοι» στο... χωράφι της Ριζούπολης βρήκαν δίχτυα έπειτα από 504 αγωνιστικά λεπτά και έκαμψαν την αντίσταση του Εργοτέλη με 3-0. Έτσι, ο Μπάμπης Τεννές στην επιστροφή του έπειτα από δύο χρόνια και ένα μήνα οδήγησε την «Ελαφρά Ταξιαρχία» στην πρώτη νίκη μετά την πρεμιέρα.

Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε τον Αλμπάνη στην κορυφή και επανέφερε τον Βάντερσον στην ενδεκάδα, με τους δύο ποδοσφαιριστές να δημιουργούν αρκετές επικίνδυνες στιγμές στα καρέ του Αθανασίου. Αντίθετα, ο Εργοτέλης έπειτα από δύο διαδοχικές νίκες, δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον πόντο στη Ριζούπολη. Και η αλήθεια είναι ότι δεν δημιούργησε τη μεγάλη φάση παρότι έφτασε αρκετές στιγμές με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία.

Ο Απόλλων ξεκίνησε με πίεση στα καρέ του Εργοτέλη, αλλά όσο περνούσε η ώρα οι Κρητικοί ισορρόπησαν και είχαν αρκετές καλές στιγμές για να πάρουν το προβάδισμα. Το ματς, πάντως, δεν είχε ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να κάνουν την πρώτη τελική στο 24'. Από πλευράς γηπεδούχων, ο Βάντερσον στην επιστροφή του στην ενδεκάδα μετά από ένα μήνα ήταν δραστήριος, όπως και ο Αλμπάνης που δημιούργησε τη φάση του γκολ στο 44'.

Ο επιθετικός του Απόλλωνα πήρε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, έκανε κούρσα και την κατάλληλη στιγμή τροφοδότησε τον Φαρινόλα, ο οποίος βρήκε δίχτυα και... έσπασε το ρόδι για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά από 504 αγωνιστικά λεπτά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε μουδιασμένα για τις ομάδες και με τον Απόλλωνα να «κλειδώνει» το τρίποντο στο 65' από μία στατική φάση. Ο Παρπέξ εκτέλεσε φάουλ, ο Τζιώρας με προβολή ανάγκασε τον Αθανασίου σε εντυπωσιακή απόκρουση, με τη μπάλα να περνά τη γραμμή. Ωστόσο, στην επαναφορά με νέα προσπάθεια νίκησε τον γκολκίπερ του Εργοτέλη. Στις καθυστερήσεις ήταν η σειρά του Φαρινόλα να στρώσει για τον Τζιώρα και αυτός με ιδανικό πλασέ σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το 3-0.

H ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΣΚΟΡΕΡ: 44' Φαρινόλα, 65', 90'+2' Τζιώρας

ΑΠΟΛΛΩΝ (Μπάμπης Τεννές): Ταΐρης, Πάνος, Βαλεριάνος, Γκότοβος (5' Ψιάνος), Δεληζήσης, Φατιόν, Κονέ, Παρπέξ, Φαρινόλα, Βάντερσον (54' Τζιώρας), Αλμπάνης (71' Συμελίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Γιαλούσης, Αυγενικού (85' Ντος Σάντος), Κυριακόπουλος, Γρομητσάρης, Ρέντζας, Κ. Καμαρά, Καλέ, Μπουρσέλης, Μάνος (70' Κούτρης), Ίνιατς (59' Παμλίδης).

Διαιτητής: Φωτιάς (Πέλλας)
Βοηθοί: Τζιλίρης, Χαλβατζάκος (Πειραιά)

Last modified onΚυριακή, 08 Νοέμβριος 2015 18:06

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep