Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Φάρος η στρατηγική Εργοτέλη»

Ο Βασίλης Πλεσίτης χαρακτήρισε δίκαιη, καθαρή και τίμια την άνοδο του Εργοτέλη.

Ο Πλεσίτης μαζί με τον Λαμπράκη διαδέχτηκαν με μεγάλη επιτυχία τον Σίνισα Γκόγκιτς και οδήγησαν στην άνοδο τον Εργοτέλη. Ο πρώτος, λοιπόν, μίλησε στην ΕΡΑ Σπορ σχετικά με την επιστροφή στη Super League και χαρακτήρισε φάρο τη στρατηγική των «κιτρινόμαυρων», που έδωσαν ευκαιρίες σε νέα παιδιά.

Αρχικά ο Πλεσίτης δήλωσε: «Θα ήταν απρέπεια να μην αναφερθούμε στη σημαντική βοήθεια του Σίνισα Γκόγκιτς. Για δύο μήνες παρά την προσπάθεια τα θετικά αποτελέσματα δεν ήρθαν και έτσι αποφασίστηκε η αλλαγή τεχνικής ηγεσίας. Εμείς ήδη εργαζόμασταν στον Εργοτέλη. Δώσαμε το βάρος στην ενίσχυση της ψυχολογίας που ήταν κλονισμένοι από τα τελευταία αποτελέσματα. Χτίσαμε πάνω στα πρώτα αποτελέσματα, πήραμε αυτοπεποίθηση και καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό. Να επιστρέψουμε εκεί όπου θεωρούμε ότι ανήκουμε. Ήταν μία άνοδος τίμια, καθαρή και αξιοπρεπής, όπως ο Εργοτέλης».

Για τα οικονομικά προβλήματα:

«Πέρυσι τέτοιο καιρό υποβιβαστήκαμε. Μετά χάσαμε τον πατέρα μας, τον ηγέτη μας, τον Απόστολο Παπουτσάκη και υπήρχε αβεβαιότητα. Όμως υπήρχε η πρόνοια και η πρόβλεψη να στελεχωθεί η ομάδα με 15 παίκτες από τις υποδομές που είναι φιλόδοξοι και ικανοί. Φυσικά, βοήθησαν και οι έμπειροι όπως οι Πίτσος, Αθανασίου, Ρομάνο και άλλοι. Υπήρξε χημεία και στο νήμα κερδίσαμε την άνοδο.

Είναι δίκαιη η άνοδος. Το πρότζεκτ του Εργοτέλη δεν είναι συνηθισμένο με γηγενείς ποδοσφαιριστές. Μην ξεχνάτε ότι παίκτες όπως οι Μπουχαλάκης, Τζανακάκης, Σαρρής απασχολούν μεγάλες ομάδες. Η στρατηγική αυτή πρέπει να είναι φάρος για τα επόμενα χρόνια. Να ενισχύσουμε αυτά τα παιδιά και να δείξουν την αξία τους».

Για το πρωτάθλημα:

«Ένας καταπληκτικός μαραθώνιος με πολλές καλές ομάδες, υψηλά μπάτζετ και έμπειρους ποδοσφαιριστές. Ίσως να μην ήταν ποιοτικό, αλλά ήταν ανταγωνιστικό. Στο τέλος υπήρχαν 21 διαφορετικά σενάρια ανόδου. Ήταν χιτσκοκικό το φινάλε. Εμείς περιμέναμε 20 λεπτά να μάθουμε αν ανεβήκαμε. Όμοιό του πρωτάθλημα δεν υπήρξε ξανά».

Για τα ταλέντα που έχει ξεχωρίσει:

«Ονόματα δεν θα πω. Και πέρυσι και φέτος δειλά δειλά λόγω και της κρίσης δίνουν ευκαιρίες, χρόνο, χώρο στους νέους να αποδείξουν ότι είναι ικανοί να σταδιοδρομήσουν σε υψηλό επίπεδο».

Για την παραμονή του ίδιου και του Λαμπράκη στο τιμόνι:

«Δεν ξέρουμε. Είναι θέμα της διοίκησης. Είμαστε υπό τη σκέπτη του Εργοτέλη 10 χρόνια. Λογικά από κάποιο πόστο θα δουλέψουμε για να τον κάνουμε ακόμα καλύτερη ομάδα».

Last modified onΤετάρτη, 29 Μάιος 2013 17:55

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep