«Κοιτάμε και αυτούς που βάζουν τα χρήματα»

Ο Γιάννης Τάτσης αναφέρθηκε στην οικονομική λιτότητας του Πλατανιά μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα Πόντου.

Ο Πλατανιάς επικράτησε 2-0 του Απόλλωνα Πόντου για την 15η αγωνιστική της Super League 2 και στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός Γιάννης Τάτσης αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην οικονομική λιτότητας που εφαρμόζει η ομάδα των Χανίων. Αρχικά είπε:

«Σ’ ένα παιχνίδι όπου η λογική πριν ξεκινήσει, «έλεγε» ότι θα κερδίσουμε εμείς με βάση τα προβλήματα που έχει η ομάδα του Απόλλωνα Πόντου από την αρχή της χρονιάς, έτσι κι έγινε, κερδίσαμε, πάντοτε ωστόσο πριν από τέτοια παιχνίδια υπάρχουν κάποιες φοβίες για το πώς θα παρουσιαστεί η αντίπαλη ομάδα, με βάση και τις δικές μας απουσίες που είχαμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Αγωνίστηκαν κάποια παιδιά που σίγουρα θέλουν το χρόνο τους για να προσαρμοστούν στο κλίμα μας.

Ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο έμεινα πολύ ευχαριστημένος όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας, όπως και σε όλο το παιχνίδι γενικότερα. Στο πρώτο δεν μπορούσαμε να βρούμε κάποιες τελικές, κάτι το οποίο έγινε στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα στις πρώτες ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, να μη μπαίνει η μπάλα στα δίχτυα. Εάν γινόταν αυτό, θα είχε ανοιχτεί πολύ πιο γρήγορα ο αντίπαλος γιατί ήταν πολύ κλειστός πίσω και αυτό θα μας ανέβαζε ψυχολογικά. Θεωρώ ότι είναι ένα δίκαιο αποτέλεσμα η νίκη μας, τα παιδιά που ήρθαν, βοήθησαν την ομάδα κι εμείς από τη μεριά μας προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε για να μας βοηθήσουν κι αυτοί».

Για το στόχο που κυνηγά ο Πλατανιάς μέχρι το τέλος της χρονιάς:
«Ο στόχος είναι σε κάθε παιχνίδι να το κοιτάζουμε ξεχωριστά. Κινηθήκαμε οικονομικά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, επιλέγοντας να βρούμε παίκτες με κίνητρο και φιλοδοξίες διότι έτσι όπως είναι τα πράγματα πρέπει να κοιτάμε και αυτούς που βάζουν τα χρήματα. Το τώρα είναι τώρα, αλλά πρέπει να κοιτάμε λίγο και το μετά και τους ανθρώπους που βάζουν τα χρήματα.

Να μην είναι αυτό εις βάρος τους «για το μετά». Διότι, «το μετά», εάν η ομάδα δεν είναι ψηλά παλεύοντας για να βγει κατηγορία, όπως πήγε να γίνει πέρσι, ένα πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος μένει στην ομάδα και πάει στην επόμενη χρονιά. Στη φάση που βρισκόμασταν αυτή τη στιγμή κινηθήκαμε σε οικονομικές λύσεις, με παιδιά με κίνητρο και φιλοδοξίες για να καλύψουν όπως έχω ξαναπεί την ποσότητα και την ποιότητα σε θέσεις που μας έλειπε».

Ο νεοαποκτηθείς Πάρης Μπάμπης εκπροσώπησε τους παίκτες του Πλατανιά στη συνέντευξη Τύπου, μετά τον αγώνα με τον Απόλλωνα Πόντου. Μεταξύ άλλων τόνισε:

«Ηταν ένα παιχνίδι που όπως είπε κι ο κόουτς, θα το κερδίζαμε. Παρ’ όλα αυτά, αυτά τα παιχνίδια είναι συνήθως τα πιο δύσκολα γιατί δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή κυκλοφορία, αλλά μας έλειπε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα. Στο δεύτερο καταφέραμε να πετύχουμε ένα γκολ και μετά σημειώσαμε και δεύτερο.

Νομίζω πως η εικόνα μας ήταν καλή. Ερχεται ένα δύσκολο ματς την επόμενη αγωνιστική με μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος (Απόλλων Σμ.). Πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και θέλουμε να συγκεντρωθούμε σε αυτό. Είμαι καινούργιος στην ομάδα. Τα παιδιά από τις πρώτες ημέρες μ’ έχουν αγκαλιάσει και μ’ έχουν υποδεχτεί όμορφα. Ολα είναι πολύ καλά και η φιλοξενία τρομερή. Οπως είπε κι ο κόουτς, κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά για να κερδίσουμε, να έχουμε καλή εικόνα και να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος».

Για τις φιλοδοξίες του με τον Πλατανιά και πως σχολιάζει που ανέβηκε ο ίδιος μια κατηγορία:
«Θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται στη βαθμολογία, να βοηθήσω τον Πλατανιά και να βοηθηθώ κι εγώ. Οσο πιο χαμηλά είναι ένα πρωτάθλημα, άλλο τόσο είναι και πιο δύσκολο. Στην Γ’ κατηγορία που ήμουν, στην Φούτμπολ Λιγκ, ήταν δύσκολο το πρωτάθλημα γιατί οι χώροι ήταν περιορισμένοι, τακτικά ήταν όλες οι άμυνες κλειστές και το ποδόσφαιρο πολύ δυνατό. Οσο ανεβαίνεις κατηγορίες, υπάρχουν περισσότεροι χώροι, το ποδόσφαιρο γίνεται πιο ωραίο και είναι πιο γρήγορο, υπάρχει ρυθμός. Πιστεύω ότι η Σούπερ Λιγκ 2 ως πρωτάθλημα είναι πιο εύκολο απ’ ότι η Φούτμπολ Λιγκ».

Last modified onΔευτέρα, 03 Φεβρουάριος 2020 21:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep