Χατ τρικ από τον Σουμπίνιο

Τα στατιστικά που προέκυψαν μετά τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Football League. Τα στατιστικά που προέκυψαν μετά τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Football League.

Ο Σμυρλής είχε σκοράρει και στο πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ο Πατσατζόγλου έφτασε τα 20 επαγγελματικά γκολ, ενώ χατ τρικ σε play off έχει έκανε και ο Σουμπίνιο την χρονιά που ξεκίνησαν.  

  • ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Ξέρετε ποιος παίκτης της Β’ Εθνικής έχει… αδυναμία στον Ολυμπιακό Βόλου και δη στο… 1-0; Ποια και πόσα τα κατορθώματα των παικτών του ΑΟΧ μετά και τη νίκη της Μεγάλης Πέμπτης; Και τέλος, πότε η Νίκη Βόλου ξανάβλεπε «άσπρη μέρα» με αντίπαλο την Κέρκυρα; Όλ’ αυτά στις παρακάτω γραμμές, με τους αριθμούς να μην… νηστεύουν και να αναδίνονται συνέχεια από το πρωτάθλημα της Football League.

Η ήττα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης στα Χανιά είναι η μεγαλύτερη σε έκταση φέτος στην Β’ Εθνική. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν αποτελεί την μεγαλύτερη στην ιστορία του, αφού αυτή συνέβη στις 12/6/2013, όταν ο «γηραιός» είχε γνωρίσει την συντριβή με 4-0 στον Βόλο από τον τοπικό Ολυμπιακό. Από την άλλη, ούτε για τον ΑΟΧ απετέλεσε την μεγαλύτερη νίκη και γι’ αυτό… είχε φροντίσει ο Βύζας Μεγάρων, στο 5-1 των Κρητών στα Περιβόλια, έναν μήνα και κάτι ημέρες πριν (9/3/2014). Ήταν μάλιστα και η πρώτη φορά που οι «κυανόλευκοι» του Βορρά έδιναν αγώνα στα Χανιά!

17

ολόκληρα χρόνια είχε να κερδίσει ως γηπεδούχος την Κέρκυρα η Νίκη Βόλου. Η προηγούμενη νίκη των Θεσσαλών είχε σημειωθεί με το ίδιο αποτέλεσμα (1-0) σε αγώνα Κυπέλλου στις 10/9/1997 με εκτελεστή τον Γιάννη Παφλιά στο 56’.

 

«Φωτοτυπία» με τον αγώνα της κανονικής περιόδου ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα Φωστήρας-Ολυμπιακός Β. (1-0), με τον ίδιο παίκτη εκτελεστή, δηλ. τον Αλέξανδρο Σμυρλή. Δύο στα δύο λοιπόν για τον βραχύσωμο επιθετικό του «Φονέα», που έχει άλλο ένα τέρμα φέτος στο ενεργητικό του, στο Παναχαϊκή-Φωστήρας 0-1. Ταυτοχρόνως ήταν και η 4 νίκη των Αθηναίων στον Ταύρο σε 6 αγώνες επί των Θεσσαλών σε Α’ και Β’ Εθνική έναντι 1 νίκης των τελευταίων και μιας ισοπαλίας με τέρματα 7-3.

200

δείχνει πλέον το… κοντέρ του Στάθη Ρόκα στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Ο 30χρονος μέσος του Ολυμπιακού Βόλου, που ως επί το πλείστον έχει αγωνιστεί σε ομάδες της Αττικής, είδε την πρώτη του συμμετοχή να πραγματοποιείται στις 13/4/2003 στο Ατρόμητος-Καλαμάτα 1-1 με την ομάδα του Περιστερίου. Επίσης έπαιξε και στους Ιωνικό, Βύζαντα, Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης και Πανιώνιο.

140

επαγγελματικές συμμετοχές συμπλήρωσε στο ΑΟΧ-Ηρακλής Θ. 3-0 ο αμυντικός των γηπεδούχων, Τάσος Παγώνης. Ο 29χρονος Θεσσαλονικέας που έχει πετύχει ως τώρα μόλις 1 τέρμα, πρωτόπαιξε στις 25/2/2006 όταν υπερασπιζόταν την άμυνα του Πανσερραϊκού στην ήττα από τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με 2-0. Επίσης στα Χανιά ο συμπαίκτης του Παγώνη, Κώστας Πάγκαλος έχει πλέον 120 συμμετοχές με την πρώτη να καταγράφεται στις 16/11/2005 για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο Ιωνία Χανίων-Ρόδος 4-2, στην τρίτη (!) ομάδα του νομού που έχει αγωνιστεί (φόρεσε και την φανέλλα του Πλατανιά).

3

τέρματα σημείωσε κόντρα στον Ηρακλή ο Μάρκος Μαραγκουδάκης έφθασε τα 20 στην Β’ Εθνική, μπαίνοντας έτσι στην μεγάλη λίστα των «αθανάτων». Αυτό ήταν το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του, ενώ μετρά πλέον 5 γκολ σε 11 συμμετοχές φέτος με την ομάδα της Κρήτης. Η τελευταία φορά που συνέβη ένα χατ-τρικ σε διαδικασία πλέι-οφ ήταν την πρώτη χρονιά που θεσπίστηκαν, στις 30/5/2010, στο Εθνικός-ΟΦΗ 4-4, με τον Σουμπίνιο να σκοράρει τρις για τους Πειραιώτες.

 

20

τέρματα και για τον Χρήστο Πατσατζόγλου μετά και το γκολ στο Αιγίνιο με τον Ηρακλή Ψαχνών. Ο πολύπειρος άσσος με την σπουδαία σταδιοδρομία σε Ξάνθη, Ολυμπιακό και την συμμετοχή σε ΠΑΣ Γιάννινα, ΑΕΚ και Ομόνοια Λευκωσίας πανηγύρισε για πρώτη φορά την επίτευξη ενός τέρματος το μακρινό πια 1997-98 με την ομάδα της Θράκης στο Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1 για το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής.

Last modified onΣάββατο, 19 Απρίλιος 2014 14:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep