«Λείπει υπομονή και παιδεία»

Η πίστη ανόδου του Άγγελου Βέρτζου, το «χτίσιμο» του ΑΟ Τρίκαλα και οι πρωταθλητές πριν τη σέντρα.

[googlead][/googlead]

Στην εκπομπή «Pressing» της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ο κεντρικός αμυντικός του ΑΟ Τρίκαλα, Άγγελος Βέρτζος. Αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία και στο γεγονός ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει υπομονή και παιδεία. Παράλληλα, δήλωσε ότι φέτος χτίζεται κάτι πολύ όμορφο και εξέφρασε την πίστη του για την άνοδο, αποφεύγοντας να μιλήσει για φαβορί. Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Πώς βλέπετε την πορεία ως τώρα;

«Είναι ένα πολύ όμορφο πρωτάθλημα με ιστορικές ομάδες. Είναι ακόμα νωρίς να βγάζουμε συμπεράσματα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει ένα πολύ ωραίο ξεκίνημα. Ποτέ δεν βάλαμε στόχο ότι πάμε για πρωταθλητισμό, απλά θέλουμε να κάνουμε μία σωστή και οργανωμένη δουλειά. Βήμα βήμα να δημιουργήσουμε μία πολύ όμορφη ομάδα που θα την αγαπήσει ο κόσμος, θα την αγκαλιάσει σε αυτό το πρωτάθλημα».

Για τη διαφορά από την άνοδο:

«Ποτέ δεν βάλαμε στόχο ότι πάμε για πρωταθλητισμό. Βήμα βήμα να δημιουργήσουμε μία πολύ όμορφη ομάδα που θα την αγαπήσει ο κόσμος, θα την αγκαλιάσει σε αυτό το πρωτάθλημα»

«Το πιστεύουμε κι εμείς. Δεν βλέπουμε τη διαφορά και ποιος είναι πρώτος. Το πρώτο που θέλουμε είναι να μπαίνουμε σε κάθε ματς, να αγωνιζόμαστε για τη νίκη και να προσφέρουμε σε κάποιους ανθρώπους που πληρώνουν για να μας δουν και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινής ζωής».

Από πέρυσι υπάρχει μια φλόγα στα Τρίκαλα...

«Όλοι έχουν όνειρα, φιλοδοξίες και θέλουν το κάτι καινούριο. Στην Ελλάδα, όμως δεν έχουμε την υπομονή, την παιδεία να περιμένουμε και να κοιτάξουμε να χτίσουμε πράγματα. Φέτος μας έχουν περάσει μια φιλοσοφία ότι θέλουν να φτιάξουν κάτι πολύ όμορφο, κάτι ζεστό που να το αγαπήσει ο κόσμος. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά από πλευράς διοίκησης, παικτών, τεχνικού επιτελείου. Δεν θέλουμε να πετάμε στα σύννεφα. Πατάμε στα πόδια μας και με δουλειά πιστεύουμε πολύ στους εαυτούς μας».

Για την πίεση σε σχέση με πέρυσι:

«Στην Ελλάδα, όμως δεν έχουμε την υπομονή, την παιδεία να περιμένουμε και να κοιτάξουμε να χτίσουμε πράγματα. Φέτος μας έχουν περάσει μια φιλοσοφία ότι θέλουν να φτιάξουν κάτι πολύ όμορφο, κάτι ζεστό που να το αγαπήσει ο κόσμος»

«Ένας ποδοσφαιριστής που έχει όνειρα και στόχους όπου και να είναι - και με τον Δημήτρη Μάνο που τον βλέπω και χαίρομαι και τον Παντελή Ριζογιάννη που ήμασταν συμπαίκτες - καταλαβαίνουμε ότι όσο υπάρχει πρωταθλητισμός, υπάρχει πίεση. Ανάλογα τι άνθρωπος είσαι. Δεν θέλουμε να περνάμε ψεύτικα πράγματα, αλλά να χτίζουμε βήμα βήμα».

Αν τα οικονομικά προβλήματα είναι μια ευκαιρία για τους Έλληνες να διακριθούν και να φανούν:

«Το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Θεωρώ ότι η Football League έχει αγκαλιάσει τους Έλληνες ποδοσφαιριστές, γιατί δεν βρίσκουν «μεροκάματο» στη Super League. Υπάρχουν αρκετοί ξένοι. Έχει επηρεάσει πολύ το ελληνικό ποδόσφαιρο η κρίση. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε για την επιβίωσή μας. Πρέπει να αγωνίζεσαι κάθε αγωνιστική για να διεκδικήσεις ένα ισάξιο ή καλύτερο συμβόλαιο».

Αν πιστεύει ότι κάποια ομάδα υπερτερεί και αν στην πορεία είναι πιθανό να προστεθεί άλλη στην τριάδα:

«Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα όλοι βγάζουμε πρωταθλητές. Αυτό το ελάττωμα το έχουμε στην Ελλάδα. Η ιστορία του Άρη, της Παναχαϊκής, της Δόξας Δράμας και του ΟΦΗ είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη με αυτά που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο»

«Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα όλοι βγάζουμε πρωταθλητές. Αυτό το ελάττωμα το έχουμε στην Ελλάδα. Η ιστορία του Άρη, της Παναχαϊκής, της Δόξας Δράμας και του ΟΦΗ είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλη με αυτά που έχουν προσφέρει στο ποδόσφαιρο. Δεν πρέπει να είναι σε αυτές τις κατηγορίες. Η κάθε ομάδα έχει την ιστορία της. Αυτές πρέπει και έπρεπε να είναι σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά κάποια λάθη κάποιων ανθρώπων τους έφερε σε αυτή την κατάσταση.

Δεν πρέπει να μένουμε στις ιστορίες. Στην Ελλάδα έχουμε αυτό το κακό πράγμα. Η ιστορία είναι για να γράφεται, να ξαναγράφεται και με καλύτερα γράμματα και όχι να μένουμε στα παλιά».

Φαβορί ποιον βλέπεις;

«Δεν θέλω να θέσω κάποιον. Ο καθένας έχει τα όνειρά του και τους στόχους του».

Για τον υποβιβασμό:

«Δεν πρέπει να μένουμε στις ιστορίες. Στην Ελλάδα έχουμε αυτό το κακό πράγμα. Η ιστορία είναι για να γράφεται, να ξαναγράφεται και με καλύτερα γράμματα και όχι να μένουμε στα παλιά»

«Εύχομαι το πρωτάθλημα να συνεχιστεί έτσι αξιοκρατικό, ανταγωνιστικό. Όλες θα παλέψουν ως το τέλος για να σώσουν την κατηγορία».

Πώς εισπράττει τις καταγγελίες για στημένα ματς:

«Υπάρχουν ευθύνες. Εμένα σαν Άγγελο δεν με αγγίζουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν πρέπει να διατυμπανίζουμε και να λέμε... Ενδείξεις έχουμε. Ας δείξουμε μια φορά αποδείξεις. Ας μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να συνεχίσει το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά. Καλό δεν είναι και για τον κόσμο και δεν έρχεται στο γήπεδο. Πάντα αμφισβητεί μία καλή προσπάθεια που γίνεται».

Για το ότι υπάρχουν ομάδες που δεν προσελκύουν κόσμο:

«Είναι πρόβλημα, γιατί λείπουν ιστορικές ομάδες από τη Super League. Ακούγονται πολλά και διάφορα. Κάποιοι διστάζουν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης για να δουν την αγαπημένη τους ομάδα. Τι θέαμα θα δουν και τι συνθήκες θα υπάρχουν».

Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ή ΑΕΚ είναι πιο κοντά στον τίτλο;

«Υπάρχουν ευθύνες. Εμένα σαν Άγγελο δεν με αγγίζουν. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Δεν πρέπει να διατυμπανίζουμε και να λέμε... Ενδείξεις έχουμε. Ας δείξουμε μια φορά αποδείξεις. Ας μπει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του και να συνεχίσει το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά»

«Είναι και οι τρείς σε πολύ καλή κατάσταση. Είναι πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Θα πάει μέχρι το τέλος. Θεωρώ θα κριθεί στα μεταξύ τους ντέρμπι».

Μία ευχή που θα ήθελε να κάνει:

«Εύχομαι υγεία στους συναδέλφους μου στον δύσκολο δρόμο της Football League και στον κόσμο να ευχαριστηθεί αυτό που βλέπει και να το πιστέψει, γιατί θεωρώ ότι γίνεται μία πάρα πολύ καλή προσπάθεια από υγιή σωματεία και να χαίρεται ο ποδοσφαιριστής, παίζοντας σε γεμάτα γήπεδα».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΤρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 16:44

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep