Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Γκρίζες σκιές»

Η ΑΕΛ εξηγεί, γιατί έχει παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα με τον Πιερικό.

Για γκρίζες σκιές έκανε λόγο η θεσσαλική ομάδα στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε και στο οποίο γίνεται η περιγραφή του αγώνα. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

Πολύτιμη νίκη στο κυνήγι μιας θέσης που οδηγεί στη Super League πήρε η ΑΕΛ, η οποία επικράτησε δίκαια του Πιερικού με σκορ 4-2 μέσα στο AEL FC ARENA. Ίδιο σκορ με αυτό της προηγούμενης αγωνιστικής στη Ριζούπολη, αλλά με την ΑΕΛ νικήτρια. Αυτή ήταν η μοναδική διαφορά σήμερα, γιατί κατά τα άλλα και πάλι η διαιτησία προκάλεσε πολλά ερωτηματικά με τις αποφάσεις της, οι οποίες – ευτυχώς – δεν στέρησαν από την ομάδα τους 3 βαθμούς.

Τα δυο πιο τρανταχτά περιστατικά ήταν:

Α) Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Πιερικός στη λήξη του 45λεπτου. Ο διαιτητής Τεβεκέλης υπέδειξε χέρι στον Καρακώστα, χωρίς να καταλογίσει εξόφθαλμο επιθετικό φάουλ, που ήταν η αιτία για την οποία ο αμυντικός της ΑΕΛ - πέφτοντας στο έδαφος από το σπρώξιμο - ακούμπησε τη μπάλα με το χέρι.

Β) Το γεγονός ότι ο 4ος διαιτητής Σκουλάς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου αρνήθηκε να ανακαλέσει αλλαγή (πριν αυτή γίνει) για να αντικατασταθεί ο Μπλέντι, που διαπιστώθηκε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει και στη συνέχεια καθυστέρησε χαρακτηριστικά να επιτρέψει την 2η και την 3η αλλαγή με αποτέλεσμα η ΑΕΛ να ξεκινήσει το ημίχρονο με 9 παίκτες και να αγωνίζεται με 10 παίκτες μέχρι το 52’. Ο δε πρώτος διαιτητής – ανεξήγητο γιατί – έδωσε σέντρα στον αγώνα χωρίς να περιμένει – ως όφειλε – την ΑΕΛ να ολοκληρώσει τις αλλαγές της.

Για την ιστορία, ο Τίμος Καβακάς είχε αποφασίσει αντικατάσταση του Τάσου Κρητικού και του Αλεξάντροβιτς με τους Στέλιο Κρητικό και Παγώνη. Πριν γίνει η 2η από τις αλλαγές ο Μπλέντι δήλωσε καθυστερημένα ότι δεν μπορεί να συνεχίσει, με συνέπεια ο Γενικός Αρχηγός, Μίμης Τσακμακίδης, να ζητήσει αλλαγή ποδοσφαιριστή στην 2η αλλαγή. Ο 4ος διαιτητής Σκουλάς το αρνήθηκε και σαν να μην έφτανε αυτό δεν επέτρεψε να γίνει άμεσα ούτε η δεύτερη από τις εκκρεμούσες αλλαγές, αλλά ούτε η αλλαγή του Αλεξάντροβιτς, ο οποίος είχε μείνει στα αποδυτήρια από το ημίχρονο.

Ευτυχώς, η ΑΕΛ δεν πλήρωσε τα σοβαρά λάθη των διαιτητών. Μπήκε αποφασισμένη στο β’ ημίχρονο και – παρότι με αριθμητικό μειονέκτημα – κατάφερε να πάρει εκ νέου το προβάδισμα με κεφαλιά του Χασομέρη στο 48’, σε ένα διάστημα που είχε επίσης ένα δοκάρι με τον Στέλιο Κρητικό και δύο κεφαλιές του ίδιου παίκτη που έδιωξαν οι φιλοξενούμενοι πάνω στη γραμμή. Το σκορ είχε ανοίξει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Πόνσε στο 36’. Ο Αργεντινός ήταν αυτός που έδωσε διαφορά ασφαλείας (3-1) με ωραίο πλασέ στο 63’ μετά από πάσα του Νεμπεγλέρα και ο Χασομέρης «σφράγισε» τη νίκη με το 2ο, εξαιρετικό, προσωπικό του γκολ στο 66’ με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Νωρίτερα στο 65’ είχε δοκάρι, ενώ χάθηκαν και άλλες δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με τον Στέλιο Κρητικό στο 62’ και στο 88’».

Last modified onΚυριακή, 21 Απρίλιος 2013 19:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep