Γωνιωτάκης... όλης της Κρήτης

Τις 50 συμμετοχές μέσα σε δύο σεζόν έφτασε ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος που έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες με τον Βύζαντα Μεγάρων. Τις 50 συμμετοχές μέσα σε δύο σεζόν έφτασε ο Αλέξανδρος Μπιτσάκος που έκανε πέρσι το ντεμπούτο του στις επαγγελματικές κατηγορίες με τον Βύζαντα Μεγάρων.

Σε έξι ομάδες του νησιού έχει αγωνιστεί ο Βασίλης Γωνιωτάκης που πήρε το "ευχαριστώ" από τους οπαδούς του ΑΟ Χανιά στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα. 

Μάθετε σήμερα ποια ήταν η ομάδα που «ντρόπιασε» τελευταία φορά τον Φωστήρα στην έδρα του, γιατί οι Λαζαρίδης-Γκέσιος έχουν λόγους να είναι χαρούμενοι και πώς «μάζεψε» τις συμμετοχές του τα τελευταία δύο χρόνια ο Μπιτσάκος. Επίσης, ποιο το βιογραφικό του Γωνιωτάκη που τόσο αγαπούν στα Χανιά…

Δύσκολα περνάει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης με τον… συνάδελφό του από τα Ψαχνά. Αφού δεν κατάφερε παρά να του αποσπάσει μόλις έναν βαθμό φέτος, υπενθυμίζουμε ότι ούτε και πέρυσι τον είχε κερδίσει στο Καυταντζόγλειο, φέρνοντας μάλιστα ισοπαλία με το ίδιο αποτέλεσμα (1-1).

Η συντριβή του Φωστήρα από τον Αιγινιακό μάς ώθησε να «σκαλίσουμε» το παρελθόν και να βρούμε ποια ήταν η τελευταία ανάλογης έκτασης ήττα του «Φονέα» στον Ταύρο. Ήταν στις 25/10/2009, όταν ο Απόλλων Σμύρνης περνούσε σαν σίφουνας με 5-0 για το πρωτάθλημα της Δ’ Εθνικής, την χρονιά που τερμάτισε πρώτος και επανήλθε στις επαγγελματικές κατηγορίες. Προπονητής του Απόλλωνα ήταν ο Νίκος Καρούλιας και του Φωστήρα ο Τάκης Καραγκιοζόπουλος, αμφότεροι τότε σχολιαστές της «Αθλητικής Κυριακής»… Παράλληλα, το 4-1 των Μακεδόνων ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση νίκη τους μετά το φετινό 5-1 επί του «γείτονα» Πιερικού.

Μπορεί να μην συναντήθηκαν νωρίτερα στην κανονική περίοδο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι Χανιά και Κέρκυρα δεν έχουν παρελθόν αναμετρήσεων. Στα προηγούμενα 6 παιχνίδια σε Β’ και Γ’ Εθνική οι Κρήτες είχαν 4 νίκες, ένα έληξε ισόπαλο και μια φορά επικράτησαν η ομάδα του Ιονίου, το 1971-72 (επί της ΑΕ Χανίων) σε μια χρονιά όπου οι γηπεδούχοι τερμάτισαν 3οι και το 0-2 θεωρήθηκε τεράστια έκπληξη, αφού απετέλεσε την μοναδική τους ήττα εντός έδρας αλλά και την μοναδική νίκη εκτός έδρας της Κέρκυρας! Τα τέρματα είναι 13-4.

6 ισοπαλίες σε επτά αγώνες στο ντέρμπυ του Βόλου ανεξαρτήτως έδρας με το 0-0 της Κυριακής, ενώ στον ίδιο αριθμό αγώνων σημειώθηκε άλλη μια φορά under! Μοναδικό νικηφόρο αποτέλεσμα ανάμεσα στους «αιώνιους» της Μαγνησίας ήταν το ιστορικό 1-0 της Νίκης στον α’ γύρο με το τέρμα του Τζιώρα. Απίστευτο και το σερί μη νικών του Ολυμπιακού, που ήδη έφθασε τους 8…

Μέχρι και πανό για χάρη του έβγαλαν οι οπαδοί του ΑΟΧ και εμείς δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι όσον αφορά στον Βασίλη Γωνιωτάκη. 0 35χρονος Ρεθυμνιώτης αμυντικός αν δεν γινόταν ποδοσφαιριστής, σίγουρα θα ησχολείτο με την… τουριστική ξενάγηση της Κρήτης, αφού έχει αγωνιστεί σε 6 ομάδες του νησιού (Εργοτέλης, Μάλλια, Ηρόδοτος, Νέος Αστέρας Ρεθύμνου, ΑΟ Χανιά και Επισκοπή) σε όλες τις κατηγορίες, ενώ το πρώτο μισό της περιόδου 2006-07 φόρεσε και την φανέλλα της Αλκής Λάρνακος. Συνολικά έχει 163 συμμετοχές και 42 τέρματα, με την πρώτη να καταγράφεται στις 25/8/2002 στο Εργοτέλης-Κιλκισιακός 2-0 για την Γ’ Εθνική.

«50άρηδες» σε διαφορετικές στατιστικές κατηγορίες έγιναν οι Γιάννης Γκέσιος, Κώστας Λαζαρίδης και Αλέξανδρος Μπιτσάκος. Οι δύο πρώτοι αγωνίζονται στον Αιγινιακό με τον Γκέσιο να γιορτάζει εκτός από τα δύο τέρματα και τις 50 συμμετοχές στην Β’ Εθνική, έχοντας μάλιστα αντίστοιχο «στρογγύλεμα» και στην Γ’ (άλλες 50) και στην Α’ (20), με 31 τέρματα απολογισμό. Στην πρώτη του συμμετοχή σκόραρε κιόλας, χαρίζοντας την νίκη στον ΠΑΟΝΕ με 2-1 εκτός έδρας επί του Θερμαϊκού (14/9/2008).

Ο Λαζαρίδης έχει 50 συμμετοχές σε Α’-Β’-Γ’. Πρωτόπαιξε επαγγελματικά στην Α’ Εθνική το 2007/08 με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στην ήττα από τον ΟΦΗ στο Παγκρήτιο με 3-2 την 1η αγωνιστική. Από τότε δεν ξανάπαιξε μέσα στην χρονιά. Ο Μπιτσάκος της Νίκης Βόλου τέλος, συμπλήρωσε 50 αγώνες στην Β’, όλοι πέρυσι και φέτος! Πρώτο «βάπτισμα του πυρός» στην κατηγορία πήρε με την φανέλλα του Βύζαντα στην πρεμιέρα του 2012-13 (30/9/2012) στο Αναγέννηση Γιαννιτσών-Βύζας 2-1.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep