«Με νίκη, πρώτος ο Άρης»

Ο Γιάννης Μιχαλήτσος θεωρεί δεδομένη την άνοδο του Άρη στη Super League.

[googlead][/googlead]

Ο πρώην παίκτης και προπονητής του Άρη, Γιάννης Μιχαλήτσος, μίλησε στον ARENA FM 89.4 για την αγωνιστική κατάσταση του Άρη εφέτος και την προσπάθεια που δίνει για άνοδο στη Super League. Υποστήριξε ότι αν οι Θεσσαλονικείς νικήσουν στην Πάτρα την Παναχαϊκή, θα τερματίσουν πρώτοι στη Football League.

Για την αναμέτρηση του Άρη στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή:
«Ο Άρης 100% με το διπλό θα τερματίσει 1ος στην κατηγορία, γιατί πιστεύω η άνοδος κατά 95% είναι δεδομένη. Από εκεί και πέρα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Παναχαϊκή έχει κάνει υπέρβαση φέτος, δεν έχει το μπάτζετ του Άρη, αλλά έχει κάνει τρομερή δουλειά με νεαρούς παίκτες και είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, δηλαδή δεν θέλει να καταστρέψει το παιχνίδι του αντιπάλου και τα καταφέρνει πολύ καλά φέτος.

Εκτός από δύο παίκτες φέτος η ομάδα έχει χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και έχει ποιότητα να δημιουργήσει καταστάσεις. Η Παναχαϊκή έχει έναν επιθετικό ο οποίος έχει έξι γκολ με κεφαλιά, ο Μωραΐτης. Έχει μέτριο ύψος, αλλά έχει εκπληκτικό άλμα και έχει βάλει έξι γκολ με το κεφάλι. Πρέπει να προσέξουν τα στόπερ του Άρη σε αυτό, είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι, ειδικά ο Δεληζήσης, αλλά έχει εκρηκτικό άλμα και μπορεί να κάνει την ζημιά. Μου είχε αρέσει στο πρώτο παιχνίδι με τον Άρη η Παναχαϊκή».

Για τις διαφορές Παναχαϊκής και Άρη:
«Η ήττα που έκανε με τον Αιγινιακό, η ισοπαλία με τις Σέρρες και το ματς που έχασε με τον Εργοτέλη, έδειξαν ότι η Παναχαϊκή λυγίζει. Ο Άρης φέτος έχει κάποια πολύ καλά στοιχεία, γιατί στα ματς που δεν μπορεί να κερδίσει, δεν χάνει. Αυτό είναι το σημαντικό, γιατί πέρσι αυτά τα ματς που δεν κέρδιζε, τα έχανε. Φέτος δεν τρώει γκολ κιόλας. Αυτό που του λείπει είναι η ποιότητά του στο μεσοεπιθετικό παιχνίδι. Εκεί αντιμετωπίζει δυσκολίες για αυτό και δεν μπορεί να βρει εύκολα γκολ.

Αλλά σε αυτό το ματς η Παναχαϊκή δεν νομίζω να παίξει για την ισοπαλία, οπότε ο Άρης μπορεί να βρει χώρους και να πάρει τη νίκη. Έτσι είναι και το στυλ της ομάδας, θα βγει μπροστά, είναι δεδομένο. Από εκεί και πέρα στην κόντρα ο Άρης μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις, του λείπουν κάποια πράγματα, αλλά το ότι δεν έχει χάσει ακόμη φέτος, είναι πολύ σημαντικό και είναι ευκαιρία να καθαρίσει την Κυριακή την 1η θέση».

Για τους επόμενους αγώνες του Άρη:
«Πρέπει να βλέπει ένα-ένα τα παιχνίδια, μπροστά μας είναι η Παναχαϊκή. Δόξα Δράμας και ΑΟΧ Κισσαμικός είναι ψηλά στην βαθμολογία, αλλά είναι διαφορετικά παιχνίδια κόντρα στην Παναχαϊκή και τον ΟΦΗ, αυτά είναι ματς έξι πόντων. Δεν θα είναι καταστροφή η ισοπαλία, γιατί θα παραμείνει ίδια η διαφορά με την Παναχαϊκή, αλλά ο Άρης πρέπει να πάει για να κερδίσει το ματς».

Για την αγωνιστική ταυτότητα του Άρη φέτος:
«Στα περισσότερα παιχνίδια έπαιζε ο Πασάς «10αρι», σε κάποια άλλα ο Παυλίδης, έγιναν πολλά πειράματα μέχρι στιγμής. Έκανε μεγάλο ρόστερ η ομάδα, υπερβολικό για εμένα, με πολλούς παίκτες που παίζουν στα πλάγια. Περισσεύουν πολλοί παίκτες και μερικές φορές είναι αναλώσιμοι. Τη στιγμή που έχεις τόσους παίκτες μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα, αδικούνται μεν μερικοί παίκτες διότι δεν μπορούν όλοι να παίζουν, αλλά είναι καλό για τον προπονητή».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 18:49

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep