Λευκή ισοπαλία με Θεσπρωτό

Η Κέρκυρα έδωσε φιλικό με τον Θεσπρωτό και έμεινε στο 0-0.

Με τον Θεσπρωτό τέθηκε αντιμέτωπη η Κέρκυρα το απόγευμα της Τετάρτης (2/9), στον Πλάντραφο. Η ομάδα του Άγγελου Διγκόζη έδειξε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο η εμφάνιση δεν ήταν τόσο καλή, σε αντίθεση με το δεύτερο, κατά το οποίο χάθηκαν πολλές ευκαιρίες.

Ο νεαρός προπονητής χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του, όμως δεν έπαιξε ο Ντατίδης, ο οποίος ωστόσο θα υπογράψει τις επόμενες μέρες το νέο του συμβόλαιο. Ο Κροάτης Λέντριτς αγωνίστηκε και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Οι ποδοσφαιριστές της ομάδας του νησιού των Φαιάκων έδειξαν σημάδια κόπωσης κατά τη διάρκεια του τεστ.

Η επίσημη ενημέρωση από την Κέρκυρα αναφέρει τα εξής: «Tην ευκαιρία να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα για τη νέα του ομάδα, ενόψει της προετοιμασίας, που έπεται είχε ο Άγγελος Διγκόζης στο σημερινό (Τετάρτη, 2/9) διπλό, 80λεπτης διάρκειας, της Κέρκυρας με τον Θεσπρωτό, στις εγκαταστάσεις του Πλάντραφου (0-0). Το no score (όχι πως έχει ιδιαίτερη σημασία...) δεν αποτυπώνει την... πάσα αλήθεια, καθώς οι Φαίακες, διατήρησαν την υπεροχή σε όλη, σχεδόν, τη διάρκεια, είχαν ορισμένα καλά διαστήματα, αλλά και στιγμές... highlight (όπως ένα εντυπωσιακό ανάποδο «ψαλίδι» του Γεωργακόπουλου, καθώς και μια λόμπα συν μια απίθανη ασίστ με το... τακούνι του Ζορμπά) και, ειδικά στην επανάληψη, έχασαν πολλές ευκαιρίες. Απέναντι σε μια ομάδα, που ήρθε με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς κι έδειξε, κυρίως στο α’, τακτικά συνεπής. Άλλοτε, όμως, η αστοχία, άλλοτε οι... keepers, σήκωσαν απαγορευτικό.

Ο Διγκόζης, που έδειξε να προσανατολίζεται στο 4-4-2 σε παραλλαγές (π.χ. με ρόμβο ή flat), προγραμματισμένα, χρησιμοποίησε διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε 40λεπτο, αποφεύγοντας τις πολλές οδηγίες στις διάρκεια του αγώνα (αρκέστηκε, μόνο, σε ορισμένες, επί προσωπικού), καθώς ο κύριος στόχος του ήταν να διαμορφώσει μια πιο πλήρη άποψη για την ήδη υπάρχουσα αγωνιστική «μορφή» της ομάδας (συνολικά και ατομικά), βάσει της έως τώρα δουλειάς.

Στο α’ ημίχρονο με την Κέρκυρα αγωνίστηκαν: Κουτζαβασίλης, Μεντής, Βενέτης, Γκόμες, Ζουμπουλάκης, Κρητικός, Μακρίδης, Σουάνης, Κωτάτης, Κόντος, Λέντριτς. Στο β’ έπαιξαν οι: Τριαντάφυλλος (65’ Σαμπανίδης), Καραγιοαννίδης, Παρασκευαϊδης, Βλάχος, Ντιόγκο, Ίσερης, Καρντόζο, Ζορμπάς, Γρηγοράκης (65’ Μανωλάς), Φάμπιο, Γεωργακόπουλος.

Ο Θεσπρωτός του Γιώργου Λαδιά, αγωνίστηκε με τους: Κωνσταντάκος (65’ Βενέτης), Μώκος (41’ Γεωργίου), Παπάζης, Μήτσης, Καρύδης, Μητσέλας, Σαλταπίδας (50’ Μπαστάνης), Αγκιούν (41’ Ντούνης), Στεφανίδης (65’ Μητσέλος), Τσερεμές (41’ Κοζάκης), Μπατάκ (41’ Λεοντίου).

● Χρέη διαιτητή «εκτέλεσε» ο προπονητής τερματοφυλάκων της Κέρκυρας, Χρήστος Βάσαλος.
● Σε ατομικό πρόγραμμα αρκέστηκε ο υπό δοκιμή, Γκέρμαν Ντατίδης.
● Το πρωί (08.30) οι Φαίακες δεν... γλίτωσαν την προπόνηση, παρά το διπλό με Θεσπρωτό. Αύριο, Πέμπτη (3/9) θα προπονηθούν το απόγευμα (18.30) στον Πλάντραφο.

Το timeline του αγώνα

17’ Ωραία ενέργεια και σέντρα του Ζουμπουλάκη από αριστερά, κεφαλο- στρώσιμο Κωτάτη στον Σουάνη, που πιάνει το βολέ, προ της γραμμής το... σώμα του Καρύδη.
20’ Δυνατό, διαγώνιο σουτ του Μακρίδη, έξω από την περιοχή, δίπλα απ’ τα δοκάρια.
42’ Φιλόδοξο, φαλτσαριστό του Ζορμπά, εκτός «κουτιού», πάνω από τη συμβολή των δοκών.
44’ Σουτ του Σαλταπίδα στο... πέσιμο, από διαγώνια θέση, εύκολα ο Τριαντάφυλλος.
45’ Λάθος γύρισμα του Μήτση, ο Γεωργακόπουλος παρεμβάλλεται, περνάει και τον Κωσταντάκο, αλλά από πλάγια δεξιά δεν πιάνει «γεμάτο» το πλασέ στην κενή εστία και ο «άσος» του Θεσπρωτού, προλαβαίνει.
46’ Καλή αντίδραση, με τα πόδια του Τριαντάφυλλου, σε σουτ του Σαλταπίδα. Στην εξέλιξη, κόρνερ, αλλά η κεφαλιά του αμαρκάριστου, Καρύδη, φεύγει εκτός.
49’ Εξαιρετική ενέργεια του Φάμπιο απ’ τον άξονα, «σπάει» δεξιά, στον Γεωργακόπουλο, σουτ, έξω.
53’ Κόρνερ για τον Θεσπρωτό από δεξιά, το σουτ του Μήτση, στο δεύτερο δοκάρι, υπό πίεση, φεύγει πάνω απ’ τα δοκάρια.
65’ Ανέβασμα και σέντρα του Βλάχου από δεξιά, εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι του Γεωργακόπουλου, λίγο άουτ.
73’ Φάουλ του Ντιόγκο από εξαιρετική θέση, πάνω απ’ τα δοκάρια.
75’ Σουτ- φαρμάκι του Ζορμπά, έξω από την περιοχή, μεγάλη επέμβαση του Βενέτη στη δεξιά γωνία του. Στην εξέλιξη, κόρνερ του Ζορμπά, εν κινήσει τελείωμα του Καραγιαννίδη στο πρώτο δοκάρι, έξω.
77’ Απίθανη ασίστ- τακουνάκι του Ζορμπά στον Γεωργακόπουλο, σουτ, εκτός εστίας.
78’ Έξυπνη μπαλιά του Φάμπιο, ο «Γεωργακό» φεύγει στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Βενέτης τον νικά στο τετ α τετ.
79’ «Μερακλίδικη» λόμπα του Ζορμπά, «σκοτώνεται» αλλά σώζει ο Βενέτης στις... αράχνες!
80’ Σύγχυση στην άμυνα του Θεσπρωτού, «τσίμπημα» του Ζορμπά, τη... δωδεκάτη ώρα σώζει ο Παπάζης, πάνω στη γραμμή!

Last modified onΤετάρτη, 02 Σεπτέμβριος 2015 22:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep