Δικαίωση για Ψιμουλάκη

Ο Σταύρος Ψιμουλάκης αποδεικνύεται το κρυφό… χαρτί του Χρήστου Γιαλιά

Τα τελευταία χρόνια ο Χρήστος Γιαλιάς εμπιστεύεται τον Σταύρο Ψιμουλάκη στις ομάδες που ηγείται διοικητικά. Το έκανε στον Πανελευσινιακό δύο χρονιές και φέτος στα Τρίκαλα. Ο Κρητικός τεχνικός αποδεικνύεται ως η λύση που προτιμά ο Γιαλιάς όταν τα πράγματα δείχνουν να μην πάνε όπως τα θέλει και τον εμπιστεύεται να κάνει τα θαύματά του. Και το πετυχαίνει ως επί το πλείστον. Τον Μάρτιο του 2014, ο Ψιμουλάκης άφησε τον Μανδραϊκό, για να πάει στην Ελευσίνα και να παλέψει για την άνοδο στις τελευταίες αγωνιστικές. Και όντως είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια, αλλά η άνοδος χάθηκε από τους Τράχωνες, μιας και ο Πανελευσινιακός ήταν πίσω στη βαθμολογία.

Την επόμενη σεζόν, 2014-15, ο Γιαλιάς ξεκίνησε με άλλες επιλογές στον πάγκο, αλλά τον Φεβρουάριο προσέλαβε και πάλι τον Ηρακλειώτη τεχνικό, ο οποίος με 11 νίκες και μια ισοπαλία, οδήγησε τους «σταχυοφόρους» στη Football League.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Χρήστος Γιαλιάς αποφάσισε να αφήσει τον Πανελευσινιακό και να επενδύσει στα Τρίκαλα. Αρχικά επέλεξε προπονητές που γνωρίζουν καλά τη Football League, όπως ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος και ο Γιώργος Μαραντάς. Όμως όταν απομακρύνθηκε ο ΑΟΤ από την κορυφή, στράφηκε και πάλι στη γνώριμη λύση του Σταύρου Ψιμουλάκη. Ηδη σε 11 ματς, ο 57χρονος τεχνικός μετρά 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα, διατηρώντας ζωντανές τις όποιες ελπίδες της ομάδας για άνοδο. Ισως δύσκολα να μπορέσουν τα Τρίκαλα να τερματίσουν στη δεύτερη θέση, αλλά θέλουν να «κλειδώσουν» την τρίτη, που υπό προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει στη Super League.

Ο Ψιμουλάκης στο διάστημα που βρίσκεται στους «κυανέρυθρους», κατάφερε να αλλάξει την ψυχολογία των παικτών και βελτίωσε την αγωνιστική τους εικόνα, έστω κι αν χάθηκαν κάποιοι βαθμοί στην πορεία. Η νίκη επί της ΑΕΛ με 3-0 εξάλλου μιλάει από μόνη της. Παράλληλα, κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό και το χειροκρότημα της εξέδρας, δικαιώνοντας άλλη μια φορά τον Χρήστο Γιαλιά για την εμπιστοσύνη που του δείχνει.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep