Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Πρωταθλητές χειμώνα ΑΕΚ, Ηρακλής

Η ΑΕΚ και ο Ηρακλής εξασφάλισαν τον άτυπο τίτλο μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου.

Με τη νίκη (5-1) κόντρα στην Καλλιθέα η ΑΕΚ επιβεβαίωσε την πρώτη θέση για τα μισά του φετινού πρωταθλήματος της Football League, αφού δεν την επηρεάζουν ούτε τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής, ούτε φυσικά το αν θα κερδίσει η Παναχαϊκή τα δύο ματς που έχει μπροστά της με τα Χανιά στην Κρήτη και τον Αχαρναϊκό στην Πάτρα. Ακόμη και σε περίπτωση που ηττηθεί την τελευταία αγωνιστική στην Καισαριανή από τον Άλιμο είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, αφού έχει επικρατήσει των Αχαιών.

To ίδιο ισχύει και στον βόρειο όμιλο, εκεί όπου ο Ηρακλής θα είναι πρώτος στο φινάλε του 1ου γύρου. Η Λαμία έπεσε στη 2η θέση και την προσεχή αγωνιστική έχει ρεπό, οπότε ακόμα και αν ο Γηραιός ηττηθεί στη Λάρισα, θα κατακτήσει τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Ανεβαίνει ο πρωταθλητής χειμώνα

Το παράδοξο, μάλιστα, είναι πως σε έξι μόλις σεζόν οι ομάδες που πήραν τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα δεν κατάφεραν, να βρεθούν στο φινάλε στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο. Το πρώτο θύμα ήταν ο Αχαρναϊκός την σεζόν 1984-85 που τελικά έμεινε τέταρτος, ενώ δεν τα κατάφεραν ακόμη, ο Λεβαδειακός (1985-86), η Αναγέννηση Καρδίτσας (1993-94), η Καλλιθέα (1998-99), ο Πανσερραϊκός (1999-00) και τα Γιάννινα (2007-08).

Πέρσι, πάντως, ο πρωταθλητής του Νότου, Ολυμπιακός Βόλου δεν κατάφερε να πάρει την άνοδο, ενώ από τον Βόρειο όμιλο ανέβηκε η Κέρκυρα που ήταν πρώτη στα μισά της διαδρομής.

Last modified onΔευτέρα, 01 Φεβρουάριος 2016 02:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep