«Χρειάζεται δυνατός επιχειρηματίας»

Ο Αντώνης Κουνάβης κάνει σκληρή κριτική στους ανθρώπους της ομάδας της Παναχαϊκής. Ο Αντώνης Κουνάβης κάνει σκληρή κριτική στους ανθρώπους της ομάδας της Παναχαϊκής.

Ο Αντώνης Κουνάβης, μέτοχος της Παναχαϊκής Συμμαχίας και πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, μίλησε στην εφημερίδα «Η Γνώμη» για την επόμενη ημέρα της ομάδας και όσα δίχασαν τους μετόχους.

Αρκετά καυστικός στην κριτική του για την φετινή πορεία της Παναχαϊκής ήταν στις δηλώσεις του στην εφημερίδα «Η Γνώμη» ο Αντώνης Κουνάβης. Ο πρώτη αντιπρόεδρος της ΠΑΕ και μέτοχος της Παναχαϊκής συμμαχίας μίλησε για σοβαρά λάθη του τεχνικού διευθυντή Κώστα Κατσουράνη, του Πλάτωνα Μαρλαφέκα, αλλά και του Κώστα Μπακαλάρου που δεν χειρίστηκε καλά την υπόθεση με το επιμελητήριο, όπως και τις μεταγραφές του Ιανουαρίου!

Αναλυτικά η συνέντευξη του στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Η Γνώμη» της Πάτρας:

Το περασμένο καλοκαίρι στη δημιουργία της ΠΑΕ είχατε αναλάβει σημαντική θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο, αυτή του αντιπροέδρου. Το Νοέμβριο, όμως, διαφωνήσατε και αποχωρήσατε. Τι συνέβη τότε;

«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ήμουν μαζί με τον Κώστα Χρυσανθόπουλο από τους πρωτεργάτες στην προσπάθεια για τη σωτηρία της Παναχαϊκής. Τον πρώτο χρόνο η Παναχαϊκή Συμμαχία πέτυχε πάρα πολλά, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την άνοδο της ομάδας μας στη Football League. Σημαντικό επίτευγμά της ήταν και το γεγονός ότι η νέα ΠΑΕ απαλλάχθηκε από τα χρέη του παρελθόντος.

Στο πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο που συστάθηκε είχα τη θέση του αντιπροέδρου. Δυστυχώς, όμως, τον περασμένο Νοέμβριο, ο κύριος Πλάτων Μαρλαφέκας με τον πιο ωμό και απροκάλυπτο κατά την άποψή μου τρόπο, απαίτησε από την Παναχαϊκή Συμμαχία με επιστολή της να εκδηλώσει τη στήριξή της στο πρόσωπό του, στις επιμελητηριακές εκλογές, παρότι στις ίδιες εκλογές, ήταν προερχόμενοι από την Παναχαϊκή Συμμαχία, και άλλοι υποψήφιοι, σε διαφορετικό συνδυασμό.

Θεωρώ αδιανόητο η Παναχαϊκή να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους εκλογικές διαδικασίες, πέραν του ότι ήμουν κι εγώ υποψήφιος στις επιμελητηριακές εκλογές και για λόγους αξιοπρέπειας παραιτήθηκα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ, όπως αποσύρθηκε και ο κ. Πλέσσας.

Σε αυτό το σημείο, όμως, θέλω να εκφράσω το μεγάλο παράπονο που έχω από τον Κώστα Κατσουράνη. Διευκρινίζοντας ότι σέβομαι και εκτιμώ ειλικρινά την καθοριστική συμβολή του στο πολύ δύσκολο εγχείρημά μας, θεωρώ ότι ως προς την αντιδεοντολογική στάση του κ. Μαρλαφέκα δεν πήρε τις απαραίτητες πρωτοβουλίες προκειμένου να προστατέψει την ομάδα μας. Όφειλε να το κάνει, διότι δεν είναι απλώς ο έμμισθος τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής, είναι και μέτοχός της. Δεν πιστεύω ότι κάποια από τις μεγάλες ομάδες που ο ίδιος έπαιξε να ενεπλάκη ποτέ σε άσχετες με το ποδόσφαιρο εκλογικές διαδικασίες. Οι ομάδες είναι ταγμένες στον αθλητισμό και σε τίποτα άλλο».

Ως μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας και μέτοχος της ΠΑΕ, ποια είναι η δική σας άποψη για τη φετινή πορεία της ομάδας;

«Η Παναχαϊκή έχασε μια τεράστια ευκαιρία, διότι είχε όλες τις προϋποθέσεις με το «καλημέρα» στη Football League να είναι μια από τις δύο ομάδες που θα έπαιρναν το εισιτήριο για την άνοδο στη Super League. Αλλά τον Ιανουάριο δεν έγιναν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε η ομάδα μας να είναι στις δύο πρώτες, προνομιούχες, θέσεις.

Δεν είναι δυνατόν να είσαι πέντε βαθμούς μπροστά από τον ΟΦΗ και μέσα σε δύο αγωνιστικούς μήνες να βρεθείς 13 βαθμούς πίσω. Αυτό για μένα σημαίνει κατάρρευση. Και δυστυχώς, έως τώρα, δεν έχω ακούσει γιατί συνέβη αυτό».

Πρόσφατα, ο τεχνικός διευθυντής εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την τρίτη θέση που κατέλαβε τελικά η ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

«Και βέβαια όχι, σας εξήγησα τους λόγους. Η Παναχαϊκή είναι για να πρωταγωνιστεί, όχι για να βρίσκεται στην τρίτη και στην τέταρτη θέση».

Πολλοί διερωτώνται γιατί η Παναχαϊκή δεν ενίσχυσε το έμψυχο υλικό της, τη χειμερινή περίοδο των μεταγραφών, ενώ βρισκόταν σε θέση ισχύος για την άνοδο. Εσείς θεωρείτε ότι έγιναν λάθη στο σχεδιασμό, και αν ναι από ποιους;

«Από τον περασμένο Νοέμβριο δεν είχα καμία ανάμιξη στα διοικητικά της Παναχαϊκής. Είχα, απλώς, μια ενημέρωση για τα τεκταινόμενα από κάποιους καλούς φίλους. Τα κλειδιά του σχεδιασμού είχαν δοθεί αποκλειστικά στον Κώστα Κατσουράνη. Κατά τη γνώμη μου και αυτό ήταν λάθος. Παρότι είχαμε πει εγκαίρως να συσταθεί μια τεχνική επιτροπή στην ΠΑΕ, ώστε και οι μέτοχοι να έχουν άποψη για τα αγωνιστικά θέματα, αυτό δεν έγινε ποτέ».

Από όλα όσα είχατε σχεδιάσει το καλοκαίρι του 2016, σε ποιο βαθμό έχουν υλοποιηθεί;

«Έγιναν πολλά. Ήμουν από εκείνους που επέμεναν εξ αρχής ότι η Παναχαϊκή έπρεπε στα δύο πρώτα χρόνια να πάρει δύο πρωταθλήματα και στον τρίτο χρόνο να αγωνίζεται στη Super League. Δυστυχώς, ο στόχος της ανόδου δεν επιτεύχθηκε. Αυτό με στενοχωρεί πάρα πολύ».

Είχατε δηλώσει πριν από δύο μήνες σε ραδιοφωνικό σταθμό πως η προσπάθεια της Παναχαϊκής Συμμαχίας έχει ταβάνι, πως δεν μπορεί να βοηθήσει άλλο και ότι χρειάζεται ένας δυνατός επιχειρηματίας να βγει μπροστά. Για ποιους λόγους το πιστεύετε αυτό; Τι είναι αυτό που κατά την εκτίμησή σας δεν λειτουργεί σωστά στην Παναχαϊκή Συμμαχία, ώστε να υπάρξει αλλαγή δεδομένων;

«Κάθε άνθρωπος στη ζωή του πρέπει να έχει τη λεβεντιά να αποδέχεται μέχρι πού μπορεί να φτάσει. Αυτή η προσπάθεια που κάναμε, ως Παναχαϊκή Συμμαχία, απέδωσε πάρα πολλά στην ομάδα και είμαι βέβαιος ότι αυτή η προσφορά θα καταγραφεί ιστορικά.

Από κει και πέρα, πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προσεγγίσουμε έναν επιχειρηματία υψηλού επιπέδου και να δει με ενδιαφέρον την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Και με πρόκληση την ιστορία, την ιδέα της Παναχαϊκής, να τον φέρουμε στις τάξεις μας, ώστε η ομάδα μας με πολύ γερές πλάτες να είναι πλέον σε θέση να κάνει το μεγάλο άλμα».

Είχατε δηλώσει τότε ότι το πλάνο Μαρλαφέκα – Κατσουράνη οδηγεί την Παναχαϊκή στην καταστροφή. Τι εννοούσατε τότε, ισχύει αυτό και σήμερα;

«Όπως σας προανέφερα, ο κύριος Μαρλαφέκας φέρει ακέραιη την ευθύνη για τη διάσπαση της Παναχαϊκής Συμμαχίας. Επιπλέον, τον Κώστα Κατσουράνη τον βαραίνει το ότι ανέχθηκε τις κινήσεις Μαρλαφέκα, λόγω της φιλίας τους. Έβαλε την Παναχαϊκή σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, οφείλει ο Κώστας Κατσουράνης να γνωρίζει ότι τα ευρώ του κυρίου Μαρλαφέκα έχουν την ίδια αξία με τα ευρώ του Κουνάβη, του Χρυσανθόπουλου, του Λαμπρόπουλου, του Πλέσσα, του Κεφάλα και των υπολοίπων, καλών, φίλων».

Πώς κρίνετε την πορεία της διοίκησης τη χρονιά που τελείωσε;

«Όπως σας είπα, κατά την άποψή μου, χάθηκε μια τεράστια ευκαιρία. Όταν με ρωτάτε για την πορεία της διοίκησης της ΠΑΕ, ουσιαστικά με ρωτάτε για την πορεία του προέδρου της, του Κώστα Μπακαλάρου. Προσωπικά θεωρώ τον Κώστα Μπακαλάρο έναν εξαίρετο άνθρωπο, ένα σπουδαίο επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, ο οποίος από μόνος του θα μπορούσε να κρατά τις τύχες της Παναχαϊκής στα χέρια του.

Αλλά δεν έχει την «τρέλα» που χρειάζεται αυτή η θέση σε μια ομάδα σαν την Παναχαϊκή. Γιατί αν την είχε αυτή την τρέλα, θα είχε μπει τον Ιανουάριο μπροστά για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας. Επιπλέον, όφειλε κι αυτός από την πλευρά του να κάνει ό,τι περνούσε από το χέρι του για να αποτρέψει τη διάσπαση της Παναχαϊκής Συμμαχίας, καθώς είχε εκφράσει δημοσίως τη διαφωνία του με την επιστολή Μαρλαφέκα. Δυστυχώς, όμως, όλο αυτό το ανέχτηκε».

Σε περίπτωση αναδιάρθρωσης των κατηγοριών, όπως φημολογείται, θεωρείτε ότι η Παναχαϊκή είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει σε όλα τα επίπεδα ή όχι;

«Θα ήταν ευχής έργον, μέσω της φημολογούμενης αναδιάρθρωσης, να βλέπαμε την Παναχαϊκή να παίζει την επομένη σεζόν στη Super League, παρότι θα προτιμούσα αυτός ο στόχος να έχει επιτευχθεί σε αγωνιστικό επίπεδο. Αλλά η αβεβαιότητα που επικρατεί σε σχέση με την κατηγορία που θα παίξει η ομάδα μας, δεν δικαιολογεί το να μην προχωρά ο αγωνιστικός σχεδιασμός της, με αντικειμενικό σκοπό τουλάχιστον να πρωταγωνιστήσει στη Football League. Εάν προκύψει η Super League, έχοντας ήδη σχεδιάσει την ομάδα, με δυο – τρεις επιπλέον προσθήκες η Παναχαϊκή θα μπορεί να σταθεί και σ’ αυτήν».

Βλέπουμε, όμως, ότι γίνεται ένα ξεκαθάρισμα, αποδεσμεύονται παίκτες…

«Το μόνο που μπορώ να σας πω γι’ αυτό, είναι ότι λυπάμαι βαθύτατα για το φέρσιμο των ιθυνόντων απέναντι σε παιδιά που έβγαλαν την Παναχαϊκή από τις στάχτες της».

Είστε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια που έχετε ξεκινήσει τα τελευταία δυο χρόνια;

«Μόνο ικανοποιημένος; Κάτι πολύ παραπάνω από ικανοποιημένος. Είμαι κυριολεκτικά ευγνώμων απέναντι στους φιλάθλους μας και το επισημαίνω αυτό μετά λόγου γνώσεως. Είμαι σίγουρος ότι θα συνειδητοποιήσατε κι εσείς πως η Παναχαϊκή μάζευε στο γήπεδό της πολύ περισσότερο κόσμο από ομάδες της Super League, γεγονός που αποδεικνύει και τη δυναμική της. Από τα βάθη της καρδιάς μου θέλω να απευθύνω δημοσίως τις πιο θερμές ευχαριστίες μου στους φιλάθλους μας, ιδίως στους οργανωμένους οπαδούς μας. Η στήριξή τους ήταν πράγματι συγκινητική.

Οι Σύνδεσμοι των οργανωμένων οπαδών ήταν το μεγάλο «όπλο» της Παναχαϊκής, ακόμη και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπου την ακολουθούσαν πιστά και ανιδιοτελώς, χωρίς να της δημιουργήσουν το παραμικρό πρόβλημα. Εξίσου σημαντικό κι αυτό, αν όχι σημαντικότερο όλων.

Θα ήθελα να τους διαμηνύσω ότι είμαι ένας απ’ αυτούς, καθώς είμαι οπαδός της Παναχαϊκής και μόνο αυτής. «Η Πάτρα μόνο Παναχαϊκή», φωνάζω μαζί τους και παράλληλα τους διαμηνύω ότι η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοικτή γι’ αυτούς. Θα είμαι συνεχώς στο πλευρό τους».

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 16:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep