«Απάντηση σε ό,τι έχουμε υποστεί»

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε για την ήττα στα χαρτιά που έβγαλε ποδοσφαιρικό θυμό στους παίκτες του. Τι είπε για την ενίσχυση.

Με την πλάτη στον τοίχο έπαιξε η Δόξα Δράμας όπως δήλωσε ο Στάικος Βεργέτης. Ο τεχνικός των Μαυραετών μετά τη νίκη (2-0) απέναντι στον Ηρακλή δήλωσε ότι η ήττα στα χαρτιά από τον Βόλο επηρέασε, αλλά «το θράσος ή το πάθος, τον τσαμπουκά που έβγαλαν ήταν η απάντηση σε όλη αυτή τη διαδικασία που έχουμε υποστεί». Παράλληλα ανέφερε ότι «δεν αναζητάμε σαν τρελοί κάποια μεταγραφή».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Ήρθαμε να δώσουμε μια μάχη σ' αυτή τη δύσκολη αγωνιστική υποχρέωση, έχοντας πίσω μας δύο ισοπαλίες. Σαν επαγγελματίες που είμαστε, δεν βολευόμαστε με τις ισοπαλίες, άσχετα αν αυτές προέρχονται απέναντι σε καλούς αντιπάλους όπως η Παναχαϊκή και ο Απόλλων Λάρισας. Οι νίκες δίνουν βαθμούς και αυτό πρέπει να κυνηγάμε.

Η ομάδα χωρίς να είναι κατώτερη των αντιπάλων της δυσκολευόταν να πάρει το αποτέλεσμα. Το συζητήσαμε με τα παιδιά, κάναμε την προετοιμασία για τον αγώνα αυτόν και έλαβαν το μήνυμα, παίζοντας ένα πρώτο ημίχρονο παθιασμένοι για τον στόχο που είναι η νίκη και όχι απλά η καλή εμφάνιση.

Ευτυχήσαμε να κάνουμε την πρώτη μας ευκαιρία γκολ, κάτι που μας έδωσε ψυχολογική τόνωση και είναι ένα αβαντάζ που πήραμε. Δεν επαναπαυτήκαμε. Συνεχίσαμε να έχουμε ένταση και ρυθμό. Στο δεύτερο πιο πολύ διαχειριστήκαμε τον αγώνα, κρατώντας τη μπάλα και μην επιτρέποντας στον αντίπαλο να πάρει τη μπάλα στα πόδια και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Δεν απειλήσαμε όσο θα θέλαμε, μόνο με ένα σουτ του Κουσκουνά και μία κεφαλιά του Καψάλη, όμως κρατάω το πάθος των παιδιών και τη διαχείριση που ήταν πολύ ώριμη.

Συνεχίζουμε και κοιτάμε το επόμενο ματς, όπου πρέπει να διεκδικήσουμε τους τρεις βαθμούς. Ευχαριστούμε πολύ τον κόσμο που ήρθε και στήριξε την προσπάθεια των παιδιών».

Ήταν το καλύτερο ημίχρονο από τότε που ήρθατε; Και ένα σχόλιο για το χειροκρότημα στο τέλος...

«Ήταν ένα πολύ καλό 45λεπτο, γιατί συνοδεύσαμε την εμφάνιση με την ουσία. Έχουμε κάνει κι άλλες παρόμοιες εμφανίσεις, αλλά σπαταλούσαμε τις ευκαιρίες και μας κρατούσε μέσα σε αγωνία σε ό,τι αφορά στο σκορ. Για το χειροκρότημα, οι παίκτες ανταπέδωσαν για τη βοήθεια. Είμαστε επαγγελματίες, θέλουμε πολύ να δίνουμε χαρά στον κόσμο. Το κάναμε, αλλά πρέπει να έχουμε και συνέχεια».

Βοήθησε η απόφαση του αθλητικού δικαστή για να βγάλουν οι παίκτες ποδοσφαιρικό θυμό;

«Προερχόμασταν από μία περίεργη κατάσταση κατά την οποία δεν έχουμε πάρει αποτελέσματα επιθυμητά. Εκτός αυτού βγήκε η απόφαση προπαραμονή του αγώνα και τα παιδιά είναι με την πλάτη στον τοίχο. Το θράσος ή το πάθος, τον τσαμπουκά που έβγαλαν ήταν η απάντηση σε όλη αυτή τη διαδικασία που έχουμε υποστεί».

Για το ματς με τον Αήττητο Σπάτων:

«Ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη εβδομάδα για να το προετοιμάσουμε. Δουλειά και προετοιμασία. Τρεις βαθμοί».

Για τον σχεδιασμό ενίσχυσης, ώστε να μην υπάρξουν επιλογές τύπου Ζοάο Πάουλο:

«Εγώ είμαι της άποψης ότι δεν φτιάχνεις ομάδα τον Ιανουάριο. Ενδεχομένως να μπαλώσεις κάποιες τρύπες, αλλά το υπάρχον ρόστερ είναι σε θέση να διαχειριστεί την κατάσταση, να πάρει αποτελέσματα. Δεν αναζητάμε σαν τρελοί κάποια μεταγραφή. Το ρόστερ που υπάρχει έχει πολλά να δώσει. Και τα παιδιά που παίζουν και αυτά που δεν έχουν παίξει αρκετά ακόμα».

Η Δόξα Δράμας κέρδισε τον Ηρακλή για πρώτη φορά μετά από 23 χρόνια, όπως κι εσείς κερδίσατε για πρώτη φορά...

«Όλα αυτά που λέτε ούτε καν τα έχω σκεφτεί. Η διαδικασία είναι η ίδια. Έχουμε έναν αντίπαλο, αναλύουμε τα τελευταία του παιχνίδια και ο αγώνας όταν ξεκινάει γράφει τη δική του ιστορία. Παραδόσεις έχουν σπάσει τόσες και τόσες. Δε νομίζω τόσο πολύ ότι επεμβαίνουν στο παιχνίδι όλα αυτά τα στοιχεία».

Το διαβάσατε καλά το παιχνίδι;

«Διαβασμένο είναι κάθε παιχνίδι που παίζει η Δόξα ανεξαρτήτως αν έχει νικήσει ή όχι. Πολλές φορές συνηθίζεται να λένε μετά από νικηφόρο ματς ότι είχε διαβάσει καλά τον αντίπαλο. Τον αντίπαλο τον διαβάζουμε κάθε εβδομάδα καλά. Πάμε πλήρως ενημερωμένοι για τον αντίπαλο, για τους παίκτες - κλειδιά, τον τρόπο άμυνας και επίθεσης. Κάποιες φορές δεν έχουμε πάρει τη νίκη και όλο αυτό χάνεται. Η δουλειά έχει γίνει μέσα στην εβδομάδα ανεξαρτήτως αντιπάλου».

Τι δεν σας άρεσε σήμερα;

«Δεν θέλω να πω κάτι αρνητικό, γιατί θα υποβιβάσω την προσπάθεια των παικτών. Ενδεχομένως στο δεύτερο ημίχρονο θα μπορούσαμε να ήμαστε λίγο ακόμα πιο τολμηροί σε κάποιες τελικές πάσες τις οποίες δεν επιχειρήσαμε και φροντίσαμε περισσότερο να έχουμε την κατοχή. Και αυτό από την άλλη δεν το θεωρείς εντελώς αρνητικό, γιατί ήταν μια ώριμη διαχείριση».

Νιώθετε ικανοποίηση που ο Μπύρος πήρε μια χαρά;

«Ασφαλώς. Είναι ο αιμοδότης της ομάδας. Ό,τι καταφέρουν αντανακλά σε αυτή την αιμοδοσία. Δίνει τα χρήματά του, μας παρέχει ό,τι ζητάμε. Θέλουμε να του δώσουμε πολλές περισσότερες χαρές».

Γιατί χαμογελάσατε όταν ακούστηκε «Στάικε για πάντα εδώ»;

«Φώναξε ένας οπαδός. Να είναι καλά ο άνθρωπος. Κάνουμε μια δουλειά που αφορά το παρόν πρωτίστως, αλλά και το μέλλον για τη Δόξα και όσο μείνουμε».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΣάββατο, 15 Δεκέμβριος 2018 18:56

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep