Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Άλλο επίπεδο Ηρακλής, ΑΕΚ»

Ο Παύλος Μυροφορίδης αναφέρθηκε στη διαφορά των Ηρακλή, ΑΕΚ από τις υπόλοιπες ομάδες της Football League.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 έδωσε ο τεχνικός διευθυντής του Ηρακλή, Παύλος Μυροφορίδης και αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του Γηραιού, τα νέα παιδιά που έχει στόχο να αναδείξει, τα play off, αλλά και τη διαφορά των «κυανόλευκων» και της ΑΕΚ από τις υπόλοιπες ομάδες της Football League. Αναλυτικά δήλωσε:

Για την καλή πορεία του Ηρακλή:

«Έχουμε ένταση σε αυτό που κάνουμε και θα υπάρχει συνέχεια. Η ομάδα έχει πολλά καλά, πρέπει, όμως, να δουλεύει με ηρεμία και αφοσίωση στο στόχο. Παράλληλα, οι παίκτες οφείλουν να είναι προσγειωμένοι, ειδικά οι νεότεροι και σε αυτό είναι πολύ σημαντική η δουλειά του προπονητή και των πιο έμπειρων ποδοσφαιριστών. Εμείς δίνουμε βάση στις υποδομές, θέλουμε να βγάζουμε νέους παίκτες, καθώς επιδίωξη κάθε ομάδας είναι να εξελίσσει το αντικείμενό της και οι παίκτες να της φέρνουν έσοδα. Σε αυτό το κομμάτι θα είμαστε καλά».

Για το αν μπορεί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να παίζει δύο φορές την εβδομάδα:

«Ναι, ειδικά ο νεαρός, καθώς εμείς έχουμε ως επί το πλείστον νεαρούς παίκτες. Φυσικά χρειάζεται πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση, αυτοσυγκράτηση και δουλειά, καθώς δεν έχει κανένας το μαγικό ραβδάκι. Παράλληλα, είχαμε την τύχη να υπάρχει μία βάση έξι, επτά παικτών από την περσινή χρονιά, αφού είναι πολύ δύσκολο να δημιουργήσεις κάτι καινούριο εκ του μηδενός. Αυτή η βάση βοήθησε την ομάδα να… περπατήσει πιο γρήγορα».

Για το σχεδιασμό της ομάδας και το πόσο «μπερδεύονται» οι ρόλοι προπονητή και τεχνικού διευθυντή:

«Παντού, σε κάθε επάγγελμα, αν δεν υπάρχει χημεία μεταξύ των συνεργατών και αφοσίωση στον κοινό στόχο, η αποτυχία είναι κοντά. Πολύ περισσότερο στο ποδόσφαιρο, όπου υπάρχει και προβολή και είναι ευδιάκριτο το αν υπάρχουν προβλήματα. Στον Ηρακλή, η σχέση μου με τον προπονητή, πέρα από φιλική, είναι και επαγγελματική. Ωστόσο, δε βάζουμε μπροστά τη φιλία μας, αλλά την επαγγελματική συνεργασία για να χτίσουμε».

Για το γεγονός ότι οι παίκτες «χρεώνονται» σε τεχνικό διευθυντή ή προπονητή:

«Όποιος μπαίνει σε αυτό το… τρυπάκι χάνει την ουσία. Ο παίκτης ιδρώνει για τη φανέλα που αγωνίζεται. Φυσικά πρέπει να υπάρχουν διακριτοί ρόλο, αλλά πάντα σε κλίμα συνεργασίας και συνεννόησης. Μπορεί να διαφωνήσουμε κάποιες φορές, ακόμα και αυτό, όμως, κάνει καλό στην ομάδα».

Για τα play off της Football League:

«Εκεί είναι ένα άλλο πρωτάθλημα. Όλα κρίνονται σε δέκα αγωνιστικές, όπου αγωνίζονται αξιόλογες ομάδες και δεν υπάρχει το ενδεχόμενο ότι θα παίξουμε με πιο αδύναμο σύνολο και θα είμαστε πιο χαλαροί. Βέβαια εμείς έτσι την έχουμε πατήσει. Χρειάζεται μεγάλη συγκέντρωση, ειδικά εκεί».

Για τη δυναμικότητα της Football League:

«Και ο Ηρακλής και η Α.Ε.Κ. παίζουν διαφορετικό ποδόσφαιρο σε σχέση με αυτό που συνηθίζουν να παίζουν οι ομάδες της κατηγορίας. Δεν είναι παιχνίδι δύναμης, που είναι το κλασικό της Football League. Και στις δύο ομάδες αρέσει να έχουν την μπάλα στην κατοχή τους, να παίζουν κάθετο ποδόσφαιρο, με πίεση. Αμφότερες έχουν ξεφύγει από το επίπεδο της κατηγορία».

Last modified onΠαρασκευή, 13 Φεβρουάριος 2015 14:42

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep