Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Ο πρώτος αντίπαλος

Το δημοσίευμα από την πρώτη αναμέτρηση που έδωσε στην ιστορία του ο Πανσερραϊκός. Ηταν το φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, όπου επικράτησε με 5-1. Το δημοσίευμα από την πρώτη αναμέτρηση που έδωσε στην ιστορία του ο Πανσερραϊκός. Ηταν το φιλικό παιχνίδι με την Αναγέννηση Γιαννιτσών, όπου επικράτησε με 5-1.

Τα Γιαννιτσά ήταν η πρώτη ομάδα που αντιμετώπισε ο Πανσερραϊκός σε φιλική αναμέτρηση λίγες ημέρες μετά την ίδρυσή του.

Την σεζόν 1963-64 ο Ηρακλής Σερρών διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την άνοδο του στην Α’ Εθνική κατηγορία. Ισοβάθμησε στον τέταρτο όμιλο με τον Φίλιππο Καβάλας, αφού την τελευταία αγωνιστική η μεταξύ τους αναμέτρηση τελείωσε ισόπαλη 0-0 στην Καβάλα. Σε αγώνα μπαράζ που έγινε στην Κατερίνη με Ελβετό διαιτητή η ομάδα της Καβάλας επικράτησε με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τους αγώνες κατάταξης ανάμεσα στους πρωτοπόρους των τεσσάρων ομίλων της δεύτερης κατηγορίας.

Εκείνη η αναμέτρηση σημαδεύτηκε από θλιβερά επεισόδια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, όπου πρωταγωνίστησαν οι ποδοσφαιριστές του Ηρακλή Σερρών. Επιτέθηκαν στον διαιτητή επειδή ακύρωσε γκολ για καταφανέστατο φάουλ, όπως σημειώνουν οι εφημερίδες της εποχής. Η ισοπαλία βέβαια δεν «έσωζε» τους παίκτες της ομάδας των Σερρών, αφού δεν θα υπήρχε νέα αναμέτρηση και οι Φίλιπποι Καβάλας θα έπαιρναν την άνοδο λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων που είχαν στο πρωτάθλημα.

Το κλίμα που δημιουργήθηκε μετά την αναμέτρηση, ο φόβος βαριάς τιμωρίας και κυρίως η διαπίστωση πως ενωμένοι θα μπορούσαν να καταφέρουν περισσότερα, οδήγησε σε συγχώνευση με τον Απόλλωνα Σερρών. Οι δύο ομάδες συμμετείχαν στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας και ο Απόλλων Σερρών είχε τελειώσει την σεζόν στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Αρχικά υπήρξαν κάποιες προστριβές για τον άνθρωπο που θα έπαιρνε τη θέση του προέδρου στη νέα ομάδα, αλλά ξεπεράστηκαν με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η συγχώνευση τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου του 1964.

Η νέα ομάδα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις στις 21 Ιουνίου 1964 με πρώτο αντίπαλο σε φιλικό αγώνα την Αναγέννηση Γιαννιτσών. Στο γήπεδο για την πρώτη εμφάνιση του Πανσερραϊκού βρέθηκαν επτά χιλιάδες θεατές. Η ομάδα της Πέλλας προηγήθηκε στο σκορ με τον Μικρόπουλο στο 6ο λεπτό. Ο Αποστολίδης στο 18ο λεπτό σημείωσε το πρώτο γκολ στην ιστορία του Πανσερραϊκού για να ακολουθήσει αυτό του Μπιτζίδη (31’). Στο δεύτερο ημίχρονο ο δείκτης του σκορ ανέβηκε με τους Αποστολίδη (50’), Φραγκόπουλο (60’) και Ηλκίδη (71’).

Last modified onΠαρασκευή, 31 Μάιος 2013 16:02

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep