«Θέλω συνοδοιπόρους» (photos)

  • Written by Καβάλα: Γιώργος Νελόπουλος
  • Published in Καβάλα
  • 0 comments

Ο πρόεδρος του ΑΟΚ, Γιώργος Τσοκτουρίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον στη ΓΣ του Ερασιτέχνη, αρκεί να έχει συμπαίκτες.

Ο Τσοκτουρίδης στη ΓΣ του Ερασιτέχνη την Τετάρτη (14/11) ανέλυσε τόσο την οικονομική κατάσταση της ομάδας, όσο και την προοπτική που υπάρχει. Σημείωσε, πάντως, ότι η Καβάλα είναι ιδέα και δεν πεθαίνει…

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε: «Ήταν Απρίλιος, όταν με πλησίασε ο Ερασιτέχνης και ο κ. Ανδρέας Καραγιώργης και μου είπε ότι ο κ. Εμινίδης έχει περάσει στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο μία παράγραφο, που μας δίνει το δικαίωμα να καταθέσουμε ξανά φάκελο στην ΕΕΑ. Αρχίσαμε να μαζεύουμε τα δικαιολογητικά για το φάκελο και μετά από ένα «καυτό» καλοκαίρι, με μένα να έχω κατέβει… 37 φορές στην Αθήνα, τελικά να καταφέρουμε να τοποθετηθούμε στο πρωτάθλημα της Football League, που σαφώς μπορεί να μην ήταν η απόλυτη αποκατάσταση, αλλά η μερική.

tsok6

Μπήκα μπροστά και είπα ότι θα βάλω ένα μεγάλο ποσό, όπως και έκανα, όμως μόνος μου δε μπορώ πλέον να το κάνω. Θέλω συνοδοιπόρους. Περίμενα πως θα έχω τουλάχιστον και υπολόγισα σε αυτό, π.χ. κάποιους επιχειρηματίες που είχαν δώσει 200.000 ευρώ στην ΠΑΕ και τώρα δεν έχουν δώσει ούτε ευρώ! Περίμενα ότι θα πουληθούν τουλάχιστον άλλα τόσα διαρκείας, μιας και μειώσαμε κατά 50% τις τιμές. Περίμενα πως θα έχουμε εισροή χρημάτων από τις διαφημίσεις και ακόμη ούτε μία ταμπέλα μπήκε στο γήπεδο και πολλά άλλα.

Από την άλλη ήρθε και μία τιμωρία στην ΠΑΕ, από την προηγούμενη διοίκηση, ύψους 93.000 ευρώ! Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά μόνος μου, είναι αδύνατον να τα «τρέξω». Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Για να έρθει όποιος επενδυτής, επιχειρηματίας θα ήθελε να επενδύσει, να βοηθήσει. Η ομάδα δε χρωστάει σε κανέναν, όλα τα τρέχοντα έξοδα είναι πληρωμένα. Ο ΑΟΚ δεν είναι ομάδα, είναι ιδέα και είμαι αισιόδοξος, ότι οι Καβαλιώτες δε θα αφήσουν να γκρεμιστεί»!..

Κανάκης: «Υπερπροσπάθεια…»

tsok3

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Ντίνος Κανάκης ανέφερε:

«Αναλάβαμε την ομάδα στη χειρότερη περίοδο της ιστορίας της και μάλιστα μήνα Δεκέμβριο με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει τεράστια υπερπροσπάθεια ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει. Δεν πτοηθήκαμε όταν απευθυνόμενοι σε παλαιά μέλη διοικήσεων του ΑΟΚ βλέπαμε απροθυμία να στηρίξουν το έργο μας λόγω της ρευστής κατάστασης στο διοικητικό κομμάτι και τα γνωστά προβλήματα των 2 πρώτων αγωνιστικών που μας κυνηγούσαν σε όλο το πρωτάθλημα.

Αυτή άλλωστε είναι και η μοίρα του ερασιτέχνη, να βγαίνει μπροστά στα δύσκολα και να σηκώνει με την βοήθεια του κόσμου όλο το βάρος. Ελπίζουμε ειδικά στο άμεσο μέλλον να μην ξαναχρειαστεί να βιώσει η ομάδα ανάλογες καταστάσεις.

Δαπανήσαμε και χρήματα, μα κυρίως πολύ κόπο ώστε να φέρουμε εις πέρας την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και τα καταφέραμε, παρά τις αντιδράσεις που αντιμετωπίσαμε σε ότι αφορά τις διαδικασίες για την ολοκλήρωση του έργου. Ευτυχώς όμως αυτό επετεύχθη ώστε σήμερα η ΠΑΕ ΑΟΚ να έχει στην διάθεση της ένα γήπεδο σε εξαιρετική κατάσταση.

tsok7

Τέλος, πέραν από τις ενέργειες για το ποδοσφαιρικό τμήμα βοηθήσαμε την ΠΑΕ ΑΟΚ ώστε να καταφέρει η ομάδα να επανέλθει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα:

Α) αναλαμβάνοντας το 35% των μετοχών και καταθέτοντας ένα πληρέστατο φάκελο στην ΕΕΑ

Β) ήρθαμε σε συνεννόηση με τον Δήμαρχο κ.Σιμιτσή ώστε να μειωθεί κατά 100.000€ το χρέος της ΠΑΕ ΑΟΚ για να μπορέσει να πάρει φορολογική ενημερότητα και να την καταθέσει στην ΕΕΑ».

Τέλος, ο νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη, Γιώργος Γραμμένος, ξεκαθάρισε: «Επειδή πολλά λέγονται και ακούγονται, θα ήθελα να πω, ότι ο Ερασιτέχνης με 45% των μετοχών, είναι μεγαλομέτοχος και δεν παίζει το παιχνίδι κανενός.

Θα ήμαστε κοντά σε όποιον βρίσκεται με το καλό της ομάδας, τελεία και παύλα».

Last modified onΠέμπτη, 15 Νοέμβριος 2012 16:04

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep