«Έναρξη με βιώσιμη λύση»

Ο προπονητής του Καραϊσκάκη Άρτας, Σάκης Παπαβασιλείου μίλησε στο FL News για τα προβλήματα της Football League, τον ανταγωνισμό, τους στόχους των «πράσινων» και τις απολύσεις πριν τη σέντρα.

Την περσινή σεζόν κλήθηκε να «χτίσει» μία ομάδα μέσα σε διάστημα λίγων ημερών, με περιορισμένες επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι. Ο Καραϊσκάκης Άρτας, άλλωστε, προβιβάστηκε μέσω δικαστηρίων και το έργο του Σάκη Παπαβασιλείου μόνο εύκολο δεν ήταν. Ο 42χρονος τεχνικός, όμως πέτυχε τον στόχο της παραμονής και, μάλιστα, πολύ πιο άνετα από τις προβλέψεις. Οι νεοφώτιστοι «πράσινοι» τερμάτισαν τον μαραθώνιο στην 8η θέση, ανανέωσαν το ραντεβού τους με την κατηγορία για δεύτερη σεζόν και φέτος με οδηγό την περσινή χρονιά βάζουν πλώρη για τη 10άδα.

Σε αντίθεση με όσα διαδραματίστηκαν ένα χρόνο πριν, φέτος ο Καραϊσκάκης είναι από τις ομάδες που αναμένουν λύση στα οικονομικά προβλήματα της Football League για να ριχτούν στη μάχη. Και όπως δήλωσε ο Παπαβασιλείου στο FL News, είναι επιτακτική ανάγκη πριν ξεκινήσει η δράση να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην κατηγορία. Προέβλεψε ακόμα μία ανταγωνιστική σεζόν, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να μπουν στη θέση των προέδρων και να δουν την πλευρά των πρωταγωνιστών, ενώ έβαλε τον πήχη στην άνετη σωτηρία με φόντο τη 10άδα και μίλησε για τις πολλές απολύσεις συναδέλφων του πριν τη σέντρα.

Για τις διαρκείς μεταθέσεις έναρξης ο Παπαβασιλείου δήλωσε:

«Άπαντες είμαστε υποχρεωμένοι να βαδίσουμε με τα δεδομένα που χαράζει η Football League. Είμαστε, όμως και υποχρεωμένοι να παραμείνουμε σε εγρήγορση, ώστε να εμφανιστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα. Το ζητούμενο είναι να βρεθεί μία λύση και να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αυτό εξαρτάται από την Πολιτεία και από τη βοήθεια που θα δώσει στη διοργανώτρια, ώστε αυτή να επιβιώσει. Είμαι υπέρ της καθυστέρησης έναρξης, αρκεί να υπάρξει μία βιώσιμη λύση.

Και την περσινή σεζόν υπήρξαν ομάδες, οι οποίες, είτε αποχώρησαν, είτε αποβλήθηκαν λόγω μεγάλων οικονομικών προβλημάτων. Θα πρέπει να δούμε και την πλευρά των ποδοσφαιριστών που είναι οι πρωταγωνιστές. Άπαντες εξαρτώνται από τη βιωσιμότητα του πρωταθλήματος για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Θεωρώ ότι ένα πρωτάθλημα δεν δύναται να ξεκινήσει χωρίς να γνωρίζει τις έσοδα θα υπάρχουν. Διαφορετικά πώς οι ομάδες θα τακτοποιούν τις υποχρεώσεις τους; Καλώ τους αρμόδιους φορείς να βάλουν τον εαυτό τους στη θέση των προέδρων ΠΑΕ όπως για παράδειγμα της Δόξας Δράμας. Να καθίσουν ένα μήνα με τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν τώρα και να δούν πώς μπορούν να καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους.

Έχοντας οι ομάδες εξασφαλισμένα έσοδα, δεν θα καλύπτουν μόνο τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, αλλά θα τους προσφέρουν καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτοί οι ποδοσφαιριστές μετέχουν στην κατηγορία - προθάλαμο της Super League. Αν, λοιπόν, βελτιωθούν οι συνθήκες και υπάρξει καλύτερη οργάνωση, τότε και εμείς οι προπονητές θα ανεβάσουμε το επίπεδο δουλειάς».

Σε ό,τι αφορά στον ανταγωνισμό που προβλέπει για το νέο πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι, ανέφερε:

«Οι θέσεις του ΟΦΗ και του Άρη καλύφθηκαν από ομάδες με μεγάλο παρελθόν. Ομάδες όπως οι Ηρακλής, Δόξα Δράμας, Κέρκυρα, Τρίκαλα, Παναχαϊκή με τεράστια δυναμική και πολύ κόσμο. Πάνω σε αυτές θα πρέπει να πατήσουμε και να αγκαλιάσουμε όλοι το πρωτάθλημα για να έρθουν μεγαλύτερα έσοδα από τηλεοπτικά και χορηγίες. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα, γιατί οι περισσότερες ομάδες έχουν δυναμώσει, διαθέτουν πολύ καλά ρόστερ με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω

Για την κλήρωση του πρωταθλήματος και την πρεμιέρα στον Βόλο:

«Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αντιμετωπίζουμε τον Βόλο. Μπορεί να είναι νεοφώτιστη, αλλά έχει δείξει από πέρυσι δείγματα μεγάλης και έμπειρης ομάδας. Βρέθηκε στον ίδιο όμιλο με τον Ολυμπιακό Βόλου και τη Νίκη Βόλου, που όλοι γνωρίζουμε τη δυναμική τους και έκοψε το νήμα πρώτη και με μεγάλη διαφορά. Βάσει της εικόνας που έχω, ο Βόλος θα κάνει πρωταθλητισμό. Είναι ομάδα με υγεία οικονομική, πλήρη οργάνωση σε όλους τους τομείς και έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει.

Περιμένουμε πώς και πώς την πρεμιέρα. Θα αξιολογήσουμε τον κάθε αντίπαλο και παρότι στις έξι πρώτες αγωνιστικές θα δώσουμε τέσσερα παιχνίδια εκτός έδρας, ευελπιστώ ότι θα κάνουμε ένα ξεκίνημα ανάλογο με το περσινό».

Σε ό,τι αφορά στον στόχο του Καραϊσκάκη Άρτας, ο Παπαβασιλείου ανέφερε:

«Με οδηγό την περσινή μας πορεία θα πάμε για την άνετη παραμονή, ώστε να διεκδικήσουμε το πλασάρισμα στις θέσεις που οδηγούν στη Super League 2. Άπαντες διψάμε γι' αυτό, αρκεί να μη μείνουμε στα λόγια και να το δείξουμε με πράξεις απέναντι σε κάθε αντίπαλο που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε».

Τέλος, ο τεχνικός των «πράσινων» σχολίασε τις πολλές αλλαγές προπονητών πριν την έναρξη του πρωταθλήματος:

«Είμαι από τους ανθρώπους που συμπάσχω με τους συναδέλφους μου προπονητές. Είναι ανέντιμο, θεωρώ, προς τα πρόσωπά τους να μην υπάρχει στήριξη πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και εν μέσω περιόδου προετοιμασίας και φιλικών. Θα πρέπει να τους δίνεται ο απαραίτητος χρόνος να «χτίσουν» μια ομάδα ανάλογα με τα «θέλω» τους. Είναι η μοίρα του προπονητή, όμως τέτοια που κρίνεται καθημερινά.

Στο εξωτερικό βλέπουμε ότι άπαντες στηρίζουν τους προπονητές, αγκαλιάζουν τον τρόπο δουλειάς και δεν τους κρίνουν από ένα αποτέλεσμα. Άρα και οι παράγοντες στο ελληνικό ποδόσφαιρο θα πρέπει να τους στηρίξουν περισσότερο και όχι στο πρώτο στραβό αποτέλεσμα να παίρνουν εν θερμώ αποφάσεις».

Last modified onΤρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 22:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep