Οι αριθμοί της 25ης αγωνιστικής

Τρίτη φορά τελείωσε αήττητη εντός τις υποχρεώσεις της η Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ο Ηρακλής δεν τα πηγαίνει καλά με τις ομάδες από την Θεσσαλία. Τρίτη φορά τελείωσε αήττητη εντός τις υποχρεώσεις της η Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ ο Ηρακλής δεν τα πηγαίνει καλά με τις ομάδες από την Θεσσαλία.

Ο Ισαάκ με επτά γκολ ξεπέρασε ήδη την περσινή του επίδοση με τον Ηρακλή, όπως και ο Διαμαντόπουλος της Δόξας Δράμας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Ο Πιερικός χαμογέλασε για τελευταία φορά στην Θεσσαλία, την… φόρα της Δόξας στο σκοράρισμα, την επίδοση που ισοφάρισε η Αναγέννηση Καρδίτσας, ποιοι παίκτες σκόραραν για πρώτη φορά και πότε πρωτόπαιξαν δύο από τους πλέον έμπειρους παίκτες της κατηγορίας…

270

ισοπαλίες έχει πλέον ο Ολυμπιακός Βόλου στην Β' Εθνική μετά από αυτή στο Μενίδι.

 

330

ήττες συμπλήρωσε η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ενώ τα αρνητικά της τέρματα ξεπερνούσαν τα 970 (972).

5

ήττες έχει πλέον ο Ηρακλής από θεσσαλική ομάδα στην Β’ Εθνική και 6η συνολικά μετά το 2-1 από την Καρδίτσα. Προηγήθηκαν οι ήττες από Τρίκαλα, Ολυμπιακός Βόλου, Νίκη Βόλου, Τύρναβος και φυσικά η Λάρισα με την οποία έχει ηττηθεί 12 φορές εκτός έδρας στην Α’ Εθνική. Άλλωστε ο «γηραιός» - που συναντήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του με τους Καρδιτσιώτες - μετράει φέτος μόλις 1 νίκη σε 6 αγώνες απέναντι σε Θεσσαλούς…

3

φορές έχει τελειώσει αήττητη στην έδρα της η Αναγέννηση Καρδίτσας, κάτι που έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν δις: Την περίοδο 1972-73 που σημείωσε 15 νίκες, 4 ισοπαλίες και τέρματα 30-4 και την περίοδο 1974-75 με 18-1-0 και τέρματα 44-6. Αμφότερες τις χρονιές ο ΑΣΑ τερμάτισε 2ος πίσω από τους πολύ δυνατούς τότε Λάρισα και Απόλλωνα αντιστοίχως. Αήττητος παραμένει και ο Αιγινιακός αυτή τη σεζόν, ο οποίος έχει ακόμη ένα ματς στην έδρα του.

4

διαδοχικά ματς με γκολ έχει η Δόξα Δράμας μετά από οκτώ ματς που δεν είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα…

8

νίκες για την Κέρκυρα εκτός έδρας, κάτι που αποτελεί νέα επίδοση αναλογικά (8/13 αγώνες), αλλά όχι αριθμητικά, αφού την περίοδο 2003-04 είχε 9 νίκες σε 15 αγώνες. Το Φωστήρας - Παναιγιάλειος 0-0 του περασμένου Σαββάτου ήταν το πρώτο «λευκό» αποτέλεσμα (σε όλες τις έδρες) στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε Α’-Β’-Γ’ και Κύπελλο. Οι δύο σύλλογοι κοντραρίστηκαν για πρώτη φορά στις 15/1/1961 στο Παναιγιάλειος-Φωστήρας 2-6.

10

παιχνίδια χωρίς ήττα έχει η Παναχαϊκή με τον Βύζαντα στην έδρα της. Συνολικά οι Πατρινοί μετρούν 8 νίκες, ενώ οι Μεγαρείς έχουν αποσπάσει μόλις δύο ισοπαλίες, η μία μάλιστα στην πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής στις 5/10/1969. Με τα τρία τέρματα που πέτυχε εναντίον του Βύζαντα η Παναχαϊκή έφθασε τα 1.010.

«Τσουνάμι από τον Πόντο» απείλησε να «πνίξει» άλλη μια φορά την πόλη της Καβάλας, αφού ο Απόλλωνας Καλαμαριάς (μετά και το 3-0 της Κυριακής) πέτυχε την 4η (!) συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη του επί της μακεδονικής ομάδας. Οι προηγούμενες ήταν στις 4/11/2000 (2-3), στις 8/12/2002 (0-1) και στις 28/9/2008 (0-1).

Ηρακλής Ψαχνών και Καλλιθέα έφεραν την 5η(!) τους ισοπαλία σε 6 μεταξύ τους αγώνες (όλοι στην Β’ Εθνική).

 

Ο Ισαάκ Χόβε της Νίκης Βόλου με τα 2 προχθεσινά του τέρματα ενάντια στον Βατανιακό έφθασε τα 7 «σπάζοντας» έτσι την περυσινή του επίδοση με τα χρώματα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης (6).

6

γκολ είχε ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος πέρυσι με τον Φωκικό στο 2ο εξάμηνο, αλλά με την φανέλλα της Δόξας (και τα τρία κόντρα στα Γιαννιτσά) τα ξεπέρασε φθάνοντας τα 8.

«Επιτέλους νίκη» φωνάζουν στον Πιερικό μετά το «διπλό» (2-1) στο «Αλκαζάρ» επί του Τυρνάβου. Άλλωστε η τελευταία φορά που οι Κατερινιώτες πέρασαν νικηφόρα από θεσσαλικό έδαφος ήταν στις 27/11/2010, όταν νικούσαν στα Τρίκαλα τον ΑΟΤ με 2-1.

240

συμμετοχές συμπλήρωσε ο Γιάννης Ιωάννου του Παναιγιαλείου στις επαγγελματικές κατηγορίες (10 στην Α’-130 στην Β’-100 στην Γ’). Το «βάπτισμα του πυρός» για τον 30χρονο αμυντικό έγινε σε αγώνα Α‘ Εθνικής (Παναχαϊκή-Ιωνικός 0-0 στις 19/1/2003). Στην Παναχαϊκή μάλιστα έπαιξε δύο φορές, ενώ έχει αγωνιστεί και στους Ολυμπιακό Βόλου, Αχαϊκή, Φωκικό, Χαϊδάρι, Βύζαντα και Παναιτωλικό.

80

συμμετοχές στην Β’ Εθνική για τον τερματοφύλακα του Ηρακλή Ψαχνών, Χρήστο Αθανασόπουλο, που πρωτόπαιξε στην κατηγορία με την φανέλλα του Πατραϊκού στην ήττα των Αχαιών από τον Απόλλωνα στην Καλαμαριά (1-0) στις 12/1/2003.

Το παρθενικό τους τέρμα στην Β’ πέτυχαν οι Χοέλ Ματίας Μανσάνο (Νίκη Β.),Φρανσλέν Ζερμαίν Μεσσίνα Τίκο (Απόλλων 1926), Ροντρίκγο Μπάρρος ντος Σάντος (Δόξα), Γιώργος Υφαντής (ΑΣΑ) και Γιώργος Τσιρλίδης (Πιερικός) δις. Το πρώτο φετινό μετά τα δύο περυσινά με την φανέλλα του Απόλλωνα πέτυχε ο Στράτος Χιντζίδης της Παναχαϊκής, ο Νίκος Μπουτζίκος της Δόξας (άλλο ένα πέρυσι με τους «μαυραετούς») και ο Άγγελος Χατζηρίζος της Αναγέννησης Καρδίτσας που είχε να ξανασκοράρει στην Β’ από τις 26/9/2010 στην εντός έδρας νίκη των Θεσσαλών επί του Πανθρακικού με 2-1.

50

ματς έχει ο Κώστας Θεοδωρόπουλος του ΑΟ Χανίων με την πρώτη του συμμετοχή να καταγράφεται στις 12/12/2009 όταν αντικατέστησε στις καθυστερήσεις του αγώνα Διαγόρας - Ιωνικός 4-1 τον βασικό τότε «άσσο» των Νικαιωτών, Πουρή.

Last modified onΤρίτη, 25 Μάρτιος 2014 17:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep