«Χωρίς νομικό κόλλημα»

Ο Σάκης Ελευθεριάδης εξήγησε σε συνένετευξη του στον Metropolis 95,5 τι ισχύει με την εκκαθάριση της ΠΑΕ Ηρακλής και την σύσταση νέας. Ο Σάκης Ελευθεριάδης εξήγησε σε συνένετευξη του στον Metropolis 95,5 τι ισχύει με την εκκαθάριση της ΠΑΕ Ηρακλής και την σύσταση νέας.

Ο Ηρακλής μπορεί να προχωρήσει στη σύσταση νέας ΠΑΕ σύμφωνα με τον Σάκη Ελευθεριάδη και πλέον αναζητά ίδια μεταχείριση για τα χρέη.

Την εικόνα που υπάρχει με την εκκαθάριση της παλιάς ΠΑΕ Ηρακλής, τη δημιουργία νέας, αλλά και όλα τα δεδομένα για την τροπολογία με την οποία είχαν σβήσει τα χρέη τους πέρσι Παναχαϊκή και Εργοτέλης μίλησε στο ραδιόφωνο του Metropolis 95.5 ο Σάκης Ελευθεριάδης.
Αναλυτικά η συνέντευξη του στον Δημήτρη Κανελλάκη και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο»:


Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία της ίδρυσης ΠΑΕ;
«Για να μπορέσει μια ομάδα να συστήσει νέα ΠΑΕ απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τον νέο αθλητικό νόμο είναι η έναρξη της εκκαθάρισης της παλιάς ΠΑΕ. Αυτό το κομμάτι ο Ηρακλής το έχει ξεπεράσει, έχουμε προχωρήσει ήδη στον ορισμό προσωρινού εκκαθαριστή και αναμένεται η απόφαση για τον διορισμό οριστικού εκκαθαριστή. Επομένως δεν υπάρχει κανένα νομικό εμπόδιο για την σύσταση της ΠΑΕ. Οπότε μπορούμε να προχωρήσουμε στην σύσταση νέας ΠΑΕ με καινούργιο ΑΦΜ».

Αυτό θα γίνει με κανονικό ΑΦΜ, ή με προσωρινό που αναφέρουν τα ρεπορτάζ;
«Ο νόμος δίνει δύο δυνατότητες στην ομάδα που ανέρχεται από τις Ερασιτεχνικές στις Επαγγελματικές κατηγορίες. Μπορεί να επαναλειτουργήσει την ήδη υπάρχουσα ΠΑΕ, αυτή που υπήρχε επί των ημερών του Παπαθανασάκη, είτε να δημιουργήσει μια νέα ΠΑΕ. Η διοίκηση του Ηρακλή έχει προκρίνει την δημιουργία μιας νέας ΠΑΕ με ένα νέο ΑΦΜ».

Μπορείτε εσείς να έχετε εικόνα για τα βάρη που θα κουβαλήσει η νέα ΠΑΕ από την παλιά;
«Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η εικόνα επειδή αυτό θα είναι το έργο του εκκαθαριστή, ο οποίος θα συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που θα πρέπει να έχει στη διάθεση του. Θα αναζητήσει τα χρέη που υπάρχουν, τι υποχρεώσεις έχει και τι δικαιώματα και αν πρέπει να λάβει χρήματα από κάπου. Τότε θα υπάρχει μια καθαρή εικόνα, όταν βρει όλα τα στοιχεία ο εκκαθαριστής. Σήμερα που μιλάμε δεν έχουμε εικόνα».

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο που να ξεκαθαρίζει τι κουβαλάει και τι όχι η νέα ΠΑΕ;
«Αυτό είναι ξεκάθαρο. Κουβαλάει το εκατό τοις εκατό των χρεών προς το Δημόσιο, εφορία και ΙΚΑ. Από εκεί και πέρα ενώ ο ΚΑΠ αναφέρει για το 50% προς τους ποδοσφαιριστές – αθλητές – προπονητές και τα λοιπά, αλλά δεν έχει εναρμονιστεί ο ΚΑΠ με τον Αθλητικό Νόμο και έτσι μιλάμε πάλι για το 100% των χρεών. Υπήρξε πέρσι η τροπολογία για την Παναχαϊκή που σβήστηκαν κάποια χρέη για την ΠΑΕ της Πάτρας και για κάποιες άλλες ομάδες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η πολιτεία ίσως ασχοληθεί με αυτό το πρόβλημα γιατί θα πρέπει να τονίσουμε πως είναι η μοναδική ομάδα τα τελευταία χρόνια που υποβιβάστηκε χωρίς νόμιμη αιτία δύο φορές».

Οπότε ισχύει αυτό που βγαίνει από το περιβάλλον του υπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, πως δεν μπορεί να υπάρξει νέα τροπολογία, όπως αυτή η οποία ίσχυσε πέρσι για την Παναχαϊκή;
«Η τροπολογία για την Παναχαϊκή έχει λήξει χρονικά. Δεν ισχύει φέτος για ομάδες και αν ίσχυε θα είχε υπαχθεί και ο Ηρακλής σε αυτή. Αν ψηφιστεί μια νέα τροπολογία για τον Ηρακλή και κάποιες άλλες ομάδες είναι κάτι που θα το ξέρουμε τις επόμενες εβδομάδες».

Γίνεται τέτοια προσπάθεια από την πλευρά του Ηρακλή ώστε να πειστεί η πολιτική ηγεσία;
«Βεβαιότατα. Επαναλαμβάνω ότι ο Ηρακλής και την τελευταία φορά που υποβιβάστηκε δεν έγινε αυτό για αγωνιστικούς λόγους και τις δύο φορές ήταν εξωαγωνιστικοί. Όταν βλέπουμε πως χαρίζονται χρέη σε ομάδες εξωαγωνιστικά, άσχετα αν είναι φωτογραφική η τροπολογία, ή όχι έχει δικαίωμα και η οικογένεια του Ηρακλή να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα συγκέντρωσε χρέη που αν η ομάδα συνέχιζε να βρίσκεται στην Super League δεν θα τα είχε, αφού τα έσοδα της θα ήταν αυξημένα και θα είχε καλύψει τις υποχρεώσεις της».

Η τροπολογία που πέρασε τότε απάλλαξε την Παναχαϊκή από το σύνολο των υποχρεώσεων της;
«Από όσο θυμάμαι η νέα ΠΑΕ δημιουργήθηκε χωρίς να πάρει καθόλου χρέη από την παλιά και εκείνα καταλογίστηκαν στα φυσικά πρόσωπα που είχαν την παλιά Παναχαϊκή, κάτι που ζητά και ο Ηρακλής τώρα και να πάνε στον κύριο Παπαθανασάκη που είναι η αιτία της δημιουργίας τους».

Από τη στιγμή που δεν σχετίζεται η σύσταση νέας ΠΑΕ με την εκκαθάριση μιας παλιάς χρεωμένης ΠΑΕ για ποιο λόγο γίνεται η εκκαθάριση και υπάρχει κίνδυνος να βρει εμπόδια μπροστά της η νέα ΠΑΕ αν δεν έχει φροντίσει να εκκαθαρίσει πλήρως την παλιά;
«Για τη σύσταση μιας νέας ΠΑΕ προαπαιτούμενο του Αθλητικού Νόμου και του κανονισμού της ΕΠΟ είναι να ξεκινήσει η εκκαθάριση της προηγούμενης. Πρέπει να εφαρμοστεί αυτή η ενέργεια για να προχωρήσει η σύσταση νέας ΠΑΕ. Μέσα από την εκκαθάριση και τις ενέργειες που θα γίνουν θα δούμε σε ποιους χρωστάει. Τα μόνα ξεκάθαρα χρέη που μπορούμε να δούμε είναι προς την εφορία και το ΙΚΑ που υπάρχουν ξεκάθαρα νούμερα. Από εκεί και πέρα θα δούμε σε ποιους ποδοσφαιριστές οφείλει, αν αυτοί οι ποδοσφαιριστές έχουν συμβόλαια, αν έχουν αποφάσεις και αυτά τα χρέη θα τα βρει μπροστά της η νέα ΠΑΕ και θα πρέπει να τα διαχειριστεί επειδή θα την βαραίνουν αφού δεν έχει αλλάξει ο αθλητικός νόμος. Περίπου πριν από ένα μήνα όλοι ήταν απαισιόδοξοι και πίστευαν πως δεν θα συμμετάσχει η ομάδα στο πρωτάθλημα της Football League επειδή δεν θα μπορεί να κάνει εκκαθάριση. Οι ενέργειες της διοίκησης έγιναν και πλέον είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε την επόμενη εβδομάδα τη νέα ΠΑΕ και διαπραγματευόμαστε με σωστά επιχειρήματα την διαγραφή των χρεών».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΚυριακή, 12 Αύγουστος 2018 00:14

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep