«Στόχος η δεκάδα»

Οι αναμνήσεις του Βασίλη Κωνσταντινίδη από τον Ηρακλή και ο στόχος του Ηροδότου.

Ο Βασίλης Κωνσταντινίδης επέστρεψε στο ελληνικό ποδόσφαιρο για να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του Ηροδότου και στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος θα τεθεί απέναντι στον Ηρακλή. Ο έμπειρος φορ είχε ενισχύσει τους «κυανόλευκους» στη Γ' Εθνική και σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero Fm μίλησε για τις αναμνήσεις του και τον στόχο της νέας του ομάδας.

Αρχικά ο Κωνσταντινίδης ανέφερε:

«Πέρασαν έξι χρόνια από τότε που αγωνιζόμουν στον Ηρακλή. Πριν επιστρέψω στην Ελλάδα έπαιζα στην Ιαπωνία. Έγινε πολύ γρήγορα, χωρίς προειδοποίηση. Επειδή είμαι από την Αυστραλία έχω μάνατζερ εκεί και οι Ιάπωνες έψαχναν έναν σέντερ φορ με διαβατήριο Αυστραλίας. Μέσα σε λίγες ημέρες έγινε το deal.

Τα πράγματα εκεί είναι ακριβώς το αντίθετο από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να το μειώσω, γιατί εδώ έχω παίξει πολλά χρόνια και το σέβομαι αυτό. Βλέπω ότι την πληρώνει μόνο ο Ηρακλής και ανησυχώ, γιατί είναι κάτι που δεν πρέπει να συμβαίνει.

Μία από τις top ομάδες στην Ελλάδα και με κορυφαίο brand name παγκοσμίως. Όπου και να πας γνωρίζουν τον Ηρακλή. Δεν καταλαβαίνω, γιατί γίνεται έτσι στην Ελλάδα. Είναι συμφέροντα. Θυμάμαι όταν πήγα στον Ηρακλή ότι κατάλαβα αμέσως ότι είχε πολύ βαριά φανέλα. Ήθελα να αποδείξω ότι μπορώ να σηκώσω το βάρος και να είμαι σωστός στις υποχρεώσεις. Ήταν δύσκολα χρόνια».

Για τον Θόδωρο Παπαδόπουλο:

«Ο Θόδωρος Παπαδόπουλος με είχε καλέσει και σε 5-10 λεπτά είχαμε συμφωνήσει. Έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Έδωσε ό,τι μπορούσε και δεν μπορούσε για να βοηθήσει την ομάδα και δυστυχώς έφυγε από τη ζωή. Μέχρι και την υγεία του θυσίασε για την ομάδα, αν και αρκετοί τον πολεμούσαν. Ήταν μεγάλο καράβι για τον ίδιο, αλλά έκανε ό,τι καλύτερο. Έγινε βαρύ φορτίο στη Β' Εθνική».

Για τον Ηρόδοτο:

«Είναι μια νέα ομάδα. Επιστρέφει μετά από 36 χρόνια. Υπάρχει κορμός 5,6 παιδιών με εμπειρίες στη Β' Εθνική. Βασιζόμαστε σε ταλέντα από την Κρήτη και είναι μεγάλη ευκαιρία γι' αυτά τα παιδιά. Έχουμε μικρό μέσο όρο ηλικίας. Έγιναν αλλαγές, ήρθε ο κύριος Νύκταρης, αλλάξαμε προπονητή. Εμείς κοιτάμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.

Ο κύριος Φουτσίνι περνά μία άλλη φιλοσοφία. Δεν είχε πολύ χρόνο να δουλέψει την ομάδα, αλλά πιστεύω ότι θα δέσουμε. Η ομάδα κοιτάει να είναι στη δεκάδα. Αυτός είναι ο στόχος φέτος».

Αν είναι φαβορί ο Ηρακλής:

«Πάντα είναι φαβορί όπου και αν αγωνίζεται. Με τις μεταγραφές που έκανε, με τον προπονητή... Έχει πλήρες ρόστερ, έμπειρα παιδιά. Ξέρουν να ανεβάζουν ομάδες. Το έχουν κάνει στο παρελθόν και αυτό είναι μεγάλο πλεονέκτημα στη Β' Εθνική. Απλά πρέπει να το αποδείξουν μία ακόμα φορά».

Για το πρωτάθλημα:

«Έχει αργήσει πολύ. Έχουν κουραστεί οι ομάδες. Δυστυχώς η Β' Εθνική πάει κάθε πέρυσι και καλύτερα. Υποφέρει από οργάνωση, αλλά το θέμα είναι να κάνουν μία αρχή, να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Από τα φιλικά βλέπω ισοδύναμες ομάδες. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες και στην ποιότητα παικτών. Είναι πολύ δύσκολο για να πάρεις άνοδο. Υπάρχουν δύσκολες έδρες.

Είναι σκληρό πρωτάθλημα. Πάει στο ξύλο και στην δύναμη και εκεί είναι πλήρης ο Ηρακλής. Μετράει το αποτέλεσμα. Χαίρομαι που θα δω πολλά γνώριμα πρόσωπα. Δεν ξεχνάω ποτέ τη Θύρα 10. Πρώτη φορά θα έρθω ως αντίπαλος στο Καυτανζόγλειο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΤετάρτη, 24 Οκτώβριος 2018 12:33

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep