«Είμαστε οικονομικά αυτάρκεις»

Για την δύσκολη περίοδο που διανύουν όλες οι ομάδες της κατηγορίας, μίλησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Τάσος Καζίας. 

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, Τάσος Καζίας μιλώντας στον τηλεσχολιαστή και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας του, Τάκη Βάβαλη, στάθηκε στις δύσκολες ώρες που περνούν όλες οι ομάδες της Football League εξαιτίας της πανδημίας, τονίζοντας ωστόσο πως τα «Λιοντάρια» έχουν δουλέψει τόσο στο διοικητικό κομμάτι για να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, όσο και στο αγωνιστικό. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα έργα που γίνονται και για το ποδοσφαιρικό τμήμα αλλά για τα τμήματα του Ερασιτέχνη. Αναλυτικά όσα δήλωσε ο ισχυρός άνδρας των «λιονταριών»: 

Για τηλεοπτικά και ποσοστό από στοίχημα:

«Θεωρώ πως μέσα στην εβδομάδα, μπορεί αύριο ή μεθαύριο, να υπογραφούν τα συμβόλαια για τα τηλεοπτικά, με βάση ότι πει η ΕΡΤ για τους επόμενους 6 μήνες. Αντιλαμβάνεστε πως μετά την πανδημία δεν είναι και πολύ εύκλολο να μοιράζουν χρήματα, αλλά σε αυτή την φάση πρέπει να πάρουμε λεφτά, καθώς άλλα έσοδα εμείς δεν έχουμε, όπως πχ τα εισιτήρια. Έτσι το προϋπολογίσαμε και εμείς από την μεριά μας για όλη την χρονιά. Ο Πανσερραϊκός έτσι και αλλιώς δεν έχει θέμα οικονομικό. Ο Πανσερραϊκός είναι αυτάρκης και θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, είτε έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο, είτε δεν έχει. Εμείς ήμασταν έτοιμοι και σε περίπτωση που δεν υπήρχα χρήματα από τα τηλεοπτικά.
 
Γενικότερα στο κομμάτι το διοικητικό, το οικονομικό και το οργανωτικό, η ομάδα είναι όπως πρέπει να είναι μια ομάδα, ανώτερης κατηγορίας. Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι παίκτες που ήταν εδώ και έμειναν από πέρισι αλλά και αυτοί που επιλέχθηκαν και ήρθαν φέτος, είναι επαγγελματίες και θεωρώ πως θα τόσο έτοιμοι όσο πρέπει, όταν έρθει η ώρα. Δεν θα έχει κανένα πρόβλημα αγωνιστικό η ομάδα να παρουσιάσει, όταν θα έρθει η ώρα».
 
Για την άποψη του προπονητής της Βέροιας, Παύλου Δερμιτζάκη, πως ο Πανσερραϊκός έχει και βάθος στο ρόστερ του αλλά και ποιότητα:

«Σκοπός της ομάδας μας, είναι να έχουμε και ποσότητα και ποιότητα. Το πρωτάθλημα μας θα ήταν δύσκολο, καθώς θα υπήρχαν και τα μπαράζ, πράγμα που σημαίνει ότι θα είχε και μεγάλη διάρκεια. Από την στιγμή που δεν θα γίνουν τα μπαράζ, το πρωτάθλημα θα είναι μικρό σε διάρκεια, οπότε θα χρειαστούμε πάλι αυτήν την ποσότητα και την ποιότητα, καθώς υπάρχει ακι η απραξία των ποδοσφαιριστώ τουλάχιστον εννέα μηνών. Πιθανολογούμε, αλλά ελπίζουμε πως όχι, πως μπορεί να βγουν τραυματισμοί, καθώς μιλάμε για ένα «fast track» πρωτάθλημα 4 μηνών, οπότε αντιλαμβανόμαστε πως θα υπάρχουν προβλήματα, γιαυτό το ρόστερ είναι μεγάλο και η ομάδα αυτήν την περιόδο κοιτάει πως θα το ενισχύσει περισσότερο και δεν μένει στάσιμη. Θεωρώ ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα και θα συμφωνήσω με τον κ. Δερμιτζάκη».
 
Για την Βέροια του κ. Παύλου Δερμιτζάκη και την «μάχη» της ανόδου:

«Πανσερραϊκός και Βέροια θα είναι οι ομάδες που θα πρωταγωνιστίσουν για την άνοδο. Είναι πολύ καλή η ομάδα της Βέροιας και αρκετά οργανωμένη σαν σωματείο».
 
Για τα έργα που έχουν εξαγγελθεί σαν ΠΑΕ Πανσερραϊκός:

«Εμείς βρήκαμε κάτι από το μηδέν. Είμαστε σε μια διαδικασία με τον Ερασιτέχνη Πανσερραϊκό για να υλοποιήσουμε αυτό που είπαμε. Από την νέα χρονιά ξεκινάνε οι εργασίες σε αυτά τα γήπεδα των 45 στρεμμάτων που πήρε η ομάδα σε συνεργασία με τον Ερασιτέχνη από τον Δήμο. Αυτά που είπαμε θα γίνουν. Θα γίνουν πέντε γήπεδα μεγάλα κανονικών διαστάσεων και για να φιλοξενεί αγώνες αλλά και να δουλεύουν η δεύτερη και η τρίτη ομάδα. Θα γίνουν οι εγκαταστάσεις αυτά που είχαμε πει. Προπονητήρια, αποδυτήρια, γυμναστήρια, χώροι διοίκησης κλπ. Θα γίνει και κλειστό γυμναστήριο που θα εξαγγελθεί από τον Ερασιτέχνη. Όλα αυτά δρομολογούνται και μέσα στο επόμενο έτος, τουλάχιστον στο προπονητικό κομμάτι του ποδοσφαίρου, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι και η νέα χρονιά να μας βρει στους καινούργιους μας χώρους. Αυτό είναι δέσμευση και το λέω για να το ακούσει ο κόσμος.»
 
Για τα έργα στο γήπεδο:

«Αυτήν την στιγμή κάτω από το γήπεδο γίνονται έργα τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί. Τα αποδυτήρια αναβαθμίστηκαν πλήρως, σε επίπεδο μεγαλύτερων κατηγοριών. Συγκεκριμένα, σε επίπεδα UEFA και όταν δουν το φως της δημοσιότητας θα το καταλάβετε. Τα γραφεία διοίκησης εκσυγχρονίζονται διαρκώς όπως επίσης και οι χώροι του γηπέδου, των κερκίδων αλλά και ότι άλλο χρειάζεται να γίνει, σε συνεργασία με τον Δήμο και τον ΟΠΑΠΚΑ. Έχουμε τον χρόνο για να ολοκληρωθούν αυτά τα έργα. Ελπίζω μέσα στον Γενάρη και πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Πιστεύω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα και σαν Πανσερραϊκός δεν υπάρχει περίπτωση να εκτεθούμε. Θα είναι όλα όπως πρέπει να είναι. Η φιλοξενία στο γήπεδο μας, είτε υπάρχει κόσμος είτε όχι, θα είναι αυτή που πρέπει και σε πολύ καλά επίπεδα. Ο αγωνιστικός μας χώρος είναι αυτήν την στιγμή ίσως από τους κορυφαίους που υπάρχουν στην Ελλάδα. Οπότε έτσι θα είναι και όλοι οι υπόλοιποι χώροι του γηπέδου».
 
Για την βοήθεια της Περιφέρειας αλλά και του Δήμου:

«Μας ικανοποιεί σίγουρα η στάση της Περιφέρειας και του Δήμου. Δεν είναι θέμα δεσμεύσεων. Έχουμε άριστη συνεργασία και με τον αντιπεριφερειάρχη αλλά και με τον Δήμαρχο. Είναι άνθρωποι του αθλητισμού και αυτόν αγαπάνε. Ποιος δεν θα ήθελε τον Πανσερραϊκό στα μεγάλα… σαλόνια και εμείς είμαστε εδώ για να το κάνουμε πράξη αυτό εδώ και γίνονται όλα βήμα-βήμα. Ότι λέμε στον κόσμο, είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που πιστεύουμε και αυτό που μπορούμε να κάνουμε. Δεν λέμε κάτι απλά για να το αναφέρουμε. Το λέμε γιατί πρέπει να γίνει. Ευχαριστούμε για την στήριξη που θα υπάρχει για τα rapid test, αλλά από την στιγμή που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα δεν θα μιλάμε για αυτού του είδους τα τέστ αλλά για μοριακά τέστ. Αυτά μας επιβάλλει η UEFA και σε αυτό το κομμάτι μπορεί να γίνει από την κεντρική διαχείρηση της Λίγκας ή αν όχι, ο Πανσερραϊκός έχει εναλλακτικό πλάνο, καθώς έχει έρθει σε επαφή με μεγάλη εταιρία και δεν θα έχουμε πρόβλημα».
 
Για το ΚΔΑΠ:

«Υπάρχει συνεργασία με το ΚΔΑΠ. Έχουμε και διατροφολόγους αλλά και ψυχολόγους. Ο Πανσερραϊκός προσπαθεί σε όλους τους τομείς να προσφέρει στα παιδιά αλλά και στους γονείς, το καλύτερο δυνατό».
 
Η ευχή του για το νέο έτος:

«Η ευχή φυσικά είναι να μας βρει με υγεία το νέο έτος και σιγά σιγά να μας βρει στα γήπεδα, γιατί λείπει πολύ από την κόσμο η χαρά του γηπέδου. Πρώτα από όλα η υγεία και μετά η χαρά μας για τον Πανσερραρϊκό και να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας, που φέτος είναι η άνοδος, όπως και ότι καλύτερο για το μέλλον».
Last modified onΤρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 19:11

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep