«Άνοδος με Γράφα»

Ο Δημήτρης Μπαταγιάννης βάζει τον πήχη στην άνοδο του ΑΟ Τρίκαλα την προσεχή σεζόν.

[googlead][/googlead]

Στο τιμόνι του ΑΟ Τρίκαλα θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν ο Δημήτρης Μπαταγιάννης. Ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε τη Δευτέρα (19/03) με τον Θωμά Γράφα έκανε γνωστό ότι την επόμενη σεζόν οι Θεσσαλοί θα διεκδικήσουν την άνοδο και, μάλιστα, ο σχεδιασμός θα ξεκινήσει με τον συγκεκριμένο προπονητή.

Ο Γράφας, άλλωστε, είχε υπογράψει για 1,5 χρόνο, όμως ο Μπαταγιάννης ξεκαθάρισε πως οι δύο πλευρές θα πορευτούν μαζί και την επόμενη χρονιά. Ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ μίλησε ακόμα για τις πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ και απάντησε ειρωνικά στα σενάρια χρηματοδότησης, λέγοντας ότι: «Τα φαντάσματα βάζουν λεφτά...».

Αρχικά είπε:

«Είναι μία από τις σπάνιες φορές που μιλάω, συνήθως μιλάω όταν γίνεται κάτι ή όταν πρέπει να κάνω κάτι. Ο κύριος Μπέκιος δεν είναι εδώ, γιατί τρέχει στην Αθήνα κάποιες δουλειές για την ομάδα και είναι και στην εταιρεία μου. Γι' αυτό απουσιάζει όταν ο ΑΟΤ παίζει εντός έδρας. Έπρεπε να μιλήσω και να πω κάποια πράγματα με το όνομά τους, γιατί πολλά ακούγονται και πολλά λέγονται. Το θέμα είναι να ακουστεί η αλήθεια...».

Για την απόφασή του να αναλάβει:

«Μιλούσα για ένα εγχείρημα δύσκολο, γιατί δεν είχα ασχοληθεί ξανά με το ποδόσφαιρο. Μόνο θεατής ήμουν και στον Χρήστο Γιαλιά δίπλα για δύο χρόνια ως χορηγός. Έτσι ξεκίνησε η αγάπη και το ενδιαφέρον για την ομάδα και όταν ο Γιαλιάς αποφάσισε να φύγει ανέλαβα. Φοβόμουν, ήταν βουνό όλο αυτό να βάζεις συνέχεια το χέρι στην τσέπη. Δεν υπάρχουν χορηγίες και επιδοτήσεις, καταραμένη κατηγορία.

Η Φούτμπολ Λιγκ εδώ και δύο χρόνια έχει λίγα έσοδα, γιατί όλα πηγαίνουν για παλιά χρέη, κυρίως για αποζημιώσεις προσωπικού. Πήρα την ομάδα σε μία δύσκολη περίοδο και γιατί δεν υπήρχε κάποιος να την αναλάβει εν μέσω οικονομικής κρίσης. Την αγαπώ, ήμουν πάντα κοντά στην ομάδα, μου αρέσει η φιλοσοφία και ο ρομαντισμός, να αγαπάμε την ομάδα της πόλης και να κάνουμε αυτό που οραματιζόμαστε.

Όταν πήρα την ομάδα το καλοκαίρι υπήρχε ένα γραφείο, τέσσερις τοίχοι, ούτε υπολογιστές, και καμία ενημέρωση. Τα πρώτα συμβόλαια έγιναν στον πλάτανο του γηπέδου από κάτω. Πλαισιώθηκε η ΠΑΕ με ικανά στελέχη (Βράκας, Μπακατσής, Κακκέ) και με την βοήθεια όλων η ομάδα προχωρά, είναι καθαρή, δεν χρωστάει πουθενά, έχει υγεία οικονομική και θέλουμε να την κρατήσουμε έτσι. Και αυτό θα γίνει με αποδείξεις, όχι μόνο στα λόγια. Όταν τελειώσει η σεζόν θα κάνω μια οικονομική ανάλυση στο τι παραλάβαμε και πως είναι αυτή τη στιγμή η ομάδα».

Για τον φάκελο αδειοδότησης:

«2 Φεβρουαρίου καταθέσαμε τον φάκελο για αδειοδότηση. Λειτουργούμε σε πρότυπα Super League. Θεωρώ ότι είναι και καλύτερα οργανωμένη διοικητικά και οικονομικά από ομάδα Super League».

Για το παρελθόν:

«Κάποιοι που δούλεψαν τα προηγούμενα χρόνια στην ομάδα των Τρικάλων έκαναν πολύ μεγάλο κακό. Ο κόσμος δεν ξέρει την αλήθεια για την ομάδα, αλλά πρέπει να τα πούμε κάποια στιγμή. Να ξέρετε τι πήραμε και τι αντιμετωπίσαμε.

Εγώ το έχω κάνει το λάθος - σε παρένθεση - γιατί πήρα μια ομάδα, εμπιστεύτηκα κάποιους ανθρώπους, μια διοίκηση, μια εταιρεία και στην πορεία βλέπεις ότι αυτοί δεν σου αποδίδουν και τους αλλάζεις. Αυτό έκανα κι εγώ. Δεν είχα φιλία ή κάποιον αδερφό μου. Πήρα κάποιους ανθρώπους καλώς ή κακώς, αυτοί μου υπέδειξαν ποιους παίκτες θα φέρουμε το καλοκαίρι στα Τρίκαλα, αυτούς που ήθελαν έφερα και η ομάδα στήθηκε έτσι.

Όταν στήθηκε η ομάδα και με ρώτησαν για την Κ19, δεν υπήρχαν Τρικαλινά παιδιά. Σήμερα είναι αμιγώς τρικαλινή η ομάδα. Όταν έφερα τους παίκτες - δεν θα πω ονόματα για να μην εκθέσω - ζήτησα από τρία, τέσσερα άτομα να έρθουν να την πλαισιώσουν. Τότε αυτοί δεν πίστεψαν αυτό που έβλεπα εγώ και αποφάσισαν να πάνε σε άλλες ομάδες.

Έπρεπε να στήσω μια ομάδα, να έρθουν οι μετοχές στην εταιρεία μου και να τη στείλω στο Καρπενήσι. Όλα έγιναν πολύ σύντομα. Αν θα μου πει κανείς τώρα τι πρέπει να κάνω για του χρόνου είναι πολύ εύκολο. Όλα αυτά τα λέω, γιατί ως τώρα δεν μίλησα και νομίζω ότι καλά κάνω και δεν μιλάω. Θεωρώ ότι δεν έγιναν όλα τέλεια για τον ΑΟΤ, αλλά αν δούμε τις δύο περσινές χρονιές, επειδή ακούω ότι η ομάδα είναι η χειρότερη της 10ετίας, το 2015-16 είχε 37 πόντους και πέρυσι 40. Το 2018 είναι 4-6 βαθμούς λιγότερους».

Για την έως τώρα πορεία και τον σχεδιασμό:

«Η χρονιά δεν έχει κλείσει ακόμα. Με τη διοίκησή μου η ομάδα πήγε στους «16» του Κυπέλλου, έχει ακόμα 13 αγωνιστικές και θα δούμε πού θα τερματίσει. Όταν έγινε σχεδιασμός το καλοκαίρι, έγινε για μία ομάδα που θα ήταν ανταγωνιστική. Γι' αυτό έγιναν πολλές μεταγραφές.

Διαπιστώσαμε κάποια κενά και τα βλέπαμε μέχρι τα Χριστούγεννα, οπότε προς το τέλος αποφασίσαμε να έρθουν περισσότεροι πρωτοκλασάτοι παίκτες. Γι' αυτό ήρθαν πολλοί. Δεν θέλω να σταθώ, ούτε στο προπονητικό, ούτε στο τεχνικό. Έγιναν λάθη. Μόνο όταν δεν κάνεις κάτι, κάνεις λάθη. Μαθαίνουμε από αυτά και προχωράμε.

Ο σχεδιασμός αυτός ήταν η πρώτη χρονιά και μέχρι το τέλος της σεζόν θα δούμε και τι έκανα εγώ σαν διοίκηση. Είχαμε πει στις αρχές ότι θα πορευτούμε και δώσαμε εμπιστοσύνη σε κάποιον προπονητή. Κάτι που δεν ξέρετε, όταν το καλοκαίρι ψάχναμε προπονητή. Υπήρχαν δύο ονόματα, του κυρίου Γράφα και του κυρίου Αντωνίου. Έτσι, για να βγάλετε συμπεράσματα...

Τα Χριστούγεννα είπαμε να κάνουμε την υπέρβαση. Αφουγκραζόμασταν κάποιους ανθρώπους στην πόλη ότι κάποιοι περσινοί παίκτες έπρεπε να γυρίσουν, και το κάναμε. Όλοι ήταν προτεινόμενοι, οι οποίοι κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν βοήθησαν την ομάδα. Το να φεύγουν 11 και να έρχονται 10 το έχουμε ξαναζήσει. Έγινε το ίδιο λάθος, αλλά ήταν το κάτι παραπάνω που θέλαμε να κάνουμε σαν διοίκηση.

Δεν μας βγήκε, οκ, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Προχωράμε. Η ομάδα είναι οικονομικά υγιέστατη και έως το τέλος θα είναι. Δεν έχει να ζηλέψει καμία άλλη. Όπου έχω πάει, γιατί πάω παντού, με αντιμετωπίζουν με άλλο κύρος και σεβασμό. Έχει το καλύτερο ρόστερ στην κατηγορία. Άσχετα που δεν έχει δέσει. Το πιστεύω πολύ».

Για τις μειώσεις και τον στόχο της επόμενης σεζόν:

«Μου έκανε μεγάλη έκπληξη πώς αυτοί οι παίκτες δέχτηκαν να μειώσουν τα συμβόλαιά τους επίσημα. Δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Σημαίνει ότι πιστεύουν στη διοίκηση και σε αυτό που πάει να χτιστεί.

Οι χρονιές χτίζονται στη μέση. Όταν τελειώνει το πρωτάθλημα πρέπει να είσαι έτοιμος για το τι θες να κάνεις για του χρόνου. Δεν κρύβω ότι το δικό μου «θέλω» είναι να δω αυτή την ομάδα να παίζει στη Super League. Στον κύριο Γράφα, που έχει 1,5 χρόνο συμβόλαιο και έχει την εμπιστοσύνη μου, δεν το συζητάμε, δόθηκε εντολή να χτίσει την ομάδα ανεξαρτήτως αποτελέσματος φέτος και του χρόνου να θέσουμε υποψηφιότητα για άνοδο.

Είναι μεγάλο το κατόρθωμα που πάμε να κάνουμε, αλλά θα γίνει με σωστές βάσεις και με τρικαλινά παιδιά που έχουμε επιλέξει και θα γίνουν επαγγελματίες. Η προσπάθεια θα γίνει με σκοπό να θέσει η ομάδα υποψηφιότητα για την άνοδό της».

Για τα σενάρια πώλησης:

«Ακούω για αγοραστες, μυστήρια, κάτι άρθρα που δεν με αφορούν... Συνεχίζω την προσπάθεια, αλλά αν δεν υπάρχει κάτι είναι καλύτερα να μη μιλάνε κάποιοι, γιατί αυτή τη στιγμή μόνο κακό μπορούν να δημιουργήσουν στην ομάδα. Δεν λέω ότι γίνεται από την πλευρά των ενδιαφερομένων, αν υπάρχουν».

Σε σχόλιο ότι η ομάδα έχει μείνει πίσω:

«Δε νομίζω. Δεν είπα ότι θα ανέβουμε. Είπαμε ότι θα κάνουμε μια ανταγωνιστική ομάδα. Θα σας πω κάτι που μπορεί να είναι ανεπίσημο. Ξέρετε τι συμβαίνει στη Super League. Θα προσπαθήσω με τον κύριο Γράφα και όλους τους συνεργάτες μου να είμαστε κοντά στις πρώτες θέσεις. Αυτό κάνουμε κάθε Κυριακή».

Ο Μπέκιος το καλοκαίρι είχε μιλήσει για μία διαφορετική φιλοσοφία. Όμως έγιναν πολλές μεταγραφές και τον χειμώνα επίσης. Τι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία;

«Παραμένει η ίδια. Πλαισιώθηκε η ομάδα από κάποιους για να κάνουμε μια ανταγωνιστική πορεία. Με την έναρξη του πρωταθλήματος οι ίδιοι εισηγήθηκαν ότι αυτοί οι παίκτες δεν κάνουν. Εγώ δεν είμαι ο αρμόδιος, αλλά αυτός που πληρώνει. Ο κύριος Μπέκιος δεν είναι αρμόδιος για να πάρει έναν παίκτη. Έρχεται μια εισήγηση».

Ποιος σας πήρε στο λαιμό του; Έγιναν «εγκλήματα»...

«Κανείς δεν με πήρε στο λαιμό του. Δεν θα αναφερθώ ποτέ σε ονόματα. Αυτούς τους κυρίους δεν χρειάζεται να τους αναφέρω. Αυτοί έφυγαν, εγώ είμαι εδώ. Παίρνω πάνω μου τα λάθη, γιατί ήμουν άπειρος, αλλά δεν τους καλύπτω. Το τεχνικό τιμ εκείνης της περιόδου που ήταν όλοι μέσα».

Διώξατε τον Ντίνα και πήγε στον ΟΦΗ και παίζει μπάλα...

«Οι εισηγήσεις αυτές ήταν από το τεχνικό τιμ. Ξέρετε ποιοι έκαναν τις μεταγραφές. Μου έλεγαν ότι κάποιοι δεν κάνουν και έφευγαν. Η εμπειρία μου είναι ότι δεν πρέπει να κάνω τα ίδια λάθη».

Η οικονομική υπέρβαση υπονομεύει το μέλλον της ομάδας;

«Όταν την πήρα ήξερα ότι δεν μπορείς να φτιάξεις ομάδα με την Κ19. Οι απαιτήσεις του κόσμου είναι διαφορετικές. Αν το έκανα και ήμασταν 14οι θα έλεγαν γιατί πήρα την ομάδα. Η φιλοσοφία ήταν να προχωρήσουμε και του χρόνου τα λάθη ή τα κενά να τα καλύψουμε. Το οικονομικό κόστος το αναλαμβάνω εγώ, κανείς άλλος. Είναι στο χέρι του κόσμου αν θα αγαπήσει την ομάδα ή θα στηρίξει τον Μπαταγιάννη.

Η ομάδα έχει χαμηλότερο μπάτζετ από το καλοκαίρι. Στην ουσία αυτοί που έφυγαν και αυτοί που ήρθαν, χαμήλωσαν το μπάτζετ. Αυτοί που φεύγουν, το κάνουν για αυτονόητους λόγους. Κάποιοι πέρασαν ότι «εδώ είμαστε βολεμένοι». Αυτό δεν θα γίνεται όπως έγινε με άλλες διοικήσεις. Εδώ θα ξέρει ότι αν δεν παίξει ανά πάσα στιγμή φεύγει ή δεν τιμήσει τη φανέλα. Όπως τρέχω εγώ, πρέπει να τρέχουν και αυτοί και να ιδρώνουν και να ματώνουν για τον ΑΟΤ και για όλους μας».

Για το ποιοι δεν τον στήριξαν και ποιοι του είπαν να επιστρέψουν πρώην παίκτες:

«Δεν θέλω να μιλήσω με ονόματα. Όσοι έρχονται στο γήπεδο ξέρουν ποιοι λένε να κάνω το ένα ή το άλλο. Αν νομίζουν ότι μπορούν να την κάνουν καλύτερα τη δουλειά, εγώ δεν εγγυήθηκα για να γίνω παράγοντας. Από αγάπη το κάνω. Με προσωπικό κόστος. Δεν έχω χάσει κανένα παιχνίδι εκτός έδρας.

Όταν είπα ότι έστω και μόνος θα το κάνω ως το τέλος, αυτό εννοούσα. Με τον κόσμο αυτόν, με τους συνεργάτες μου, θα φτάσουμε ως το τέλος και αυτό θα κάνουμε».

Υπάρχουν διαφορές με την προηγούμενη διοίκηση;

«Όχι. Η περσινή οφείλει κάποια πράγματα που θα τα κάνει πιστεύω. Είναι κύριος σε αυτά».

Ο κόουτς έθεσε γηπεδικό θέμα. Υπάρχουν καλύτερες εγκαταστάσεις. Γιατί δεν πάτε εκεί να κάνετε προπονήσεις; Υπάρχει επαφή με τον Ερασιτέχνη που έχει στην κατοχή του το γήπεδο Φλαμουλίου;

«Το βοηθητικό χρησιμοποιείται από εμάς, την Κ19, τον Στρατό, τη γυναικεία ομάδα, δεν είναι βοηθητικό. Είναι ο Άη Γιώργης. Όταν πήρα την ομάδα δεν ήξερα ότι στο βοηθητικό θα προπονούνταν και άλλοι. Κάναμε μία ενέργεια με το Φλαμούλι. Όταν έβρεχε ήταν λίμνη, οπότε το απορρίψαμε. Είπαμε όσο μπορούμε στο βοηθητικό και στο γήπεδο.

Ό,τι είπα εγώ για την ομάδα, το έχω κάνει. Είπα θα την κάνω όπως πρέπει. Έχω αμιγώς τρικαλινά παιδιά στην Κ19. Είδαμε το Σάββατο τέσσερα παιδιά που θέλουμε να τα ανεβάσουμε. Αν το γήπεδο ήταν της ομάδας πολύ ευχαρίστως να επενδύσω χρήματα. Ο Δήμος είχε βάλει μια τεχνική εταιρεία, κάλυψε κάποια κενά στα τέρματα. Πρέπει να συναντηθώ με τον Δήμαρχο, τι μπορεί να κάνει.

Το μεγάλο ευχαριστώ πρέπει να το πω στον αντιπεριφερειάρχη για τις κάμερες. Είναι από τις μοναδικές ομάδες που έχουν κλειστό κύκλωμα στο γήπεδο. Για να προχωρήσει μια ομάδα δεν αρκεί μόνο να βάζεις χρήματα. Δεν αγοράζεται η ομάδα, χτίζεται. Και δεν χτίζεται μόνο με παίκτες.

Μου είπαν οι παίκτες να τους κάνω μειώσεις και τα λεφτά που είναι να πάρουν, να τα επενδύσεις για να έχουμε καλύτερες συνθήκες ποδοσφαιρικές. Δεν το έχω ξανακούσει ποτέ. Πρέπει να βοηθήσουν όλοι».

Αν η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει όπως στην Καρδίτσα:

«Δεν ξέρω αν ισχύει, μου είχαν πει ότι τα γήπεδα θα υπάγονται στην Περιφέρεια. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, θα αναλάβουν να βγάλουν κονδύλι για το γήπεδο. Ό,τι και να γίνει το καλοκαίρι πρέπει να φτιαχτεί. Θα δούμε πώς, θα προσπαθήσουμε».

Χωρίς έσοδα πώς θα κινηθείτε;

«Πιστεύετε ότι όποιος παίρνει μια ομάδα θα βγάλει και χρήματα; Μόνο αν ανέβει Super League. Και πάλι πρέπει να τα διαθέσει για να μείνει στην κατηγορία. Έχει μεγάλη σημασία. Υπάρχουν οι βάσεις. Ρωτούσαν αν θα πληρωθεί η ομάδα μέχρι τα Χριστούγεννα. Φτάσαμε Μάρτιο, είναι όλοι πληρωμένοι και ως 30 Ιουνίου δεν υπάρχει πρόβλημα κανένα.

Με το μάρκετινγκ και με τον οικονομικό διευθυντή της ομάδας από τώρα προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μεγάλες χορηγίες που θεωρώ ότι θα έρθουν. Το μεγάλο ευχαριστώ πάει σε πολλές επιχειρήσεις των Τρικάλων που βοήθησαν ενεργά με τη συμμετοχή τους και τον κόσμο που έκοψε εισιτήριο».

Για το θέμα της διαιτησίας:

«Δεν είμαι αρμόδιος. Αυτό που είναι να γίνει, έχει γίνει από την πλευρά της ΠΑΕ. Δεν μπορώ να μιλήσω τώρα. Υπάρχουν αρμόδιοι που βλέπουν. Προσπαθούμε να είμαστε καλά αγωνιστικά και τότε καμία διαιτησία δεν σε σταματάει. Μπήκα σε έναν αγώνα μέσα, δεν πιστεύω τον εαυτό μου, όμως δεν έκανα σχόλια για τη διαιτησία».

Σας προβληματίζει η μικρή προσέλευση;

«Όταν κερδίζει η ομάδα ο κόσμος είναι δίπλα, όπως το ΄99 και στην Α' Εθνική. Η φιλοσοφία είναι να έχουμε φιλάθλους. Μέχρι τέλους και του χρόνου το εισιτήριο θα κοστίζει πέντε ευρώ. Να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να γίνουν φίλαθλοι και στα δύσκολα. Με την οικονομική κρίση τα 5 ευρώ είναι προσιτά. Πόσοι Τρικαλινοί πάνε να δουν ΑΕΚ, Ολυμπιακό; Γιατί να μην πηγαίνουν να δουν τα Τρίκαλα; Έχουμε απαξιώσει την ομάδα κι εγώ δεν έχω δώσει δικαιώματα. Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Πρέπει να το δούμε».

Για την αποχώρηση Πίντο:

«Δεν βοήθησε την ομάδα όσο έπρεπε. Στο γήπεδο είμαστε όλοι. Βλέπουμε άλλο εμείς;».

Γράφας: «Έχω εντοπίσει τα προβλήματα»

Ακολούθως ο τεχνικός, Θωμάς Γράφας δήλωσε:

«Ευχαριστώ τον κύριο Μπαταγιάννη για την εμπιστοσύνη, ώστε να σχεδιάσω το αύριο της ομάδας των Τρικάλων, που εκ των προτέρων είναι ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος. Από τις πρώτες ημέρες να είστε σίγουροι ότι έχω εντοπίσει τα αγωνιστικά προβλήματα που έχουμε και θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό να το κάνεις για να δεις καλύτερα τη συνέχεια.

Είμαι, όμως της άποψης τα εν οίκω μη εν δήμω και κατά της εξωστρέφειας. Το πιο σημαντικό είναι το αύριο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σήμερα και για φέτος δεν θα προσπαθούμε για το καλύτερο, ώστε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά. Είμαστε υποχρεωμένοι τυχόν λάθη του παρελθόντος τα οποία είναι φυσιολογικά, γιατί είναι ανθρώπινα, να τα δούμε και να σχεδιάσουμε το αύριο της ομάδας, ώστε η επόμενη χρονιά να υλοποιήσει τους στόχους του προέδρου και τους δικούς μου. Αυτοί έχουν απόλυτη ταύτιση.

Είμαι της φιλοσοφίας και της λογικής να δώσω χρόνο και σε παιδιά νεαράς ηλικίας και από την Κ19. Ήδη βλέπετε συμμετέχει ποδοσφαιριστής από την Κ19. Αυτό είναι σημαντικό. Και θα έρθουν κι άλλα παιδιά από κάτω που θα πλασιώσουν αυτή την προσπάθεια».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

Last modified onΤρίτη, 20 Μάρτιος 2018 00:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep