250 ματς ο Γρηγορίου

Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει φτάσει πλέον τα 250 ματς πρωταθλήματος στους πάγκους της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας. Ο Μιχάλης Γρηγορίου έχει φτάσει πλέον τα 250 ματς πρωταθλήματος στους πάγκους της δεύτερης και τρίτης κατηγορίας.

Ο 41χρονος τεχνικός έχει κλείσει ήδη δέκα χρόνια στους πάγκους για την δεύτερη και τρίτη κατηγορία και πλέον κοιτάζει προς την Super League. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Φονεύσας του… «Φονέως» μπορεί να βαπτιστεί κάλλιστα ο Ολυμπιακός Βόλου, μετά και το επιβλητικό 4-0 επί των Αθηναίων. Ήταν η 7η νίκη σε ισάριθμες αναμετρήσεις σε Α’ και Β’ Εθνική με τα τέρματα να πέφτουν… βροχή στην εστία του Φωστήρα (17-2). Υπενθυμίζουμε ότι ο Φωστήρας γνώρισε την προηγούμενη μεγαλύτερη ήττα του φέτος, πάλι στον Βόλο από τους «ερυθρόλευκους» την 10η αγωνιστική (5-1).

Το 0-0 των Χανίων στην Θεσσαλονίκη με τον Ηρακλή ήταν μόλις η πρώτη «πρωταθληματική» παρουσία τους στην συμπρωτεύουσα. Η προηγούμενη ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου στην ήττα από τον Αγροτικό Αστέρα με 1-0 στις 8/11/1978.

Την 4η νίκη σε ίδιο αριθμό αγώνων πέτυχε η Κέρκυρα σε βάρος της Νίκης στην Β’ Εθνική (τέρματα 5-1). Η μοναδική νίκη των Θεσσαλών στο νησί ήταν τον Σεπτέμβριο του ’97 για το Κύπελλο (1-0) με τέρμα του Τσέροβιτς στο 77’. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες οι νίκες είναι στο ένα τέρμα διαφορά.

4 φορές έχουν σκοράρει στο ίδιο ματς Κρητικός και Μπουμάλ και βαδίζουν στα… χνάρια του «φονικού διδύμου» της Νίκης Βόλου Τζιώρας - Ανιέτε. Ο αγώνας με τον Αιγινιακό ήταν ο τέταρτος ως τώρα όπου οι δύο χαρισματικοί επιθετικοί σκόραραν στο ίδιο παιχνίδι. Οι προηγούμενοι ήταν στο 4-0 επί της Γλυφάδας, στο 4-0 επί του Αστέρα Μαγούλας και στο 2-1 επί του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Πρώτο τέρμα για τον Αλέξανδρο Νικολιά με την φανέλλα του Ολυμπιακού Βόλου για το πρωτάθλημα, καθώς είχε σκοράρει και στο πρώτο μισό της περιόδου με την Γλυφάδα (Παναχαϊκή-Γλυφάδα 2-1). Ο 20χρονος επιθετικός είχε βρει δίχτυα και στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Βόλου, το οποίο έγινε στις 23 Ιανουαρίου 2014 στον αγώνα κυπέλλου με την Μαγούλα στην Ελευσίνα, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1. Πρώτο τέρμα γενικώς όμως για τον συμπαίκτη του, Άγγελο Κολημήτρα στην δεύτερη μόλις εμφάνισή του με τους Βολιώτες και στην κατηγορία.

280

οι επαγγελματικοί αγώνες για μια παλιά «καραβάνα» των γηπέδων, τον Θανάση Παλαιολόγο. Ο Χαλκιδαίος κεντρικός αμυντικός ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από την ομάδα στην οποία αγωνίζεται και τώρα, στον Ηρακλή Ψαχνών. Το πρώτο όμως επαγγελματικό «φως» το είδε με την φανέλλα της Λάρισας στις 4/11/2001 (Τρίκαλα-Λάρισα 0-0), στο πλαίσιο της Γ’ Εθνικής.

170

πλέον οι συμμετοχές του Παναγιώτη Μπακομήτρου στην Β’ Εθνική. Ο 31χρονος Θηβαίος αμυντικός του Ηρακλή Ψαχνών, που ξεκίνησε την σταδιοδρομία του από τον Επαμεινώνδα Λεύκτρων και αγωνίστηκε μετά για τέσσερα χρόνια στην Γ’ με την Θύελλα Πατρών, άργησε να πρωτοπαίξει στην Β’. Αυτό έγινε την περίοδο 2008-09, όταν με τα χρώματα του Διαγόρα αγωνίστηκε στις 27/9/2008 παίρνοντας ισοπαλία σο Ελληνικό από τον Εθνικό με 1-1.

100

συμμετοχές στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο… Κατερινιώτης εξ Αργεντινής, Μαρσέλο Αλεχάντρο Πέντα. Ο άλλοτε… μακρυμάλλης μέσος αφού έδωσε εξαιρετικά δείγματα γραφής τα πρώτα τρία χρόνια του στην Ελλάδα με την φανέλλα του Πιερικού (2009-12), έπαιξε πέρυσι στην Άχνα για τον τοπικό Εθνικό γυρίζοντας στο δεύτερο ποδοσφαιρικό του «σπίτι», την Πιερία, το περασμένο καλοκαίρι για τον Αιγινιακό. Πρώτος αγώνας στις 14/9/2009 στο Πιερικός-Παναιτωλικός 2-0.

 

Ένας άλλος Αργεντινός, ο Σεμπαστιάν Ρικάρντο Ναγιάρ, σκόραρε για πρώτη φορά (και τι γκολ μάλιστα) στο πρωτάθλημα με την συμπλήρωση της 17ης συμμετοχής του. Τελευταία φορά όπου Αργεντινός παίκτης πετύχαινε τέρμα για τους «Φαίακες» ήταν ο Χουάν Εδουάρδο Μαρτίν στο Κέρκυρα-Άρης 1-0 με την αυγή του 2012 (4/1) για την Σούπερ Λίγκα.

250

παιχνίδια  συμπλήρωσε ήδη σε πάγκο ομάδας ο 41χρονος Μιχάλης Γρηγορίου. Ο Αθηναίος τεχνικός, που φαίνεται να βρίσκει την προπονητική του «Ιθάκη» λίγο… βορειότερα, πριν αναλάβει την Κέρκυρα, είχε εργαστεί και στους Άγιο Δημήτριο, Φωστήρα, Αιολικό, Κόρινθο, Εθνικό Πειραιώς, Δόξα και Πανσερραϊκό. Ήδη στην Β’ Εθνική μετράει 179 αγώνες… Τα συνολικά του ματς είναι 270 με τα αντίστοιχα του Κυπέλλου.

Last modified onΠαρασκευή, 16 Μάιος 2014 14:25

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep