«Κρατάω την αντίδραση που δείξαμε»

Για την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του στο φιλικό με τον Πιερικό, μίλησε ο προπονητής της Βέροιας, Παύλος Δερμιτζάκης.

Ικανοποιημένος από τον τρόπο που αντέδρασε η Βέροια στο φιλικό προετοιμασίας εναντίον του Πιερικού έδειξε ο προπονητής της, Παύλος Δερμιτζάκης σε δηλώσεις του μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τεχνικός της «Βασίλισσας του Βορρά» μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην αναβολή του πρωταθλήματος της Football League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Παύλος Δερμιτζάκης:

«Ήταν ένα παιχνίδι αντιπροσωπευτικό της κατηγορίας ανάμεσα σε δυο ιστορικές ομάδες, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ολόκληρες πόλεις. Ο Πιερικός έδειξε εξ αρχής ότι θα είναι μια ανταγωνιστική ομάδα. Τακτικά ήταν πολύ καλές και οι δύο ομάδες και προσπάθησαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στις αδυναμίες του αντιπάλου. Επίσης προσπαθούσαν με καλή κατοχή μπάλας να πατήσουν στο επιθετικό τρίτο και να δημιουργήσουν πρόβλημα με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει πάθος και διάθεση με σκληρά μαρκαρίσματα.

Γενικά έγινε ένα καλό παιχνίδι, το μόνο που του έλειπε ήταν οι ευκαιρίες. Δεν είχε ευκαιρίες γιατί στο αμυντικό τρίτο κάθε ομάδα ήταν πολύ συγκεντρωμένη. Ό,τι έχει να κάνει με την ομάδα μου, είδα ότι ελέγχαμε το παιχνίδι και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας δημιουργήσει προβλήματα, και ίσως στην μοναδική ευκαιρία που είχε, προηγήθηκε στο σκορ. Εμείς από την άλλη, με την κατοχή μας, προσπαθούσαμε να μπούμε στο επιθετικό τρίτο. Λίγο οι τελικές πάσες, λίγο ο αντίπαλος που ήταν καλά αμυντικά στημένος, λίγο οι σέντρες οι οποίες δεν βγήκαν στο βαθμό που θέλαμε, μας έδωσε τη δυνατότητα να μην προκαλέσουμε σε μεγάλο βαθμό τον αντίπαλο και να ζητήσουμε κάτι περισσότερο από αυτό που πήραμε. Δημιουργήσαμε στατικές φάσεις έξω από την περιοχή τις οποίες δεν εκμεταλλευτήκαμε γιατί δεν ήταν καλά τα χτυπήματα αλλά το μόνο που κρατάω είναι ότι βγάλαμε αντίδραση, πιέζοντας τον αντίπαλο. Όλες οι αλλαγές βοήθησαν πάρα πολύ, καθώς άλλαξαν το σχηματισμό και μας ώθησαν στην ισοφάριση. Στο τέλος διεκδικήσαμε και τη νίκη, επομένως κρατάω τον τρόπο που αντιδράσαμε.

Ευχαριστούμε τον Πιερικό για την φιλοξενία που μας έκανε και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και υγεία τη φετινή χρονιά.»

Για τη διαφορά μεταξύ των φιλικών και των επίσημων αγώνων, ανέφερε:

«Τα επίσημα παιχνίδια είναι διαφορετικά από τα φιλικά, εκεί είσαι πιο συγκεντρωμένος και προσπαθείς να μην κάνεις εύκολα λάθη. Γενικότερα προσεγγίζεις διαφορετικά το παιχνίδι. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στα φιλικά παιχνίδια δεν θέλουμε από την ομάδα συγκέντρωση, όλοι οι προπονητές ζητάμε από τους φιλικούς αγώνες να μπαίνουμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος, να είμαστε σοβαροί και να έχουμε καθαρό μυαλό, πάθος και διάθεση.»

Για το έμψυχο δυναμικό της ομάδας, τόνισε:

«Η ομάδα είναι πλήρης και δεν θα υπάρξουν άλλες μεταγραφές. Το υλικό που διαθέτουμε είναι αυτό που έχουμε τώρα. Δοκιμάζουμε διαρκώς σχήματα και τακτικές, προκειμένου να δω όσο το δυνατό καλύτερα τις δυνατότητες όλων των παιδιών. Υπάρχουν παίκτες που ήρθαν στο τέλος και αυτή τη στιγμή είναι ανέτοιμοι, με την καθυστέρηση του πρωταθλήματος να τους βοηθάει δίνοντας τους χρόνο να προετοιμαστούν. 

Όσον αφορά την απουσία του Βεργώνη, αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, είχε ένα μυικό σπασμό και κρίναμε σκόπιμο να μην τον χρησιμοποιήσουμε σε ένα παιχνίδι το οποίο είχε δύναμη, για να τον προστατεύσουμε. Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αποτελεί κεφάλαιο για εμάς.»

Για τα νέα μέτρα και την επίδραση τους στα πρωταθλήματα, υποστήριξε:

«Με αυτή την κατάσταση δεν ξέρουμε τι θα γίνει, περιμένουμε την αυριανή συνάντηση του Λεουτσάκου με το Χαρδαλία προκειμένου να αποφασιστεί τι πρέπει να γίνει με τις προπονήσεις και τους αγώνες των ομάδων στους νομούς της επικύνδινης ζώνης. Πρέπει να ξεχωρίσουμε το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο από το επαγγελματικό, εγώ θεωρώ ότι είναι άδικο για τις ομάδες της Super League 2 και της Football League οι οποίες κάνουν τόσο καιρό προετοιμασία, αυτή τη στιγμή να διακοπούν όλα.»





 
Last modified onΔευτέρα, 02 Νοέμβριος 2020 10:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep