Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Δεν ξέρω αν θα φύγω»

Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε για όσα απασχολούν την ΑΕΛ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθερία. Ο Κώστας Πηλαδάκης μίλησε για όσα απασχολούν την ΑΕΛ σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθερία.

Ο Κώστας Πηλαδάκης με συνέντευξη του στην εφημερίδα Ελευθερία έδωσε απαντήσεις για όσα απασχολούν την ΑΕΛ.

«Τα σενάρια που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή είναι τρία. Να συνεχίσει η ομάδα στη Β' εθνική και να μείνει έτσι όπως λειτουργεί αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που θα αναλάβει εν λευκώ τη διαχείριση και θέλω να εξαιρέσω από αυτή την ομάδα τον εαυτό μου, το δεύτερο είναι η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ' εθνική».

Στην εφημερίδα Ελευθερία και τον Σωτήρη Κέλλα μίλησε ο Κώστας Πηλαδάκης και έλυσε αρκετές από τις απορίες για το μέλλον της ΑΕΛ, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί η ομάδα τη νέα σεζόν στην Γ' Εθνική.

Πιστεύετε ότι από μακριά μπορεί να διοικηθεί η ομάδα;

«Όχι, και είναι το μοναδικό σημείο που συμφωνώ με τους MONSTERS. Ένας πρόεδρος ενός σωματείου με το μέγεθος της ΑΕΛ χρειάζεται να είναι εκεί». Θα μείνετε ή θα φύγετε τη νέα χρονιά; «Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αυτό. Αυτό που γράφτηκε για λύση Πρωτοδικείου είναι μέσα στην ατζέντα αλλά είναι η πιο μακρινή λύση. Τα σενάρια που εξετάζουμε αυτή τη στιγμή είναι τρία. Τα εξής: το πρώτο να συνεχίσει η ομάδα στη Β' εθνική και να μείνει έτσι όπως λειτουργεί αλλά θα πρέπει να υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που θα αναλάβει εν λευκώ τη διαχείριση και θέλω να εξαιρέσω από αυτή την ομάδα τον εαυτό μου, το δεύτερο είναι η ομάδα να αγωνιστεί στη Γ' εθνική όπως και άλλα σωματεία της χώρας ώστε να καθαρίσει η ομάδα εκτός του ελληνικού δημοσίου το οποίο το πληρώνω εγώ ατομικά, και εξετάζουμε ένα ακόμα σενάριο που είναι πιο μακρινό το οποίο αν υλοποιηθεί θα ενημερώσω τον κόσμο όπως κάνω πάντα».

«Στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί και ο ισολογισμός οπότε όλοι θα μπορούν να τον διαβάσουν και θα κάνουν την κριτική τους δεν πιστεύω ότι υπερβαίνουν τα 7 με 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα αυτά που ακούστηκαν περί 15 εκατομμυρίων δεν έχουν καμία βάση».

Δηλαδή τι σενάριο; Η λύση Πρωτοδικείου...

«Ναι αυτό είναι το πιο μακρινό, θα το δούμε μετά (σ.σ. προφανώς θα έχει ενδιαφέρον η σύνθεση που θα προταθεί)».

Μιλάνε όλοι για τα χρέη της ομάδας. Πόσα είναι τα περιβόητα χρέη της ομάδας με απόλυτα νούμερα για να μάθει ο κόσμος;

«Σήμερα μετά και την πληρωμή πολλών χρημάτων που αφορούσαν σε χρέη του παρελθόντος, τα χρέη επειδή στις επόμενες μέρες θα δημοσιευτεί και ο ισολογισμός οπότε όλοι θα μπορούν να τον διαβάσουν και θα κάνουν την κριτική τους δεν πιστεύω ότι υπερβαίνουν τα 7 με 7,5 εκατομμύρια ευρώ. Άρα αυτά που ακούστηκαν περί 15 εκατομμυρίων δεν έχουν καμία βάση. Στο Δημόσιο πόσα είναι τα χρέη; «768.000 ευρώ ρυθμισμένα και διακανονισμένα πολλά εκ των οποίων δημιουργήθηκαν όταν προσπαθήσαμε να μπούμε στο άρθρο 99».

Το χρέος της ομάδας είναι βιώσιμο;

«Δεν είναι βιώσιμο από την ομάδα αλλά είναι βιώσιμο να υπάρχει κάποιος να βάζει κάθε χρόνο χρήματα. Δεν πιστεύω ότι στην περιοχή της Θεσσαλίας ή στην πλειοψηφία της ελληνικής επικράτειας δεν μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που θα έρθει σήμερα να βάλει 7,5 εκατομμύρια ευρώ και να πάρει την ομάδα. Γιατί απλά δεν τα έχει. Και θέλω να επαναλάβω την περιβόητη αδικία που έχει συμβεί με το γνωστό μέρος του ΦΠΑ του γηπέδου».

«Η ομάδα μου κόστισε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για χρέη που υπήρχαν και όλα όσα έδωσα και σ' αυτό το ποσό πρέπει να προσθέσετε τις επενδύσεις στο προπονητικό κέντρο στα Δένδρα που κόστισαν πάνω από 600.000 ευρώ και το λεωφορείο που αγόρασα που κόστισε 200.000 ευρώ. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλους όσοι είπαν ότι πήρα τζάμπα την ομάδα».

Πόσα χρέη δημιουργήθηκαν επί των ημερών σας;

«Εξαρτάται τι εννοείτε πόσα χρέη δημιουργήθηκαν. Τα χρέη δημιουργήθηκαν τη χρονιά που έπεσε η ομάδα με τα στημένα παιχνίδια, κ. Κέλλα. Τις προηγούμενες χρονιές δεν είχαμε χρέη ως ομάδα, ο προϋπολογισμός έβγαινε κανονικά έσοδα- έξοδα συν τη συνδρομή του Πηλαδάκη ο προϋπολογισμός ήταν ισοσκελισμένος. Τη χρονιά που η ομάδα έπεσε είχε τον υψηλότερο προϋπολογισμό από την πρώτη χρονιά που ήρθα, είχε την επένδυση στο γήπεδο και όλες τις άλλες επενδύσει που κάναμε (π.χ. μελέτες). Και αυτή τη χρονιά με τα στημένα η ομάδα έπεσε. Το κενό αυτό που δημιουργήθηκε προφανώς από τη Β' εθνική δεν μπορεί να καλυφθεί. Πόσο μάλλον όταν και τα χρόνια της Β' εθνικής απαιτούν ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Έχεις λοιπόν ένα κενό από την πτώση της ομάδας το οποίο πρέπει να αποφασίσεις να καλύπτεις ή της Β' εθνικής τον προϋπολογισμό ή των παρελθόντων ετών. Και τα δύο μαζί δεν γίνεται...».

Συγγνώμη που σας διακόπτω. Η ομάδα δημιουργούσε οικονομικό άνοιγμα τη μια χρονιά της Σούπερ Λίγκα που το κάλυπτε από τα έσοδα της επόμενης. Δηλαδή έλεγε ότι έχω 5 εκατομμύρια ευρώ άνοιγμα που θα καλύψει την επόμενη από τα έσοδα της παραμονής;

«Δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω ακόμα αν το μέλλον της ΑΕΛ είμαι εγώ... Σας είπα ότι η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Εφόσον το πρόσωπο του Πηλαδάκη είναι αυτό που ενοχλεί κάποιους, μακάρι να βρεθούν άλλα πρόσωπα και να βγάλω μια άκρη. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο»

«Τα λεφτά που εγώ είχα τη δυνατότητα να βάζω θα κάλυπταν μαζί με τα έσοδα τον προϋπολογισμό. Ο προϋπολογισμός της ομάδας ποτέ δεν καλύφτηκε από την πρώτη χρονιά που είμαι στην ομάδα μόνο από τα έσοδα της ομάδας».

Εσείς όταν πήρατε την ομάδα, είχε χρέη;

«Εεεε, προφανώς και είχε χρέη. Εμένα η ομάδα μου κόστισε 1,2 εκατομμύρια ευρώ για χρέη που υπήρχαν και όλα όσα έδωσα και σ' αυτό το ποσό πρέπει να προσθέσετε τις επενδύσεις στο προπονητικό κέντρο στα Δένδρα που κόστισαν πάνω από 600.000 ευρώ και το λεωφορείο που αγόρασα που κόστισε 200.000 ευρώ. Αυτή είναι η απάντησή μου σε όλους όσοι είπαν ότι πήρα τζάμπα την ομάδα. Την ομάδα την παρέλαβα στη Β' εθνική κατηγορία και κόστισε περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ».

Πάμε στην άλλη εταιρία σας που σχετίζεται με την ΑΕΛ, τη «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» που είναι η ιδιοκτήτρια του γηπέδου. Πόσα χρωστάει αυτή;

«Εξαρτάται σε ποια κατηγορία θα αγωνισθούμε... Ή θα επενδύσουμε χρήματα στην άνοδο της ομάδας και να γίνει καθαρή ή θα χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως έγινε σε άλλα σωματεία. Γιατί να ανταγωνίζομαι τον Ηρακλή φέτος που έπεσε με πλαστή ενημερότητα; Και αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με μας. Δεν είναι άδικο αυτό;»

«Αυτή τη στιγμή στα τελευταία δύο χρόνια που αγωνιζόμαστε στη Β' εθνική όλα τα λειτουργικά έξοδα τα πληρώνω εγώ. Το ρεύμα, το αέριο, τον καθαρισμό, την ιδιωτική ασφάλεια, όλα αυτά τα καλύπτουμε εμείς. Τα έσοδα των εισιτηρίων είναι το 1/2 των λειτουργικών εξόδων. Βάλτε και τον προϋπολογισμό της ομάδας είναι αυτό που σας είπα πριν δεν βγαίνει αυτό το ωραίο γήπεδο στη Β' εθνική να καλύπτει ούτε το 1/ 4 των εξόδων της ομάδας. Κάποιος πρέπει να έχει μια βαθιά τσέπη που τα προηγούμενα χρόνια είχαμε αλλά τώρα δεν έχω. Κάνουμε ό,τι μπορούμε και για την ακρίβεια παραπάνω απ' ό,τι μπορούμε για να καλύπτουμε τα λειτουργικά. Όσον αφορά στο χρέος του γηπέδου είναι ένα θέμα που συζητάμε με την Τράπεζα (σ.σ. την Πειραιώς). Είμαστε σε πολλές συζητήσεις, προσπαθούμε, γιατί και εγώ έχω κατανοήσει ότι οποιαδήποτε χρήματα επένδυσα τα έχασα και είμαστε σε συζητήσεις με την Τράπεζα για να κάνουμε μια αναδιάρθρωση του χρέους για να ορίσουμε και το μέγεθος του και τον χρονικό ορίζοντα της αποπληρωμής του».

Μαζί με τα δικά σας χρήματα έχασαν λεφτά και αυτοί που εμπιστεύτηκαν την κατασκευάστρια εταιρία του γηπέδου και δούλεψαν στο γήπεδο...

«Τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι ληξιπρόθεσμα. Όπως το ελληνικό δημόσιο έτσι και οι ποδοσφαιριστές. Με τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λίγκα, τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ αυτό είναι ένα χρέος που μπορεί να διακανονιστεί σε περίπου 36 έως 48 δόσεις. Δεν είναι ληξιπρόθεσμα κανένα από αυτά».

Μιλάω για προμηθευτές... «Κύριε Κέλλα, στεναχωριέμαι πάρα πολύ γι' αυτό. Σε πολλές περιπτώσεις προσπάθησα να βρω λύση. Δεν είμαι εγώ υπεύθυνος για τις συμφωνίες που έκαναν με την κατασκευάστρια εταιρία κανένας από τους προμηθευτές. Δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο και προκαλώ έναν να βγει και να πει ότι μου είπε ο κ. Πηλαδάκης να συμφωνήσω με την ΕΡΓΟ-3 ή μου ζήτησε ο κ. Πηλαδάκης να τους δώσω πίστωση η μου ζήτησε ο κ. Πηλαδάκης να τους κάνω έκπτωση. Δεν ανακατεύτηκα σε καμία μα καμία διαπραγμάτευση που έκανε η ΕΡΓΟ- 3 με κανέναν προμηθευτή. Επαναλαμβάνω λυπάμαι πολύ γι' αυτό που έχει συμβεί και ξέρετε πολύ καλά ότι ο μεγαλύτερος που έχει ζημιωθεί είμαστε εμείς. Βεβαίως αντιλαμβάνομαι ότι η ΕΡΓΟ-3 έπεσε σε μια κρίση πρωτοφανή, δεν μπορώ να ξέρω τα οικονομικά της γιατί έχει να κάνει με τα δικά της πάρε-δώσε. Όσον αφορά στους Λαρισαίους που έχασαν χρήματα, λυπάμαι πάρα πολύ, προσπάθησα να βρω λύσεις. Ούτε εμείς εισπράξαμε κάτι από αυτό».

Γιατί υπήρξε ανταλλαγή μετοχών μεταξύ της ΠΑΕ ΑΕΛ και της «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε»;

«Διότι όπως έχουμε το προπονητικό κέντρο κάθε σωματείο είναι φυσιολογικό να έχει το δικό του γήπεδο. Είναι σε επίπεδο προσυμφώνου αυτό γιατί έχουμε κάνει αίτηση στη ΓΓΑ και δεν έχει εγκριθεί αυτό. Περιμένουμε τις απαντήσεις και θα το δείτε και στις παρατηρήσεις του ισολογισμού. Αλίμονο αν δεν είναι θεμιτό να μπορεί ένα σωματείο με μία ομάδα να έχει μετοχές ο ένας του άλλου. Το προπονητικό κέντρο πώς το έχουμε;».

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση αν και είναι ίδιον των ελλήνων ότι μετά από επτά χρόνια συνεχών επιτυχιών όπου ο Πηλαδάκης ήταν ο άξιος, ο ικανός, ο έντιμος, ο, ο, ο, ο... ξαφνικά την όγδοη χρονιά που η ομάδα πέφτει από τα στημένα παιχνίδια, ξαφνικά ο Πηλαδάκης στα τάρταρα. Ο μπήξε, ο δείξε και ό,τι άλλο έχουν ακούσει μέλη της οικογενείας μου».

Για ποιο λόγο κάνατε τόσο μεγάλα συμβόλαια. Είδαμε όταν κάνατε αίτηση στο άρθρο 99 συμβόλαια ύψους πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ...

«Αυτοί οι ποδοσφαιριστές δεν έρχονταν αλλιώς και ήταν η εποχή που η ομάδα ήταν στην Α' εθνική. Προσδοκούσαμε ότι την επόμενη χρονιά θα είχαμε έσοδα. Υπολογίζαμε ότι τη χρονιά που φτιάξαμε το γήπεδο με το ρόστερ που είχαμε, που είχε βγει ο κόσμος στους δρόμους με τους ποδοσφαιριστές που είχαμε φέρει (π.χ. Γκέρεμι) θα έπεφτε η ομάδα; Και έπεσε η ομάδα από τα στημένα παιχνίδια, το τονίζω. Προσπαθούν όλοι να ξεχάσουν ότι πέσαμε από στημένα παιχνίδια. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πάγιο της ΑΕΛ, η ομάδα δεν μπλέχθηκε στα στημένα παιχνίδια. Θα προτιμούσαν οι φίλαθλοι να είναι μπλεγμένη η ομάδα σε στημένα παιχνίδια και να παραμείνει στη Σουπερ Λίγκα; Εμείς είχαμε την ίδια γραμμή πάντα δεν την αλλάξαμε».

Γιατί η ομάδα δεν ακολούθησε πολιτική μηδενικών συμβολαίων όπως πιθανώς κάνουν άλλες ομάδες;

«Γιατί είναι παράτυπο. Ακούω γιατί δεν έχω άμεση γνώση, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων της Α' εθνικής δηλώνει τους ποδοσφαιριστές μόνο με μισθό. Θεωρώ απ' όσα γνωρίζω ότι η ΑΕΛ πληρώνει περισσότερους φόρους σε συμβόλαια ποδοσφαιριστών από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Είναι λάθος αυτό του νομοθέτη. Ο χώρος του ποδοσφαίρου όπως και του μπάσκετ συντηρείται από τους ιδιοκτήτες, δεν είναι επενδυτές οι ιδιοκτήτες κανείς δεν βγάζει λεφτά, δωρητές είναι όλοι. Αυτές οι δωρεές που κάνουμε επειδή το ποδόσφαιρο είναι κοινωνικό φαινόμενο θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να είναι στα επίπεδα ανοχής της ελληνικής οικονομικής κατάστασης».

Πιστεύετε ότι θα βρεθεί κάποιος Λαρισαίος, Έλληνας ή ξένος να πάρει την ομάδα με 7,5 εκατομμύρια ευρώ άνοιγμα;

«Πιστεύω ότι ήταν πιο καθαρό πρωτάθλημα από τις προηγούμενες χρονιές. Χωρίς να είμαι ο απόλυτος γνώστης, ξέρω ότι υπήρξαν αδικίες σε κάποια παιχνίδια, κάποιες τις είδα και εγώ ο ίδιος αλλά δεν πιστεύω ότι έγιναν τα σημεία και τέρατα των προηγουμένων ετών»

«Καταρχήν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ δεν είναι ληξιπρόθεσμα. Όπως το ελληνικό δημόσιο έτσι και οι ποδοσφαιριστές. Με τη συμφωνία που υπογράφηκε με τη Λίγκα, τον ΠΣΑΠ και την ΕΠΟ αυτό είναι ένα χρέος που μπορεί να διακανονιστεί σε περίπου 36 έως 48 δόσεις. Δεν είναι ληξιπρόθεσμα κανένα από αυτά. Απλώς οποιοσδήποτε επενδυτής θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι θα πάρει τα πάγια της ομάδας, ποδοσφαιριστές, προπονητικά κέντρα κ.ο.κ. και θα πρέπει να τρέξει και το τρέχον ρόστερ. Και αυτό είναι σημαντικό».

Μιλάτε διαρκώς για στημένα παιχνίδια. Φέτος το πρωτάθλημα της Β' εθνικής κατηγορίας ήταν καθαρό;

«Πιστεύω ότι ήταν πιο καθαρό από τις προηγούμενες χρονιές. Χωρίς να είμαι ο απόλυτος γνώστης, ξέρω ότι υπήρξαν αδικίες σε κάποια παιχνίδια, κάποιες τις είδα και εγώ ο ίδιος αλλά δεν πιστεύω ότι έγιναν τα σημεία και τέρατα των προηγουμένων ετών».

Η διαιτησία πώς ήταν;

«Γι' αυτό αναφέρομαι...».

Πέρυσι τον Ιανουάριο υπήρξε ένας ενδιαφερόμενος για την ΑΕΛ. Ο Ανδρέας Πάτσης. Πού χάλασε η συμφωνία; Φημολογείται ότι θα ξαναενδιαφερθεί... Υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος;

«Έχει περάσει αυτό και δεν θέλω να το σκαλίζω. Είχαμε κάνει μια συμφωνία και πήρα μια επιστολή που έλεγε άλλα. Αν ενδιαφερθεί, γνωρίζει το τηλέφωνό μου. Μετά τον κ. Πάτση δεν θέλω να μιλήσω γιατί οτιδήποτε δεν έχει ολοκληρωθεί, δεν τον θεωρώ ως ενδιαφερόμενο. Δεν έχω λόγο να ανακοινώσω κάτι που δεν έχει ολοκληρωθεί».

Στο παρελθόν κατηγορήσατε τους Λαρισαίους και την τοπική κοινωνία ότι δεν έχει βοηθήσει την ομάδα...

«Καταρχήν δεν κατηγόρησα ποτέ... Είπα ότι αυτό το σωματείο δικαιούται να έχει τη στήριξη κάποιων επιχειρηματιών της περιοχής, είναι άλλο αυτό και άλλο να κατηγορείς..

«Μου στοιχίζει που δεν μπορώ να έρθω στη Λάρισα. Μου στοιχίζει που δεν μπορώ να βγω έξω στη Λάρισα όχι γιατί κινδύνεψα ποτέ αλλά γιατί εγώ δεν αισθάνομαι καλά. Και όταν δεν αισθάνεσαι καλά για κάτι, μαζεύεσαι, κλείνεσαι. Ίσως αυτό κάποιοι μου το χρέωσαν που μου έλεγαν ότι πρόεδρε πρέπει να βγαίνεις και να συνεχίζεις να πηγαίνεις στα μπαρ, στα μπουζούκια, στις καφετέριες».

Τι πιστεύετε ότι έχει γίνει και οι Λαρισαίοι δεν ενισχύουν την ομάδα. Απώλεια εμπιστοσύνης;

«Η ελληνική κρίση να μην κοροϊδευόμαστε. Έχει κανένας περίσσευμα σήμερα...».

Υπάρχουν Λαρισαίοι που έχουν βοηθήσει την ομάδα ή έχουν ευεργετηθεί από σας;

«Και βεβαίως υπάρχουν και οι δύο κατηγορίες. Υπάρχουν άνθρωποι που στήριξαν τη ομάδα και άνθρωποι που έχουν ευεργετηθεί από μένα. Πολύς κοσμάκης υπάρχει που στήριξε την ομάδα, πολύ κόσμος με το όσο άντεχε. Τα τελευταία χρόνια που υπάρχει κρίση πιστεύω ότι λιγοστοί Έλληνες έχουν περίσσευμα. Έχω εγώ περίσσευμα και βοηθάω την ομάδα; Βεβαίως και όχι. Αφενός είμαι εγκλωβισμένος, αφετέρου δεν μου πάει η καρδιά να παρατήσω την ομάδα.

Νομίζετε ότι τα προηγούμενα δύο χρόνια δεν είχα τις δυνατότητες να πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου;

Θα είχα γλιτώσει έναν σκασμό λεφτά μέχρι σήμερα. Δεν το έκανα. Είπα να πολεμήσω να επανέλθει η ομάδα στην Α' εθνική για να έχει ένα έσοδο να τρέξει τον προϋπολογισμό της».

Η αλήθεια είναι ότι από τη στιγμή της πτώσης στη Β' εθνική δέχεστε μια σκληρή κριτική από όλους. Πολιτικούς, φιλάθλους ακόμα και από φορείς που συνδέονται με την ΑΕΛ...

«Μου κάνει τρομερή εντύπωση αν και είναι ίδιον των ελλήνων ότι μετά από επτά χρόνια συνεχών επιτυχιών όπου ο Πηλαδάκης ήταν ο άξιος, ο ικανός, ο έντιμος, ο, ο, ο, ο... ξαφνικά την όγδοη χρονιά που η ομάδα πέφτει από τα στημένα παιχνίδια, ξαφνικά ο Πηλαδάκης στα τάρταρα. Ο μπήξε, ο δείξε και ό,τι άλλο έχουν ακούσει μέλη της οικογενείας μου. Το θεωρώ ανήθικο το θεωρώ απαράδεκτο, ειδικά από τα πρόσωπα που πολλά από αυτά ήταν στους οργανωμένους, ήταν οι ίδιοι που στα επτά χρόνια είχαμε και την επικοινωνία και τις επιτυχίες μαζί. Δεν έχω την απαίτηση να με γνωρίζουν παιδιά που ήταν 6 ή 7 ετών όταν πήραμε το κύπελλο γιατί μεγάλη μερίδα που υπάρχει στους οργανωμένους είναι στην ηλικία αυτή. Δεν έχω απαίτηση να με γνωρίζουν αυτά τα παιδιά. Αλλά είχα την απαίτηση από τους ανθρώπου που ζήσαμε μαζί και κάναμε τις μεγάλες επιτυχίες κύπελλο, ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, να μπορούν να εξηγήσουν και να εκπαιδεύσουν αυτά τα παιδιά. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που επί επτά χρόνια φέρνει επιτυχίες και φέρνει στόχους που λιγοστοί έπιασαν στο παρελθόν, τον όγδοο χρόνο να πέφτει η ομάδα από τα στημένα και ο υπαίτιος, ο εγκληματίας να είμαι εγώ. Είναι ανήθικο. Είμαι θιασώτης της Θείας Δίκης και της πίστης στο Θεό. Επειδή όλοι μας θα κριθούμε στον Θεό, ο καθένας από αυτούς που με βρίζει ας αναλογιστεί μια δεύτερη φορά την ώρα που με βρίζει όλα αυτά που λέω σήμερα».

«Μέρος της ευθύνης είχαν όσοι επέλεξαν τα ρόστερ. Μέρος της ευθύνης είχαν οι ποδοσφαιριστές που πληρώνονταν αδρά αλλά δεν μπορούσαν να έχουν την αγωνιστική συμπεριφορά που περίμεναν οι προπονητές τους. Γιατί υπήρξαν πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν τα καλύτερα εχέγγυα, τους επέλεγαν σωστά οι προπονητές αλλά στον αγωνιστικό χώρο γιατί ήταν μεγάλη η πίεση ή γιατί αδιαφόρησαν δεν έφεραν το αποτέλεσμα που θέλαμε».

Σας «πληγώνει» και σας στοιχίζει που δεν μπορείτε να έρθετε στη Λάρισα;

«Μου στοιχίζει που δεν μπορώ να έρθω στη Λάρισα. Μου στοιχίζει που δεν μπορώ να βγω έξω στη Λάρισα όχι γιατί κινδύνεψα ποτέ αλλά γιατί εγώ δεν αισθάνομαι καλά. Και όταν δεν αισθάνεσαι καλά για κάτι, μαζεύεσαι, κλείνεσαι. Ίσως αυτό κάποιοι μου το χρέωσαν που μου έλεγαν ότι πρόεδρε πρέπει να βγαίνεις και να συνεχίζεις να πηγαίνεις στα μπαρ, στα μπουζούκια, στις καφετέριες. Δεν είχα διάθεση... Παρόλο που δεν πιστεύω ότι έχω όλη την ευθύνη, αυτή έρχεται πάνω μου. Έχω μέρος της ευθύνης και δυστυχώς χειρίστηκα όλη την κατάσταση σαν να έχω όλη την ευθύνη».

Ποιοι άλλοι είχαν τη ευθύνη;

«Μέρος της ευθύνης είχαν όσοι επέλεξαν τα ρόστερ. Μέρος της ευθύνης είχαν οι ποδοσφαιριστές που πληρώνονταν αδρά αλλά δεν μπορούσαν να έχουν την αγωνιστική συμπεριφορά που περίμεναν οι προπονητές τους. Γιατί υπήρξαν πολλοί ποδοσφαιριστές που είχαν τα καλύτερα εχέγγυα, τους επέλεγαν σωστά οι προπονητές αλλά στον αγωνιστικό χώρο γιατί ήταν μεγάλη η πίεση ή γιατί αδιαφόρησαν δεν έφεραν το αποτέλεσμα που θέλαμε. Οι βασικοί υπαίτιοι σε ένα αγωνιστικό κομμάτι πιστεύω ότι είναι οι άνθρωποι που το τρέχουν. Δεν μπορώ να είμαι εγώ υπόλογος γιατί ένας ποδοσφαιριστής χάνει ένα σίγουρο γκολ ή γιατί ένας αμυντικός κάνει παιδαριώδες λάθος. Δυστυχώς πλήρωσα και αυτά».

Γιατί έγινε η αλλαγή προπονητή τον Ιανουάριο, Καβακάς αντί Ζιώγα στα ξαφνικά... Ξεκίνησε μια ομάδα με φθηνό μπάτζετ, λαρισοποίηση και στόχος η άνετη παραμονή και ξαφνικά ο πήχης μπήκε ψηλά...

«Η λαρισοποίηση συνεχίστηκε, πολλοί από αυτούς τους παίκτες που αγωνίσθηκαν ήταν Λαρισαίοι. Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση γιατί πέρασαν πολλοί Λαρισαίοι παίκτες που δυστυχώς η κερκίδα τους απαξίωσε και υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα. Ο στόχος ήταν η ελληνοποίηση ως επι το πλείστον με προτεραιότητα στην περιοχή της Θεσσαλίας».

«Η λαρισοποίηση συνεχίστηκε, πολλοί από αυτούς τους παίκτες που αγωνίσθηκαν ήταν Λαρισαίοι. Εδώ θέλω να κάνω μια παρένθεση γιατί πέρασαν πολλοί Λαρισαίοι παίκτες που δυστυχώς η κερκίδα τους απαξίωσε και υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα. Ο στόχος ήταν η ελληνοποίηση ως επι το πλείστον με προτεραιότητα στην περιοχή της Θεσσαλίας. Μακάρι να υπήρχαν και άλλο καλοί παίκτες και να τους πάρουμε. Αλλά ξέρετε τι γίνεται, η κριτική που δέχονται και αυτά τα νέα παιδιά είναι πολύ σκληρή. Μόλις χάνουμε κανένα γκολ αρχίζουν και τους βρίζουν, τι ήθελες και ήρθες με τι μέσο ήρθες. Δεν βοηθάνε έτσι τα νέα παιδιά της Λάρισας να δείξουν το ταλέντο τους γιατί ταλέντο υπάρχει πάρα πολύ. Δεν πιστεύω ότι άλλαξε η στόχευση αυτή. Υπήρξε μια χρονική στιγμή που θέλαμε να ταρακουνήσαμε την ομάδα και να δώσουμε μια νέα αγωνιστική προσέγγιση όσον αφορά στο αγωνιστικό μας πρόσωπο και αυτό και προσπαθήσαμε».

Δηλαδή η αλλαγή προπονητή έγινε για να δώσει ένα νέα αγωνιστικό πρόσωπο;

«Ακριβώς, διαφορετικό στιλ και διαφορετικό πρόσωπο γιατί μέχρι τότε δεν ήμασταν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας».

Οι παίκτες που ήρθαν τον Ιανουάριο σας ικανοποίησαν;

«Από κάποιους μείναμε ικανοποιημένοι και από κάποιους όχι. Μην ξεχνάτε και κάτι σημαντικό, ότι πάλι φέτος σε κρίσιμη καμπή είχαμε απώλειες. Φρανκού τραυματίας, Λιαπάκης μετά το διπλό στην Καλλιθέα τραυματίας που ήταν σε κομβικό σημείο. Πολλοί από τους ποδοσφαιριστές ήταν τραυματίες σε κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος».

Με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ τι γίνεται. Ποιες είναι οι σχέσεις σας;

«Με την Ερασιτεχνική ΑΕΛ υπήρχαν στιγμές έντασης και στιγμές που δεν υπήρχε ένταση. Θεωρώ ότι επειδή πιστεύω ότι αγαπάνε την ομάδα, παρασύρονται πολλές φορές και βγαίνουν προς τα έξω ισοπεδωτικά ενώ θα μπορούσαν κάλλιστα να έχουν μια διαφορετική προσέγγιση. Καλή συνεργασία είχαμε όλα τα χρόνια, υπήρξε μια διαφωνία περί των εσόδων την οποία συζητήσαμε και μακάρι να ήταν άλλες οι συνθήκες να βοηθούσα τον ερασιτέχνη, όπως έκανα άλλες χρονιές στο παρελθόν και περαιτέρω των συμφωνιών μας. Το τονίζω αυτό και επικαλούμαι τις μαρτυρίες προέδρων που πέρασαν από την Ερασιτεχνική ΑΕΛ. Η συμπεριφορά προς την Ερασιτεχνική δεν ήταν με το γράμμα του νόμου αλλά πολύ καλύτερη από αυτές που απαιτούσε ο νόμος. Μακάρι να μπορούσα να κάνω και τώρα το ίδιο. Γνωρίζω ότι με τους συνεργάτες μου τα νέα παιδιά της Ερασιτεχνικής έχουν μια καλή συνεργασία και μακάρι αυτή η ιστορία να τελειώσει και να μπει σε μια ήρεμη κατάσταση. Έχουν πολλές φορές μια πρόθεση κακής κριτικής ενώ θα έπρεπε να μπούνε μέσα στο πρόβλημα που ζει η ομάδα και η χώρα»

«Είπα και προηγουμένως έχω κάνει πολλά λάθη. Κατ' αρχάς έχω την ευθύνη των προσώπων. Καλώς ή κακώς η επιλογή ενός προπονητή ενός γενικού διευθυντή βαραίνει τον πρόεδρο. Δεν είμαι υπεύθυνος το τονίζω για κανένα ρόστερ από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα. Δεν έχω επιβάλλει κανέναν ποδοσφαιριστή σε κανέναν προπονητή».

Οι οργανωμένοι σε όσα σας κατηγορούν έχουν κάνει λάθος ή εσείς έχετε κάνει πολλά λάθη;

«Είπα και προηγουμένως έχω κάνει πολλά λάθη. Κατ' αρχάς έχω την ευθύνη των προσώπων. Καλώς ή κακώς η επιλογή ενός προπονητή ενός γενικού διευθυντή βαραίνει τον πρόεδρο. Δεν είμαι υπεύθυνος το τονίζω για κανένα ρόστερ από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα. Δεν έχω επιβάλλει κανέναν ποδοσφαιριστή σε κανέναν προπονητή. Και η μοναδική φορά που το έκανα και επέβαλα παίκτη ήταν ο Τουμέρ Μετίν που ήταν ο καλύτερος του πρωταθλήματος. Και αυτός επιπλέον των επιλογών του προπονητή. Δεν του είπα στερήσου έναν από τους ποδοσφαιριστές που θέλεις για να πάρουμε αυτόν. Αλλά του είπα πάρε όποιον θέλεις και αυτόν. Δεν μπορώ να είμαι υπόλογος για το ένα γκολ που χάθηκε, για το ένα γκολ που φάγαμε. Είμαι υπόλογος για την επιλογή των προσώπων του αγωνιστικού και τίποτα άλλο».

Το μέλλον της ομάδας θα συνεχίσετε να είστε εσείς...

«Δεν είμαι έτοιμος να σας απαντήσω ακόμα... Σας είπα ότι η πρόθεσή μου δεν είναι αυτή. Εφόσον το πρόσωπο του Πηλαδάκη είναι αυτό που ενοχλεί κάποιους, μακάρι να βρεθούν άλλα πρόσωπα και να βγάλω μια άκρη. Δυστυχώς δεν είναι εύκολο».

Με την υπόθεση του ΦΠΑ τι γίνεται. Έγινε οικονομικός τακτικός έλεγχος;

«Έχουν γίνει όλα. Διασταύρωση τιμολογίων, έλεγχοι, τα πάντα. Υπάρχει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του κράτους αν θα πάρει η «Γήπεδο Λάρισας Α.Ε.» τον ΦΠΑ από το υπουργείο Οικονομικών ή τη ΓΓΑ».

Με μια τέτοια οικονομική κρίση πιστεύετε ότι θα πάρετε λεφτά;

«Μακάρι να το συμψηφίσω... Επιτυχία θα είναι».

Με χρέη τίνος;

«Με χρέη του Δημοσίου».

Με τα προβλήματα που υπάρχουν με τα χρέη από τη ΦΙΦΑ για προσφυγές παικτών τι γίνεται;

«Θα ακολουθηθεί ο δρόμος του διακανονισμού. Άλλα έχουμε πληρώσει, άλλα θα διακανονιστούν. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε».

Τη νέα σεζόν την έχετε καθόλου στο μυαλό σας;

«Πρώτα θα λύσω το θέμα της διαχείρισης. Σας είπα και πριν... σε αυτό που συμφωνώ με τους ΜΟΝΣΤΕΡΣ είναι ότι η απουσία του προέδρου είναι καταλυτική στη λειτουργία μιας ομάδας...».

Υπάρχει κανένας να αναλάβει πρόεδρος;

«Είμαι σε διερεύνηση αυτού. Δεν θέλω να αναλάβει τύποις πρόεδρος αλλά στην ουσία. Και να περιοριστώ στο ρόλο του χορηγού που έχω δεσμευτεί να το κάνω με όσες δυνατότητες έχω και αν ακόμα δεν έχω την ομάδα».

«Από Λαρισαίους δεν πήρα κάτι, από την ομάδα πήρα, πήρα χαρά πήρα και στεναχώρια. Στο γραφείο μου έχω δύο ντοσιέ φωτογραφίες και μια φανέλα που δεν φεύγουν από δω. Είναι η ιστορία μου. Δεν μετανιώνω που πήρα την ΑΕΛ , μετανιώνω για τις επενδύσεις που έκανα στην ομάδα σε ένα κακό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σε κακή χρονική στιγμή, αυτά με στεναχώρησαν».

Ποιος Λαρισαίος θα δεχθεί να αναλάβει τόσα... χρέη;

«Θα πρέπει να του δώσω μια διασφάλιση γι' αυτό. Τα χρέη προς τον πρόεδρο και τον διευθύνονταν σύμβουλο αφορούν στο Δημόσιο. Από τη στιγμή που τα αποπληρώνω, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος».

Από τη στιγμή που δεν πληρώσετε τα χρέη τι γίνεται. Για οποιονδήποτε λόγο...

«Γι' αυτό σας είπα πρέπει να βρεθεί μια λύση. Και γι' αυτό λέω μια πιθανή λύση είναι να πάει η ομάδα στη Γ' Εθνική»

Αυτό θα το δεχθούν οι Λαρισαίοι; Θα επαναστατήσουν...

«Με ποια λογική. Εμένα δεν με έχει πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο. Τι μπορώ να κάνω... Αν δεν υπάρχει άλλη λύση... Η ΑΕΚ έπεσε στη Γ' εθνική, ο Ηρακλής έπεσε και σβήστηκαν τα χρέη, γίνεται κατά κόρον... Γιατί να μην επενδυθούν τα χρήματα στην άνοδο της ομάδας; Και να δοθούν για χρέη»;

Την άνοδο του Τυρνάβου στη Β' Εθνική πώς τη σχολιάζεται. Δημιουργείται και άλλος πόλος...

«Καλό είναι αυτό. Είμαι υπέρ, να υπάρχει ανταγωνισμός στην περιοχή και να αναδεικνύει περισσότερα ταλέντα».

Του χρόνου με 14 ομάδες το πρωτάθλημα θα είναι πιο εύκολο ή δύσκολο;

«Όλα αλλάζουν. Υπάρχουν χρονιές που είναι εύκολο και χρονιές που είναι δύσκολο. Φέτος το πρωτάθλημα ήταν πολύ ανταγωνιστικό, εξ ου και οι μικρές διαφορές. Είναι σχετικό αυτό γιατί πρέπει να δούμε τη δυναμικότητα των ομίλων».

Ποια είναι η καλύτερή σας περίοδος στα χρόνια που είστε στην ΑΕΛ;

«Η καλύτερη ήταν η χρονιά του κυπέλλου, ο αποκλεισμός της Μπλάκμπερν. Αυτή η περίοδος ήταν καλύτερη και από την κατασκευή του γηπέδου».

Μετανιώνετε που κατασκευάσατε γήπεδο και δεν έγινε ανακαίνιση του Αλκαζάρ;

«Μετανιώνω διότι το γήπεδο ήταν Μεσογειακό έργο. Αυτό θα σήμαινε και χρηματοδότηση από το ελληνικό κράτος με ένα μεγάλο ποσό. Το πρώτο ήταν ότι η συμφωνία αθετήθηκε όταν χάθηκαν οι Μεσογειακοί Αγώνες. Αν συμπληρώσω σ' αυτό και την κρίση που περνάμε σήμερα αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε κεφάλαια επένδυσα μου λείπουν σήμερα και λείπουν και από την ομάδα γιατί απέδειξα ότι τα χρήματα αυτά θα τα έβαζα στην ομάδα. Δεν θα πήγαιναν στην Ελβετία ούτε πουθενά αλλού... Στην ομάδα θα τα έβαζα για να έχω καθαρό πρόσωπο, καθαρό όνομα, όπως προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να έχω... Το γήπεδο θα έπρεπε να χαροποιεί τις επόμενες γενιές των Λαρισαίων αφού δεν μετακομίζει. Και όποιος σοβαρός έρθει θα βρει λύση με ποιον τρόπο θα αγωνίζεται η ομάδα εκεί... Βεβαίως πληρώνοντας τα λειτουργικά έξοδα».

Πόσα είναι αυτά;

«Πιστεύω ότι είναι 400.000 ευρώ τα λειτουργικά. Από κει και πέρα θα πρέπει να πάρει και κάτι η Τράπεζα».

Είχατε κάνει μελέτη για τη συντήρηση του γηπέδου;

«Τα πάντα...».

Άλλες σκέψεις για το γήπεδο υπάρχουν;

«Αν είχαμε πάρει τον ΦΠΑ, θα είχαν τελειώσει τα πάντα. Αν μπορούσε αυτή τη στιγμή το τραπεζικό σύστημα, να στηρίξει την ολοκλήρωση του γηπέδου, τα οφέλη θα ήταν πολλαπλά».

Μιλάτε για το μέλλον της ΑΕΛ αλλά θέλετε να φύγετε. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;

«Ένας πρόεδρος ως φυσικό πρόσωπο χρειάζεται να έχει φυσική παρουσία τότε...»,

Χρειάζεται πρόεδρο ή ιδιοκτήτη;

«Από τη στιγμή που δεν μπορούμε να βρούμε ιδιοκτήτη, χρειάζεται πρόεδρο με μια ομάδα ανθρώπων που θα τρέχουν εν λευκώ την ομάδα. Χρειάζεται να έχει οικονομική άνεση και να με πείσει ότι θα τρέξει τον προϋπολογισμό της ομάδας. Από σήμερα και μετά...».

Και για πόσα χρόνια;

«Αυτό θα πρέπει να το συζητήσω με τους ανθρώπους που θα αναλάβουν την ομάδα».

Δεσμεύεστε ότι τα χρέη των 7,5 εκατομμυρίων ευρώ θα τα πληρώσετε εσείς;

«Εξαρτάται σε ποια κατηγορία θα αγωνισθούμε... Ή θα επενδύσουμε χρήματα στην άνοδο της ομάδας και να γίνει καθαρή ή θα χαθεί πολύτιμος χρόνος όπως έγινε σε άλλα σωματεία. Γιατί να ανταγωνίζομαι τον Ηρακλή φέτος που έπεσε με πλαστή ενημερότητα; Και αγωνίστηκε στην ίδια κατηγορία με μας. Δεν είναι άδικο αυτό;».

Περί Γ΄ Εθνικής. Μια στιγμή. Αν πέσει στη Γ' Εθνική, θα παραμείνετε εσείς ή θα την πάρουν άλλοι την ομάδα τότε που δεν θα έχει και χρέη...

«Ας έρθουν να την πάρουν Λαρισαίοι...».

Μαζί με το γήπεδο;

«Το γήπεδο δεν μπορεί να αλλάξει ιδιοκτησία. Ξέρετε εσείς κανέναν να χαρίζει 40 εκατομμύρια;».

Αν πάρει κάποιος την ομάδα στη Γ' εθνική μπορεί να πάει στο Αλκαζάρ;

«Υπό συνθήκες γίνεται».

Ποιες συνθήκες;

«Γίνεται αν θέλει κάποιος να παίξει στο Αλκαζάρ, υπό συνθήκες γίνεται...».

Η γνώμη του για πρόσωπα που συνεργάστηκε

Γιώργος Δώνης: Ικανότατος προπονητής θεωρώ ότι ήταν λάθος η χρονική στιγμή που αποχώρησε από την ομάδα αλλά και για τους δυο μας.

Νίκος Λυράκης: Είχε γνώση του αντικειμένου αλλά η ζημιά σε μένα ήταν μεγάλη όσον αφορά στις δυνατότητες που είχα για να ακολουθήσω όσα ήθελε εκείνος.

Λουκάς Σάββα: Αξιοπρεπής κύριος, που ήθελε τα καλύτερα για την ομάδα μεν ο ρόλος του ήταν το μάρκετινγκ με το οποίο ασχολήθηκε αλλά ήρθε σε εποχή που δεν υπήρχαν λεφτά και δεν μπορούσε να κάνει κάτι παραπάνω.

Συνεργάτες:

Ο Αστέριος Ιακωβίδης είναι ένας από τους λίγους που βοήθησαν αυτό το δύσκολο έργο μετά τα χρόνια τα εύκολα γιατί στα εύκολα χρόνια είχα πολλούς φίλους και κάτι τέτοια... Δεν ξέρετε τι γνώρισα... Αυτοί ήταν οι άνθρωποι που στις δύσκολες ώρες ήταν δίπλα όχι σε μένα αλλά στην ομάδα...

Ο Μιχάλης Ανδρέου η φυσική του παρουσία να μην είναι η ίδια όπως των υπολοίπων προσώπων. Αυτοί βοήθησαν την ομάδα στις δύσκολες ώρες.

Μίμης Τσακμακίδης: Ο Μίμης όπως και άλλοι φίλοι από τη Λάρισα είναι από τους λίγους λόγους που θα συνεχίσω να έχω την επαφή με αυτή την πόλη έστω και σαν επισκέπτης.

Κώστας Νεμπλεγλέρας: Επειδή είπα πριν ποιοι βοήθησαν την ομάδα ο Κώστας που έσπασε όλα τα κοντέρ των ηλικιών είναι ένας από αυτούς. Τον επιβαρύναμε πολύ αυτή τη χρονιά και ήταν από τα παιδιά που στεναχωριόταν περισσότερο με τα άσχημα αποτελέσματα.

Τουμέρ Μετίν: Είναι ένας φίλος που παραμένει φίλος και πρόσφατα βρεθήκαμε στην Κωνσταντινούπολη. Θεωρώ ότι το μέταλλο που είχε αυτός ο ποδοσφαιριστής όταν αγαπούσε κάτι ήταν ένα από τα σπάνια φαινόμενα που λιγοστοί, γιατί υπήρχαν και άλλοι, που πέρασαν από την ομάδα κατείχαν.

Καλύτερος ποδοσφαιριστής επί θητείας σας;

Δεν είναι ένας είναι αρκετοί, ο Στέλιος Βενετίδης, ο Νταμπίζας, ο Κατσιαρός και άλλοι.

Τον Νταμπίζα όταν τον φέρατε για προπονητή ήταν λάθος;

«Για βοηθό... δεν θεωρώ ότι ήταν λάθος, γιατί ήταν και δική του απόφαση..»

Τέσσερα χρόνια ένας προπονητής (Δώνης) μετά ο Ουζουνίδης για 18 μήνες και μετά αλλαγές σαν τα «πουκάμισα»...

«Και ο Παπακώστας κάθισε ένα χρόνο. Ποιον προπονητή στήριξα; Πόσες φορές επί θητείας Δώνη, επί θητείας Ουζουνίδη και άλλων και μάλωνα με τριακόσιους φιλάθλους μετά από ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα. Πείτε στη σύγχρονη ιστορία του ποδοσφαίρου πόσοι το έκαναν; Για να προφυλάξουν την ομάδα και τους προπονητές...

Ο Καβακάς μπορεί να παραμείνει στη ομάδα;

«Πιθανώς είναι ένας από τους υποψηφίους ο Τίμος. Αν αλλάξει διαχείριση θα αφήσω τους ανθρώπους να αποφασίσουν».

Στον επίλογο της συνέντευξης ρωτήσαμε τον κ. Πηλαδάκη εάν μετάνιωσε που αγόρασε την ΑΕΛ. Μας απάντησε:

Από Λαρισαίους δεν πήρα κάτι, από την ομάδα πήρα, πήρα χαρά πήρα και στεναχώρια. Στο γραφείο μου έχω δύο ντοσιέ φωτογραφίες και μια φανέλα που δεν φεύγουν από δω. Είναι η ιστορία μου. Δεν μετανιώνω που πήρα την ΑΕΛ , μετανιώνω για τις επενδύσεις που έκανα στην ομάδα σε ένα κακό ποδοσφαιρικό περιβάλλον, σε κακή χρονική στιγμή, αυτά με στεναχώρησαν. Αλίμονο αν οι χαρές που εισέπραξα από την ΑΕΛ διαγράφονται γιατί κάποιος με έβρισε. Μην ξεχνάτε ότι σε όλες τις κοινωνίες χρειάζεται κάποιο εξιλαστήριο θύμα. Ποιο είναι το εύκολο θύμα, ο απών, αυτός που δεν εκεί. Μετά από ένα κακό αποτέλεσμα που είναι το πιο εύκολο, ας βρίσουμε τον Πηλαδάκη που είναι στην Αφρική και δουλεύει.

Και το γύρισμα της πλάτης απ' όλους, κάποιοι στο παρελθόν έκαναν ουρά για να βγούνε μια φωτογραφία μαζί σας. Τώρα ούτε σας μιλάνε...

«Να σας πω κάτι, θυμάμαι την ανακοίνωση του Σεβασμιότατου αυτόν τον άνθρωπο δεν μπορώ να τον ξεχάσω. Ανιδιοτελώς είπε μια κουβέντα κάποια στιγμή. Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ξεχνώ. Σας είπα κάτι στη ζωή και αν θέλετε (σ.σ. χαμόγελα) υπάρχει θεία δίκη υπάρχει και θεός. Μόνο σ' αυτόν απολογούμαι.

Last modified onΔευτέρα, 20 Μάιος 2013 17:36

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep