«Ο Απόλλων εκποιήθηκε»

Την αγωνία του για το μέλλον του Απόλλωνα Πόντου εξέφρασε ο Μιχάλης Φωτιάδης.

Αβέβαιο είναι το μέλλον του Απόλλωνα Πόντου και είναι ορατός ο κίνδυνος της Γ’ Εθνικής, αν δεν βρεθεί λύση. Με δηλώσεις του στο Metropolis 95.5 ο επικεφαλής του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου Μιχάλης Φωτιάδης αναφέρθηκε στις τελευταίες αρνητικές εξελίξεις της ομάδας. Μάλιστα αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Ομίλου για επαναπροσέγγιση της οικογένειας Μπαλτίδη με αυτή του Καλαϊτζίδη, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μιχάλη Φωτιάδη:

Για τη θέση του Ομίλου Φίλων Απόλλωνα Πόντου πάνω στα γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα: «Πρέπει σήμερα αύριο να βρεθεί μια λύση. Σε διαφορετική περίπτωση, εμείς ως Όμιλος θα προσπαθήσουμε να φέρουμε όλες τις πλευρές σε διαπραγμάτευση ώστε να πουν μπροστά μας τι ζητούν και τι δίνει ο καθένας. Αυτό που γίνεται είναι ένα “κρυφτούλι”. Από τη μια, λέμε ότι ο Απόλλων δεν εκποιείται, όμως, κάθε μέρα κάποιος φεύγει. Έφυγαν 12 παίκτες, έφυγε ο Γιακουμίδης. Στην ουσία η ομάδα εκποιήθηκε. Άνοιξαν οι πόρτες και όλοι φεύγουν».

Για τον Άλεξ Κάλας: «Δεν τον είδαμε ποτέ, δεν ξέρουμε ποιος είναι αν τον δούμε στον δρόμο. Αν πουν σήμερα ότι έχουν τα λεφτά και ξεκινούν δεν έχουμε αντίρρηση. Δεν βλέπουμε φως όμως. Θα πάμε στον Καλαϊτζίδη, να μας πει τι θέλουν γραπτώς μήπως βρούμε κάποιον που μπορεί να τα δώσει. Έχουμε φτάσει 30 Ιουλίου, πότε θα ξεκινήσει η ομάδα;».

Για την πρόταση Μπαλτίδη: «Αν τα χρέη είναι 350 χιλιάδες ευρώ και δίνει και 150 χιλιάδες ευρώ παραπάνω δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει ότι δεν είναι καλή η πρόταση. Νομίζω ότι κάτι άλλο παίζεται, αλλά δεν ξέρω. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν τους άρεσε η προσφορά. Είναι τιμητικό γι’ αυτούς ότι παραδέχονται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν και δεν υπεκφεύγουν. Όταν, όμως, λες ότι δεν μπορείς και έρχεται κάποιος και σου λέει ότι σου πληρώνω τα χρέη και σου δίνω και άλλες 150 χιλιάδες ευρώ επιπλέον και πάλι λες όχι, τι θα κάνουμε; Θα ρίξουμε την ομάδα στη Γ’ Εθνική;»

Για το αν φοβάται πως ο Απόλλων μπορεί να πέσει στη Γ’ Εθνική: «Αυτό πιστεύω ότι θα γίνει στο τέλος. Η λογική των πραγμάτων μας οδηγεί εκεί. Όταν έχουμε 30 Ιουλίου, έφυγαν όλοι οι παίκτες και δεν δέχονται την προσφορά Μπαλτίδη, γνωρίζοντας ότι δεν θα βρουν άλλη προσφορά. Εκτός κι αν πιστεύει κανείς ότι θα βρεθεί ο Άραβας που θα πάρει την ομάδα».

Για το όφελος που μπορεί να έχει η οικογένεια Καλαϊτζίδη από τυχόν υποβιβασμό στη Γ’ Εθνική: «Δεν το έχω ψάξει. Δεν ξέρω. Γι’ αυτό λέμε ότι θα λάβουμε πρωτοβουλία από Τετάρτη να βρούμε τον Καλαϊτζίδη έντιμα και καθαρά, να δούμε τι θέλουν ώστε να δούμε μήπως βγάλουμε κάποια άκρη».

Για τον Γιώργο Γιακουμίδη: «Μέχρι την εμπλοκή του στον Απόλλωνα τον γνώριζα μόνο ως γιατρό. Χαίρομαι που ασχολήθηκε με τα κοινά της ομάδας. Είναι στα συν του Καλαϊτζίδη το ότι τον έφερε στον Απόλλωνα. Σοβαρός, μετρημένος, προσπάθησε πολύ για την ομάδα. Θα τον ήθελα και πάλι στη διοίκηση με μια νέα κίνηση. Για να αποχωρεί, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά».

Για τη συμφωνία με Μυροφορίδη: «Γι’ αυτό είπα πριν ότι κάτι άλλο παίζεται. Για να ανακοινώσει ο Μπαλτίδης τον Μυροφορίδη σημαίνει ότι κάποια συμφωνία υπήρξε. Δεν είναι χθεσινός ο Μπαλτίδης, να ανακοινώσει τον Μυροφορίδη χωρίς να προϋπάρξει συμφωνία. Ίσως δεν άρεσε αυτή η ανακοίνωση. Εμείς δεν θέλουμε να φύγει κυνηγημένος ο Καλαϊτζίδης. Πρόσφερε πολλά στον Απόλλωνα, κανείς δεν το αμφισβητεί. Δεν ξεχνούμε σε ποιο επίπεδο ήταν η ομάδα όταν ήρθε και σε ποιο επίπεδο είναι τώρα. Κρίμα είναι να χαλάσει όλο αυτό, όμως, χαλάει».

Για τον ενθουσιασμό που δημιούργησε στους οπαδούς του Απόλλωνα η συμφωνία με τον Μυροφορίδη: «Η νίκη ήταν ότι η συμφωνία με τον Μυροφορίδη δημιούργησε πανικό στους υπόλοιπους. Το έργο του μιλάει από μόνο του. Κάθε χρόνο ανεβάζει και μια ομάδα».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep