«Μπεκενμπάουερ και Μαραντόνα στα Ψαχνά»

Ο Νίκος Παντέλης μίλησε για πολλά μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηρακλή Ψαχνών με την Αναγέννηση Επανομής. Ο Νίκος Παντέλης μίλησε για πολλά μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ηρακλή Ψαχνών με την Αναγέννηση Επανομής.

Ο Νίκος Παντέλης μίλησε για θέμα νοοτροπίας στον Ηρακλή Ψαχνών, που πρέπει να αλλάξει και οι ποδοσφαιριστές να σέβονται τον εαυτό τους.

«Αν ρωτήσετε και τους 25 παίκτες θα πουν πως είναι Μπεκενμπάουερ και Μαραντόνα και όλοι έχουν παράπονα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Εγώ μπορεί να λέω πως είμαι ο μεγαλύτερος προπονητής του κόσμου. Δεν πληρώνω τίποτε που το λέω αυτό. Είναι θέμα νοοτροπίας και αν κάποιος πιστεύει πως είναι ο Μπεκενμπάουερ όσο θα συνεργάζεται μαζί μου αυτό θα κοπεί, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο».

Η ένταση που είχε μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Επανομή οδήγησαν τον Νίκο Παντέλη να μιλήσει με σκληρά, αλλά αληθινά λόγια και να προσπαθήσει να επαναφέρει τους ποδοσφαιριστές της ομάδας σε τροχιά διεκδίκησης θέσης στα πλέι οφς.

«Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Επανομή που μας δίδαξε πως κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο πριν αρχίσει. Σε προσωπικό επίπεδο να ζητήσω συγνώμη από όσους ήρθαν στο γήπεδο γιατί αν συνεχίζουμε στο ίδιο βιολί την Κυριακή θα είμαστε μόνοι μας. Είχα επισημάνει στους ποδοσφαιριστές μου πως αυτό το παιχνίδι έχει πολλές ιδιαιτερότητες, γιατί αν κερδίσουμε θα λένε πως πήραμε τρεις βαθμούς με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος, αν δεν το καταφέρναμε θα είχαμε πάνω μας χίλιες δύο κατηγορίες. Ο Θεός βοήθησε σήμερα και δεν πάθαμε τέτοια ζημιά που να μας κρεμάσουνε κουδούνια.

Είναι ανεπίτρεπτο αυτό που έγινε σήμερα. Θα πάρω προσωπικά την ευθύνη, αλλά θα πρέπει σε μια ομάδα ο καθένας να σέβεται τον εαυτό του, από όπου και αν είναι αυτός. Ακόμη και από την Κίνα. Όταν σέβεσαι τον εαυτό σου, είτε είσαι προπονητής, είτε γυμναστής, είτε ποδοσφαιριστής σέβεσαι και την φανέλα που φοράς. Είναι η πρώτη φορά σαν προπονητής που ντρέπομαι. Δεν το λέω για να με αγαπήσει ο κόσμος, αλλά πραγματικά ντρέπομαι που ένα παιχνίδι που ήταν τελειωμένο καταφέραμε να το κάνουμε ντέρμπι. Δεν θέλω να πω πιο πολλά γιατί δεν θέλω να κάνω κακό σε μια ομάδα που έχει κάνει μια τόσο αξιοπρεπή πορεία. Δυστυχώς, όμως, κάποια πράγματα θα τα πούμε όταν έρθει ο καιρός».

«Αν κάποιοι φύγουν από εδώ και πάνε σε άλλες ομάδες θα το καταλάβουν. Σας το λέω εγώ που έχω περάσει από τόσες ομάδες. Δεν θα έχουν ρούχα να κάνουνε προπόνηση, δεν θα έχουν μπάλες, θα είναι απλήρωτοι επτά και οκτώ μήνες θα το καταλάβουν. Δεν λέω πως ο Ηρακλής Ψαχνών είναι η Μπάγερν Μονάχου, αλλά είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο».

Τι φταίει και η ομάδα δεν μπορεί να αποδώσει;

«Για εμένα είναι καθαρά θέμα νοοτροπίας. Σήμερα πλέον είμαι απόλυτα σίγουρος. Αντιπαρέρχομαι και την κούραση και όποια άλλη δικαιολογία. Αν θέλουμε να μιλάμε καθαρά, είναι θέμα νοοτροπίας. Ο καθένας που θέλει να λέγεται επαγγελματίας δεν είναι μόνο το πότε θα πάρει τα χρήματα του. Σας είπα και πάλι όποιος είναι επαγγελματίας και σέβεται τον εαυτό του, σέβεται και την ομάδα.

Στο Βιετνάμ να πας παίκτης ή προπονητής αν σέβεσαι τον εαυτό σου, σέβεσαι και τον χώρο που δουλεύεις. Δεν μπορεί να περιμένουν κάποιοι πότε θα έρθει το καλοκαίρι, να πάρουν ότι χρήματα είναι και να πάνε στην ευχή του Θεού. Είναι ανεπίτρεπτο για εμένα και φταίω εγώ. Αν πω εγώ ότι φταίει για παράδειγμα ο Ντελέκος, ο Ντελέκος δεν μπήκε μόνος του, εγώ τον έβαλα και η ευθύνη είναι δική μου. Είναι θέμα νοοτροπίας και είτε είμαι εδώ, είτε δεν είμαι, είναι κρίμα για όλη την προσπάθεια που έχει κάνει αυτή η ομάδα».

«Εχω περάσει μεγάλη πείνα σε ομάδες και ξέρω πάρα πολύ καλά επειδή είναι στο πετσί μου. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου όσα και να σου χρωστάει η ομάδα θα δουλεύεις σαν να είσαι πληρωμένος. Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ακόμη και να μην σου χρωστάει η ομάδα ούτε ένα ευρώ θα φέρεσαι σαν χαβαλές»

Είστε απογοητευμένος;

«Μαθηματικά δεν μπορεί κανείς να μας βγάλει έξω από τα μπαράζ, οπότε δεν υπάρχει απογοήτευση που θα υπήρχε αν ήμασταν από τα μπαράζ 25 βαθμούς. Πρέπει να εκτιμήσεις αυτό που έχεις. Μερικοί δεν το κάνουν αυτό, αν ο Παντέλης φύγει από τα Ψαχνά θα τα εκτιμήσει. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν ούτε φανέλες, ούτε μεγάλοι παίκτες, ούτε τα μεγάλα συμβόλαια, ούτε τίποτε. Είτε είσαι από την Βραζιλία, είτε από την Κολοπετινίτσα. Κερδίζει αυτός που έχει ψυχή, καρδιά και σεβασμό εκεί που δουλεύει. Δεν σεβαστήκαμε την ομάδα που δουλεύουμε».

Μήπως φταίει ο τρόπος που χάσατε στις Σέρρες;

«Είναι σημαντικό να χάνεις στις καθυστερήσεις από αστείο πέναλτι. Επηρεάστηκα και εγώ, αλλά αυτό το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με αυτό που παίξαμε με την Επανομή. Δεν θέλω να αδικήσω την ομάδα. Μετά το 3-0 το ρίξαμε στο Καλαματιανό. Αν θέλετε βρίσκω τριακόσιες δικαιολογίες, πως χτύπησε εκείνος, κουράστηκε ο άλλος και βγήκε. Αν ρωτήσετε και τους 25 παίκτες θα πουν πως είναι Μπεκενμπάουερ και Μαραντόνα και όλοι έχουν παράπονα. Στο ποδόσφαιρο, όμως, το γήπεδο είναι ο καθρέφτης. Εγώ μπορεί να λέω πως είμαι ο μεγαλύτερος προπονητής του κόσμου. Δεν πληρώνω τίποτε που το λέω αυτό. Είναι θέμα νοοτροπίας και αν κάποιος πιστεύει πως είναι ο Μπεκενμπάουερ όσο θα συνεργάζεται μαζί μου αυτό θα κοπεί, είτε με τον έναν τρόπο, είτε με τον άλλο. Να είστε σίγουροι για αυτό».

«Πρέπει να δώσω πολλά συγχαρητήρια στην Επανομή που μας δίδαξε πως κανένα παιχνίδι δεν μπορεί να θεωρηθεί τελειωμένο πριν αρχίσει. Σε προσωπικό επίπεδο να ζητήσω συγνώμη από όσους ήρθαν στο γήπεδο γιατί αν συνεχίζουμε στο ίδιο βιολί την Κυριακή θα είμαστε μόνοι μας».

Προλαβαίνει να αλλάξει νοοτροπία η ομάδα;

«Είναι πολύ απλό. Υπάρχουν δύο τρόποι να συμβεί αυτό. Αν δεν αλλάζει και δεν ταιριάζει με αυτή που έχω εγώ τα μαζεύω και φεύγω. Μόνο τρελός κάνει ριζικές αλλαγές τώρα με έξι παιχνίδια και έχοντας μαθηματικές ελπίδες για τα πλέι οφ. Οτιδήποτε και να γίνει φέτος, η ομάδα παραμένει ομάδα. Αν εγώ είμαι άρρωστος δεν πρέπει ο πρόεδρος να με κρατήσει. Δεν είναι θέμα προπόνησης, κούρασης, ή οτιδήποτε άλλο. Μπορεί να είχα κάποιους ενδοιασμούς μέχρι τώρα, αλλά τώρα είμαι σίγουρος εκατό τοις εκατό. Αν κάποιοι φύγουν από εδώ και πάνε σε άλλες ομάδες θα το καταλάβουν.

Σας το λέω εγώ που έχω περάσει από τόσες ομάδες. Δεν θα έχουν ρούχα να κάνουνε προπόνηση, δεν θα έχουν μπάλες, θα είναι απλήρωτοι επτά και οκτώ μήνες θα το καταλάβουν. Δεν λέω πως ο Ηρακλής Ψαχνών είναι η Μπάγερν Μονάχου, αλλά είναι ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Εχω περάσει μεγάλη πείνα σε ομάδες και ξέρω πάρα πολύ καλά επειδή είναι στο πετσί μου. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου όσα και να σου χρωστάει η ομάδα θα δουλεύεις σαν να είσαι πληρωμένος. Αν δεν σέβεσαι τον εαυτό σου ακόμη και να μην σου χρωστάει η ομάδα ούτε ένα ευρώ θα φέρεσαι σαν χαβαλές».

ΑΠΟΔΟΣΗ: Κώστας Πάλλης

Last modified onΤετάρτη, 24 Απρίλιος 2013 23:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep