Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

«Μένουμε ζωντανοί»

Την επάνοδο βασικών ποδοσφαιριστών περιμένει ο Τίμος Καβακάς, που μίλησε για απευθείας άνοδο.

Μετά τη νίκη (1-0) απέναντι στον Ηρακλή Ψαχνών ο προπονητής της ΑΕΛ δήλωσε: «Παίζαμε ένα καθοριστικό ματς, γιατί εάν δεν κερδίζαμε θα απομακρυνόμασταν από το στόχο μας. Το κερδίσαμε, ήμασταν καλοί και κερδίσαμε δίκαια. Θα προσπαθήσουμε να ξεκουραστούμε, γιατί τη Δευτέρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Απόλλωνα. Θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα, γιατί όλα τα ματς είναι σημαντικά μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την εικόνα που είχαν».

-Ποιος είναι ο στόχος;

«Να βγούμε απευθείας. Από εκεί και πέρα θα δείξει αν τα καταφέρουμε. Με την επάνοδο κάποιων παιδιών θα λυθούν και τα χέρια μας».

Στο δεύτερο ημίχρονο είδαμε μια ΑΕΛ αρκετά νωχελική παρά το γεγονός της αριθμητικής της υπεροχής και ότι ήταν μπροστά στο σκορ. Που οφείλεται αυτό;

«Εγώ είδα κούραση στην ομάδα. Δε ξέρω εσείς τι είδατε. Έχουν παίξει πολλά ματς οι παίκτες και είναι κουρασμένοι».

Είδαμε σήμερα την ΑΕΛ να παίζει με ένα αμυντικό χαφ. Θα συνεχιστεί αυτό και στα επόμενα παιχνίδια;

«Η ομάδα έπαιζε με 1 αμυντικό χαφ από τη στιγμή που είχαμε τη δυνατότητα να βάλουμε δύο επιθετικούς μέσους τον Μπλέντι και τον Πόνσε. Ήταν εξαρχής ένα καθαρό 4-3-3 με ένα αμυντικό χαφ. Η διαφορά στο σχηματισμό έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά των παικτών όπως είναι οι Μπλέντι και Πόνσε που είναι επιθετικογενείς. Ένα σχήμα μπορεί να γίνει 4-1-4-1 φουλ επιθετικό και φουλ αμυντικό. Π.χ. να έπαιζαν ο Νεμπεγλέρας, ο Πότσι και ο Τσιάρας. Θέλαμε να δώσουμε επιθετικότητα στο παιχνίδι μας. Στο πρώτο μέρος ήμασταν επιθετικοί, στο δεύτερο μας βγήκε η κούραση. Ίσως για εμάς να υπάρχει λίγο παραπάνω σε σχέση με άλλες ομάδες».

Ενόψει Απόλλωνα περιμένουμε κάποια επιστροφή παίκτη;

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε τον Χασομέρη μαζί μας. Οι υπόλοιποι δεν προλαβαίνουν».

Με δεδομένη την κούραση ίσως θα μπορούσατε να είχατε κάνει νωρίτερα οι αλλαγές;

«Όταν πάει κάτι καλά δεν υπάρχει λόγος να αλλάξουμε πράγματα. Όταν μου ζήτησαν οι παίκτες αλλαγή, τότε τις έκανα. Εξάλλου δεν έχουμε και πολλές λύσεις από πίσω. Ο Ζεκίνια ήταν ανέτοιμος, το ίδιο και ο Ραπτάκης. Είχαμε μόνο τον Δεινόπαπα και τον Τσίγκα.

Ο Τάσος Κρητικός έβγαλε όλο το ματς με ένα ποδοσφαιρικό θράσος υψηλού επιπέδου. Πως τον είδατε σήμερα;

«Ο Τάσος είναι ένα παιδί που έχει μια ταχυδύναμη φοβερή χωρίς και με τη μπάλα. Είναι πολύ καλός στο ένας εναντίον ενός. Θα μας βοηθήσει πολύ. Σήμερα είχε αναλαμπές στο παιχνίδι του. Είχε και καλές και κακές επιλογές. Αξίζει να προσεχθεί και μακάρι να κάνει καριέρα».

Θα δούμε και άλλα παιδιά στο μέλλον να παίρνουν ανάλογες ευκαιρίες;

«Στη συγκεκριμένη ομάδα το στοιχείο του πρωταγωνιστή θα πρέπει να το συνδυάσουμε με τη δουλειά στη δεύτερη ομάδα. Δύσκολο, αλλά πρέπει να γίνει μεθοδικά. Θεωρώ ότι του χρόνου δύο-τρία παιδία θα είναι μαζί μας στην προετοιμασία».

Ένα σχόλιο για τον προσεχή αντίπαλο;

«Ο Απόλλων είναι μια ομάδα που δίκαια στην 1η θέση και έχει πάρει σημαντικά αποτελέσματα. Πέρασε την κάμψη της. Έχει ενισχυθεί το Δεκέμβρη που έχουν εμπειρία, όπως υπήρχαν και παίκτες που είναι σε καλό επίπεδο. Είναι ένα δύσκολο ματς. Εμείς πάμε πάντα για τη νίκη. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και ότι βγει».

Ο Στέλιος Κρητικός δήλωσε: «Ήταν ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας κάτι που το γνωρίζαμε. Ήμασταν αποφασισμένοι και κερδίσαμε δίκαια. Από αύριο ξανά τα κεφάλια μέσα ώστε να δουλέψουμε σκληρά και να κερδίσουμε και τα επόμενα ματς».

Last modified onΤετάρτη, 10 Απρίλιος 2013 22:58

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep