Πρόκριση - θρίλερ ο Ηρακλής!

Ο Ηρακλής με νίκη 10-9 στα πέναλτι γλίτωσε το... έμφραγμα από τον Εθνικό και πέρασε στους «32» του Κυπέλλου.

Τα εύκολα... δύσκολα έκανε ο Ηρακλής και λαχτάρησε στο «Ελ Πάσο» από τον αξιόμαχο Εθνικό που πάλεψε σαν ίσος προς ίσο. Οι Πειραιώτες με παίκτη λιγότερο από το 37', όχι μόνο άντεξαν, αλλά πήραν και προβάδισμα στην παράταση, όμως οι Θεσσαλονικείς χάρη στην εμπειρία τους έφεραν το ματς στα ίσα στο 118' και εν τέλει πήραν την πρόκριση στα πέναλτι με 10-9! Εκεί, αναδείχτηκε ήρωας ο γιος του τεχνικού των φιλοξενούμενων, Παναγιώτης Βοσνιάδης που απέκρουσε τη μπάλα στην εκτέλεση του πρώην ποδοσφαιριστή του Γηραιού, Ντιέγκο Ρομάνο.

Το πρώτο 45λεπτο ήταν μοιρασμένο. Ο Γηραιός ανέβασε ταχύτητα μετά το πρώτο 10λεπτο, αλλά ο Εθνικός βρήκε απαντήσεις και είχε κάποιες καλές στιγμές. Ωστόσο, το έργο του φάνηκε να γίνεται πιο δύσκολο από το 37' και έπειτα. Ο Παυλάκης κατάφερε να πάρει δύο κίτρινες μέσα σε 5 λεπτά για φάουλ και άφησε τους γηπεδούχους με παίκτη λιγότερο...

Οι Θεσσαλονικείς στο ντεμπούτο του Αλέκου Βοσνιάδη κλήθηκαν να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα, έχασαν ευκαιρίες, αλλά τους έλειψε η ουσία. Στο 84', μάλιστα, ο Ρόβας δεν μπόρεσε στο τετ α τετ με τον Βουτσινά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Κάτι ανάλογο έπραξε και στις καιθυστερήσεις.

Οι Πειραιώτες παρότι έπαιζαν κεκλεισμένων των θυρών στο «Ελ Πάσο» ευτύχησαν να πάνε το ματς στην παράταση. Και όχι μόνο αυτό! Στο 95' έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μάναλη και ένα λεπτό μετά ο ίδιος άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ από μπαλιά του Μηλιώτη.

Ο Ηρακλής αύξησε την πίεσή του, γνωρίζοντας ότι πιθανός αποκλεισμός θα αποτελούσε ισχυρό πλήγμα στο γόητρό του. Και δύο λεπτά πριν το φινάλε ο Παπαδόπουλος με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα! Έτσι, το ματς πήγε στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Μακρυγιάννης αστόχησε στην πρώτη εκτέλεση, αλλά ο Περόνε στο 5ο έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι... Στο 11ο πέναλτι του Εθνικού ο Ρομάνο νικήθηκε από τον Βοσνιάδη και ο Περόνε πήρε το... αίμα του πίσω και διαμόρφωσε το 10-9.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
Εθνικός: Μακρυγιάννης (ΑΟΥΤ)
Ηρακλής: Κλέιτον (0-1)
Εθνικός: Ρομάνο (1-1)
Ηρακλής: Μενδρινός (1-2)
Εθνικός: Σκεντεράι (2-2)
Ηρακλής: Κανακούδης (2-3)
Εθνικός: Μάναλης (3-3)
Ηρακλής: Ρόβας (3-4)
Εθνικός: Σμίλτος (4-4)
Ηρακλής: Περόνε (ΔΟΚΑΡΙ)
Εθνικός: Λεβέντης (5-4)
Ηρακλής: Μουμίν (5-5)
Εθνικός: Μηλιώτης (6-5)
Ηρακλής: Παπαδόπουλος (6-6)
Εθνικός: Κορνέζος (7-6)
Ηρακλής: Κουτρομάνος (7-7)
Εθνικός: Βλάχος (8-7)
Ηρακλής: Ντούνης (8-8)
Εθνικός: Βουτσινάς (9-8)
Ηρακλής: Βοσνιάδης (9-9)
Εθνικός: Ρομάνο (ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ)
Ηρακλης: Περόνε (10-9)

ΕΘΝΙΚΟΣ (Λουκάς Καραδήμος): Βουτσινάς, Βλάχος, Μηλιώτης, Κορνέζος, Σμίλτος, Κόλλινς (46' Μάναλης), Σκεντεράι, Κωνσταντίνου (110' Λεβέντης), Πολίτης (67΄ Μακρυγιάννης), Τσιλιγκίρης (78΄ Ρομάνο), Παυλάκης.

ΗΡΑΚΛΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Βοσνιάδης, Κανακούδης, Κουτρουμάνος, Κουκόλης (96΄ Παπαδόπουλος), Ζαμπάρης, Μουμίν, Μενδρινός, Τάι (46΄ Κλέιτον), Πασάς (74΄ Ρόβας), Ντούνης, Περόνε.

Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών)

Last modified onΚυριακή, 16 Σεπτέμβριος 2018 19:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep