«Καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί ο ΑΟΤ»

Μεγάλη σημασία δίνει στην στήριξη των φιλάθλων του ΑΟ Τρίκαλα ο άσος των Θεσσαλών, Παναγιώτης Ζώνας

Η ιστορία και η δυναμική του ΑΟ Τρίκαλα έχει… καταδικάσει την ομάδα να πρωταγωνιστεί, σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Παναγιώτης Ζώνας. Ο 31 ετών αμυντικός των «νεοφώτιστων» σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε πως άπαντες στην ομάδα δουλεύουν πολύ και κρατούν χαμηλούς τόνους, ενώ χαρακτήρισε δωδέκατο παίκτη τον κόσμο την στήριξη του οποίου εξήρε στα πρώτα ματς της σεζόν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «FM100»:

Για την πόλη των Τρικάλων: «Είναι μια πανέμορφη πόλη με πολύ ζωή και πολύ καλό φίλαθλο κόσμο και είναι όλα ιδανικά για να δουλέψει κάποιος. Έχω ξανά επισκεφτεί την πόλη με τον Θρασύβουλο το 2011 που είχατε εξίσου μια καλή ομάδα».

Για τον αποκλεισμό από τον Αχαρναϊκό: «Ήταν μια διαδικασία που μας αναστάτωσε λίγο αλλά επειδή το ρόστερ που ήμασταν έμεινε κατά τεράστιο ποσοστό ήταν η προσαρμογή πιο εύκολη. Παίζει βασικό ρόλο και η δυναμική που έχει η ομάδα. Πλέον έχει μπει το νερό στο αυλάκι έχει μείνει πίσω η διαδικασία προσαρμογής. Κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας χωρίς να μας απασχολεί τίποτα. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τώρα όλα βαίνουν καλώς. Πολλά πράγματα παίζουν το ρόλο τους αλλά μην ξεχνάμε πως ο Αχαρναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα και έμπειρη στην κατηγορία, ξέρει τι ζητάει μέσα στο γήπεδο όπως είδατε προχθές έβγαλε ένα πολύ ωραίο διπλό μέσα στον Απόλλωνα. Ήταν λίγο τα πατήματα μας, λίγο ότι ήταν νωρίς ακόμα. Ήταν πρώτο ματς. Τα αφήνουμε στο παρελθόν και κοιτάμε μπροστά. Ξέρουμε ότι έχουμε πολύ καλό σύνολο, ξέρουμε τι ζητάμε μέσα στο γήπεδο και με τη δουλειά που κάνουμε με τον προπονητή ματς σιγά σιγά θα προσπαθούμε να ανεβαίνουμε και ένα σκαλάκι παραπάνω να δείχνουμε και λίγα πράγματα παραπάνω μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Για τις αλλαγές που έφερε ο Παναγόπουλος: «Η αλλαγή είναι ότι ο κ. Παναγόπουλος μας έχει φέρει μια τελείως διαφορετική νοοτροπία. Όσον αφορά το ποδόσφαιρο το βλέπει με τελείως διαφορετικό μάτι. Προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλό του και στην φιλοσοφία του νομίζω ότι το καταφέρνουμε κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Υπάρχει μια ψυχολογία πάρα πολύ καλή, έχουμε πολύ καλό ρόστερ, δεν μας λείπει τίποτα και νομίζω όλα αυτά πάντα μας ωθούν να έχουμε ένα διαφορετικό πρόσωπο πάντα με το κεφάλι χαμηλά. Ξέρετε η κατηγορία είναι δύσκολη και χρειάζεται υπομονή. Το πρωτάθλημα είναι ένας μαραθώνιος. Προσωπική μου άποψη είναι ότι η Superleague είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων, 3-4 ομάδες κορυφής και μετά οι υπόλοιπες ομάδες που παλεύουν. Αν δεν κάνεις πρωταθλητισμό στην Football League κινδυνεύεις να χάσεις την κατηγορία. Όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και κάθε Κυριακή προσαρμόζεσαι διαφορετικά. Διαβάζουμε τον αντίπαλο, δουλεύουμε πάρα πολύ μέσα στην εβδομάδα».

Για την πορεία της ομάδας: «Μετά το πρώτο ματς της πρεμιέρας με τον Κισσαμικό που εμείς το θεωρούμε θετικό αποτέλεσμα και εξηγώ γιατί. Το να γυρνάς ένα αποτέλεσμα από 0-2 είναι ένας μεγάλος άθλος. Συνήθως τα αποτέλεσμα αυτά δεν γυρνάνε στην κατηγορία. Οπότε το θεωρούμε θετικό. Παιχνίδι με παιχνίδι το βλέπουμε διαφορετικά. Έχουμε την ψυχολογία. Νομίζω ότι είναι θετικά τα αποτελέσματα. Δεν πρέπει όμως να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά πρέπει να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να συνεχίσουμε την δουλειά. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να δίνουμε τα πάντα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και θα κριθούμε στο τέλος του αγώνα τι θα κάνουμε. Το θέμα είναι να καταθέσουμε την ψυχή μας. Τώρα αν το αποτέλεσμα είναι θετικό ή όχι είναι και θέλημα Θεού. Ήταν μεγάλο αποτέλεσμα που πήραμε το "Χ". Αν είχαμε λίγα λεπτά νομίζω πως θα το γυρνούσαμε το ματς. Από εκείνη την ημέρα η ψυχολογία μας ανέβηκε και μετά από την στήριξη που είχαμε από την ομάδα, από τότε έχουμε πάρει τα πάνω μας μαζί με την δουλειά που έχουμε κάνει με τον προπονητή μας».

Για τους στόχους του ΑΟΤ: «Νομίζω ότι ο ΑΟ Τρίκαλα λόγω της ιστορίας του και της δυναμικής του είναι καταδικασμένος να πρωταγωνιστεί όπου και αν βρίσκεται. Εμείς κάθε Κυριακή ανεξαρτήτως αντίπαλου πηγαίνουμε για να κερδίζουμε αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για την Παναχαϊκή: «Ιδιαίτερο ματς με μια πολύ ιστορική και μεγάλη ομάδα, δύσκολη ομάδα με καλό ποιοτικό ρόστερ, αξιόλογο προπονητή. Παίζει σήμερα με την Ελευσίνα και θα την παρακολουθήσουμε κιόλας. Αμφίρροπο παιχνίδι. Εμείς έχουμε την ψυχολογία με το μέρος μας. Προβλήματα δεν έχουμε. Έχουμε 3-4 μέρες να δουλέψουμε καλά. Ενωμένοι όπως είμαστε θα πάμε για το καλύτερο δυνατό και φυσικά περιμένουμε την παρουσία του κόσμου. Ξέρω ότι είναι μακριά αλλά ξέρω ότι αγαπάνε την ομάδα και το βλέπουμε αυτό και τους θέλουμε κοντά μας και εκεί και κάθε Κυριακή. Για πολλούς μπορεί να είναι πιο ανέτοιμοι από εμάς, για πολλούς πιο φρέσκοι με λιγότερα παιχνίδια. Αυτό είναι μπούμερανγκ. Μπορεί να είναι αβαντάζ το ότι αυτοί τώρα ξεκινάνε. Μέσα στο γήπεδο αυτά ξεχνιούνται και επειδή είναι δυνατές και ιστορικές ομάδες και οι δύο θα πάει σε άλλο κομμάτι το ματς».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος είναι φανταστικός και βλέπουμε ότι Κυριακή με Κυριακή αυξάνεται. Μας ακολούθησε και στην Θεσσαλονίκη. Προχθές είχαμε πάρα πολύ κόσμο και αυτό μας έκανε χαρούμενους. Μας δίνει τρομερή δύναμη ο κόσμος και ο παλμός και αυτό που θέλω εγώ είναι να μας στηρίξουν όχι μόνο στα καλά αποτελέσματα αλλά και σε τυχόν άτυχα αποτελέσματα αλλά νομίζω ότι ο κόσμος των Τρικάλων έχει την νοοτροπία και για αυτό. Μας κάνει πολύ χαρούμενους και τους θέλουμε κάθε Κυριακή κοντά μας, είναι ο 12ος παίκτης μας και φαίνεται αυτό. Ακόμα και στο ατυχές του 1ου αγώνα ευχαριστηθήκαμε πάρα πολύ που μας χειροκρότησε έστω και με αυτό το 2-2».

Πηγή: goaltrikala.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep