Τα ρεκόρ της 12ης αγωνιστικής

Τα 250 ματς πρωταθλήματος έφτασε ο Γιάννης Ιωάννου και τα 200 επαγγελματικά παιχνίδια ο Βασίλης Γκόλιας. Τα 250 ματς πρωταθλήματος έφτασε ο Γιάννης Ιωάννου και τα 200 επαγγελματικά παιχνίδια ο Βασίλης Γκόλιας.

Ο Νίκος Αραμπατζής έφτασε τις 300 επαγγελματικές συμμετοχές μέσα σε 14 χρόνια. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Τον όχι ευκαταφρόνητο αριθμό των 300 αγώνων συμπλήρωσε όχι το Σαββατοκύριακο, αλλά στον αγώνα Κυπέλλου με την Καλλονή, ο Νίκος Αραμπατζής του Αιγινιακού. Ο 30χρονος Σερραίος αμυντικός που δεν αγωνίστηκε αφού η ομάδα του βάσει προγράμματος είχε ρεπό, ξεκίνησε την αξιόλογη σταδιοδρομία του από την μεγάλη δεξαμενή ταλέντων, τον Πανσερραϊκό, στον οποίο αγωνίστηκε από τον χειμώνα του 2001 ως το τέλος του 2005. Εκεί κάνει το μεγάλο άλμα ομάδας και κατηγορίας, πλαισιώνοντας τον ΠΑΟΚ, όπου κάλυπτε την δεξιά πλευρά της άμυνας ως το καλοκαίρι του 2010, όπου «μετακόμισε» στο Καυταντζόγλειο για τον Ηρακλή. Η συνέχεια τον βρίσκει την επόμενη περίοδο και πάλι στην Β’ Εθνική για δύο χρόνια σε Λάρισα και Παναιτωλικό με ένα κυπριακό «διάλειμμα» στον Εθνικό Άχνας. Επιστροφή στην ΑΕΛ πέρυσι με την οποία ανέβηκε κατηγορία, αλλά και… νομό, αφού ανηφόρισε στην Πιερία και τον Αιγινιακό. Συνολικά μετρά 95 συμμετοχές στην Α’, 138 στην Β’, 18 στην Γ’, 11 στην Κύπρο και 38 για το Κύπελλο. Πρωτόπαιξε σαν αύριο (14/1/2001) στον αγώνα Παναιτωλικός-Πανσερραϊκός 2-1 στα τελευταία 2 λεπτά του αγώνα.

Πρώτη εμφάνιση στην Β’ για τους Ιωσήφ Λαμπρόπουλο (Τύρναβος), Γιάκομπ Γιόχανσον (ΑΕΚ), Δημήτρη Σταμόπουλο (Καλλιθέα) και Λεωνίδα Κωστούλα (Παναχαϊκή). Μάλιστα ο νεαρός Σουηδός είναι ο 4ος από την Σκανδιναβική χώρα που αγωνίζεται στην «Ένωση» μετά τους Σάντμπεργκ, Τσάνκο και Μαϊστόροβιτς.

Τους 200 επαγγελματικούς αγώνες έφθασε ο Βασίλης Γκόλιας του Απόλλωνα Σμύρνης. Ο Γιαννιώτης αμυντικός, που έχει αγωνιστεί ως τώρα σε 2 ακόμη ομάδες (Αστέρα Τρίπολης, Παναιτωλικό) πρωτόπαιξε στις 25/9/2005 στο Αχαϊκή-Αστέρας Τρίπολης 1-4 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

250 οι αγώνες πρωταθλήματος για τον Γιάννη Ιωάννου του Παναιγιαλείου, που «μεταφράζονται» σε 10 στην Α’, 140 στην Β’ και 100 στην Γ’. Ο Στερεοελλαδίτης αμυντικός έχει αγωνιστεί επίσης σε Παναχαϊκή (δις), Ολυμπιακό Βόλου, Αχαϊκή, Φωκικό, Χαϊδάρι, Βύζαντα και Παναιτωλικό.

Δουλειές στο «πι και φι» για τον Κώστα Κρεββατά του Εθνικού Σερρών, που μόλις στην δεύτερη συμμετοχή στην κατηγορία πέτυχε το παρθενικό του τέρμα, όπως άλλωστε και ο Φιόριν Ντούρμισαϊ της Καλλιθέας. Παρόμοιο επίτευγμα και για τον Σωτήρη Τσιλούλη της σερραϊκής ομάδας, αλλά στην 10η συμμετοχή του.

«Μουχλιασμένο» έμοιαζε να είναι το τέρμα που πέτυχε πριν από 5 περιόδους ο Χαρίδημος Μίχος της Αναγέννησης Καρδίτσας ώσπου να σκοράρει κόντρα στον Πιερικό. Είχε επιτευχθεί και πάλι σε θεσσαλικό έδαφος, όταν με την φανέλλα του Θρασύβουλου σημείωνε το «γκολ της τιμής» της Αττικής ομάδας στο βαρύ 5-1 από τον Ολυμπιακό στον Βόλο στις 7/3/2010.

Ξέσπασε η Αναγέννηση Καρδίτσας στον Πιερικό σημειώνοντας 4 τέρματα, δηλαδή ένα λιγότερο απ’ όσα συνολικά ως τώρα στο πρωτάθλημα! Η τελευταία φορά που οι Θεσσαλοί σκόραραν τετράκις ήταν πριν από σχεδόν έναν χρόνο (19/1/2014) στο εκτός έδρας 4-1 επί της Καβάλας.

Με σκυμμένο το κεφάλι έφυγε η Καλλιθέα από το ΟΑΚΑ (1-5), αλλά με το ίδιο αποτέλεσμα είχε να χάσει αρκετά χρόνια, από τότε δηλαδή που αγωνιζόταν στην Α’ Εθνική. Τελευταίος «θύτης» της Καλλιθέας ο Ηρακλής στο Καυταντζόγλειο στις 8/5/2005.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep