Σύνθημα ανόδου! (photos)

Η κοινή συνέντευξη - φωτογράφιση των Μανώλη Αποστολίδη, Ξενοφώντα Πάνου, Κυριάκου Ανδρεόπουλου, Δημήτρη Καπού και Ανδρέα Τσίπρα στο περιοδικό «ΙΔΕΕΣ».

[googlead][/googlead]

Μπορεί κατά καιρούς επίσημα χείλη του ΑΟΤ να χαμηλώνουν τον πήχη των φετινών στόχων, όμως πέντε ποδοσφαιριστές της ομάδας έδωσαν σύνθημα ανόδου!

Το περιοδικό «ΙΔΕΕΣ» επέλεξε -όπως αναφέρει το top 5 της ομάδας των Τρικάλων- και η Τζίνα Λουλέ εξασφάλισε συνέντευξη - φωτογράφιση των Μανώλη Αποστολίδη, Ξενοφώντα Πάνου, Κυριάκου Ανδρεόπουλου, Δημήτρη Καπού και Ανδρέα Τσίπρα.

Αναλυτικά:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

-Γεια σου Μανώλη! Σε ξεκινάω από τα δύσκολα… Ποιο είναι κατά την γνώμη σου το μεγαλύτερο προσόν στον τερματοφύλακα;

Θεωρώ ότι χρειάζεται να έχεις πολλά προσόντα γιατί είναι η πιο βασική θέση στον αγωνιστικό χώρο, αλλά θεωρώ ότι πρέπει να είναι η συγκέντρωση και το διάβασμα του παιχνιδιού.

-Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος γι’ αυτή την χρονιά στην ομάδα που βρίσκεσαι και η θέση σου τι επιρροή έχει στους παίκτες;

Ο προσωπικός μου στόχος είναι να είναι μια χρονιά καλύτερη από την περσινή, γενικά έχω σαν προσωπικό στόχο κάθε νέα σεζόν να είμαι καλύτερος από την περσινή σεζόν. Η επιρροή που θέλω να έχω στους συμπαίκτες μου είναι να μπορώ να τους κατευθύνω, να τους ηρεμώ, να τους τσιτώνω, αναλόγως την ροή του παιχνιδιού και να μπορώ να τους έχω σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή.

-Έχεις κάποιο γούρι;

Έχω κάποιο γούρι αλλά αν σου το πω δεν θα είναι γούρι μετά!

-Η μεγάλη σου αγάπη γενικά και ιδιαιτέρως…;

Αν εξαιρέσεις την οικογένεια, φίλους, υγεία, που είναι το κυριότερο αγαθό για τον άνθρωπο, ναι έχω μια αδυναμία στο φαγητό και είμαι λίγο gamer με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

-Πώς χειρίζεσαι μια άσχημη στιγμή στο γήπεδο;

Όσο μεγαλώνω την χειρίζομαι και πιο καλά γιατί αποκτάς μεγαλύτερη εμπειρία μέσα από τα χρόνια και δεν πρέπει να σε παίρνει από κάτω μια στραβή στιγμή γιατί όλοι κάνουν λάθη και όσο πιο γρήγορα μπορείς να το αποδεχτείς και να το διαχειριστείς θα είναι τόσο το καλύτερο και για εσένα αλλά και για την ομάδα. Αν σε πάρει από κάτω το λάθος θα οδηγήσει στο άλλο.

-Μετά από κάθε αγώνα, την επομένη ακούγονται πολλά αναφορικά. Ποιες είναι οι πρώτες σου σκέψεις;

Προσπαθώ να μην ακούω όσα λέγονται είτε είναι καλά μετά από ένα καλό παιχνίδι είτε άσχημα μετά από ένα κακό παιχνίδι, γιατί έτσι είναι ο χώρος του ποδοσφαίρου, ο οποίος στο καλό σε αποθεώνει και στο κακό είσαι πάλι στο μηδέν. Οπότε δεν χρειάζεται ούτε να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα σε ένα καλό παιχνίδι ούτε να απογοητεύεσαι όταν κάνεις ένα κακό παιχνίδι.

-Μέχρι σήμερα ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σου; Τι θα μείνει για πάντα χαραγμένο στο μυαλό σου; Σου είπα σου βάζω δύσκολα….

Δύσκολα δεν είναι, είναι εύκολη η απάντηση απλά αυτή την στιγμή βρίσκομαι σε μια άλλη ομάδα και η πιο σημαντική στιγμή για εμένα ήταν σε κάποια άλλη.

Τέλος πάντων ήταν η άνοδος με την Νίκη Βόλου στην Α’ Εθνική πριν τέσσερα χρόνια. Είναι μια ομάδα που είναι στη Θεσσαλία όπως και τα Τρίκαλα, απλά είναι η μεγαλύτερη προσωπική επιτυχία γιατί ήμουν ενεργό μέλος της ομάδας και ζήσαμε γενικά όλα τα παιδιά στιγμές τις οποίες θα ήθελα πάρα πολύ να τις ζήσω και με τα Τρίκαλα. (Αρθογράφος: Πιστεύω μετράνε κι αυτές οι εμπειρίες, ασχέτως αν είναι από άλλες ομάδες, άλλωστε γι’ αυτό επιλέχθηκες να βρίσκεσαι σε αυτή την ομάδα, φαντάζομαι ότι ήταν ένα από τα βασικά κριτήρια αυτή η επιτυχία σου.)

-Πιστεύεις ο τερματοφύλακας αναλαμβάνει μια παραπάνω ευθύνη από την υπόλοιπη ομάδα με βάση τα δεδομένα των φιλάθλων;

Ο τερματοφύλακας είναι μια θέση η οποία μπορεί να σε κάνει ήρωα του παιχνιδιού μπορεί όμως να σε κάνει και τον πιο κακό παίχτη, γιατί το λάθος του τερματοφύλακα φαίνεται δεν υπάρχει κάποιος πίσω από εσένα να το διορθώσει, ενώ ο τερματοφύλακας είναι πίσω απ’ όλους και μπορεί να διορθώσει για παράδειγμα το λάθος του αμυντικού, του μέσου, του επιθετικού, ενώ ο τερματοφύλακας είναι ο τελευταίος παίχτης του γηπέδου.

-Πόσο εύκολο ήταν να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο; Είπες ποτέ «σταματάω….δεν μπορώ άλλο»; Είχες την στήριξη που ήθελες ως επαγγελματίας;

Είχα βρεθεί πολύ κοντά στο να σταματήσω επαγγελματικά το ποδόσφαιρο πριν 6 χρόνια γιατί είχα περάσει μια δύσκολη επαγγελματική, αγωνιστική περίοδο και βρέθηκα ξανά στο προσκήνιο μέσα από μια καλή χρονιά στη γενέτειρα μου την Καβάλα και μετά την επόμενη χρονιά με αυτό που έγινε με τηΝίκη Βόλου, η άνοδος στην Α’ Εθνική. Δεν θεωρώ ότι είχα την στήριξη που θα μπορούσα να έχω αλλά δεν είμαι παραπονεμένος, ο καθένας είναι οι επιλογές του.

-Θεωρείς ότι η οικογένεια παίζει ρόλο στην εξέλιξη ενός ποδοσφαιριστή;

Ναι, εννοείται πως είχα στήριξη από την οικογένεια μου και αυτό παίζει μεγάλο ρόλο για έναν ποδοσφαιριστή. Δόξα σοι ο Θεός και οι γονείς μου και τα αδέρφια μου πάντα με στηρίζανε ψυχολογικά όταν δεν ήμουν καλά, βοηθάει η στήριξη τους σε μια δύσκολη στιγμή της καριέρας σου.

-Θα ήθελες το παιδί σου να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, να γίνει ποδοσφαιριστής;

Η αλήθεια είναι πως δεν θα ήθελα να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο έτσι όπως έχει εξελιχθεί το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά αν του αρέσει και θα ήθελε να ασχοληθεί δεν θα τον απέτρεπα κιόλας.

-Θέλω να μου λύσεις μια απορία… Βλέπω έναν τερματοφύλακα δεν τρέχει πολύ, περισσότερο είναι στάσιμος στην εστία του. Η προπόνηση είναι ίδια με τους υπόλοιπους παίχτες της ομάδας; Μίλησε μας γι’ αυτό το κομμάτι!

Όχι εμείς έχουμε ένα ειδικό κομμάτι της προπόνησης είναι ξεχωριστά από την ομάδα. Δουλεύουμε με τον προπονητή τερματοφυλάκων μας, ο οποίος είναι ο κ. Ζαλαώρας, κάνουμε την δική μας προπονητική ομάδα γιατί εμείς δεν βασιζόμαστε στο τρέξιμο, στην αντοχή που χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής, αλλά πιο πολύ βασιζόμαστε σε ταχυδύναμη, σε αντανακλαστικά, ρεφλέξ, τα οποία θεωρώ ότι είναι μια ατομική προπόνηση ενός τερματοφύλακα, είναι αρκετά δύσκολη με βάση την προπόνηση ενός παίχτη αλλά είναι εντελώς διαφορετικά κομμάτια.

Δεν είναι αυτό που νομίζουν όλοι «εντάξει οι τερματοφύλακες κάθονται στην εστία και δεν τρέχουν, άρα δεν κουράζονται». Καταρχάς η δική μας θέση έχει πιο πολύ ψυχολογική κούραση παρά σωματική που έχει ένας παίχτης.

-Να φανταστώ ότι ένας επαγγελματίας ποδοσφαιριστής ακολουθεί έναν πιο αυστηρό τρόπο ζωής. Ισχύει; Έχεις τα περιθώρια για μια πιο έξαλλη ζωή;

Όχι, όταν ακούνε ότι κάποιος είναι ποδοσφαιριστής λένε σιγά 3-4 ώρες την ημέρα προπόνηση και δεν έχεις κάτι άλλο να κάνεις.

Έχουμε τα υπέρ μας,έχουμε και τα κατά μας. Δεν μπορείς να έχεις την ζωή που έχει ένας μέσος άνθρωπος, παραδείγματος χάρη, εξόδους τα βράδια, να διασκεδάζεις, να φεύγεις τα Σαββατοκύριακα.

Εμείς αυτά τα στερούμαστε, δεν μπορούμε να κάνουμε τις καταχρήσεις που θα θέλαμε είτε σε φαγητό, είτε σε ποτό, πρέπει να είσαι πιο μαζεμένος και όπως επίσης παίζει ρόλο και η πόλη που βρίσκεσαι, όταν είναι μια κλειστή κοινωνία και πιθανόν να σε ξέρουνε κάποιοι θα πρέπει να είσαι πρότυπο, κυρίως για τα μικρά παιδιά.

-Έχεις κάποιο πρότυπο;

Υπάρχει ένας τερματοφύλακας που μου αρέσει πάρα πολύ όσα χρόνια αγωνίζομαι, είναι ο Buffon, απλά έχω δει στον εαυτό μου να έχω πάρει στοιχεία από έναν μεγάλο Έλληνα τερματοφύλακα τον Νικοπολίδη.

-Μια ευχή γι’ αυτή την χρονιά για την ομάδα σου!

Καταρχάς να έχουμε υγεία. Ο τραυματισμός που είχε ένας συμπαίκτης μας ο Σιαλμάς να είναι και ο τελευταίος που έχουμε σαν ομάδα. Να μην υπάρχει σοβαρός τραυματισμός, να είναι όλα μικροπροβλήματα και εύχομαι να βρούμε τον δρόμο μας και να μπορέσουμε να φτάσουμε την ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Να κάνουμε τον κόσμο της ομάδας χαρούμενο όπως και τον πρόεδρο μας που προσπαθεί πολύ να έχουμε όσα χρειαζόμαστε και να μην μας λείψει τίποτα!

ΞΕΝΟΦΩΝ ΠΑΝΟΣ

-Γεια σου Ξενοφώντα! Ποιο είναι το ισχυρότερο κίνητρο όταν μπαίνεις στον αγωνιστικό χώρο ώστε να παίξεις καλά;

Χωρίς αμφιβολία το ισχυρότερο κίνητρο είναι πρώτα να είσαι υγιής και δεύτερον να κερδίσεις το παιχνίδι. Σίγουρα πάντα δεν γίνεται αυτό αλλά προσπαθείς πάντα για το καλύτερο, να δίνεις το 100% για να πάρεις την νίκη.

-Έχεις κάποιο πρότυπο;

Όταν ήμουν μικρός είχα τον Γιούρκα Σεϊταρίδη. Σαφώς κάθε νέος θέλει να κάνει τα ίδια πράγματα με το πρότυπο του, να δουλέψει σε κάποια στοιχεία του τα οποία έχει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Κι εγώ αυτά δούλεψα, αλλά όσο μεγαλώνεις δυστυχώς ή ευτυχώς αλλάζουν οι προτεραιότητες και το βλέπεις διαφορετικά.

-Νέος, με πολλές επιτυχίες, σε άριστη φόρμα, με πλούσιο βιογραφικό έχοντας καταγράψει πολλές συμμετοχές σε επαγγελματικές κατηγορίες. Με την εμπειρία που διαθέτεις, πώς κρίνεις το επίπεδο του ΑΟΤ;

Έγινε μια πολύ καλή προσπάθεια από την πλευρά της διοίκησης από την αρχή της χρονιάς. Το καλοκαίρι όταν μίλησα με τον πρόεδρο μας μου ανέλυσε το πλάνο της ομάδας, ήξερα σε γενικές γραμμές ότι η ομάδα θα κινηθεί να πάρει πολύ καλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές όπως και έκανε. Το επίπεδο είναι πολύ υψηλό και πιστεύω στο τέλος της χρονιάς να είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι για τον στόχο που έχουμε βάλει σαν ομάδα.

-Έχει ακουστεί ότι ήσουν η πρώτη μεταγραφή της ομάδας. Ισχύει; Έπαιξε κάποιο ρόλο αυτό για εσένα;

Ναι ισχύει, ήμουν η πρώτη μεταγραφή της ομάδας. Εντάξει δεν λέει κάτι αυτό… Σαφώς και η προσέγγιση του προέδρου ήταν ένα πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι και δεν άργησα να πω το ναι. Είμαι χαρούμενος γι’ αυτό, θα προσπαθήσω να δικαιώσω και τον πρόεδρο και την ομάδα για την επιλογή αυτή.

-Ο πρόεδρος σας κατά την δική σου άποψη είναι πολύ κοντά στους παίχτες;

Αυτό που μου έχει κάνει εντύπωση αυτούς τους μήνες που είμαι στην ομάδα είναι ότι δύσκολα μπορείς να βρεις έναν τέτοιο άνθρωπο στο ποδόσφαιρο της Ελλάδας. Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος είναι πάρα πολύ κοντά στην ομάδα, είναι ένας άνθρωπος που τον έχουμε στεναχωρήσει και λίγο με τις ήττες που κάναμε, αλλά είναι εκεί μας στηρίζει και θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τον κάνουμε χαρούμενο.

-Στο μυαλό μου σ’ έχω «το παιδί της ασίστ». Θεωρείς ότι το σύστημα που εφαρμόζει η ομάδα σου, σου ταιριάζει;

Δύσκολη ερώτηση αυτή που μου κάνεις… Σαν επαγγελματίας πρέπει να προσαρμόζεσαι στις επιλογές του προπονητή. Ευτυχώς για εμένα ο προπονητής που έχουμε ο κ. Αντωνίου συμβαδίζει απόλυτα στην τεχνική που παίζω, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος.

-Στο πρωτάθλημα φέτος υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός και φαίνεται ήδη από τα πρώτα παιχνίδια. Είναι θετικό ή αρνητικό;

Σίγουρα είναι πάρα πολύ θετικό που υπάρχει ανταγωνισμός. Υπάρχουν ομάδες ποιοτικές, ομάδες που κάνουν την διαφορά σ’ αυτή την κατηγορία, υπάρχουν βέβαια και ομάδες που είναι σε πιο χαμηλό επίπεδο. Πιστεύω ότι ο ανταγωνισμός κάνει καλό και στο ποδόσφαιρο, μπορούν να βγουν έτσι νέα παιδιά και να παίξουν ένα καλύτερο ποδόσφαιρο, να είναι το επίπεδο της κατηγορίας καλύτερο, οπότε νομίζω ότι είναι μόνο θετικό αυτό.

-Όπως σκάλιζα τα αρχεία είδα ότι κάποτε ήσουν παίχτης της ΑΕΚ. Ισχύει;

Ναι ισχύει, ξεκίνησα από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, ευτύχισα να με δει ο προπονητής της πρώτης ομάδας ο κ. Φερέρ ο οποίος ήταν καταπληκτικός προπονητής, με είδε και με ανέβασε στην πρώτη ομάδα, ήμουν επαγγελματίας στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ σε ηλικία 17 χρονών. Αλλά δυστυχώς είχα ένα πολύ σοβαρό τραυματισμό ο οποίος με άφησε λίγο πίσω. Εντάξει αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και στο άθλημα μας, δεν το έβαλα κάτω.

-Οπότε το όνειρο της ΑΕΚ τερμάτισε αιφνιδιαστικά;

Δεν θα έλεγα τερμάτισε, απλά δυστυχώς στη ζωή δεν μπορείς να τα βάλεις με τον παράγοντα τύχη θα έλεγα, ήταν να γίνει, το δέχτηκα, προσπάθησα να διώξω όποια στεναχώρια είχα και συνέχισα την ζωή μου.

-Ήρθες με χαρά στα Τρίκαλα;

Κοίτα επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής στην αρχή δεν ήμουν πολύ θετικός, όχι επειδή είναι τα Τρίκαλα, επειδή ήμουν σε μια ομάδα η οποία ανέβηκε κατηγορία ο Απόλλων Σμύρνης και υπήρχαν κάποιες προτάσεις οι οποίες ήταν από μεγαλύτερη κατηγορία.

Οταν μίλησα όμως με τον κ. Μπαταγιάννη τον πρόεδρο της ομάδας -όπως είπα και σε προηγούμενη ερώτηση- μου ανέλυσε το πλάνο, μου άρεσε το πλάνο πάρα πολύ, οπότε την επόμενη μέρα ήμουν πολύ χαρούμενος που έκλεισα με την ομάδα των Τρικάλων.

-Η πιο δύσκολη έδρα που έχεις αγωνιστεί και γιατί σου έμεινε αξέχαστη; Και ποιο το ωραιότερο τέρμα που έχεις σημειώσει και θα υπάρχει για πάντα στην μνήμη σου;

Είναι πολλές οι έδρες που θα μπορούσα να πω αυτή την στιγμή αλλά θα σου πω μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης όταν έπαιζα στον Πανιώνιο που παίζαμε αντίπαλοι με τον Ολυμπιακό ήταν η πιο δύσκολη έδρα.

Τώρα το καλύτερο γκολ που έχω βάλει είναι όταν ήμουν στο Θρασύβουλο Β’ Εθνική που παίζαμε με μια από της πρωτοπόρες όπως ήταν η Νίκη Βόλου και κατάφερα να βάλω ένα πάρα πολύ όμορφο γκολ. Για εμένα δεν παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο το να σκοράρεις ή να κάνεις ασίστ, το θέμα είναι να έχεις διάρκεια και να είσαι καλός στον αγωνιστικό χώρο.

-Η μεγάλη σου αγάπη...

Η μεγάλη μου αγάπη είναι το ποδόσφαιρο χωρίς δεύτερησκέψη. Σε προσωπικό επίπεδο είναι οι γονείς μου. Είμαι μακριά από το σπίτι μου και δεν τους έχω ζήσει πάρα πολύ, επομένως θα πω τους γονείς μου και τα αδέρφια μου!

-Θα ήθελες το παιδί σου να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

Όλοι λένε όχι, εγώ θα πω ναι θα ήθελα να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ ή αν είναι οτιδήποτε άλλο, γιατί ξέρω ότι ο τρόπος ζωής που κάνει ένας αθλητής είναι μαγικός.

-Μια ευχή γι’ αυτή την χρονιά για την ομάδα σου!

Να έχουμε όλοι οι ποδοσφαιριστές υγεία, να είμαστε μια οικογένεια όπως είμαστε και πραγματικά μπορεί να μην ακούγεται πάρα πολύ, επειδή έχουμε στόχους θα ήθελα η ομάδα μου να βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του χρόνου!

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΝΔΡΕΟΠΟΥΛΟΣ

-Γεια σου Κυριάκο! Θέλω να μου πεις τα πρώτα σου βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου.

Είμαι 23 χρονών ξεκίνησα από τον Παναθηναϊκό, 18 χρονών έφυγα και πήγα στην Καλαμάτα Γ’ Εθνική όπου έμεινα 6 μήνες, μετά πήγα στην Κέρκυρα και έμεινα για 3 χρόνια, μετά πήγα στην ΑΕΚ και έμεινα για 1 χρόνο και μετά επέστρεψα στην Κέρκυρα για άλλα 2 χρόνια.

-Στον Παναθηναϊκό ήσουν;

Από τα 8 μέχρι τα 18.

-Η καταγωγή σου;

Από το Αγρίνιο

-Αγρίνιο – Τρίκαλα….. Τι είναι αυτό που σε έφερε εδώ;

Αρχικά είχα υπογράψει στην Λάρισα το καλοκαίρι, ξεκίνησα το πρωτάθλημα εκεί, παίξαμε το πρώτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, χάσαμε 4-1 και μετά είχαμε κάποια θέματα στην ομάδα και έπρεπε να φύγω και τελευταία στιγμή των μεταγραφών ήρθαν τα Τρίκαλα και μου έκαναν την πρόταση.

-Θέλω να μου πεις την πρώτη σου γνωριμία με την πόλη, ήταν θετική;

Είναι μια όμορφη πόλη, έχει αυτά που θέλει να κάνει κάποιος, καλό φαγητό, καφέ, έχει κόσμο και είναι κατάλληλη για να κάνεις σωστά την δουλειά σου.

-Πόσο σε ενθάρρυνε το κλίμα της ομάδας για να προσαρμοστείς στις αθλητικές σου υποχρεώσεις; Μπόρεσες να δέσεις με όλο το team;

Είναι μια ομάδα που έχει παιδιά με φιλοδοξίες, στόχους, ο προπονητής έχει στόχους, είναι μια ομάδα θετική πολύ που προσπαθεί να μας τα παρέχει όλα, από εκεί και πέρα σίγουρα έχω κι εγώ κίνητρο φέτος να κάνω μια καλή χρονιά για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας.

-Αρκετά παιδιά βγαίνουν στο εξωτερικό γιατί θεωρούν ότι είναι καλύτερο το επίπεδο ακόμα και σε μικρές κατηγορίες. Θέλω να μου πεις την δική σου άποψη..

Εγώ δεν συμφωνώ να πάει κάποιος στο εξωτερικό σε χαμηλή κατηγορία, γιατί πιστεύω ότι εδώ αν μπορείς και έχεις καλό επίπεδο όπως Super League μπορείς να διεκδικήσεις παραπάνω πράγματα απ’ ότι στο εξωτερικό. συν ότι είσαι και μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους, οπότε για να είσαι στο εξωτερικό αξίζει να είσαι σε ένα καλό επίπεδο και όχι σε χαμηλή κατηγορία.

-Ποιο θεωρείς το δυνατό σου σημείο και ποιο το αδύναμο;

Προσπαθώ όσο μπορώ μέσα από την δουλειά να γίνω ένας ολοκληρωμένος παίxτης ακόμα υπάρχουν πράγματα για βελτίωση, δεν θέλω να πω ποιο είναι το δυνατό μου σημείο και ποιο το αδύναμο αλλά αυτό που δουλεύω είναι να γίνω όσο πιο έτοιμος παίχτης για εμένα και την ομάδα που παίζω.

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στην καριέρα σου και ποια η χειρότερη;

Η καλύτερη στιγμή μου ήταν η μεταγραφή μου στην  ΑΕΚ. Η χειρότερη στιγμή μου ήταν μετά από 10 μέρες από την μεταγραφή μου στην ΑΕΚ που τραυματίστηκα και με άφησε πολύ πίσω.

-Τι είναι αυτό που εισπράττεις από την έως τώρα παρουσία σου στην ομάδα; Νιώθεις τους φιλάθλους δίπλα σου;

Ο κόσμος έχει βοηθήσει αρκετά μέχρι στιγμής, θέλουμε να μας βοηθάει και στη συνέχεια, μια δύσκολη συνέχεια, από εκεί και πέρα πρέπει κι εμείς να βοηθήσουμε με τα αποτελέσματα μας για να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας.

-Η ήττα πόσο σε επηρεάζει; Θεωρείς την χειρίζεσαι ψύχραιμα; Σε ρίχνει; Την ξεπερνάς με ευκολία;

Δεν γίνεται να μην σε ρίχνει μια ήττα, αλλά το θέμα είναι λίγες ώρες μετά το παιχνίδι το σκέφτεσαι αλλά πρέπει να το ξεχάσεις, δεν γυρνάει ο χρόνος πίσω πρέπει να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι και την επόμενη προπόνηση για να μπορείς να βελτιώνεσαι.

-Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος για εσένα στη μέχρι τώρα πορεία σου; Ο εαυτός μου!

-FIFAPRO ή κάτι άλλο;

FIFA

-Ποιο είναι το πρότυπο σου;

Ο Κατσουράνης μου άρεσε, ο Ζαγοράκης, που είναι και η θέση μου.

-Έχεις αρκετές και καλές συμμετοχές σε αγώνες. Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος φέτος για την ομάδα των Τρικάλων;

Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την άνοδο. Γι’ αυτό και ήρθαμε εδώ για να ανέβει η ομάδα. Από εκεί και πέρα θα το διεκδικήσουμε μέχρι εκεί που δεν πάει.

-Μια ευχή γι’ αυτή την χρονιά για την ομάδα σου!

Να έχουμε μια καλή χρονιά, να έχουμε υγεία και να προσπαθήσουμε να πετύχουμε τους στόχους μας!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΟΣ

-Γεια σου Δημήτρη! Θα σε ξεκινήσω από τα εύκολα! Έχεις κάποιο γούρι πριν από κάθε αγώνα;

Κάποιο συγκεκριμένο γούρι όχι δεν έχω.

-Η μεγάλη σου αγάπη…..

Η μεγάλη μου αγάπη είναι η οικογένεια μου!

-Πώς χειρίζεσαι μια άσχημη κατάσταση στο γήπεδο;

Στο ποδόσφαιρο μια ήττα ή μια νίκη πρέπει να μάθεις να την διαχειρίζεσαι. Αυτό που θεωρώ και η ήττα και η νίκη πρέπει να ξεπερνιούνται δηλαδή να φύγεις από την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της ήττας την επόμενη μέρα και να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι και να προετοιμάζεσαι όσο καλυτέρα γίνεται ώστε να πας και να κερδίσεις. Έτσι είναι και η διαχείριση της νίκης να μην πετάς στα σύννεφα και είσαι προσγειωμένος και να κοιτάς το επόμενο παιχνίδι.

-Μετά από κάθε αγώνα ακούγονται πολλά. Οι πρώτες σου σκέψεις;

Προσπαθώ να κάνω την αυτοκριτική μου, να μην ακούω τι λένε τριγύρω είτε είναι θετικά είτε αρνητικά και να βελτιώνομαι καθημερινά.

-Έχεις μπει στην διαδικασία να διαβάσεις κάποιο άρθρο που είχε αρνητικά σχόλια για την ομάδα σου;

Ναι έχω μπει σ’ αυτή την διαδικασία, αλλά προσπαθώ να το ξεπερνάω, είναι και αυτό ένα κομμάτι της δουλειάς μου.

-Μέχρι σήμερα ποια ήταν η πιο σημαντική στιγμή στα επαγγελματικά σου και τι θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη σου;

Είναι η άνοδος με την ΑΕΛ στην Α’ Εθνική. Επαιξα με μεγάλες ιστορικές ομάδες και θα μου μείνει για πάντα χαραγμένο.

-Πες μου λίγα πράγματα για εσένα για να σε γνωρίσουμε καλύτερα…

Ξεκίνησα το ποδόσφαιρο από πολύ μικρή ηλικία στις ακαδημίες της Χίου, έπαιξα εκεί για 10 χρόνια περίπου, μετά έκανα ένα μεγάλο άλμα πήγα στον Λεβαδειακό Α’ Εθνική. Μετά έφυγα και πήγα σε μια ομάδα Γ’ Εθνική, έπαιξα εκεί για ένα χρόνο που μου έκανε καλό αυτό, πήρα παιχνίδια στα πόδια μου και μετά ήταν η ομάδα της Λάρισας με την οποία πήραμε την άνοδο στην Α’ Εθνική και τώρα είμαι στα Τρίκαλα.

-Πόσο εύκολο ήταν να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο; Είχες σκεφτεί να τα παρατήσεις; Είχες την στήριξη που θα ήθελες;

Ήταν μια δύσκολη απόφαση για να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, είναι πολύ ψυχοφθόρο, όσοι το έχουν ζήσει θα το ξέρουν πολύ καλά, έχει πολλές χαρές και λύπες αλλά πιστεύω έχει περισσότερες λύπες.

Έχω βρεθεί κι εγώ σε δύσκολες θέσεις αλλά είχα την στήριξη και από την οικογένεια μου που με στήριζε στα δύσκολα και με βοήθησε να προσχωρήσω και από κάποιους άλλους είχα την στήριξη και τους ευχαριστώ γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα είχα καταφέρει.

-Είχες κάποιο τραυματισμό που σε οδήγησε να κάνεις μια παύση στην καριέρα σου;

Ναι είχα έναν τραυματισμό στην Λάρισα, με πήγε λίγο πίσω αυτό αλλά όπως είπα και πριν πρέπει να τα ξεπερνάμε όλα, όλες τις δυσκολίες και να κοιτάμε μπροστά.

-Θεωρείς ότι ο τραυματισμός είναι ο μεγαλύτερος φόβος για έναν ποδοσφαιριστή;

Για εμένα προσωπικά όχι, αλλά είναι κι αυτό ένα κομμάτι που πρέπει να μάθεις να το διαχειρίζεσαι. Μακάρι να μην συμβαίνει σε κανέναν και ποτέ αλλά δεν γίνεται και πρέπει να το διαχειρίζεσαι.

-Ποιος τότε θεωρείς ότι είναι ο μεγαλύτερος φόβος ενός ποδοσφαιριστή;

Εγώ πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρχει φόβος, αυτή η λέξη δεν πρέπει να υπάρχει στο λεξιλόγιο γιατί δεν θα σε βοηθήσει να συνεχίσεις. Αν φοβάσαι για κάτι είναι σίγουρο ότι θα αποτύχεις.

-Όταν ξέρεις ότι έχεις μπροστά σου έναν αγώνα με μια ομάδα που είναι φαβορί, την εβδομάδα της προετοιμασίας δεν αγχώνεσαι;

Εγώ προσωπικά όχι, ίσα ίσα είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα να αποδείξουμε ότι είμαστε καλύτεροι από αυτούς και ότι δεν είναι αυτοί το φαβορί. Δηλαδή στα λόγια είναι το φαβορί αυτοί και μέσα στο γήπεδο να είμαστε εμείς.

-Θα ήθελες το παιδί σου να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο;

Ναι, θα ήθελα να ασχοληθεί με τον χώρο του ποδοσφαίρου και να τον συμβουλεύω κι εγώ για κάποια πράγματα.

-Η σύγκριση μαζί σου θα σε ενοχλεί;

Όχι δεν θα με ενοχλεί και μακάρι να τα πάει και καλύτερα από εμένα!

-Σε βλέπω συνέχεια ενεργό και να έχεις μια θέση στο ρόστερ σε κάθε αγώνα. Ότι σε επιλέγει ο προπονητής σου, πώς σε κάνει να νιώθεις;

Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να τον δικαιώνω κάθε φορά που με επιλέγει, να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό και να βοηθάω την ομάδα για τη νίκη που είναι το μόνο αποτέλεσμα. Και να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό πάντα είναι ένα έξτρα κίνητρο για εμένα.

-Έψαξες για την ομάδα πριν πεις το ναι;

Γνώριζα για την ομάδα των Τρικάλων, παίζαμε αντίπαλοι 3 χρόνια.

-Μια ευχή γι’ αυτή την χρονιά για την ομάδα σου!

Θέλω να ευχηθώ πρώτα απ’ όλα υγεία σε όλα τα παιδιά, να είμαστε ενωμένοι και να πετύχουμε τους στόχους μας!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

-Γεια σου Ανδρέα! Πες μας λίγα πράγματα για εσένα για να σε γνωρίσουμε καλύτερα…

Καταρχάς έμενα στην Αθήνα όλα αυτά τα χρόνια, ξεκίνησα από μια ομάδα στην γειτονιά μου στην Κυψέλη, την Αθηναϊδα η οποία ήταν σε τοπικό επίπεδο, ανδρώθηκα εκεί και κατέληξα στον Εθνικό Αστέρα Β’ Εθνική και έτσι σιγά σιγά άρχισα να φτιάχνω αυτό που έχω φτιάξει μέχρι τώρα.

-Υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές οι οποίοι κυνηγούν να παίξουν στο εξωτερικό ακόμη και σε πολύ μικρές κατηγορίες, αρκεί να βγουν στο εξωτερικό. Είχες ποτέ τέτοια επιθυμία;

Σίγουρα είναι στο μυαλό μου αυτό, γιατί όπως ξέρουμε όλοι στο εξωτερικό είναι πολύ καλύτερη η ζωή απ’ ότι εδώ και αυτό δεν ισχύει μόνο σε άλλες δουλειές, αλλά και στο ποδόσφαιρο γιατί και το ποδόσφαιρο μια δουλειά είναι, ζούμε από αυτό. Αυτή την στιγμή είμαι επικεντρωμένος στην ομάδα που βρίσκομαι τον ΑΟΤ, να πετύχουμε τους στόχους μας. Σε αυτή την ομάδα δεν μας λείπει τίποτα!

-Από την Αθήνα στα Τρίκαλα… Γιατί επέλεξες τα Τρίκαλα; Σε επηρέασε κάποιος για την μεταγραφή σου;

Όχι δεν με επηρέασε κάποιος, απλά βλέπω τόσα χρόνια την πορεία των Τρικάλων στο ποδοσφαιρικό κομμάτι και ήταν μια καλή ευκαιρία για εμένα και χαίρομαι πάρα πολύ που ανήκω σε αυτόν τον ιστορικό σύλλογο και μου έκανε την τιμή ο κ. Μπαταγιάννης να δουλέψω με τον κ. Αντωνίου και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ.

-Η πρώτη σου γνωριμία με την πόλη και τους φιλάθλους ήταν θετική;

Πολύ θετική, η αλήθεια είναι στην αρχή επειδή έμενα στην Αθήνα περίμενα λίγο διαφορετικά τα πράγματα στο ότι εντάξει σίγουρα μικρότερη κοινωνία, ήμουν πολύ επιφυλακτικός, αλλά μου έχουν κάνει μεγάλη εντύπωση οι άνθρωποι είναι πολύ ευγενικοί, προσπαθούν να σε βοηθήσουν, είναι πολύ ομιλητικοί, πιστεύω έχω προσαρμοστεί κιόλας.

-Ποια ήταν η καλύτερη στιγμή στη καριέρα σου μέχρι τώρα και ποια η χειρότερη;

Η καλύτερη στιγμή στην καριέρα μου ήταν πέρυσι όταν έβαλα δυο γκολ με τον Άρη και υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Πανιώνιο. Και η χειρότερη στιγμή μου ήταν όταν είχα πάθει ρήξη συνδέσμων στον αστράγαλο και αναγκάστηκα να μείνω έξω 3 μήνες.

-Ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος στη μέχρι τώρα πορεία σου;

Ο πιο δύσκολος αντίπαλος που είχα ήταν η ΑΕΚ και χάσαμε κιόλας.

-FIFAPRO ή κάτι άλλο;

PRO και κάτι άλλο.

-Είσαι άτομο που θα ασχοληθεί πολλές ώρες με τα ηλεκτρονικά παιχνίδια;

Είμαι άτομο που θα καθίσω να ασχοληθώ πολλές ώρες με πράγματα όχι μόνο με ηλεκτρονικά παιχνίδια.

-Βλέπεις μπάσκετ;

Όχι, μόνο τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στην EuroLeague.

-Ποιο είναι το πρότυπο σου και ποιο το παρατσούκλι σου;

Το παρατσούκλι μου, μου το έβγαλε ένας προπονητής πριν 3 χρόνια με φώναζε «Βαρουφάκη» από το Τσίπρας. μου έκανε εντύπωση γιατί δεν με έχουν φωνάξει ξανά έτσι, μετά με φωνάζαν και τα παιδιά της ομάδας με αυτό το παρατσούκλι! Το πρότυπο μου είναι ο Lionel Messi. πιστεύω δεν υπάρχει άλλος στον πλανήτη σαν αυτόν και δεν θα υπάρξει.

-Προηγουμένως ανέφερες τον Βαρουφάκη… Πολιτική και ποδόσφαιρο σε τι κατάσταση βρίσκονται αυτά τα δυο στην Ελλάδα από την οπτική της δικής σου γενιάς;

Η Ελλάδα σε τι κατάσταση βρίσκεται….;;;;;;;; Αυτή είναι η απάντηση μου.

-Στόχοι για την ομάδα φέτος;

Στόχος είναι να καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο στην Super League, γιατί πιστεύω ότι το αξίζουμε πραγματικά και δεν το λέω επειδή είμαι στην ομάδα των Τρικάλων και σε άλλη ομάδα να έπαιζα και να έβλεπα τα Τρίκαλα θα έλεγα πάλι ότι το αξίζει η ομάδα να ανέβει. Εχει δίπλα της ανθρώπους που την αγαπάνε πραγματικά και την στηρίζουν. Σε ποδοσφαιριστή δεν πιστεύω να λείπει τίποτα μέχρι στιγμής από κάτι που χρειαζόμαστε και να μην το έχουμε και εύχομαι να πετύχουμε τους στόχους μας, όλοι έτσι θα δικαιωθούμε.

-Μια ευχή γι’ αυτή την χρονιά για την ομάδα σου!

Να έχουμε υγεία και όλα τ' άλλα έρχονται από μόνα τους. Υγεία να έχουμε και επειδή πιστεύω είμαστε πολύ καλή ομάδα και καλοί χαρακτήρες και παίκτες και προσωπικότητες όλα τ' άλλα έρχονται!

-Το φετινό ρόστερ έχει πολλές δυνατότητες! Μπορούν κατά τη γνώμη σας τα Τρίκαλα να φτάσουν στις ανάλογες επιτυχίες του ένδοξου παρελθόντος;

Αποστολίδης Μ.: Θεωρώ πως αν είμαστε υγιείς και σοβαροί μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι καλό. Ευχή όλων είναι να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την ομάδα σε επιτυχίες και να κάνουμε τον κόσμο μας να χαρεί.

Ανδρεόπουλος Κ.: Σίγουρα έχουμε ομάδα που μπορεί να πρωταγωνιστήσει, οπότε πιστεύω ότι θα κάνουμε μια καλή χρονιά φέτος.

Καπός Δ.: Έχουν ένα μεγάλο ρόστερ τα Τρίκαλα, οι στόχοι μας είναι υψηλοί και θα δουλέψουμε σκληρά για να τους πετύχουμε.

Πάνος Ξ.: Ναι φυσικά και μπορεί να φτάσει αλλά νομίζω χρειάζεται υπομονή δουλειά και συνέπεια οπότε πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει αυτό.

Τσίπρας Α.: Θα συμφωνήσω με τους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο στην Α’ Εθνική.

-Οι φίλαθλοι έχουν απαιτήσεις και πέρα από το αποτέλεσμα θέλουν να δούνε και θέαμα! Θεωρείτε ότι θα επιτύχει; Θα γίνει πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο;

Αποστολίδης Μ.: Η Footballleague είναι ένα πρωτάθλημα που δεν προσφέρει θέαμα. Είναι τέτοιος ο τρόπος παιχνιδιού των περισσοτέρων ομάδων που προσπαθούν να καταστρέψουν παρά να δημιουργήσουν. Εμείς θέλουμε σε κάθε παιχνίδι να προσπαθούμε για το καλύτερο και να παίζουμε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Καπός Δ.: Το πρώτο πράγμα που κοιτάμε εμείς είναι η ουσία, αυτό μας ενδιαφέρει αλλά αν συνδυαστεί αυτό με καλό ποδόσφαιρο είναι ιδανικό να έρχονται οι φίλαθλοι στο γήπεδο και να χαίρονται.

Ανδρεόπουλος Κ.: Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, μας ενδιαφέρει η ουσία με αποτέλεσμα, από εκεί και πέρα είμαι σίγουρος ότι οι καλές εμφανίσεις θα έρθουν.

Τσίπρας Α.: Θα συμφωνήσω κι εγώ με τα παιδιά, ότι μας ενδιαφέρει η ουσία και μέσα από την ουσία έρχεται και το καλό θέαμα.

Πάνος Ξ.: Οι φίλαθλοι κάθε ομάδας θέλουν να βλέπουν την αγαπημένη ομάδα τους πέρα από το να είναι ψηλά βαθμολογικά να αποδίδει ωραίο και ελκυστικό ποδόσφαιρο εμείς πιστεύω αυτό σιγά σιγά θα το κάνουμε και σκοπός είναι να φέρουμε όσο περισσότερο κόσμο στο γήπεδο.

-Τι να περιμένουν οι φίλαθλοι από τον ΑΟΤ;

Αποστολίδης Μ.: Οι φίλαθλοι να περιμένουν να δούνε μια ομάδα που θα τα δίνει όλα μέσα στο γήπεδο και θα προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Και να στηρίξουν την προσπάθεια που κάνει η νέα Διοίκηση.

Πάνος Ξ.: Σίγουρα θα πρέπει να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται και εμείς από την πλευρά μας να μπορέσουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο να τους κάνουμε χαρούμενους.

Τσίπρας Α.: Σε κάθε αγώνα θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να τους δικαιώσουμε.

Καπός Δ.: Δίνοντας το 100% των δυνατοτήτων μας, με την στήριξη του κόσμου θα έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ανδρεόπουλος Κ.: Πιστεύω ότι αν ο κόσμος στηρίξει αυτή την προσπάθεια στο τέλος θα τους δικαιώσουμε, θα δικαιώσουμε και τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που μας έφεραν εδώ.

-Ποιοι είναι οι σημερινοί και ποιοι οι απώτεροι σας στόχοι και πως σκέφτεστε να τους πετύχετε;

Αποστολίδης Μ.: Οι στόχοι μας είναι να κοιτάζουμε ένα-ένα τα παιχνίδια που έχουμε μπροστά μας. Να προσπαθούμε για τη νίκη και στο τέλος να κοιτάξουμε πίσω και να είμαστε ευχαριστημένοι με την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Και αν είμαστε ευχαριστημένοι τότε θα έχει επιτευχθεί και ο στόχος. Και αυτό θα το πέτυχουμε με καθημερινή δουλειά και προσήλωση στο πλάνο που έχει ο προπονητής μας.

-Τι συμβουλές θα δίνατε στους νέους παίχτες που ξεκινάνε τώρα τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό χώρο του ποδοσφαίρου;

Αποστολίδης Μ.: Η συμβουλή που θα έδινα είναι να αγαπάει αυτό που κάνει και να δουλεύει συνέχεια, να μην απογοητεύεται γιατί το ποδόσφαιρο έχει σκαμπανεβάσματα. Και τέλος θα συμβούλευα να ασχολείται επειδή το γουστάρει και του αρέσει το άθλημα και όχι επειδή θέλει να λέει στους γύρω του ότι είναι ποδοσφαιριστής.

Πάνος Ξ.: Σίγουρα χρειάζεται πάρα πολύ δουλειά και πολλές θυσίες για να καταφέρει κάτι καλό, θέλει υπομονή, καλή ζωή γιατί ο χώρος του αθλητισμού είναι πάρα πολύ δύσκολος οπότε πιστεύω θέλει αρκετή προσπάθεια για να καταφέρουν κάτι καλό.

Καπός Δ.: Η συμβουλή μου είναι σκληρή δουλειά καθημερινά στην προπόνηση, να ακούνε τις συμβουλές των προπονητών τους και με υπομονή και επιμονή να πετύχουν τους στόχους τους.

Ανδρεόπουλος Κ.: Να δουλεύουν, να ακούνε τους προπονητές τους, να μην πετάνε στα σύννεφα και πάνω απ’ όλα να υπάρχει ταλέντο.

Τσίπρας Α.: Να έχουν υπομονή και επιμονή και σκληρό στομάχι.

 

Last modified onΤρίτη, 02 Ιανουάριος 2018 12:12

Image Gallery


Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep