Τρίτο ισπανικό χατ-τρικ σε 7 μήνες

Από Ισπανικά πόδια είναι τα τελευταία χατ τρικ του πρωταθλήματος της Football League. Από Ισπανικά πόδια είναι τα τελευταία χατ τρικ του πρωταθλήματος της Football League.

Ο Ανγκούλο πήρε τη σκυτάλη από τους Ανιέτε και Ισαάκ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

«Έσπασε το ρόδι» ο Αχαρναϊκός στον Ταύρο και μαζί την παράδοση που τον ήθελε να μην φεύγει ποτέ νικητής από την έδρα του Φωστήρα. Το 0-2 της περασμένης Κυριακής ήταν η πρώτη νίκη των Μενιδιατών ύστερα από 13 αναμετρήσεις.

Στο Πιερικός - Αγροτικός Αστέρας συνεχίστηκαν δύο «σειρές αφλογιστίας» για τους φιλοξενούμενους. Όχι μόνο δεν σκόραραν για 3η συνεχόμενη αγωνιστική, αλλά για 6ο συνεχόμενο παιχνίδι φεύγουν «άσφαιροι» από την Κατερίνη στο πλαίσιο των αναμετρήσεων της Β’ Εθνικής (τελευταίο τέρμα τον Απρίλιο του 1986 (!), νίκη Πιερικού με 4-1).

Πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης επί του Πανηλειακού στην Β’ Εθνική ύστερα από 3 αγώνες, ενώ ο Ολυμπιακός Βόλου πέτυχε την 11η εις βάρος του Απόλλωνα Καλαμαριάς σε 17 αγώνες. Ακόμα, διατηρήθηκε η παράδοση που θέλει το ζευγάρι Λαμία-Λάρισα να βγάζει πάντοτε νικητή σε 9 αγώνες στην Φθιώτιδα με την γηπεδούχο να προηγείται στις νίκες με 6-3.

Ο Παναιγιάλειος παρέμεινε αήττητος για 11 αγώνες στην έδρα του απέναντι στην Καλλιθέα, αλλά η χθεσινή του νίκη ήταν μόλις η 4η στην Αχαΐα. Ούτε 5 μήνες δεν πέρασαν για να ξαναπετύχει Ισπανός παίκτης 3 τέρματα σ’ έναν αγώνα Β’ Εθνικής, αφού πριν από το κατόρθωμα του Βάσκου Ανγκούλο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Πανηλειακό (4-2) είχε προηγηθεί η ίδια επίδοση του Ανιέτε της Νίκη Βόλου στα πλέυ-οφφ (1/6/2014) στο 4-0 των Βολιωτών επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στο Πανθεσσαλικό. Πριν από τον Ανιέτε μάλιστα, ένας άλλος Ισπανός της Νίκης, ο Ισαάκ, είχε σκοράρει τρις στο 5-0 εναντίον της Αναγέννησης στα Γιαννιτσά για την 25η αγωνιστική (17/3/2014).

Με την επίτευξη τέρματος γιόρτασαν την 70ή και την 60ή τους συμμετοχή στην κατηγορία οι Γιώργος Ιορδανίδης του Αχαρναϊκού και ο Ανδρέας Βασιλόγιαννης της Λαμίας αντιστοίχως.

250 οι αγώνες στην επαγγελματική σταδιοδρομία (οι 10 εξ αυτών για το Κύπελλο) συμπλήρωσε ο Γεράσιμος Χαϊκάλης της Λαμίας. Γέννημα θρέμμα της πρωτεύουσας της Φθιώτιδας, ο 30χρονος επιθετικός ξεκίνησε από την Δ’ Εθνική με την Δάφνη Λιβανάτων και έγινε επαγγελματίας με την Λαμία της οποίας είναι μέλος από φέτος για τρίτη φορά. Έπαιξε ακόμη στους Ολυμπιακό Βόλου, Πιερικό, Εθνικό Πειραιώς (δις), Αιγάλεω, Παναιγιάλειο, Εθνικό Αστέρα, Πλατανιά, Ηρακλή Ψαχνών και Καλλιθέα. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν 10 χρόνια πριν (12/9/2004) όπου ξεκίνησε ως βασικός στο Πανσερραϊκός-Λαμία 1-0 για την α’ φάση του Κυπέλλου.

«Επιτέλους δίχτυα» βροντοφωνάζει από προχθές ο Διονύσης Μακρυδημήτρης. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού Βόλου είχε να σκοράρει πάνω από 5,5 χρόνια σε οποιαδήποτε κατηγορία. Η τελευταία φορά ήταν στις 22/2/2009, όταν με την φανέλλα της Κέρκυρας άνοιγε το σκορ στο εντός έδρας 2-0 επί του Ηλυσιακού. Συνολικά 9 παίκτες πήραν το «βάπτισμα του πυρός» στην κατηγορία στην 3η αγωνιστική.

Επίσης, 4 παίκτες πέτυχαν τέρμα (μαζί με τον Ανγκούλο) για πρώτη φορά (Παναγιώτης Λαγός στο Απόλλων Σμύρνης - Πανηλειακός 4-2, Νιάζι Κούτσι στο Ολυμπιακός Β.-Απόλλων Καλ. 3-2 και Γρηγόρης Ευθυμιάδης στο Ζάκυνθος-Αιγινιακός 1-0. Ακόμα, τα 30 τέρματα σε Β’ και Γ’ Εθνική έφθασε ο Γιάννης Λουκίνας με τα δύο της αναμέτρησης Τύρναβος-Ηρακλής 0-2.

Last modified onΤρίτη, 28 Οκτώβριος 2014 14:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep