Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

«Στην Ελλάδα μόνο η ΑΕΛ»

  • Written by 
  • Published in ΑΕΛ
  • 0 comments
«Στην Ελλάδα μόνο η ΑΕΛ» 1

Ο Κρις Κόουλμαν που είπε όχι σε πρόταση ελληνικής ομάδας (σ.σ. Αρης) τόνισε πως στη χώρα μας δεν θα δουλέψει σε άλλη ομάδα εκτός από την ΑΕΛ.

Aπέρριψα την πρόταση γιατί σέβομαι πολύ την ΑΕΛ. Σε άλλη ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να πάω. Πάντως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον, μπορεί αν η ομάδα ανέβει επίπεδο και ξεπεράσει κάποια προβλήματα να συνεργαστούμε πάλι στο μέλλον. Κρις Κόουλμαν

Ελάχιστα στάθηκε στην αναμέτρηση με τον Διαγόρα ο Κρις Κόουμλαν  στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου. Μίλησε για τα προβλήματα της ομάδας, τα όσα ένιωσε για την ΑΕΛ και τα προβλήματα που τον ανάγκασαν να φύγει.
Αφησε ανοικτό παράθυρο επιστροφής όταν η ομάδα θα είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση και θα μπορεί να δουλέψει όπως θέλει. Μάλιστα αποκάλυψε πως του έγινε κρούση από άλλη ελληνική ομάδα, αλλά ο ίδιος στην Ελλάδα είναι διαθέσιμος μόνο για την ΑΕΛ.
Μήπως ο λόγος την αποχώρησης σας δεν είναι η ελληνοποίηση του ρόστερ αλλά η κακή οικονομική κατάσταση;
Το είπα και θα το ξαναπώ. Δεν έχει να κάνει με το οικονομικό και με τις δικές μου προσωπικές απολαβές. Δεν ήρθα στην ΑΕΛ γι’ αυτό. Ήρθα για να ζήσω μια νέα εμπειρία. Όπως γνωρίζετε, πριν αναλάβω την ομάδα είχα παραμείνει ένα χρόνο εκτός προπονητικής δράσης και σε αυτό το διάστημα είχα την ευκαιρία να αναζητήσω κάποια νέα πράγματα γύρω από την προπονητική μου φιλοσοφία και να αναθεωρήσω κάποιες από τις αρχές μου. Θεωρώ ότι κάθε προπονητής θα πρέπει να παραμένει πιστός στις αρχές του και τα πιστεύω του. Και εγώ από τη στιγμή που δεν μπορώ να το κάνω, παίρνω τη συγκεκριμένη απόφαση. Το μπάτζετ της ομάδας διαφοροποιήθηκε στη διάρκεια της σεζόν. Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε να χτίζουμε την ομάδα χωρίς να γνωρίζουμε την κατηγορία στην οποία θα αγωνιστούμε. Έπρεπε να κινηθούμε σε τέτοια πλαίσια ώστε να βρισκόμαστε κάπου στο μέσο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε ένα μπάτζετ πολύ μεγάλο για τα δεδομένα της Football League και μικρό για τα δεδομένα της Super League. Έφυγαν κάποιοι ποδοσφαιριστές, όπως ο Ταλ, ο Μπόα Μόρτε, ο Σεσίνια και ο Μιχαηλίδης, σημαντικοί και είναι πάντα δύσκολο όταν χάνεις τέτοιους παίκτες. Πριν φύγουμε για τις γιορτές των Χριστουγέννων είχα πει στον πρόεδρο ότι ο καλύτερος δρόμος για εκείνον και την ομάδα ήταν οι ποδοσφαιριστές που δεν είναι χαρούμενοι με την παραμονή τους στην ομάδα, να φύγουν. Αυτό θα έδινε τη δυνατότητα στην ΑΕΛ να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα και να συμπληρώσει το ρόστερ με Έλληνες ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν την πραγματικότητα και που θα είναι αρκετά καλοί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της κατηγορίας.

Χθες το βράδυ ήρθαν κάποιοι άνθρωποι στο ξενοδοχείο και προσπάθησαν να με μεταπείσουν καθώς είπαν ότι θέλουν να αγοράσουν την ομάδα. Αλλά η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο λέει ότι αν δεν μπούνε υπογραφές δεν μπορείς να κάνεις κουβέντες με τα αν και τα εφόσον και με λόγια του αέρα.

-Μιλήσατε για Έλληνες παίκτες, όμως εμείς είδαμε μέχρι στιγμής την άφιξη δύο ξένων όπως ο Πότσι και ο Πίνα.
«Τους καινούριους ποδοσφαιριστές δεν τους επέλεξα εγώ. Δεν μπήκα, δηλαδή, σε διαδικασία αξιολόγησης όπως έκανα το καλοκαίρι. Κάποιους από αυτούς, βέβαια, τους γνωρίζω. Αλλά είναι αλήθεια ότι στον πρόεδρο είπα πως ο δρόμος που εξήγησα λίγο νωρίτερα είναι ο πιο ασφαλής για την ομάδα».

Οταν ήρθα δεν ήξερα την κατάσταση με την ομάδα. Χρειάζονται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα όταν κάθε καλοκαίρι φεύγουν 7 παίκτες και έρχονται άλλοι 7. Αυτές είναι λύσεις για το τώρα. Δεν χτίζεται έτσι η ομάδα. Θέλει χτίσιμο από την αρχή. Απο τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Κάτι που λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν γίνεται. Απο όσο γνωρίζω στις ακαδημίες βρίσκονται κάπου 200 με 250 παιδιά που τα θεωρώ πολύ λίγα. Για μια ομάδα σαν την ΑΕΛ χρειάζονται πάνω από 1000 παιδιά στις ακαδημίες.

Ο λόγος που φεύγω δεν είναι οικονομικός. Δεν με ένοιαζαν ποτέ τα λεφτά. Οταν ήρθα δεν ήξερα την κατάσταση με την ομάδα. Χρειάζονται να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν μπορείς να φτιάξεις μια ομάδα όταν κάθε καλοκαίρι φεύγουν 7 παίκτες και έρχονται άλλοι 7. Αυτές είναι λύσεις για το τώρα. Δεν χτίζεται έτσι η ομάδα. Θέλει χτίσιμο από την αρχή. Απο τις ακαδημίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Κάτι που λόγω της οικονομικής συγκυρίας δεν γίνεται. Κρις Κόουλμαν

Λατρεύω την ΑΕΛ. Λατρεύω το πάθος αυτού του κόσμου για αυτή την ομάδα. Είναι καταπληκτικό. Στο αίμα τους κυλλλάει η ομάδα αλλά εγώ έπρεπε να κάνω αυτό που θεωρούσα σωστό για να είμαι εντάξει απέναντι στην συνείδηση μου.
Θεωρώ ότι τώρα που η ομάδα έχει ρολάρει και είναι κοντά στην κορυφή πρέπει να συνεχίσει με το ίδιο τεχνικό επιτελείο και το είπα στο πρόεδρο. Δεν χρειάζεται να βιαστεί να πάρει άλλο προπονητή. Το να έρθει άλλος προπονητής με άλλη φιλοσοφία είναι δύσκολο. Ο Νίκος Κωτσοβός ξέρει την ομάδα μας, οι παίκτες τον σέβονται, ξέρει την κατηγορία και θεωρώ πως μπορεί να μείνει 2-3 εβδομάδες και αν όλα πάνε καλά να μείνει πρώτος προπονητής. Οπως και ο Πήδουλας και οι άλλοι να κρατήσουν τη θέση τους.»

 

-Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος είπε ότι κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες για να σας μεταπείσει. Εσείς γιατί παραμείνατε τόσο αμετακίνητος;
 
«Τους πρώτους τρεις μήνες μαζί με τους συνεργάτες μου, τον Γιώργο Πήδουλα και τον Τίμο Καβακά, δημιουργήσαμε την δομή της ομάδας και λειτουργούσαμε με τον τρόπο που ήθελα. Δηλαδή με πειθαρχία, με διπλές προπονήσεις και με βαρύτητα στη διατροφή. Μετά το πρώτο τρίμηνο ήταν φανερό ότι υπήρχε ένα οικονομικό πρόβλημα, το οποίο με έκανε να νιώθω άβολα, γιατί δεν μπορούσα να δουλέψω με τον τρόπο που θέλω. Είναι δύσκολο να κρατήσεις ποδοσφαιριστές και να τους επιβάλλεις πράγματα όταν γνωρίζεις ότι σε κάποιους οφείλονται χρήματα. Γνωρίζω ότι ο ΠΑΟΚ και ο Άρης, όπως επίσης και άλλες ομάδες έχουν οικονομικά προβλήματα και είναι δικό τους θέμα. Εγώ κοιτάω τα δικά μας. Για τρεις μήνες τα πράγματα λειτούργησαν πολύ καλά. Τους τελευταίους τρεις μήνες έγιναν δύσκολα. Μετά την φυγή του Καβακά, ανέλαβε ο Νίκος Κωτσοβός και προστέθηκε στο τιμ ο Νίκος Γκούλιος. Όλοι οι συνεργάτες μου προσπάθησαν να κάνουν τις συνθήκες όσο το δυνατόν καλύτερες για μένα. Πριν από 4-5 χρόνια ίσως πάνω στους τρεις μήνες να έλεγα ότι φεύγω και ότι δεν μπορώ να συνεχίσω άλλο. Επειδή όμως είμαι μεγαλύτερος και ωριμότερος, έκανα υπομονή και νομίζω ότι το είδατε όλοι. Καταλαβαίνω το πάθος του κόσμου για την ομάδα. Είναι απίστευτο. Καταλαβαίνω τη σύνδεση όλης της πόλης με την ομάδα. Ξέρω ότι κάθε φίλαθλος έχει την ομάδα στο αίμα του. Όμως είμαι επαγγελματίας και αποφάσισα να κάνω αυτό που θεωρώ ότι είναι σωστό, αυτό που μου λέει η καρδιά μου και αυτό που μου λέει το συναίσθημα που έχω μέσα μου. Και αυτό που έχω μέσα μου μου λέει ότι θα ήταν επικίνδυνο να μείνω γιατί θα ήταν επικίνδυνο για την ομάδα. Δεν θα ήθελα από εδώ και στο εξής να είμαι άλλος ένας προπονητής από αυτό που έχουν γνωρίσει οι παίκτες».


Υπάρχει μια πληροφορία ότι απορρίψατε μια πρόταση από ομάδα σουπερ λιγκ.
Βασικά  ήταν πιο πολύ συζήτηση και όχι πρόταση. Και ναι, την απέρριψα καθώς σέβομαι πολύ την ΑΕΛ. Ο λόγος που επέτρεψα μετά τα Χριστούγεννα ήταν για να μιλήσω με τον πρόεδρο. Του είπα ότι δεν θα ήταν καλό να συνεχίσω στην ομάδα. Μου ζήτησε 2 παιχνίδια και είπα εντάξει. Πάντως κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να φέρει το μέλλον, μπορεί αν η ομάδα ανέβει επίπεδο και ξεπεράσει κάποια προβλήματα να συνεργαστούμε πάλι στο μέλλον. Σε άλλη ελληνική ομάδα δεν πρόκειται να πάω.
Χθες το βράδυ ήρθαν κάποιοι άνθρωποι στο ξενοδοχείο και προσπάθησαν να με μεταπείσουν καθώς είπαν ότι θέλουν να αγοράσουν την ομάδα. Αλλά η εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο λέει ότι αν δεν μπούνε υπογραφές δεν μπορείς να κάνεις κουβέντες με τα αν και τα εφόσον και με λόγια του αέρα.
Πόσο μεγάλα είναι τελικά αυτά τα οικονομικά προβλήματα;
Αυτή την ερώτηση πρέπει να την κάνετε στον πρόεδρο. Δεν έχω απόλυτη γνώση γύρω από αυτό. Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα σε κανέναν, θέλω να είμαι ειλικρινής. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι αν δεν έχεις δεν μπορείς να δώσεις.

Last modified onΚυριακή, 08 Ιανουάριος 2012 21:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep