«Βέλη» στον Δήμο Καλλιθέας

Αντιδράσεις για την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ στο πάρκινγκ του «Ελ Πάσο».

Εργασίες για την κατασκευή ανοικτού γηπέδου μπάσκετ έχουν ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας. Η κίνηση αυτή του Δήμου έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού όπως τονίζεται και στη δήλωση του επικεφαλής της παράταξης «ΤΩΡΑ Καλλιθέα», Λάζαρου Λασκαρίδη είναι καλό για να αθληθούν παιδιά, αλλά δυσχεραίνει το έργο των «κυανόλευκων», καθώς ο κανονισμός του πρωταθλήματος επιβάλλει την ύπαρξη πλήρους πάρκινγκ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με κάθε της κίνηση η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας, κάνει το παν για να υπονομεύσει την προσπάθεια της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης, η οποία εδώ και δέκα χρόνια αγωνίζεται στη Football League (τη γνωστή ως Β’ Εθνική) και από συστάσεως των επαγγελματικών πρωταθλημάτων δεν έχει υποβιβαστεί ποτέ σε ερασιτεχνική κατηγορία.

Σε συνέχεια των καλοκαιρινών επιδόσεων του Δήμου, που απαγόρευσε στην ομάδα να κάνει στο δημοτικό στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης» το πρώτο ολιγοήμερο στάδιο της προετοιμασίας της, τώρα ετοιμάζει κινήσεις που θα θέσουν σε κίνδυνο ακόμα και τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα στο χώρο που χρησιμοποιείται για parking του σταδίου, θα κατασκευάσει μικρό ανοικτό γήπεδο μπάσκετ. Αυτό, σε πρώτη ανάγνωση, είναι καλό για ν’ αθληθούν τα παιδιά της περιοχής. Όμως, δυσχεραίνει το έργο της ποδοσφαιρικής ομάδας αφού ο κανονισμός του πρωταθλήματος που συμμετέχει επιβάλλει την ύπαρξη πλήρους parking.

Δεν ζητάμε να μη δημιουργηθεί χώρος για αθλοπαιδιές, κάθε άλλο (αν και ο προϋπολογισμός των 70.000 ευρώ για τον οποίο ενημερωθήκαμε, μας γεννά ποικίλα ερωτηματικά), απλά προτείνουμε τη μικτή-παράλληλη χρήση, για τις ώρες των αγώνων της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Όμως, η διοίκηση του Δήμου, αρνείται ακόμα και αυτό, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σε κυνηγό αντί για αρωγό της ομάδας, η οποία με το όνομά της και μόνο διαφημίζει καθημερινά την πόλη σε ολόκληρη τη χώρα.

Και σαν να έφταναν όλα αυτά, καταγγέλουμε στους πολίτες της Καλλιθέας μια πρωτοφανή και διαρκή εύνοια της διοίκησης του Δήμου προς ένα συγκεκριμένο σύλλογο, τον αγαπημένο της Φιλαθλητικό. Έδωσε εντολή να εκκενωθεί το ιατρείο του σταδίου για να εγκατασταθεί εκεί ο σύλλογος που ανήκει σε άλλοτε δημοτικό σύμβουλο. Πρόκειται για εκείνον στον οποίο εκχωρεί κάθε λίγο και… λιγάκι (Kallithea Run, Kallithea Night Run κι ότι άλλο… ανακαλύψουν στο άμεσο μέλλον) τους δρόμους της πόλης για να εισπράττει χρήματα χωρίς…παραστατικά και χωρίς ν’ αποδίδει ούτε καν μέρος των εσόδων του στο Δήμο. Έστω για τα… μάτια!»

Last modified onΤετάρτη, 26 Οκτώβριος 2016 12:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep