«Δυο-τρεις προσθήκες και... απόλυτο»

Ο Μανώλης Παπαματθαιάκης μίλησε για μεταγραφές και τον στόχο του απόλυτου μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Στον Ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103.3 μίλησε ο Μανώλης Παπαματθαιάκης. Ο προπονητής του Καραϊσκάκη αναφέρθηκε στα επιτυχημένα αποτελέσματα της ομάδας του, για το θέμα της ενίσχυσης, αλλά και για τον στόχο των δύο νικών στα επόμενα δύο παιχνίδια.

Για το μικρό αριθμητικά ρόστερ της ομάδας του Καραϊσκάκη, παρά τα πολύ θετικά αποτελέσματα:
«Καταρχήν, δεν το συζητώ ότι και ο προκάτοχός μου είχε κάνει εξαιρετική δουλειά εδώ. Άλλωστε η πορεία η περσινή της ομάδας νομίζω ότι ήταν εξαιρετική. Ήταν νεοφώτιστη στην κατηγορία. Φέτος, δημιουργήθηκε μια διαφορετική ομάδα, ένας διαφορετικός προγραμματισμός. Eχω πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Θα συμφωνήσω στο ότι μπορεί να είμαστε λίγοι στον αριθμό, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι το πρωτάθλημα άρχισε στα μέσα του Οκτώβρη και μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο είναι μόνο 10 παιχνίδια, νομίζω ότι οποιοδήποτε ρόστερ, όσο μικρό και να είναι, μπορείς να το βγάλεις εις πέρας.
Το θέμα είναι να μην έχει τραυματισμούς, να μην έχεις τιμωρίες. Τα παιδιά πραγματικά έχουν δεθεί μεταξύ τους, αγωνιστικά έχουμε βρει το στιλ μας. Υπάρχει διάθεση και από εμάς και από την διοίκηση να κάνουμε 2-3 προσθήκες στην μεταγραφική περίοδο του Δεκεμβρίου, αλλά νομίζω ότι όταν η ομάδα πειραχθεί πάρα πολύ, δεν είναι στα υπέρ της. Να κάνουμε 2-3 ποιοτικές προσθήκες, αλλά πιστέψτε με δε θα χρειαστεί μεγαλύτερος αριθμός να βάλουμε στην ομάδα, γιατί αυτά χαλάνε την ομοιογένεια και την εύρωστη λειτουργία στα αποδυτήρια. Κατά τη γνώμη μου, η ομάδα έχει ένα πάρα πολύ καλό υλικό».

Για το μεγάλο διπλό με 0-1 και την επιτυχία του Καραισκάκη επί του Ηρακλή:
«Είναι μια νέα ομάδα και μια σοβαρή ομάδα, το γνωρίζει όλος ο κόσμος. Να ξέρετε ότι η δική μου λογική είναι ότι δεν παίζουν ρόλο ούτε τα budget (προυπολογισμός), ούτε η ιστορία της κάθε ομάδας, ούτε η φανέλα, ούτε ο κόσμος. Ποδόσφαιρο παίζουν οι ποδοσφαιριστές, ποδόσφαιρο παίζεται κάθε Κυριακή μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Η δική μου αίσθηση από αυτό το πρωτάθλημα είναι ότι οι διαφορές είναι απειροελάχιστες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. Μπορείς να χάσεις από οποιονδήποτε, μπορείς να τους κερδίσεις όλους…
Μας αρέσει να παίζουμε μεγάλα παιχνίδια, μας ταιριάζουν οι ομάδες που έχουνε επιθετική φιλοσοφία, που αρέσκονται να παίζουν με την μπάλα στα πόδια, γιατί το δικό μας στιλ είναι να είμαστε πολύ σφιχτοί αμυντικά και να προσπαθούμε να κερδίσουμε στο ανοιχτό γήπεδο τους αντιπάλους. Νομίζω πως δεν είναι τυχαία τα αποτελέσματά μας γιατί βρίσκουμε απέναντί μας ομάδες που μας δίνουν κίνητρο να παίξουμε. Έχουμε και την ικανότητα και την ποιότητα και την σοβαρότητα – διοικητικά και αγωνιστικά- είμαστε μια ομάδα που μπορούμε να κερδίζουμε όποιον και να παίζουμε… Είναι ιδιαίτερο και δύσκολο πρωτάθλημα και έχουμε όλα τα φόντα στο τέλος της χρονιάς να πετύχουμε το στόχο μας».

Για τις εμφανίσεις της ομάδας απέναντι σε σημαντικές ομάδες και το τι άλλαξε με τον ερχομό του στην ομάδα της Άρτας:
«Θεωρώ τον Σάκη Παπαβασιλείου έναν εξαιρετικό προπονητή. Ένα νέο παιδί με όρεξη που παλεύει για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εγώ όταν ήρθα στην ομάδα υπήρχε πολύ κακή ψυχολογία γιατί προερχόταν από ένα άσχημο αποτέλεσμα μέσα στο Βόλο. Άρα, το πρώτο μου μέλημα ήταν να πέσω στην ψυχολογία των παιδιών, να ρίξω το βάρος μου εκεί και να έρθω πιο κοντά τους… Κάθε ψυχολογία μέσα στα αποδυτήρια χτίζεται από τις νίκες… Η ψυχολογία χτίζεται από τα αποτελέσματα».

Για τις ομάδες που παίζουν στο πρωτάθλημα της Football League:
«Εκτός από την ιστορία, δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από αυτές τις ομάδες και ο προσωπικός μου στόχος είναι να τις περάσουμε αυτές τις ομάδες».

Για το επόμενο παιχνίδι με τον Αήττητο Σπάτων:
«Επικίνδυνο και πολύ δύσκολο παιχνίδι, όπως όλα τα παιχνίδια στη κατηγορία. Εντελώς διαφορετικό παιχνίδι… Στόχος της ομάδας στα επόμενα δύο παιχνίδια να κάνουμε το απόλυτο».

Για την προπονητική του καριέρα:
«Συνειδητή μου επιλογή ότι δεν επέλεγα να πάω σε κάποια ομάδα Β΄ Εθνικής γιατί είχα τις περιπτώσεις να πάω. Είμαι ευγνώμων στον Καραϊσκάκη γιατί βρήκα ένα περιβάλλον υγιέστατο. Μου έδωσε τη δυνατότητα να μπω στον χώρο της Β' Εθνικής ως προπονητής. Σταθερά και αργά βήματα και να δουλεύω σε περιβάλλον που με καλύπτει. Βρήκα σοβαρή ομάδα, θα το σέβομαι και θα το εκτιμώ και μακάρι να είναι το σκαλοπάτι μου να πάω ακόμα ψηλότερα».

Για τα φαβορί και τις τελευταίες θέσεις της Football League:
«Θα ρισκάρω και θα πω ότι η δυάδα που θα είναι στο τέλος για την άνοδο στη SuperLeague θα είναι ο Βόλος και η Κέρκυρα. Η Κέρκυρα έχει ένα πολύ ποιοτικό ρόστερ όπως και ο Ηρακλής. Ο Βόλος έχει τρομερή ομοιογένεια από την περσινή χρονιά και σαν εμπειρία από τη Super League η Κέρκυρα θα είναι η δεύτερη ομάδα. Δεν πετάω τον Απόλλων Λάρισας, δεν ξέρω αν αντέξει, μου έκανε ιδιαίτερα θετική εντύπωση. Είναι ποιοτική ομάδα από την μέση και μπροστά. Θα είναι μάχη για όλες τις θέσεις».

Για τις ευκαιρίες στους νέους ποδοσφαιριστές:
«Μου αρέσουν πολύ τα νέα παιδιά… Το θέμα είναι ότι αυτό το πράγμα (με τους νέους ποδοσφαιριστές) ο Παναθηναϊκός το έκανε κατ’ ανάγκη. Δεν ξέρω αν θα το έκανε, αν δεν υπήρχε η ανάγκη αυτή. Αυτή τη στιγμή έχει μπει στο σωστό δρόμο κατά τη γνώμη μου να δημιουργήσει μια πολύ μεγάλη φουρνιά για τα επόμενα χρόνια. Οι ακαδημίες είναι μεγάλη κουβέντα. Το θέμα είναι να υπάρχει οργάνωση των ακαδημιών από τους κατάλληλους ανθρώπους και σε αυτό το κομμάτι στην Ελλάδα υποφέρουμε πάρα πολύ».

Last modified onΠέμπτη, 13 Δεκέμβριος 2018 15:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep