Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Το ντεμπούτο του Χατζηπαναγή

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Ηρακλή στις 7 Δεκεμβρίου 1975 στο γήπεδο της Βέροιας με αντίπαλο τον Ατρόμητο. Ο Βασίλης Χατζηπαναγής αγωνίστηκε για πρώτη φορά με τα χρώματα του Ηρακλή στις 7 Δεκεμβρίου 1975 στο γήπεδο της Βέροιας με αντίπαλο τον Ατρόμητο.

Σαν σήμερα η πρώτη εμφάνιση του Βασίλη Χατζηπαναγή στο ουδέτερο της Βέροιας και οι πάσες που δεν έπαιρνε από τους συμπαίκτες του.

7 Δεκεμβρίου 1975 έγινε το ντεμπούτο του Βασίλη Χατζηπαναγή στον Ηρακλή, σε μια αναμέτρηση με τον Ατρόμητο στο γήπεδο της Βέροιας, αφού η έδρα της ομάδας είχε τιμωρηθεί. Πέντε χιλιάδες οπαδοί ταξίδεψαν στην Ημαθία για να δουν το πρώτο παιχνίδι του με τα χρώματα του "γηραιού".

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής έφτασε στην Θεσσαλονίκη το ξημέρωμα της 21ης Νοεμβρίου 1975 μετά από ένα μεταγραφικό σήριαλ μηνών, το οποίο περισσότερο αφορούσε τα χαρτιά του “επαναπατρισμού” του, παρά τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του από τον Ηρακλή. Τα μεσάνυχτα πέρασε τον σιδηροδρομικό σταθμό της Ειδομένης και τις πρώτες πρωινές ώρες ήταν στο σταθμό της Θεσσαλονίκης που τον περίμεναν εκατοντάδες οπαδοί του Ηρακλή. Η φήμη που τον συνόδευε ήταν μεγάλη, είχε ήδη συμμετάσχει στην προολυμπιακή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν ο δεύτερος στην λίστα των καλύτερων ακραίων επιθετικών μετά τον Όλεγκ Μπλαχίν στην Ρωσία παρότι αγωνιζόταν στην ομάδα της Παχτακόρ, στην Τασκένδη.

Η φήμη που τον συνόδευε ήταν μεγάλη, είχε ήδη συμμετάσχει στην προολυμπιακή ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και ήταν ο δεύτερος στην λίστα των καλύτερων ακραίων επιθετικών μετά τον Όλεγκ Μπλαχίν στην Ρωσία παρότι αγωνιζόταν στην ομάδα της Παχτακόρ, στην Τασκένδη.

Στην Θεσσαλονίκη έφτασε μαζί με τους γονείς του και αφού ο Ηρακλής είχε καταθέσει τα χαρτιά για την απόκτηση του αρκετούς μήνες νωρίτερα μπορούσε να αγωνιστεί αμέσως. Το ματς που ακολουθούσε ήταν αυτό με τον Απόλλωνα Σμύρνης, αλλά εκτός από το ότι υπήρχε μόλις μια εβδομάδα προπονήσεων, ένιωθε κάποιες ενοχλήσεις στο πόδι. Το ντεμπούτο του στις 7 Δεκεμβρίου 1975 στο ουδέτερο γήπεδο της Βέροιας, αφού η έδρα του “γηραιού” ήταν τιμωρημένη. Πέντε χιλιάδες οπαδοί της ομάδας ταξίδεψαν μέχρι την Ημαθία για να γίνουν μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης του Βασίλη Χατζηπαναγή με τα χρώματα του Ηρακλή. Ο Ατρόμητος προηγήθηκε μόλις στο 4ο λεπτό με κεφαλιά του Μπεργελέ και η ισοφάριση ήρθε με εκτέλεση πέναλτι του Γκέσιου, το οποίο κέρδισε ο ίδιος έπειτα από σουτ που σταμάτησε με το χέρι ο Καψιμάλης.

Στα ρεπορτάζ του αγώνα υπήρχε “αιχμή” για έλλειψη σωστής τροφοδότησης στον Βασίλη Χατζηπαναγή από την εφημερίδα “Μακεδονία”, ενώ η εφημερίδα “Τα Νέα” έγραφε. “Ο Χατζηπαναγής έδειξε μεγάλη κλάση στο πρώτο ημίχρονο”.

"ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

“Το μοναδικό ευχάριστο σημείο του αγώνα ήταν ότι ο νεοαποκτηθείς Χατζηπαναγής έδειξε ότι αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο. Τον παίκτη, όμως, αυτόν δεν τον χρησιμοποίησαν και στα δύο ημίχρονο οι συμπαίκτες του και δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το μεγάλο ατού που παρουσιάζει η ομάδα έχοντας στη θέση του αριστερού ακραίου κυνηγού έναν παίκτη με τέτοια προσόντα. Όταν οι υπόλοιποι θελήσουν να συνεργαστούν με τον νεοαποκτηθέντα και όταν ο ίδιος μπει στο πνεύμα των συμπαικτών του, τότε θα γίνει η αξιοποίηση του αποκτήματος που λέγεται Χατζηπαναγής”

Last modified onΣάββατο, 07 Δεκέμβριος 2013 14:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep