«Θεμέλια πρωταθλητισμού»

Ο Γιάννης Ματζιαρίδης, γυμναστής και βοηθός του Απόστολου Χαραλαμπίδη, μίλησε για τη νέα χρονιά της Βέροια.

Υπομονή και γερό στομάχι τόνισε ο Γιάννης Ματζιαρίδης πως θα χρειαστούν να έχουν οι άνθρωποι της Βέροιας τη νέα σεζόν στη Stoiximan.gr Football League. Ο γυμναστής των «καυνέρυθρων» και βοηθός του Απόστολου Χαραλαμπίδη μίλησε στην «Arena Press» για τους στόχους της ομάδας, σημειώνοντας πως δεν είναι η άμεση επάνοδος στη Super League, αλλά να μπουν θεμέλια πρωταθλητισμού ώστε να μην αργήσει η άνοδος.

Αρχικά είπε: «Είναι μια μεταβατική και… μυστήρια χρονιά, με δυσκολίες, μετά από υποβιβασμό και πέντε χρόνια στη Super League. Η μη αδειοδότηση δυσχεραίνει και άλλο το έργο μας, έχουμε δεμένα χέρια στις επιλογές. Δεν ψάχνουμε δικαιολογίες και ελαφρυντικά, αλλά ρεαλιστικά με τέτοιες συνθήκες δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για άμεση επάνοδο. Θα χρειαστεί υπομονή και… γερό στομάχι απ’ όλους.
Η Football League είναι παραδοσιακά ιδιαίτερη και απαιτητική κατηγορία, με… μεγαθήρια που περιμένουν τη σειρά τους για το άλμα. Είναι νωρίς για φαβορί, απλά υπάρχουν μεγάλα ονόματα, που αξίζουν να βρίσκονται ψηλότερα.

Ο κόσμος έχει παράπονα και αποστασιοποιήθηκε, αλλά τον θέλουμε δίπλα μας, είναι απαραίτητη η στήριξη. Η Βέροια άσχετα με συνθήκες και προβλήματα, έχει «μέταλλο», δεν αλλάζει η ιστορία και η δυναμική της. Μπορούμε να σταθούμε στα πόδια μας και πρέπει να βρούμε το δρόμο μας. Ρεαλιστικός στόχος είναι να μην κινδυνέψουμε και να βάλουμε θεμέλια πρωταθλητισμού, ώστε να μην αργήσει η άνοδος».

Στη συνέχεια τόνισε: «Επιχειρούμε μια νέα αρχή, ειδικά σε παίκτες, θα είναι ολοκαίνουρια ομάδα. Θέλει καλές επιλογές, ευστοχία σε παίκτες, γιατί στην πορεία θα υπάρχουν μικρές δυνατότητες αλλαγών και διορθώσεων. Πρέπει να σηκώσουν το βάρος της φανέλας και της κατηγορίας. Παρότι σχετικά νεαροί, να μην είναι τελείως άπειροι, έχοντας παραστάσεις στα… βαθιά και τη Β΄ Εθνική.

Στο κλίμα γενικής ανασύνταξης, για χτίσιμο σε γερές βάσεις, αποζητάμε νοικοκυριό και οργάνωση. Είναι ευκαιρία για αλλαγές, ίσως μας βγει σε καλό. Δεν αποκλείω το μειονέκτημα να γίνει αβαντάζ, με βάρος σε υποδομές, για πρόοδο και εξέλιξη. Όχι μόνο η Super League, αλλά και η Football League, γέμισαν με ξένους.

Προσωπικά, θεωρώ σημαντική την παρουσία των Χαραλαμπίδη και Κικερίδη, ήταν και παλιά στη Βέροια, ξέρουν την ατμόσφαιρα, που δουλεύουν, είχαν επιτυχίες, ανόδους, παρουσία στην Α΄ Εθνική».

Last modified onΣάββατο, 05 Αύγουστος 2017 16:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep