«Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνουν αυτό»

Η απορία του Αργύρη Γιαννίκη για τη Λίγκα και το πότε ορίζει τα παιχνίδια του ΠΑΣ.

Ο ΠΑΣ αντιμετωπίζει την Παρασκευή (28/2, 16.00) τη Δόξα Δράμας εκτός έδρας για την 19η αγωνιστική της Super League 2. Ο τεχνικός της ομάδας της Ηπείρου μίλησε για την προσεχή αναμέτρηση με τους Μαυραετούς και εξέφρασε τις απορίες του για τη Λίγκα.

Αρχικά είπε: «Καταρχήν μάθαμε στη διάρκεια του αγώνα ότι θα παίξουμε την Παρασκευή. Είμαστε η μόνη ομάδα που παίζουμε δυο παιχνίδια εκτός έδρας. Από το πιο νότιο μέρος θα πάμε στο πιο βόρειο. Είναι 10 ώρες ταξίδι να πάμε στην Κρήτη και άλλες τόσες να γυρίσουμε. Είναι έξι ώρες να πάμε στη Δράμα και άλλες τόσες να γυρίσουμε και έτσι όπως είναι το πρόγραμμα μας έχει δέσει τα χέρια για να κάνουμε μια διαχείριση πιο ωραία πριν το ματς με τη Δράμα. Το ότι βγήκε το πρόγραμμα τη Δευτέρα για να παίξουμε την Παρασκευή εγώ δεν το κατανοώ. Αν το γνωρίζαμε μια εβδομάδα πιο μπροστά, θα κάναμε κι εμείς πιο επαγγελματικά τη δουλειά μας.

Είμαστε συνηθισμένοι και ψημένοι σε δύσκολες συνθήκες. Οι παίκτες που θα επιλέξουμε να παίξουν και δεν έχουν κάποια κούραση, πρέπει να περάσουν σωματικά και ψυχικά κάποιο επίπεδο. Αυτοί που θα πάρουν τις ευκαιρίες και δεν έχουν παίξει πολύ, αφού θα υπάρξει κάποιο ροτέισιον, πρέπει να αποδείξουν ότι δικαιούνται να είναι στην ομάδα».

Για το αν τον προβληματίζει το θέμα τη μετακίνησης και πώς θα αντιδράσει η ομάδα:
«Το είχαμε και άλλη φορά αυτό, αλλά τώρα είναι δυο ματς εκτός και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η λίγκα δεν το έχει στο μυαλό της αυτό το πράγμα. Αν είναι να γίνεται Παρασκευή το ματς, ας το μαθαίνουμε μια εβδομάδα πιο μπροστά για να γίνει σωστή διαχείριση. Αυτό απαιτεί ο επαγγελματισμός και αυτό απαιτούμε από τους παίκτες μας, αλλά από ό,τι φαίνεται η Λίγκα δεν το έχει υπόψιν της. Δυσκολεύει την κατάσταση αλλά είμαστε ψημένοι σε αυτά και θα πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για το αν θα είναι δύσκολο το ματς ή στα ίδια επίπεδα με του Πλατανιά:
«Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι, τελευταίο αποτέλεσμα είχαν 3-2 με τον Λεβαδειακό. Μια ομάδα που είναι επικίνδυνη στο παιχνίδι με σέντρες δεν το κάνει πιο εύκολο γιατί θα έχουμε και μεγάλο ταξίδι αλλά στόχος μας είναι να κερδίσουμε. Ο ΠΑΣ θα είναι αυτός που πρέπει για να πάρει το παιχνίδι».

Για το αν είναι προετοιμασμένη η ομάδα να αντεπεξέλθει σε εκπλήξεις από τη Δράμα:
«Έκπληξη από τη Δόξα; Κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας. Αν είμαστε συγκεντρωμένοι θα κερδίσουμε το ματς. Αυτό μας ενδιαφέρει. Δεν κοιτάμε πόσο θα μας εκπλήξει η Δόξα, σίγουρα θα προετοιμάσουμε τους παίκτες για τον αντίπαλο».

Για το αν υπάρχουν απουσίες:
«Ο Κάστρο είναι αμφίβολος δεν έχει κάνει προπόνηση μέχρι σήμερα το ίδιο και ο Νάουμετς και ο Καρτάλης που είναι με κάρτες»

Για το παιχνίδι με τον Πλατανιά:
«Βεβαίως και κάναμε ανάλυση του αγώνα με τον Πλατανιά και ξανακοιτάξαμε το παιχνίδι. Είχαμε πει πριν τον Απόλλωνα ότι είχα καλή αίσθηση γιατί είχαμε καλύτερες συνθήκες εργασίας. Είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν είναι τυχαίο ότι πριν τον αγώνα με τον Πλατανιά τα γήπεδα είναι λασπωμένα και αυτό πάει πακέτο. Σίγoυρα δεν ήμασταν αισθητικά καλοί και τακτικά όμως κάναμε αυτό που έπρεπε για να κερδίσουμε. Έχω την άποψη ότι ανεβάζεις τις πιθανότητες επιτυχίας αν το αισθητικό κομμάτι του παιχνιδιού είναι και αυτό εξίσου καλό, αλλά δεν μπορώ να πω στους παίκτες να είναι πάντα το αισθητικό κομμάτι καλό, αν δεν είναι οι συνθήκες ανάλογες για να μπορούν να δουλέψουν».

Για το αν υπάρχει διαφορά ασφαλείας:
«Έχω σπουδάσει μαθηματικά. Ήταν ένα μάθημα που το αγαπούσα και το αγαπάω και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία πόσους πόντους θα χρειαστούμε ακόμη, αν είναι ασφαλής η διαφορά που έχουμε, πόσους βαθμούς θα χρειαστούμε ώστε να είναι ασφαλής. Με μεγάλο κόπο και ιδρώτα αποκτήσαμε τη διαφορά των επτά βαθμών. Κοιτούσαμε κάθε εβδομάδα ξεχωριστά, είχαμε την συγκέντρωση και από τη στιγμή που κάνεις λογαριασμούς χάνεις τον προσανατολισμό σου σε αυτό που είναι σημαντικό και αυτό είναι το επόμενο παιχνίδι. Τον δρόμο που ξεκινήσαμε από την αρχή θα τον συνεχίσουμε και όταν φτάσει η ώρα να δούμε πόσα παιχνίδια είναι, τι διαφορά υπάρχει, πόσους βαθμούς θέλουμε, θα το κάνουμε. Αλλά μέχρι τότε είναι μεγάλος δρόμος και δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να λογαριάζω».

Last modified onΤετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020 21:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep