Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

15 χρόνια χωρίς τον Μίλος

Ο Λευτέρης Μίλος έφυγε από την ζωή πριν 15 χρόνια λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα Ο Λευτέρης Μίλος έφυγε από την ζωή πριν 15 χρόνια λίγα χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα

Ο μέσος της ΑΕΛ Λευτέρης Μίλος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα 4 χιλιόμετρα έξω από την Λάρισα λίγους μήνες πριν επιστρέψει πάλι στο ρόστερ της ομάδας μετά το σύντομο πέρασμα του από τον Ηρακλή.

Ο Λευτέρης Μίλος ήταν από τους ποδοσφαιριστές που φημίζονταν για την ταχύτητα τους. Αυτή στάθηκε και μοιραία για τον ίδιο το βράδυ του Σαββάτου 8 Μαρτίου 1997. Βρισκόταν στην Λάρισα όπου έμενε με την οικογένεια του από το καλοκαίρι του 1991 που αποκτήθηκε από την ΑΕΛ. Γεννήθηκε στο Δερβιτσάνη Αργυρόκαστρου στις 2 Απριλίου 1966 από Ελληνες γονείς και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην Παρτιζάν Τιράνων.

Δείτε τις φάσεις από το ΑΕΛ - Παναθηναϊκός 4-4 του 1993-94 και στιγμές από τον αξέχαστο Λευτέρη Μίλος

Αγωνίστηκε σε όλες τις εθνικές ομάδες της Αλβανίας και μετά τις συμμετοχές του στην νέων και την ελπίδων έπαιξε 20 αγώνες με την εθνική ανδρών χωρίς να σημειώσει γκολ.

Το καλοκαίρι του 1991 αποκτήθηκε από την ΑΕΛ αφού είχε πανηγυρίσει τον τίτλο του πρωταθλητή με την Παρτιζάν Τιράνων το 1987 και του κυπελλούχου το 1991. Αγωνίστηκε στην Λάρισα για πέντε χρόνια και έφυγε το καλοκαίρι του 1996 για τον Ηρακλή λόγω του υποβιβασμού της ΑΕΛ στην Β' Εθνική. Στον "γηραιό" έμεινε μόλις για έξι μήνες και ένας τραυματισμός τον οδήγησε στην λύση του συμβολαίου του και την επιστροφή στην πόλη της Λάρισας. Τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής αναφέρουν πως είχε συμφωνήσει με την διοίκηση να επιστρέψει το καλοκαίρι στο ρόστερ της ΑΕΛ αφού θα είχε αποθεραπευτεί.

Στις 8 Μαρτίου 1997, στα 31 του χρόνια σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Το ρεπορτάζ στην "Αθλητική Ηχώ" στις 9 Μαρτίου 1997 αναφέρει. "Ενας από τους καλύτερους Βορειοηπειρώτες ποδοσφαιριστές που πέρασαν από τα ελληνικά γήπεδα δεν υπάρχει πια. Ο Λευτέρης Μίλος άφησε την τελευταία πνοή στην άσφαλτο, χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 31 ετών. Ο Μίλος επέστρεφε στις 3 το πρωί του Σαββάτου στο σπίτι του - πιθανότατα από κέντρο διασκέδασης - όταν στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λάρισας - Νίκαιας έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε, το οποίο ξέφυγε από την πορεία του, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, όπου συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή, ο ποδοσφαιριστής σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο οδηγός ταξί, Γιώργος Σαματζής (26 ετών - πρώην μπασκεμπολίστας της ΕΑ Λάρισας) διεκομίστηκε στο νοσοκομείο. Εκεί υποβλήθηκε σε επέμβαση στο συκώτι και την σπλήνα και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου".

Last modified onΠέμπτη, 08 Μάρτιος 2012 20:21

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep