Καταγγελία για Πλατανιά

Ο Γιώργος Παναγόπουλος κατήγγειλε την ΠΑΕ Πλατανιάς στο τμήμα αδειοδότησης για οφειλές προς το πρόσωπό του.

Λίγες ημέρες μετά τη λύση συνεργασίας της ΠΑΕ Πλατανιάς με τον νομικό Γιώργο Παναγόπουλο ακολούθησε καταγγελία του δεύτερου στο τμήμα αδειοδότησης. Ο Παναγόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Live Sport», κατήγγειλε τους «ερυθρόλευκους» για οφειλές προς το πρόσωπό του και, μάλιστα, δεν διστάζει να αναφέρει ότι «η ΠΑΕ προτιμά στο οικονομικό επίπεδο τις αδιαφανείς διαδικασίες και το... μαύρο χρήμα»!

Στην καταγγελία που κοινοποιήθηκε στη διοργανώτρια αρχή, την ΕΕΑ και την ανεξάρτητη αρχή δημοσίων εσόδων ο Παναγόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η χανιώτικη ΠΑΕ: «αντί να συμμορφωθεί και να καταβάλλει τα οφειλομενα, μου απέστειλε μετά την παραίτησή μου έγγραφο με το οποίο με ενημέρωσε οτι αφενός μεν διακόπτεται η συνεργασία μας, αφετέρου δε ότι δεν αναγνωρίζει τα επιδικα τιμολόγια (τα λέει μάλιστα κι αποδείξεις!) και θα μου τα επιστρέψει (μετά από 2 μήνες!).

Ο πρώην νομικός σύμβουλος του Πλατανιά σημειώνει ότι τον Ιανουάριο εξέδωσε και απέστειλε δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών. Το ένα ποσού 7.068 ευρώ εκ των οποίων 1.368 ευρώ ΦΠΑ για τις υπηρεσίες του το υπόλοιπο Αυγούστου και το διάστημα Σεπτεμβρίου - Δεκεμβρίου και το άλλο ποσού 3.782 ευρώ εκ των οποίων 732 ευρώ για ΦΠΑ για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και μέρος Αυγούστου 2018. Σύμφωνα με τον ίδιο, του έχει εξοφληθεί το κεφάλαιο του δευτέρου τιμολογίου και εκκρεμεί το ποσό του ΦΠΑ. Μάλιστα τονίζει μεταξύ άλλων ότι:

«Οι οφειλές απέναντί μου έχουν συνομολογηθεί εγγράφως και από τον Β' Αντιπροεδρο και Τεχνικό Διευθυντή της ΠΑΕ κ. Βασίλειο ΑΜΑΝΕΤΙΔΗ (ο οποίος μάλιστα με είχε διαβεβαιώσει οτι είχαν αμέσως μετά την παραλαβή τους καταχωρηθεί στα βιβλία της ΠΑΕ!) κι αποδεικνυονται από πλήθος εγγράφων, sms και emails. Αποτελεί τραγική ειρωνεία, οι άνθρωποι που επιστρέφουν τιμολόγια, να παραπονουνται εκ των υστέρων οτι δήθεν αρνήθηκα να τους κόβω αποδείξεις για τις δικηγορικές μου προεισπραξεις και λοιπά έξοδα.

Παρά τις απελπιδες προσπάθειές μου η διοίκηση σε αγαστή συνεργασία με τον άγνωστο σε μένα λογιστή της ΠΑΕ, προτιμά στο οικονομικό επίπεδο τις αδιαφανεις διαδικασίες και το... μαύρο χρήμα κι αποφεύγει συστηματικά όχι μόνο να μην πληρώνει τον Δικηγόρο της αλλά και να μην τον ενημερώνει, ούτε κι ενόψει κρίσιμων Δικαστηρίων, τόσο για τις διαδικασίες αδειοδότησης (αρκεί να θυμηθείτε πέρυσι κατά την διαδικασία της έφεσης που η Επιτροπή σας μαζί με μένα ψάχναμε τον λογιστή της ΠΑΕ για να μας στείλει τα έγγραφα που αποδεικνυαν την δημοσίευση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου στο ΓΕΜΗ που βέβαια δεν είχε γίνει!) όσο και για τις συναλλαγές της (που τις ανακάλυψα κατά λάθος από τα επιχειρήματα του αντιδίκου Δικηγόρου κατά την εκδίκαση προσωρινής διαταγης) με την SUPER LEAGUE, όσον αφορά τις εν αγνοία μου (που επίσης εμμέσως τις ανακάλυψα) καταβολές του ΦΠΑ έναντι των οφειλομενων τιμολογίων από τα διεκδικουμενα δικαστικώς, μέσω εμου, τηλεοπτικά δικαιώματα».

Last modified onΠέμπτη, 14 Μάρτιος 2019 12:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep