Προβάδισμα πρόκρισης

Με ανατροπή ο Απόλλων Λάρισας νίκησε 2-1 την Ξάνθη για το πρώτο ματς της 5ης φάσης του Κυπέλλου.

Χαρακτήρα και πείσμα έδειξε ο Απόλλων Λάρισας στο παιχνίδι της 5ης φάσης του Κυπέλλου με την Ξάνθη, επικρατώντας 2-1. Οι «κυανόλευκοι» έχουν ελαφρύ προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς ακολουθεί και ο επαναληπτικός στα Πηγάδια. Οι Ακρίτες προηγήθηκαν στο 45’ με τον Λισγάρα, αλλά στο 50’ ο Ναζίμ ισοφάρισε και στο 83’ ο Μπρέμπος έγραψε το 2-1.

Καλό ρυθμό είχε το παιχνίδι στη Φιλιππούπολη, με την Ξάνθη να κυριαρχεί στα πρώτα λεπτά και να απειλεί με τους Ντουρίτσκοβιτς και Ρενέλα. Ο Απόλλων Λάρισας ισορρόπησε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο και ο Σκούπρα στο 23’ και στο 29’ απείλησε την εστία του Γκονζάλες. Στο 31’ ο Μπαστακός βρέθηκε απέναντι από τον γκολκίπερ της Ξάνθης, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει. Στο 33’ οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το πλασέ του Πολέτο, να περνά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκέκα. Στο 37’ ο Μουλέν με σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Γκέκα να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 45’ τελικά ο Λισγάρας με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 για την Ξάνθη.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη στο 48’ έχασε ευκαιρία να κάνει το 0-2, με τον Μπαριέντος να μην μπορεί να νικήσει τον Γκέκα. Στο 50’ όμως ο Ναζίμ με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για τον Απόλλωνα Λάρισας. Το γκολ αυτό έδωσε νέα πνοή στο παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ της νίκης. Η Ξάνθη έχασε πολλές ευκαιρίες, με τον Γκέκα να κάνει καίριες επεμβάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στο 71’ ένα καλό σουτ του Σιφναίου. Στο 79’ οι Ακρίτες είχαν δοκάρι σε σουτ του Γκαργκαλατζίδη. Στο 83’ όμως ο Μπρέμπος με πλασέ, μετά από σέντρα του Σκούπρα, πέτυχε το 2-1.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Ντος Σάντος (64’ Σιφναίος), Μπαστακός (64’ Νύκταρης), Λίταινας (75’ Νούσιος), Μπιμάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Γκονζάλες, Πολέτο (58’ Εντουάρντο), Καμαρά, Ντε Λούκας, Σόσα (46’ Λεωντσάκος), Ρενέλα, Λισγάρας, Μπαριέντος (73’ Γκαργκαλατζίδης), Μουλέν, Ντουρίτσκοβιτς, Ντίρεσταμ.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Μπαλτάς (Αχαΐας), Κόλλιας (Ηπείρου)

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep