«Ούτε στο 50%...»

Ομάδα για μεγαλύτερα πράγματα χαρακτήρισε τον Παναιγιάλειο ο Δημήτρης Σπανός.

Κομβικής σημασίας ήταν το ματς με τον Πανθρακικό σύμφωνα με τον Δημήτρη Σπανό. Ο τεχνικός του Παναιγιαλείου έδωσε συγχαρητήρια, μίλησε για την επικείμενη ενίσχυση, ενώ τόνισε πως οι ποδοσφαιριστές του έχουν αφομοιώσει πράγματα και δεν είναι ούτε στο... 50%. Παράλληλα, φρόντισε να παρέμβει όταν ο ποδοσφαιριστής του, Παναγιώτης Ξόμπλιος υποστήριξε ότι «θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση από τη Σπάρτη».

Αναλυτικά ο Σπανός είπε:

«Για εμάς ήταν ένα κομβικό παιχνίδι για τη μετέπειτα πορεία μας. Είχαμε απέναντί μας μία ομάδα με τους ίδιους, θεωρητικά, στόχους και θα έπρεπε να νικήσουμε με καλό τρόπο. Ο τρόπος που κερδίσαμε ήταν ιδανικός, με καλό ποδόσφαιρο, με κάτω τη μπάλα με δημιουργία ευκαιριών και στην ουσία χωρίς να κινδυνεύσουμε καθόλου. Νομίζω ότι ήταν ένα ιδανικό απόγευμα για μας σε ένα παιχνίδι που τελείωσε ιδανικά.

Η μετέπειτα πορεία μας θα είναι διαφορετική από αυτό που πίστευαν και που πιστεύουν ίσως κάποιοι από εδώ και στο εξής. Θέλουμε με βάση αυτό το παιχνίδι να χτίσουμε μια σχετική διαφορά, ώστε να μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε από τα τελευταία στρώματα της βαθμολογίας. Αυτή ήταν η σημασία του παιχνιδιού και νομίζω ότι τα παιδιά ανταποκρίθηκαν πλήρως. Να τους δώσω συγχαρητήρια για το πάθος, την προσπάθεια, τη συγκέντρωση, για όλα. Κάναμε οκτώ τελικές και ο αντίπαλος είχε προϋπόθεση ευκαιρίας. Ήταν ένα παιχνίδι που το κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Όμως για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να προσπαθήσεις.

Δεν μπορώ να μην είμαι ευχαριστημένος, συνεχίζοντας για το παιχνίδι της Τετάρτης, όπου ο Παναιγιάλειος πρέπει να παίρνει πράγματα, στοιχεία, πόντους στα εκτός έδρας. Ευχαριστώ τον κόσμο. Νομίζω ότι σε μερικές αγωνιστικές θα δουν κάτι καλύτερο από την ομάδα και εμείς θα περιμένουμε κάτι καλύτερο από την προσέλευσή του. Θέλουμε να του πούμε να κοιτάξει λίγο και από την πλευρά μας».

Αν η βελτίωση του Παναιγιαλείου ήταν καθαρά θέμα ψυχολογίας:

«Είναι κάτι που λίγο με εκνευρίζει. Όταν πάει ένας προπονητής σε μια ομάδα λένε οι δημοσιογράφοι, ανέβασε λίγο ψυχολογικά την ομάδα. Ένας προπονητής όταν είναι μία εβδομάδα σε μία ομάδα δουλεύει. Δεν δουλεύει ψυχολογικά, εγώ τουλάχιστον. Δουλεύει με αυτά που βλέπει. Να είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι αν τα παιδιά αυτά δεν έκαναν, θα είχαν άλλη προσέγγιση της κατάστασης. Αυτά τα παιδιά κάνουν και η ομάδα είναι για μεγαλύτερα πράγματα, αλλά θα πρέπει να το αποδεικνύουμε κάθε μέρα.

Είπα από την πρώτη ημέρα ότι το πρόβλημα της ομάδας είναι το επιθετικό κομμάτι. Και επειδή δεν βρήκα καμία ομάδα διαλυμένη, το αντίθετο, βρήκα μια ομάδα με αρχή, μέση και τέλος. Στο αμυντικό κομμάτι, όμως. Προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Επιθετικά η ομάδα έδειξε ότι 15 μέρες που είμαστε μαζί, έχει αφομοιώσει πράγματα. Δεν είμαστε ούτε στο 50%. Εγώ μία άλλη ομάδα ονειρεύομαι και δουλεύω. Μία ομάδα που θα ξεκινάει, θα αναπτύσσει παιχνίδι, θα έχει την κατοχή, θα βγαίνει από τα άκρα, θα βγαίνει κάθετα και θα σκοράρει. Νομίζω ότι αυτό θα το δείτε εντός των επόμενων εβδομάδων».

Να περιμένουμε μεταγραφές;

«Ναι. Το καλό αργεί να γίνει. Σήμερα είναι δύο παιδιά εδώ. Ο ένας έχει τελειώσει, ο άλλος σε λίγο. Νομίζω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο να πάρεις έξι, επτά, οκτώ νέους με προοπτική, με όραμα, με διάθεση παρά να κάνεις τέσσερις απλές μεταγραφές. Αυτό που θα κάνουμε δεν έχει να κάνει μόνο με τώρα. Έχει να κάνει με το μετέπειτα. Αν υποθέσουμε ότι υπάρχουμε όλοι μας σε μια ομάδα, η οποία θα έχει στόχο να σωθεί, δεν αξίζει τον κόπο να είμαστε εμείς εδώ. Το σχέδιο όλων και του Αντώνη Ρέλλα που ηγείται της κατάστασης δεν είναι να είμαστε φτωχοί συγγενείς. Άρα οι επιλογές θα πρέπει να είναι τέτοιες, ώστε να ανταποκρίνονται σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα και το φετινό και το επόμενο».

Θα μας πείτε τα ονόματα;

«Έχουν συμφωνήσει και οι δύο, αλλά καλύτερα να σας τα πει η διοίκηση. Αν δεν μπουν οι υπογραφές, καλό θα ήταν να μην πούμε. Εγώ είμαι εδώ για να παρατηρώ, να επισημαίνω. Θεωρώ ότι η διοίκηση θα τα κάνει όπως πρέπει».

Για το σύνολο των ποδοσφαιριστών:

«Εγώ θα ήθελα να έχω ένα ρόστερ 25 ποδοσφαιριστών. Αυτό θα ήταν ιδανικό και για να δουλέψεις, αλλά και να μην έχεις καμία απώλεια. Αν οι άνθρωποι μου πουν ότι μπορούν 23-24, θα το συζητήσουμε. Δεν μπορούμε να πάρουμε μεγάλο παίκτη, με διαδρομή. Το πλάνο είναι νέοι με όρεξη. Δούλεψε, παίξε, φύγε αν χρειαστεί. Δεν θα κόψω σε κανέναν το μέλλον, αλλά πάντα πρέπει να έχουμε καλή ομάδα».

Ο Παναγιώτης Ξόμπλιος ανέφερε:

«Για μας η νίκη ήταν δεδομένη. Είμαστε μια δουλεμένη ομάδα. Ατομικά είμαστε για πιο ψηλά, όπως και η ομάδα μας πιστεύω θα φτάσει πιο ψηλά. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν αντίπαλο. Με όποιον παίζουμε τον κοιτάμε στα ίσα και στο τέλος θα δικαιωθούμε με τη δουλειά που κάνουμε με τον κύριο Σπανό, όπως είχε κάνει και ο κύριος Βόκολος».

Αν θα εμφανιστεί διαφορετικός ο Παναιγιάλειος κόντρα στη Σπάρτη σε σχέση με τα ματς Κυπέλλου:

«Εμείς θέλουμε εκδίκηση να το πω κι έτσι. Πάμε για τη νίκη και μόνο και πιστεύω στο τέλος θα νικήσουμε. Δεν έχουμε να φοβηθούμε καμία ομάδα».

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Σπανός και τόνισε:

«Χωρίς να θέλω να θίξω τον Παναγιώτη. Ό,τι λέει, δεν τον έχω δασκαλέψει, τα έχει πει μόνος του. Δεν θέλω να εκδικούμαι κάποια ομάδα. Αν δεχόμαστε τέσσερα γκολ, η μόνη ευθύνη είναι δική μας. Θα πρέπει να δηλώσουμε «παρών» απέναντι σε μία ομάδα που δεν ξεκινήσαμε καλά. Δεν θέλω να λέμε λόγια. Δεν υπάρχει εκδίκηση. Υπάρχει ένα παιχνίδι το οποίο θα παιχτεί σε ποδοσφαιρικά πλαίσια και ο καλύτερος θα κερδίσει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL NEWS

Last modified onΚυριακή, 15 Ιανουάριος 2017 19:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep