Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Να βρεθούν οι συκοφάντες»

Η Καλλιθέα δημοσιοποίησε την επιστολή που έστειλε στην UEFA.

Η αθηναϊκή ομάδα την Παρασκευή (01/06) έστειλε επιστολή στην ευρωπαϊκή ομοσπονδία και ζητούσε να μάθει ποιοι είναι οι συνεργάτες της στη χώρα μας. Την Τρίτη (05/06), λοιπόν, τη δημοσιοποίησε:

Αυτή ανέφερε:


«Προς την UEFA Route de Geneve 46 CH – 1260 – Nyon 2 ΕΛΒΕΤΙΑ


Με το από 27 Απριλίου 2012 απευθυνόμενο προς την ΕΠΟ έγγραφό του, ο συντονιστής ερευνών της Ομοσπονδίας σας Graham Peaker εμφάνισε τον αγώνα της ομάδας μας με τον Ηρακλή Ψαχνών που διεξήχθη στις 20 Απριλίου 2012, ως ύποπτο χειραγώγησης, κυρίως για βαθμολογικούς και σε μικρότερη έκταση για στοιχηματικούς σκοπούς. Σχετικά με το έγγραφο αυτό, κρίνουμε αναγκαίες τις ακόλουθες επισημάνσεις, τις οποίες αγνόησε ο υπογράφων το ανωτέρω έγγραφο.


Πρώτη: Η σε βάρος μου κατηγορία εάν δεν συνιστά προϊόν παρανόησης, έχει ως μοναδικό σκοπό της το διασυρμό της ΠΑΕ και συνακόλουθα των ασκούντων τη Διοίκηση της ΠΑΕ. Ενώ όλοι πλέον γνωρίζουν ότι το έγγραφο της UEFA που αποτέλεσε το έρεισμα για τη σε βάρος μου δίωξη δεν περιέχει οποιοδήποτε -έστω και το ελάχιστο- ενοχοποιητικό σε βάρος μου στοιχείο, παρ’ όλ’ αυτά η δημοσιότητα που ακολούθησε ικανοποίησε τις δόλιες προθέσεις εκείνων που μεθόδευσαν την όλη υπόθεση. Το γεγονός και μόνο ότι η ΠΑΕ κατέλαβε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα της Football League και ότι συμμετέχει, και μάλιστα με βαθμολογικό πλεονέκτημα, στη διαδικασία των Play Off οδηγεί στο συμπέρασμα ότι εκείνοι που απέτυχαν να υλοποιήσουν τις αγωνιστικές τους επιδιώξεις με την ορθόδοξη διαδικασία, κατέφυγαν στη μεθόδευση του καταλογισμού ανύπαρκτων σε βάρος μου αδικημάτων.


Δεύτερη: Οι συνεχείς αναφορές, έστω και ελλειμματικές, στην προηγηθείσα αγωνιστική δραστηριότητα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και η πλήρης απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στη μέχρι τον επίμαχο αγώνα, παρουσία της ομάδας μου. Ωσάν η ομάδα μου, αυτή που κατετάγη τρίτη στο Πρωτάθλημα, να ήταν αμελητέα σε σχέση με τον … πανίσχυρο Ηρακλή Ψαχνών.


Τρίτη: Αλλά εάν οι αοριστίες του εγγράφου της Ομοσπονδίας σας είναι εμφανείς, εάν η έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων είναι κατάδηλη, εάν τα στοιχεία τα θεμελιωτικά της κατηγορίας είναι ανύπαρκτα, η παράθεση των δεδομένων που ακολουθούν καταδεικνύει την αλήθεια. Ως προς τη νίκη της ομάδας μου Α. Η ποδοσφαιρική μου ομάδα κατέκτησε την τρίτη θέση στο Πρωτάθλημα Football League της αγωνιστικής περιόδου 2011-2012 και συγκέντρωσε 64 βαθμούς με τέρματα 58-32. Μέσος όρος βαθμών: 1,88. Μέσος όρος τερμάτων: 1,70 – 0,94. - Η ποδοσφαιρική ομάδα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ κατέκτησε την ενδέκατη θέση στο ίδιο Πρωτάθλημα με 42 βαθμούς και τέρματα 29-33. Μέσος όρος βαθμών: 1,23. Μέσος όρος τερμάτων: 0,85 – 0,68.


Συμπέρασμα: Η όλη αγωνιστική πορεία των δύο (2) ομάδων, δεν καταλείπει αμφιβολίες. Όταν αγωνίζεται ο τρίτος με τον ενδέκατο και μάλιστα στο γήπεδο του τρίτου, οι πιθανότητες επιτυχίας του κατά τεκμήριο ισχυρότερου είναι τουλάχιστον αυξημένες. Β. Στους εντός έδρας αγώνες της, η ομάδας μου σημείωσε 13 νίκες, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα (ποσοστό νικών: 76,47%). - Στους εκτός έδρας αγώνες της, η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ σημείωσε 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 9 ήττες (ποσοστό νικών: 11,76%). Με τα ποσοστά αυτά ουδείς εχέφρων άνθρωπος θα χαρακτήριζε ως ύποπτο έναν αγώνα, στον οποίο επιβεβαιώθηκαν τα πραγματικά προγνωστικά.


Επισημαίνω ότι με βάση τη στατιστική αναγωγή των ανωτέρω ποσοστών, προ του αγώνα, η νίκη της ομάδας μου συγκέντρωνε πιθανότητες που εγγίζουν το 100% αφού τόσο οι 3 ισοπαλίες όσο και η 1 ήττα που παραχώρησε, αναφέρονται σε αγώνες που διεξήχθησαν με αντιπάλους κατά τεκμήριο ισχυρότερους της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ και συγκεκριμένα τη Βέροια (2η), τον Πλατανιά (5ος), την Καλλονή (6η) και τον Πιερικό (8ος).


Συμπέρασμα: Η από την πλευρά της ομάδας μου αγωνιστική αξιοποίηση της έδρας της, σε συνδυασμό με την εκτός έδρας αδυναμία που επέδειξε η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ, επιβεβαιώνουν το αμέσως ανωτέρω συμπέρασμα. Ως προς την επίτευξη κατά τον επίμαχο αγώνα δύο (2) τερμάτων από την ομάδα μου και τριών (3) συνολικά.


Α. Σε όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος και σε σύνολο δεκαεπτά (17) αγώνων στην έδρα της, η ομάδα μου επέτυχε τριάντα τέσσερα (34) τέρματα, δηλαδή κατά μέσο όρο δύο (2) τέρματα ανά αγώνα. Κατά την ίδια αγωνιστική περίοδο και πάντοτε στους εντός έδρας αγώνες της, η ομάδα μου δέχθηκε δέκα (10) τέρματα, δηλαδή κατά μέσο όρο 0,59 ανά αγώνα. Συμπέρασμα: Εάν, σε αντίθεση προς τους νόμους του ποδοσφαίρου, τα αποτελέσματα των αγώνων ακολουθούσαν τη στατιστική, το μοναδικό αποτέλεσμα του επίμαχου αγώνα θα έπρεπε να είναι 2-1.


Β. Με δεδομένο ότι ο σχολιαζόμενος ποδοσφαιρικός αγώνας ανήκει στο Β΄ γύρο του Πρωταθλήματος και συγκεκριμένα στην 26η αγωνιστική, αναφέρομαι στα αποτελέσματα της ομάδας μου στο Β΄ γύρο του Πρωταθλήματος. - Στο σύνολο των αγώνων του Β΄ γύρου (εντός και εκτός έδρας) σε σύνολο δεκαπέντε (15) αγώνων (2 αγώνες δεν διεξήχθησαν) περισσότερα από τρία (3) συνολικά τέρματα επιτεύχθηκαν σε δέκα (10) αγώνες, δηλαδή σε ποσοστό 66,67%. - Στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μου κατά το Β΄ γύρο και σε σύνολο οκτώ (8) αγώνων, περισσότερα από τρία (3) συνολικά τέρματα επιτεύχθηκαν σε επτά (7) αγώνες, δηλαδή σε ποσοστό 87,50%. Το συμπέρασμα είναι αυτονόητο: Οι στοιχειωδώς ασχολούμενοι με τις στοιχηματικές αποδόσεις είχαν κάθε λόγο να έχουν την πεποίθηση ότι στον επίμαχο αγώνα θα σημειώνονταν τρία (3) τουλάχιστον τέρματα.


Γ. Καταλυτικό όμως της σε βάρος μου κατηγορίας είναι το ακόλουθο δεδομένο. Κατά τους αμέσως προηγούμενους του επίμαχου, τρεις (3) εντός έδρας αγώνες της, η ομάδα μου επέτυχε τ’ ακόλουθα αποτελέσματα. 21η αγωνιστική ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 3-0 22η αγωνιστική ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 5-2 23η αγωνιστική ΠΑΕ ΚΑΛΛΙΘΕΑ – ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 4-0 Δηλαδή όταν η ομάδα μου αγωνιζόμενη κατά του πρωταθλητή ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ επιτυγχάνει τρία (3) τέρματα, κατά της ισχυρότατης ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ (κατέλαβε την 4η θέση) πέντε (5) τέρματα και κατά του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ τέσσερα (4) τέρματα, δηλαδή όταν επιτυγχάνει κατά πολύ ισχυρότερων της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ αντιπάλων κατά μέσο όρο τέσσερα (4) τέρματα, είναι άραγε ύποπτο ότι επέτυχε δύο (2) τέρματα επί της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ; Επισημαίνω ότι η Πρωταθλήτρια ομάδα του ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ, η οποία δέχθηκε τρία (3) τέρματα από την ομάδα μου αναδείχθηκε ως η καλύτερη άμυνα του Πρωταθλήματος και κατά τις μέχρι το μεταξύ μας αγώνα συναντήσεις της, είχε δεχθεί μόλις δέκα (10) τέρματα, δηλαδή 0,50 τέρματα ανά αγώνα. Στο μεταξύ μας όμως παιχνίδι η ίδια ομάδα δέχθηκε τέρματα έξι (6) φορές περισσότερα του μέσου όρου. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο και αυτή είναι η ομορφιά του.


Ως προς τα αγωνιστικά σφάλματα των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ Έστω και εάν όσα προεξέθεσα αρκούν για να καταδείξουν το έωλο της σε βάρος μου κατηγορίας, δεν επιθυμώ ν’ αφήσω ασχολίαστη την αναφερόμενη στους δύο (2) ποδοσφαιριστές της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ περικοπή του κατηγορητηρίου. Η χωρίς οποιοδήποτε στοιχείο απόπειρα ποινικοποίησης της αγωνιστικής απόδοσης, των ικανοτήτων, των δυνατοτήτων και των προθέσεων των ποδοσφαιριστών, δεν είναι μόνο επιστημονικά απαράδεκτη, εσφαλμένη και αποδοκιμαστέα, είναι και επικίνδυνη. Σπιλώνει υπολήψεις και καταρρακώνει προσωπικότητες, μεταφέρει στο χώρο του Αθλητισμού το «αλάθητο» και αντίστροφα προσδίδει στο σφάλμα έννομες συνέπειες χωρίς οποιαδήποτε πρόσθετη προϋπόθεση (π.χ. στοιχεία αποδεικτικά, οποιασδήποτε μορφής, μαρτυρικές καταθέσεις, τηλεφωνικές επικοινωνίες, διακίνηση χρηματικών ποσών).
Και μία πρόσθετη επισήμανση: Όταν γίνεται αναφορά σε αγωνιστικό σφάλμα, έλαβε άραγε εκείνος που υποτίθεται ότι εντόπισε το σφάλμα υπόψη του την αγωνιστική αξία του συγκεκριμένου αθλητή, την εμπειρία του, τις γνώσεις τους και τις ικανότητές του ή χρησιμοποίησε ως βάση τις αγωνιστικές ικανότητες του Μέσσι ή του Ρονάλντο; Ως προς τον ανταποκριτή της UEFA Με δεδομένο ότι το έγγραφο της Ομοσπονδίας σας αναφέρεται στον ανταποκριτή της στην Ελλάδα και ότι είναι αδιανόητη η στοιχειοθέτηση οποιασδήποτε κατηγορίας με βάση αόριστους ισχυρισμούς άγνωστης και για το λόγο αυτό ύποπτης προέλευσης, αξιώνω την αποκάλυψη των στοιχείων του προσώπου που ενημέρωσε την Ομοσπονδία σας σχετικά με τον επίμαχο αγώνα.


Τα στοιχεία που προπαρέθεσα είναι ελάχιστα σε σχέση προς εκείνα που θα μπορούσα να παραθέσω. Είναι αρκετά όμως ώστε να μου δώσουν το δικαίωμα της εντονότατης διαμαρτυρίας για το έγγραφο που αποστείλατε χωρίς να ερευνηθούν σε βάθος τα πραγματικά δεδομένα της υπόθεσης. Θα παρακαλούσα ν’ αναθέσετε σε υψηλόβαθμο στέλεχος της Ομοσπονδίας σας τη διερεύνηση της όλης υπόθεσης, περιλαμβανομένης και της διερεύνησης των σκοπών που επιδιώχθηκαν με τη δημοσιοποίηση του εγγράφου σας ελάχιστες ώρες πριν την έναρξη της τελευταίας και κρίσιμης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Football League. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζει σειρά σοβαρών προβλημάτων, δεν έχει την πολυτέλεια ν’ ασχολείται με κατασκευασμένες κατηγορίες και σκευωρίες, για τις οποίες πιθανότατα δεν είναι ανεύθυνοι εκείνοι τους οποίους το περασμένο καλοκαίρι κατήγγειλα για σοβαρότατες αξιόποινες πράξεις.


Για την ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ Νίκος Σαλευρής».

Last modified onΤρίτη, 05 Ιούνιος 2012 14:13

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep