Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Η ευρύτερη νίκη της ΑΕΛ

Το 3-0 της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου είναι η μεγαλύτερη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων. Το 3-0 της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου είναι η μεγαλύτερη νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Το 3-0 της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού Βόλου είναι η μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία των αναμετρήσεων με την ομάδα του Βόλου.

Στις 30 προηγούμενες μεταξύ τους κόντρες υπάρχει ακόμη μια νίκη με ίδια διαφορά τερμάτων, αλλά τότε η ΑΕΛ είχε δεχθεί γκολ και επικράτησε με 4-1. Αυτή είναι η ευρύτερη νίκη της και έρχεται να βάλει στην δεύτερη θέση την αναμέτρηση της σεζόν 1975-76 που ήταν πάλι για την Β’ Εθνική.

Το βράδυ της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012 αποκτά πλέον ξεχωριστή σημασία στην ιστορία των αναμετρήσεων της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακό Βόλου. Η ομάδα της Λάρισας έφτασε σε μια επιβλητική νίκη με 3-0, η οποία με την ψυχρή λογική των αριθμών είναι η μεγαλύτερη στην σχετικά μικρή ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων.

Στις 30 προηγούμενες μεταξύ τους κόντρες υπάρχει ακόμη μια νίκη με ίδια διαφορά τερμάτων, αλλά τότε η ΑΕΛ είχε δεχθεί γκολ και επικράτησε με 4-1. Αυτή είναι η ευρύτερη νίκη της και έρχεται να βάλει στην δεύτερη θέση την αναμέτρηση της σεζόν 1975-76 που ήταν πάλι για την Β’ Εθνική.

Τότε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας είχε τρεις ομίλους και η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στην Λάρισα στις 2 Μαΐου 1976 είχε μεγάλη σημασία για την ομάδα της Μαγνησίας, αφού την έβγαλε ουσιαστικά εκτός ανόδου. Μέχρι εκείνη την αγωνιστική διατηρούσε κάποιες ελπίδες να προλάβει την Καβάλα που ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, αλλά μετά το 4-1 «εγκατέλειψε» την προσπάθεια. Η ΑΕΛ ήταν στην 5η θέση της βαθμολογίας και είχε χάσει πολύ νωρίτερα τις ελπίδες της για την άνοδο στην Α’ Εθνική.

Τότε το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας είχε τρεις ομίλους και η ήττα του Ολυμπιακού Βόλου στην Λάρισα στις 2 Μαΐου 1976 είχε μεγάλη σημασία για την ομάδα της Μαγνησίας, αφού την έβγαλε ουσιαστικά εκτός ανόδου. Μέχρι εκείνη την αγωνιστική διατηρούσε κάποιες ελπίδες να προλάβει την Καβάλα που ήταν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Οι δύο ομάδες είχαν υποβιβαστεί την προηγούμενη σεζόν από την Α’ Εθνική και βρέθηκαν για δεύτερη διαδοχική σεζόν αντιμέτωπες. Η αναμέτρηση της Πέμπτης (11/10) ήταν η 16η στην ιστορία των δύο ομάδων που έγινε με γηπεδούχο την Λάρισα. Οι εννέα είναι για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής με την ΑΕΛ να έχει επτά νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μια ήττα στην έδρα της.

Στο Βόλο για το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας, ο Ολυμπιακός έχει σημειώσει έξι νίκες με αντίπαλο την ΑΕΛ και δύο παιχνίδια έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Στη Λάρισα υπάρχουν ακόμη δύο ματς που είναι για το κύπελλο Ελλάδος, ενώ για την Α’ Εθνική έχουν συναντηθεί πέντε φορές.

Last modified onΠαρασκευή, 12 Οκτώβριος 2012 04:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep