«Δήθεν... Παναχαϊκάρας»!

Βέλη Τσιριμπή σε Κυβελίδη. Κατέθεσε εγγυητική η Παναχαϊκή.

Συνέντευξη Τύπου έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης (29/09) η διοίκηση της Παναχαϊκής, προκειμένου να ενημερώσει για τις τελευταίες εξελίξεις. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ποτής Τσιριμπής μίλησε αναλυτικά για όλα τα ποσά που έχουν πληρώσει οι Αχαιοί το τελευταίο διάστημα, ενώ μοιράστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου αντίγραφο της απόδειξης από την κατάθεση της εγγυητικής ύψους 19.250 ευρώ. O ίδιος, μάλιστα, δήλωσε: «Εγώ είμαι περαστικός από τη Football League».

Ο Τσιριμπής ευχαρίστησε τους Χρυσανθόπουλο, Κοντοθόδωρο για τη βοήθειά τους στο θέμα της εγγυητικής, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στον Λεωνίδα Κυβελίδη που αποχώρησε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, το πρωί ο ποδοσφαιριστής πήγε στα γραφεία με προσφυγή σε βάρος των «κοκκινόμαυρων», έτσι ώστε να αποδεσμευτεί. Ο παράγοντας της διοίκησης χαρακτήρισε τον Άρη μικρή ομάδα και τόνισε ότι εδώ και ημέρες οι «κίτρινοι» ενοχλούν ποδοσφαιριστές της Παναχαϊκής για να τους πάρουν από την Πάτρα!

«1.170.000 ευρώ χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία»

Το flnews.gr σας παρουσιάζει τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου:

«Άπό την Πέμπτη που πήραμε τις μετοχές έχω ακούσει πράγματα και θάυματα. Έβαλα το κεφάλι μου σε μία πολύ δύσκολη συγκιρία για την Παναχαϊκή, ώστε να μπορέσει η ομάδα να βρει τον δρόμο της. Δεν μπορεί μία ομάδα που πήρε το μετοχολόγιο την Πέμπτη να ακούγεται στην Πάτρα ότι δεν είχαμε πληρώσει για να είμαστε εντάξει με την εγγυητική. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που έχουμε καταθέσει τρεις εγγυητικές. Και θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κύριο Χρυσανθόπουλο και τον κύριο Κοντοθόδωρο που με ακολούθησαν στην τράπεζα για την κατάθεση της εγγυητικής.

Είμαστε η μοναδική ομάδα στην κατηγορία που έχουμε εγγυητική επιστολή. Όλοι οι άλλοι έχουν βεβαίωση. Και για να ξέρετε, την Πέμπτη καταθέσαμε βεβαίωση. Εμείς καταθέσαμε εγγύηση και στο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά δεν έγινε αποδεκτή. Είμαστε από τις λίγες ομάδες που τα λεφτά ανά πάσα στιγμή μπορεί κανείς να δει ότι είναι στον λογαριασμό. Δεν ξέρω, όσο νόμιμοι και να ήμασταν, αν αυτό το χαρτί από μόνοι μας θα το είχαμε πάρει. Γι' αυτό ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους Χρυσανθόπουλο, Κοντοθόδωρο.

Όσες αναποδιές και τρικλοποδιές μας βάλουν δεν θα μπούμε ποτέ στη διαδικασία να πάρουμε κάτι παράνομο. Θέλουμε τα χαρτιά μας να είναι όλα νόμιμα. Σε ένα μήνα μην ξεχνάτε ότι έρχεται και η αδειοδότηση. Προτιμούσα να μείνω έξω από το πρωτάθλημα παρά να κάνω κάτι ανήθικο. Είμαι ένα παιδί που πάντα μιλά τη γλώσσα της αλήθειας και ποτέ δεν θα χαϊδέψω αυτιά. Και ούτε θα επιτρέψω σε οποιονδήποτε να αμφισβητήσει τον χαρακτήρα μου. Την Παναχαϊκή τη θέλω ψηλά, αλλά νόμιμα και ηθικά.

Έχω μπροστά μου τις ρυθμίσεις που έχουν γίνει από ΙΚΑ και Εφορία. Όταν αναλάβαμε, η ομάδα χρωστά στο ΙΚΑ 505.482,66 ευρώ. Εκ των οποίων, εκτός των ρυθμίσεων έχουμε πληρώσει και ληξιπρόθεσμα τον 5ο: 6.404,71 ευρώ. Αυτά πριν αναλάβουμε. Δώρο Πάσχα 2015: 3.645,48, 6ος: 6.274,95, 7ος: 5.301,66, 8ος: 4.901,50. Αυτό το ποσό είναι των 26.528,30 που δεν είχαν πληρωθεί από την ΠΑΕ ληξιπρόθεσμα για τους μήνες που δεν είχαμε αναλάβει εμείς.

Και έχουμε πληρώσει άλλα 25.274,15 ευρώ στο ΙΚΑ. Στο σύνολο 51 χιλιάρικα. Στην Εφορία οι 100 δόσεις έγιναν από εμάς. Δεν υπήρχε καμία ρύθμιση. Το ποσό ανέρχεται στις 576.927,70 ευρώ. Οι τρεις δόσεις που πληρώσαμε είναι 17.307,84. Υπήρχε ένα ακόμα χρωστούμενο 21.863,43 ευρώ που έχουμε πληρώσει σε δύο δόσεις που είναι 3.643,90 ευρώ.

Η ομάδα είχε χρέη 1.170.000 ευρώ προς ΙΚΑ και Εφορία. Από τότε που έχουμε αναλάβει έχουμε πληρώσει: 80.000 οι προκαταβολές στους ποδοσφαιριστές, στο ξενοδοχείο 13.000 ευρώ, στα ενοίκια 10.000 ευρώ, για τα δελτία προς την ΕΠΟ 6.000 ευρώ, προηγούμενο υπόλοιπο ήταν 6.477,50 ευρώ. Στη Football League άλλα 6.000 ευρώ για τα δελτία. Στα έξοδα της ομάδας για την προετοιμασία 8.000 ευρώ. Τα έξοδα γραφείων 4.800 ευρώ. Από τον ΠΣΑΠ για να καταθέσουμε τα δελτία ήταν 1.240 ευρώ. Η εγγυητική 19.250 ευρώ συν την παρακράτηση άλλα 5.750 ευρώ και σε αυτό δεν βάζουμε τις άλλες εγγυητικές.

Η μεταβίβαση μετοχών συμβολαιογράφων 12.500 ευρώ. Ρουχισμός ομάδας προκαταβολή 5.000 ευρώ. Έχουμε πληρώσει συνολικά 252.631 ευρώ και δεν βάζω τα χρήματα που βάλαμε στην Εγλυκάδα και μας πέταξαν εκτός και άλλα πολλά πράγματα. Εμείς θα δίνουμε όλα τα στοιχεία στο φως. Επειδή διάβασα ότι υπάρχουν σκιές, οι μόνες σκιές είναι αυτές που έχουμε βάλει πάνω από κεφάλι μας για να σώσουμε την Παναχαϊκή. Ματώνουμε καθημερινά για να έχουμε την Παναχαϊκή εκεί που πρέπει να είναι και ηθικά και νόμιμα».

«Είμαι περαστικός από τη Football League»

«Βρείτε μου οποιοδήποτε άλλο ιδιοκτήτη να είχε πάρει την ομάδα, να έχει πληρώσει 300 χιλιάρικα σε ένα μήνα. Εμείς δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα σε κανέναν. Πληρώνουμε, προσπαθούμε και μοχθούμε γι' αυτή την ομάδα, αλλά νόμιμα και ηθικά. Δεν θα κάνω ποτέ κάτι που θα προσβάλει την ομάδα. Θα μπορούσα να έχω καταθέσει κι εγώ βεβαίωση όπως έχουν κάνει οι υπόλοιπες ομάδες. Ξέρετε γιατί δεν το έχω κάνει; Γιατί είμαι περαστικός από τη Football League.

Δεν πήρα την Παναχαϊκή για την έχω στη Football League. Θα είναι αποτυχία για μένα να είμαι πρόεδρος στην Παναχαϊκή και να είμαι στη Football League. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι ήρθε η στιγμή να την υποστηρίξει αληθινά. Τα ψέματα τελείωσαν. Ακούγεται έξω ότι η ομάδα είναι απλήρωτη. Αυτό δεν υπάρχει. Οφείλουμε μόνο μισθό συν δύο, τρεις προκαταβολές. Αν νομίζετε εσείς ότι μπορείτε να συντηρείτε μία κατάσταση προς τα έξω με οφειλές μίας ΠΑΕ που έχει πληρώσει ως τώρα 300 χιλιάρικα για 18 είναι ντροπή».

«Δήθεν Παναχαϊκάρας...»

«Και θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι άλλο. Στην ομάδα όσο θα είμαι πρόεδρος κανείς δεν θα μείνει με το ζόρι. Όποιος δεν θέλει να παίζει για την Παναχαϊκή να ανοίγει την πόρτα και να φεύγει μόνος του. Σήμερα ο Κυβελίδης πήγε στον Άρη. Χθες έμαθα ότι θέλει να συζητήσει με τον Άρη. Μου έφερε το πρωί μία προσφυγή. Εγώ όταν ανέλαβα ξεκαθάρισα στους παίκτες ότι δεν αναγνωρίζω από τις 31 Ιουλίου και πριν. Όσοι ήθελαν να ακολουθούσαν τον πρώην πρόεδρο εκεί που πήγε.

Χωρίς καν να συζητήσει μαζί μου, έφερε προσφυγή. Τον ρώτησα γιατί. Δεν θέλω να κρατήσω παίκτη που δεν θέλει να είναι στην ομάδα. Μου απάντησε ότι θέλει να είναι κατοχυρωμένος. Το παιχνίδι στην πλάτη της Παναχαϊκής από δήθεν Παναχαϊκάρες τελείωσε. Όποιος θέλει να μένει, όποιος θέλει στο σπίτι του.

Να παίζουν στην πλάτη μου παιχνίδια, να συζητάνε 10 μέρες με άλλες ομάδες και να το παίζουν ότι είναι Παναχαϊκάρες, σ' αυτή την ομάδα όσο είμαι εγώ τελείωσε. Σ' όποιον αρέσει. Να μείνουμε 10. Περαστικοί θα είμαστε, δεν παίρνουμε χαμπάρι. Αλλά εμένα για να έρθει να συζητήσει άνθρωπος στο γραφειο με προσφυγή και να πει ότι την έφερε τυπικά για να μπορέσει να πάει στον Άρη... Ο Άρης μπροστά στην Παναχαϊκή είναι μικρή ομάδα. Ενοχλεί όλους τους ποδοσφαιριστές μου εδώ και 10 μέρες και τους κάνει προτάσεις για να πάνε πού; Στον Άρη Γ' Εθνική; Τρελαθήκαμε; Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση του κόσμου.

Από πέρυσι μόνο τον Στεργίδη κράτησα. Γιατί του δόθηκαν τα διπλά από το συμβόλαιό του και δεν πήγε. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Προτιμώ να μείνουμε εγώ και αυτοί που πιστεύουμε στο όραμα της Παναχαϊκής μόνοι μας παρά να μπω σε παιχνίδια».

ΕΔΩ όσα υποστήριξε ο γενικός διευθυντής της Παναχαϊκής, Ανδρέας Νικάκης.

Last modified onΤρίτη, 29 Σεπτέμβριος 2015 20:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep