Τον ξεφτίλισε και πέρασε

Η Λαμία έβαλε όσα γκολ ήθελε για να περάσει στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος και μάλιστα στο «προσβλητικό» για τον θεσμό και τη Football League 7-0 σκόραραν επτά διαφορετικοί παίκτες. 

Σε μια αναμέτρηση «παρωδία» η Λαμία που ήθελε νίκη με πολλά γκολ για να προκριθεί στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος έκανε ό,τι ήθελε στον βούρκο της Φιλιππούπολης, επικράτησε με 7-0 και έτσι πήρε το εισιτήριο για τους «16» του θεσμού. Η σύμπτωση; Η ομάδα της Φθιώτιδας μετετράπη σε... Μπαρτσελόνα αμέσως μόλις έκανε το 1-2 η ΑΕΚ στον Βόλο.

Η Λαμία είχε διαφορά τερμάτων -1, ο Βόλος +4 και από τη στιγμή που η Ένωση πήρε κεφάλι στο σκορ, ο Απόλλων Λάρισας «έφυγε» από το γήπεδο και δέχτηκε 6 γκολ σε 25 λεπτά. Βέβαια, συνηθίζει να διασύρεται στον θεσμό, καθώς πέρυσι είχε χάσει 0-7 από την ΑΕΚ. 

Ο Ασίγκμπα μόλις στο 10ο λεπτό άνοιξε το σκορ για την ομάδα της Λαμίας μετά από σέντρα του Επστάιν, αλλά μετά δεν κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ. 

Από το 64ο λεπτό υπήρξε «απασφάλιση» στα επιθετικά όπλα της Λαμίας και την αμυντική γραμμή του Απόλλωνα Λάρισας. Εξάλλου, η ΑΕΚ μόλις είχε πάρει προβάδισμα στον Βόλο. Αποτέλεσμα, να σκοράρει όποτε ήθελε η ομάδα του Μάκη Χάβου. Σε τρία λιγότερο από πέντε λεπτά το σκορ από 1-0 έγινε 4-0 χάρη στα γκολ των Μπουλούλη, Μπαράλες, Κωστίκα και το σόου συνεχίστηκε με τους Τσούκαλο (78'), Ρόμανιτς (80') και Βασιλαντωνόπουλο. 

Η διαδικασία των ομίλων απέδειξε για ακόμη μια φορά το πόσο οι ομάδες μπορούν να τελειώσουν οποιαδήποτε ισοβαθμία και σύστημα βαθμολογίας που έδινε στην ομάδα με την καλύτερη επίθεση την πρόκριση. Η Λαμία βρίσκεται στους «16» του θεσμού, με τον Βόλο να μένει εκτός στην ισοβαθμία, παρότι και εκείνος σημείωσε αρκετά τέρματα (5-1) απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας.  

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ  

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΛΑΜΙΑ 0-7   
ΓΚΟΛ: 10' Ασίγμπα, 64' Μπουλούλης, 67' Μπαράλες, 69' Κωστίκας, 78' Τσούκαλος, 80' Ρόμαντιτς, 88' Βασιλαντωνόπουλος   
ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Μαρσέλο Τροΐζι): Μαντζάρης, Καμπέρης, Σκούπρα, Χατζής, Κοντοές, Μπιμάι (46' Κοντοθανάσης), Σουλιώτης, Λίταινας (71' Βαγενάς), Λούκας Ράμος, Λουκάο (63' Μπέικος), Κουρτεσιώτης.  
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Παπαργυρίου (67' Μπαράλες), Καρυπίδης (56' Βασιλαντωνόπουλος), Καραγκούνης (68' Κωστίκας), Αναστασιάδης, Ρόμανιτς, Σκόνδρας, Επστάιν, Τσούκαλος, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.  
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σκουλάς (Θεσσαλίας)  
ΒΟΗΘΟΙ: Δημόπουλος (Αν. Αττικής), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής)  

      

Last modified onΠέμπτη, 20 Δεκέμβριος 2018 17:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep