Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Θέλουμε Καλλιθέα στα play off»

Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως θέλει να δικαιωθεί η Καλλιθέα και να την βρει μπροστά του στα play off. Ο Αλέξης Κούγιας τόνισε πως θέλει να δικαιωθεί η Καλλιθέα και να την βρει μπροστά του στα play off.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε για όλους και για όλα στο «ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ» και εξήγησε την διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης του αγώνα Καλλιθέας - Ηρακλή Ψαχνών και ανέλυσε γιατί θέλει να έχει αντίπαλο την ομάδα της Αθήνας.

Αν δεν υπάρξει πλήρης διαλεύκανση δεν μπορεί να γίνει κλήρωση. Αρα κατά την άποψη μου με λογική επεξεργασία των γεγονότων, είχαμε επικύρωση και κλήρωση για την επόμενη Τρίτη. Αυτό δεν προλαβαίνουμε να το κάνουμε.

Ο πρόεδρος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, μίλησε στο «ΡΑΔΙΟ ΓΑΜΜΑ» και τον Μίλτο Σπυρόπουλο για την υπόθεση της καθυστέρησης της έναρξης των πλέι οφς, την ανακοίνωση της Καλλιθέας και το «ύποπτο» ματς που πρέπει να διαλευκανθεί ώστε να γίνει η κλήρωση και να αρχίσουν τα ματς. Χαρακτήρησε πελάτη την Καλλιθέα και τόνισε πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής Ευάγγελο Κατσή που θα κρίνει αν η υπόθεση του ματς της Καλλιθέας με τον Ηρακλή Ψαχνών θα μπει στο αρχείο ή θα υπάρξουν κατηγορίες.;

«Όπως έχει εξελιχθεί εκ απροόπτου το συγκεκριμένο θέμα. Μιλάμε για την αθλητική διαλεύκανση και όχι την ποινική από τον Εισαγγελέα. Κατόπιν και δικής μου εισήγησης η Football League ζήτησε από την ΕΠΟ το φάκελο για να τον διαβιβάσει στους αθλητικούς δικαστές. Αν δεν υπάρξει πλήρης διαλεύκανση δεν μπορεί να γίνει κλήρωση. Αρα κατά την άποψη μου με λογική επεξεργασία των γεγονότων, είχαμε επικύρωση και κλήρωση για την επόμενη Τρίτη. Αυτό δεν προλαβαίνουμε να το κάνουμε διότι δεν είναι δυνατόν να γίνουν οι κλήσεις, να έχουν γίνει οι προφορικές απολογίες και μετά να κρίνουν οι αθλητικοί δικαστές αν θα γίνει κατηγορητήριο. Οπότε μπορεί να έχουμε και δίκη. Ανεξάρτητα αν θα έχουμε δίκη θα πρέπει να δούμε και το αποτέλεσμα της δίκης. Εάν μεν είναι απαλλαχτικό, όλα καλά και θα γίνει η κλήρωση. Αν, όμως, είναι καταδικαστικό θα πρέπει να περιμένουμε την οριστική απόφαση, δηλαδή την έφεση, ή οποιοδήποτε άλλο δικαστήριο. Αρα, αναβολή των αγώνων των πλέι οφς αφού η Καλλιθέα είναι η πρώτη από τις ομάδες που μπαίνουν στα πλέι οφς με δεύτερη την Παναχαϊκή, τρίτο τον Πλατανιά και τέταρτη την Καλλονή».

Εμείς θέλουμε την Καλλιθέα στα πλέι οφς. Ποια είναι η Καλλιθέα; Ποια Καλλιθέα; Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν να υποβιβαστεί. Πελάτες μας είναι η Καλλιθέα, πολλά χρόνια. Καλός μας πελάτης. Μην λέμε τα περσινά. Αφήστε το.

Μπορεί να προσδιορίσει κάποιος, με όποιο κίνδυνο, τον χρόνο που θα πάρει όλη αυτή η διαδικασία;

«Θα μπορούμε να το πούμε αυτό μέχρι αύριο το μεσημέρι. Η εντολή πολλών σωματείων είναι πως πρέπει να προχωρήσουμε σε άμεση διαλεύκανση της υπόθεση, άρα θα πρέπει και σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 24/5) να έχουν επιληφθεί οι αθλητικές δικαστές, οπότε θα μάθουμε πότε θα έχουν κληθεί οι δύο ΠΑΕ σε απολογία. Σε κάθε περίπτωση όλα είναι αβέβαια αυτή τη στιγμή».

Μιλάμε για μια υπόθεση που μπορεί να τεθεί στο αρχείο, ή να απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον των δύο ομάδων;

«Το ένα από τα δύο θα γίνει».

Εσείς παρακολουθείτε διακριτικά την υπόθεση λόγω του ενδιαφέροντος της Παναχαϊκής;

«Καθόλου διακριτικά. Γιατί έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το πώς θα εξελιχθεί αυτή η ιστορία διότι προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής Ευάγγελο Κατσή που είναι άνθρωπος του κυρίου Θεοδωρίδη, πολλά χρόνια, δεν ξέρω τι θα αποφασίσει».

Ο κύριος Κατσής, όμως, είναι σε πρώτο επίπεδο δικαιοσύνης;

«Το πρώτο είναι και το σημαντικότερο. Αυτός θα αποφασίσει αν θα την βάλει στο αρχείο, ή θα την πάει σε κατηγορητήριο και αυτός θα την δικάσει κιόλας».

Δεν έχετε εμπιστοσύνη στον κύριο Κατσή;

«Επειδή τον έχει βάλει σε αυτή τη θέση ο κύριος Θεοδωρίδης, ο αντιπρόεδρος. Δεν του έχω εμπιστοσύνη και ως δικαστή. Αυτό το προηγούμενο που υπάρχει με τον κύριο Κατσή, να έχει υποστεί όλους αυτούς τους εξευτελισμούς που έχει υποστεί και να παραμένει στη θέση του δεν υπάρχει. Τέτοιο δικαστή δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου».

Υπάρχει ηθικό ζήτημα δηλαδή στην εκδίκαση αυτής της υπόθεσης;

«Υπάρχουν πολλά ηθικά ζητήματα. Τα είχα θέσει σε ανύποπτο χρόνο και τους είχα πει δεν μπορούμε να πάμε πουθενά με αυτούς τους δικαστές. Και κοιτάξτε τώρα, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις φορές τι προκύπτει».

Αυτή δεν είναι η ομάδα του Παπακώστα, είναι μια ομάδα που ουσιαστικά την έφτιαξα εγώ και κάποιοι προπονητές με κάποιους παίκτες που διάλεξαν. Τακτική κάνει μόνο για κάθε παιχνίδι. Τώρα που θα δουλέψει θα γίνει και δική του, θα αποκτήσει την προσωπικότητα του.

Θέλετε να κάνετε μια εκτίμηση;

«Αυτή η ιστορία με αυτό το παιχνίδι είναι και μια ηθική επιβράβευση της Παναχαϊκής διότι κάποιοι στην Πάτρα το παιχνίδι της Καλλιθέας με την Παναχαϊκή θυμάστε πως το είχαν χαρακτηρίσει. Να ξέρετε πως όλα τα παιχνίδια παρακολουθούνται και εκείνο το παιχνίδι της Παναχακής, όχι μόνο δεν υπήρξε ύποπτο, αλλά η επεξεργασία όλων των στοιχείων έδειξε πως δεν στοιχηματίστηκε από κανέναν. Αποφεύγουν να στοιχηματίσουν τα ματς της Παναχαϊκής. Για την Καλλιθέα δεν συμβαίνει βέβαια το ίδιο».

Δεν την επηρεάζει την Παναχαϊκή αυτή η ιστορία και από ότι μας είπε και ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας η ομάδα είναι έτοιμη να πάρει αυτό που της αξίζει. Την επιστροφή στην Super League.

«Από ότι μου είπε και εμένα, διότι δεν είμαι στις προπονήσεις, τον χρειάζεται η ομάδα αυτό τον χρόνο. Τις δέκα ημέρες που υπάρχουν μέχρι τις 3 Ιουνίου που λογικά θα άρχιζαν τα πλέι οφς, αλλά και περισσότερος να είναι ο χρόνος πάλι σε καλό θα μας βγει. Θα μπορέσει να κάνει ειδικές προπονήσεις με τακτική. Διότι αυτή δεν είναι η ομάδα του Παπακώστα, είναι μια ομάδα που ουσιαστικά την έφτιαξα εγώ και κάποιοι προπονητές με κάποιους παίκτες που διάλεξαν. Τακτική κάνει μόνο για κάθε παιχνίδι. Τώρα που θα δουλέψει θα γίνει και δική του, θα αποκτήσει την προσωπικότητα του».

Προσωπικά δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στον πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής Ευάγγελο Κατσή που είναι άνθρωπος του κυρίου Θεοδωρίδη, πολλά χρόνια, δεν ξέρω τι θα αποφασίσει. Τον έχει βάλει σε αυτή τη θέση ο κύριος Θεοδωρίδης, ο αντιπρόεδρος. Δεν του έχω εμπιστοσύνη και ως δικαστή.

Η ομάδα έχει φτάσει στο πρώτο στόχο της και σίγουρα αισθάνεστε ικανοποίηση για την επιτυχία σας. Γιατί είναι καλό να λέμε πως είναι δικό σας δημιούργημα.

«Σίγουρα αισθάνομαι ικανοποίηση, γιατί είναι σημαντικό κάθε χρόνο να πετυχαίνεις και κάτι. Εμείς ξεκινήσαμε να φτιάξουμε ομάδα όταν ήμασταν στην Γ’ Εθνική με παιδιά που είχαν επιφυλάξεις να έρθουν στην Πάτρα γιατί ήταν ταλέντα. Τους λέγαμε, βρείτε μου μια ομάδα Γ’ εθνικής που να έχει την προοπτική σε τρία χρόνια να είναι στην Super League και με αυτό τον τρόπο τους πείσαμε να έρθουν στην ομάδα και να υπογράψουν και μακροχρόνια συμβόλαια. Κάναμε την ομάδα και πήραμε το πρωτάθλημα με αντιπάλους ομάδες που είχαν ποδοσφαιριστές Super League. Πήραμε το πρωτάθλημα και φέτος πάλι με χάντικαπ τουλάχιστον δέκα βαθμών φτάσαμε να είμαστε η δεύτερη ομάδα των πλέι οφς. Με φοβερό ντεμαράζ στο τέλος με δώδεκα αγώνες που κάναμε δέκα νίκες, μία ισοπαλία και μια ήττα. Είναι ρεκόρ στην ιστορία της Παναχαϊκής και πρέπει να το λέμε και επειδή κάποιοι έλεγαν πως είναι εύκολα, δείτε πόσο εύκολο ήταν το ματς στα Ψαχνά, το ματς στον Θρασύβουλο, στον Αγροτικό Αστέρα».

Η Παναχαϊκή πήρε διπλά απέναντι σε ομάδες που έπαιζαν την κατηγορία.

«Δεν ήταν μόνο πως έπαιζαν κατηγορία, αλλά αποδείχθηκε πως έχουν και ποιότητα. Ο Θρασύβουλος κερδίζει μέσα, έξω όποιον θέλει, τα Ψαχνά κέρδισαν με 4-0 τον μέχρι πριν λίγο καιρό άμεσο διεκδικητή των δύο πρώτων θέσεων Πιερικό. Όταν εμείς στην πιο εχθρική έδρα της κατηγορίας του κυρίου Ριαβόγλου κάνουμε αυτό που κάνουμε και μπράβο, όταν κερδίζεις μέσα στον Πλατανιά, μέσα στην Καλλονή πώς να μην βγεις στα πλέι οφς; Είναι σαν την περσινή περίοδο που κερδίσαμε όλους τους αντιπάλους μας εκτός έδρας».

Θα χρειαστεί να περιμένουμε ένα διάστημα για το πόσο θα τραβήξει αυτή η ιστορία και να δούμε πότε θα ξεκινήσουν τα πλέι οφς.

«Θα παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την υπόθεση γιατί ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γιατί αυτή τη φορά άμεσα έκανε το καθήκον της, όπως και ο κύριος Μπιτσαξής».

Θα παρακολουθούμε με πολύ ενδιαφέρον την υπόθεση γιατί ξέρουμε πως παίζεται το παιχνίδι. Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην ΕΠΟ γιατί αυτή τη φορά άμεσα έκανε το καθήκον της, όπως και ο κύριος Μπιτσαξής. 

Η ανακοίνωση της Καλλιθέας μπορεί να φωτογραφίζει εμάς; 

«Εμείς θέλουμε την Καλλιθέα στα πλέι οφς. Μάλλον εμάς εννοεί, διότι η μόνη ομάδα που έχει αντιπαλότητα με την Καλλιθέα και θα την αντιμετωπίσει είμαστε εμείς. Εμείς την Καλλιθέα την θέλουμε. Παρακαλάμε να δικαιωθεί».

Από πλευρά αγωνιστική από ότι καταλαβαίνω;

«Ε, βέβαια. Ποια είναι η Καλλιθέα; Ποια Καλλιθέα; Μέχρι πριν από λίγο καιρό ήταν να υποβιβαστεί. Πελάτες μας είναι η Καλλιθέα, πολλά χρόνια. Καλός μας πελάτης. Μην λέμε τα περσινά. Αφήστε το».

Last modified onΠέμπτη, 24 Μάιος 2012 21:51

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep