Ο Μπρέσκα τα έχει 400

Ο Μάριο Μπρέσκα έχει συμπληρώσει 400 ματς πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί. Ο Μάριο Μπρέσκα έχει συμπληρώσει 400 ματς πρωταθλήματος σε όλες τις κατηγορίες που έχει αγωνιστεί.

Ο 34χρονος επιθετικός έχει φτάσει τα 400 παιχνίδια στην καριέρα του σε όλα τα πρωταθλήματα που έχει συμμετάσχει. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Ημέρες «αγαλλίασης» στην Κέρκυρα όχι μόνο για την άνοδο την ομάδας στην Α’ Εθνική, αλλά και για το ότι η επτανησιακή ομάδα κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης! Το συγκεκριμένο γεγονός δεν αφορά μόνο στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, αλλά σε όλες τις διοργανώσεις. Να σημειώσουμε επίσης ότι η επιτυχία αυτή επήλθε ύστερα από 11 αγώνες…

Με εξαίρεση το φετινό «διπλό» στην κανονική περίοδο και άλλο ένα την περίοδο 1983-84, η παράδοση στις αναμετρήσεις Χανιά - Φωστήρας καθιστά κυρίαρχους τους γηπεδούχους στο πλαίσιο αγώνων για Β’ και Γ’ Εθνικής, αλλά και στο Κύπελλο. Σε 15 αγώνες συνολικά ο ΑΟΧ έχει επιβληθεί του αντιπάλου του 11 φορές, ο «Φονέας» δύο ενώ άλλα τόσα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Τα τέρματα είναι 27-12.

72,13

τοις εκτατό των γκολ της Νίκης Βόλου έχουν οι Ανιέτε, Τζιώρας και Ισαάκ. Άνετα νιώθει η Νίκη Βόλου όταν παίζει στα Ψαχνά, αφού και πέρυσι πέρασε νικηφόρα με 3-1 (30/9/2012) στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Ήταν μάλιστα και το πρώτο επίσημο παιχνίδι που έδινε ο Ηρακλής στο νέο του γήπεδο. Σαν άλλος… καλαθοσφαιριστής, ο Ισπανός επιθετικός της Νίκης Βόλου, Ισαάκ Χόβε έγινε ο τρίτος παίκτης της θεσσαλικής ομάδας που έφθασε διψήφιο αριθμό τερμάτων (10), μετά τους «πιστολέρο» Τζιώρα και Ανιέτε, που έχουν έκαστος από 17 Ήδη οι τρεις παίκτες έχουν πετύχει το 72,13% (να τι κάνουν οι… εκλογές) των «κυανόλευκων» τερμάτων (44/61)!

400

συμμετοχές στην επαγγελματική του σταδιοδρομία σε πρωταθλήματα συμπλήρωσε στον αγώνα με τον Αιγινιακό ο Σλοβάκος μέσος του Ολυμπιακού Βόλου, Μάριο Μπρέσκα. Ο «σούπερ Μάριο» με τα… κιλάκια του αλλά και τον ιδιαίτερο διασκελισμό του, την εκρηκτικότητα και τις «γλυκιές» σέντρες, ξεκίνησε στα 17 του από την περιοχή όπου γεννήθηκε, το Τοπόλτσανυ παίζοντας για την τοπική ΜΦΚ. Έπειτα μετεγγράφηκε στην ΦΚ Νίτρα, αλλά το μεγάλο «ξεπέταγμα» το πραγματοποίησε με την Ματαντόρ του Πούχοβ, πριν κατηφορίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου (2002-07). Για ενάμισι χρόνο αγωνίστηκε πάλι στην κεντρική Ευρώπη (ΦΚ Ζίλινα, Νυρεμβέργη) για να επιστρέψει στο «ελληνικό τόξο» το πρώτο εξάμηνο του 2009 στην Ένωση Παραλιμνίου και από το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς για μια περίοδο στον ΑΠΟΕΛ. Η συνέχεια είναι γνωστή: αφού «αναγεννήθηκε» στον Βόλο με τον Ολυμπιακό, πήρε «προαγωγή» για τον Αστέρα Τρίπολης, στις ομάδες δηλαδή που προπονούσε ο Σάκης Τσιώλης. Αφού παρέμεινε στην Πελοπόννησο για λογαριασμό της Παναχαϊκής το πρώτο εξάμηνο της περιόδου 2012-13, γύρισε στην πόλη όπου αγαπήθηκε όσο λίγοι, τον Βόλο και στους «ερυθρόλευκους». Ιδού τα «κατορθώματα» του Μπρέσκα με την γλώσσα των αριθμών:

ΣΥΜΜ ΓΚΟΛ
ΦΚ Νίτρα 30 23
Ματαντόρ Πούχοβ 130 36
Πανιώνιος 83 11
ΕΝ Παραλιμνίου 7 1
ΑΠΟΕΛ 20 1
Αστέρας Τρίπολης 23 0
Παναχαϊκή 5 1
Ολυμπιακός Βόλου 101 23

Έχει επίσης αγωνιστεί 8 φορές με τα χρώματα της Σλοβακίας.

Η αναγκαστική αλλαγή του Τόλιου έδωσε την ευκαιρία στον Σπύρο Φαρμάκη να καθήσει για πρώτη φορά κάτω από δοκάρια σε αγώνα για την Β’ Εθνική.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep